FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Krzaki po wczorajszej niedyspozycji servera 2

kla_bor
Hej. Czy to tylko mi sie stalo czy komus tez?

Otoz wszystko dzialalo elegancko, strona w kodowaniu ISO-8859-2. Wczoraj jak wiecie byly jakies problemy z serverem 2, stronki sie nie wyswietlaly, a co dziwne do FTP wszedlem. Dzis wlaczam strone i widze krzaki. Automatucznie przestawilo sie kodowanie. W podgladzie zrodla strony jest ok jak byk srodkowoeuropejskie ISO-8859-2, a strona wyswietla 8859-1. Recznie musze zmieniac kodowanie w przegladarce.

Co do diabla sie dzieje i czy to poprawia czy ja mam cos zrobic, nic nie zmienialem w ustawieniach strony ani wogole. Poprostu dzialalo a teraz nie dziala. Mad
Xaros
U mnie tez tak jest i nie wiem czemu.
mtx
podejrzewam, że nadal grzebią w serwerze.. a czy nie zmieniło się w sqlu?
ozyrys
Jeżeli macie krzaki to sprzwdźcie mysql, bo prawdopodobnie jest źle zakodowany, podobnie do plików, ponieważ admini nie będą siedzieć całą noc i patrzeć w jakim kodowaniu są pliki tylko maszynowo w jakimś ich standardowym kodowaniu odzyskali pliki.

Pozdrawiam
^^ozi
atomek
a jak to sprawdzić? i jak później zmienić?
Calemb
Robiono zmiany drobne na serwerze czy cós takiego i jeszcze wszystko nie zostało do końca skonfigurowane... Tyle wiem
ozyrys
o godzinie 01:37 czasu polskiego wszytko wróciło do normy, tzn polskie znaki się wyświetlają, a przynajmniej na moich stronach
kla_bor
Jest OK. super

A co oni tam tak grzebia. W sumie dobrze ze bronia serva przed hakerami ale serv2 co chwile cos przerywa. Czy na tym pierwszym tez sa takie jaja, wydaje mi sie ze nie. Zawsze z 2 byly problemy niezaleznie od jego konfiguracji.
Xaros
Umnie juz tez jets wsyztsko ok z poslkimi znakami, ale mam debilny problem z php fusionem jak chce wejsc do PA to sie sypie jak chce wejsc do tematu na forum tos ie sypie i to sie zaczelo jak serwer jak zwykle sie rozsypal i teraz znow mi portal zle dziala. Rolling Eyes
atomek
tak wszystko jest juz git. strony otwieraja sie bardzo szybko i na razie serwer dziala stabilnie, mniejmy nadzieje ze tak juz pozostanie Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.