Cos ostatnio zaczelo mi sie krzaczysc z myszka bezprzewodowa (mam ja od tygodnia) dzial wylacznie 5 cm od stacji...co jest nie tak?
wireless myszka
A moglbys podac troche wiecej szczegolow?? Jaka to myszka? Producent, model?
a poza tym to sprawdz:
1. Baterie czy sa dobre
2. czy cos nie zaslania odbiornuika myszki
3. czy nie masz jakichs silnych zrodel zaklocen w poblizu myszki?
Ja bym obstawial pierwsze. Wymien baterie -bo jak to myszka firmy Krzk&Krzak, to po prostu zzera baterie w tempie blyskawicy (a zakladam, ze wlozyles zwykla baterie do niej). Zakup wtedy akumulatorki i ladowarke i po problemie
a poza tym to sprawdz:
1. Baterie czy sa dobre
2. czy cos nie zaslania odbiornuika myszki
3. czy nie masz jakichs silnych zrodel zaklocen w poblizu myszki?
Ja bym obstawial pierwsze. Wymien baterie -bo jak to myszka firmy Krzk&Krzak, to po prostu zzera baterie w tempie blyskawicy (a zakladam, ze wlozyles zwykla baterie do niej). Zakup wtedy akumulatorki i ladowarke i po problemie
1. Akumulatory sa naladowne
2. Nic procz powietza na zaslania stacji i myszki
3. W poblizu jest tylko komputer.
Mysz z zetawu ad-21d firmy art
Dodam ze myszka ma niespelna tydzien.
2. Nic procz powietza na zaslania stacji i myszki
3. W poblizu jest tylko komputer.
Mysz z zetawu ad-21d firmy art
Dodam ze myszka ma niespelna tydzien.
No to niestety nie mam pomyslu co moze byc jeszcze przyczyna. Wydaje mi sie, ze tylko serwis ratuje. Spruboj jeszcze podwjsc do kumpla i sprawdzic na innym kompie, czy dzieje sie to samo, a wczesniej zresetuj i myszje i klawiature i odbiornik (powinny byc takie przyciski pod spodem).
Jezeli te zabiegi nic nie pomoga, to tylko serwis.
Jezeli te zabiegi nic nie pomoga, to tylko serwis.
No dobra a to jest myszka bezprzewodowa radiowa czy IrDA???
Kiedys mialem Irde i mialem to samo, jestr to tansza wersja bezprzewodowek ale dziala na zasadzie pilota do TV -promien podczerwieni musi miec ciagly kontakt z odbiornikiem. To jest rozwiazanie badziewne bo kat widzenia odbiornika jest bardzo maly.
Jesli jest to radiowka, nie ma znaczenia czy cos stoi miedzy odbiornikiem a myszka -no chyba ze to jest sciana - czy nie.
Bezprzewodowki strasznie szybko traca baterie wiec wymiana co tydzien jest niezbedna. Kup sobie zwykla na kabel.
Kiedys mialem Irde i mialem to samo, jestr to tansza wersja bezprzewodowek ale dziala na zasadzie pilota do TV -promien podczerwieni musi miec ciagly kontakt z odbiornikiem. To jest rozwiazanie badziewne bo kat widzenia odbiornika jest bardzo maly.
Jesli jest to radiowka, nie ma znaczenia czy cos stoi miedzy odbiornikiem a myszka -no chyba ze to jest sciana - czy nie.
Bezprzewodowki strasznie szybko traca baterie wiec wymiana co tydzien jest niezbedna. Kup sobie zwykla na kabel.
| kla_bor wrote: |
|
Jesli jest to radiowka, nie ma znaczenia czy cos stoi miedzy odbiornikiem a myszka -no chyba ze to jest sciana - czy nie. |
Niestety nie wiem od czego to zalezy, ale czasami wlasnie ma znaczenie, czy cos zaslania odbiornik, czy nie, pomimo ze jest to myszka radiowa.
| Quote: |
|
Bezprzewodowki strasznie szybko traca baterie wiec wymiana co tydzien jest niezbedna. Kup sobie zwykla na kabel. |
Wcale nie jest to prawda. Badziewne bezprzewodowki traca baterie bardzo szybko. Jednakze porzadne, maja cos takiego co sie oszczednoscia energii nazywa. Ja mam np. Logitech Cordles Mini Optical Mouse - jest wyrabista, duzo jej uzywam, a na oryginalnej baterii (jeden paluszek) dziala juz od ponad miesiaca i nie widac jeszcze, zeby miala sie ochote wyczerpac. Po prostu - co dobra firma, to dobra firma. i zeby nie bylo, ze tylko u mnie tak jest, to ten sam model co ja ma moich 4 znajomych - wszystkim tak samo dlugo dzialaja.
Wirrles nie powinna tak szybko przestać działać, sprawdź nie koniecznie myszkę tylko sam nadajnik gdyż to on może być sprawcą błędu. Zapytaj w serwisie o przedmioty które mogą zakłucać fale myszki
A czy nie najprostszym sposobem rozwiązania tego problemu nie byłoby zaniesienie myszki do sklepu, w którym ją kupiłeś i przetestowanie przez pracowników. Ew. w ostateczność servis może ci pomóc o ile oczywiście posiadasz ważną gwarancje...
Odeslalem i po 2 dniach dostalem mowa tym razem a4techa w ramach przeprosin...wszystko dziala narazie.
A4tech to najlepsza firma myszek takze spokojna Twoja rozczochrana...
ta powinna Ci długo zyć i bez zadnych błędów... o ile będziesz o nią dbał...
ja swoją juz mam 6 lat... i nic sie z nią nie dzieje...
tyle ze ja mam optyczna na kabelek... wiec no... ale 6 lat to i tak wiele...
ja swoją juz mam 6 lat... i nic sie z nią nie dzieje...
tyle ze ja mam optyczna na kabelek... wiec no... ale 6 lat to i tak wiele...
Szczerze to poprostu wyrzuć tą myszkę na smietnik bo z takim %$#&%# to tylko do krajow trzeciego świata... A jak posłuchasz mojej rady i wywalisz śmiecia to kup sobie porządnego Logitecha za te powiedzmy 150 zł i napewno po tygodniu będzie działać a nawet po kilku latach nie zauważysz że to stara i zużyta myszka nie licząc rys na obudowie 
momo ze temat zakjonczony ... dodam iz wirelles nie ma nic do rzeczy bo pracuje na innej czestotliwosci . Jezeli to IRdowa myszka ...problem moze lezec w ciagle siejacej irdzie ...jak sie ma to takowa ciagle szuka połaczenia z innymi niz myszka urzadzeniami . Rownie dobrze zdarzyło mi sie ze miałem odkrecona obudowe boczna od kompa i nie działały bezprzewodowe słuchawki ...złozenie obudowy zakonczyło problemy .
komp to jeden wielki złom z wielkimi zakluceniami
Kumpel mial kiedys taki problem ze... W windowsie wszytsko dziala dobrze ale np. w quake to juz nie to po prostu quake mial laga i nie dalo sie grac. Wszytsko zalezy od producenta i starannosci wykonania. Czestotliwosc tez jest wazna bez tego nie ma co myslec o dobrej grze.
Ogolnie polecam wire myszki
nie ma to jak kabel.
Ogolnie polecam wire myszki
| v3nd0r wrote: |
|
Ogolnie polecam wire myszki |
dokladnie wire myszki sa niezastąpione... jezeli masz zamiar grac w FPP (tym bardziej tryb multiplayer) zapomnij o bezprzewodowej...
polecam optycznego gryzonie logitecha (5 lat gwarancji) fakt ze kosztuje 30% drozej niz a4tech ale zato myszki są niezniszczalne
mam podobny problem ale z klawiaturą(firma LabTec) baterie wymienialem i nic ciagle musze mocno przyciskac zeby dobrze chodziła 
wiesz ja swojego A4techa mam juz 5 lat i jakos wszystko super chodzi...
a przezyła ona wiele... :p
a kumpel mial logitech i padła mu po roku czasu... wiec osobiście wole A4tech... :p i tak go polecam...
a kumpel mial logitech i padła mu po roku czasu... wiec osobiście wole A4tech... :p i tak go polecam...