FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Polskie fora internetowe

Black & White
Proszę nie traktować tego tematu jako spam, chciałbym usłyszeć waszą opinię i będę ją traktował jak wyznacznik i poradę.

Zajmuję się właśnie tworzeniem serwisu ( tematyka nie ważna ) z forum wielotematycznym.
Chciałbym stworzyć miejsce dla osób, które mają coś w głowach, a nie dla spamerów i nastolatek.
Zależy mi także aby oferowało coś więcej niż zazwyczaj polskie fora oferują.

Czy macie jakieś pomysły na ciekawe modyfikacje?
Nowe funkcje?
Konkursy?

A także - może ktoś zna metodę na to aby trafiali do mnie tylko użytkownicy z pewnym poziomem, a nie głupole.
Może macie swoje fora, które dobrze prosperują i chcielibyście się podzielić swoimi spostrzeżeniami i obserwacjami.

Czekam na wasze propozycje.
Będę za nie wdzięczny
mtx
Zacznijmy od tego- o jakim forum rozmawiamy? Jakie chcesz sobie zainstalować? Czy to też mamy Ci podpowiedzieć?

Warto przeczytać tematy o IPB i phpBB- może Ci to trochę pomoże..

jeśli chodzi o modyfikacje phpBB to znam ich trochę dużo Smile więc mogę coś poradzić.
Calemb
Ja tam na modyfikacjach za bardzo sięnie znam. Aleapropoludzi zpoziomem to chyba trudnobedzie. Jedynym sposobem to chyba bedzie skuteczne banowanie spamerów.
Black & White
Nie o to chodzi.
Forum mam już gotowe na localhoście.
Będzie to phpBB by Przemo w najnowszej wersji z kilkoma modyfikacjami dodatkowymi.

Mam na mysli porady na temat tego jak utrzymać ludzi na forum, jak ich przyciągnąć, jak zachęcić do aktywności.

Tylko nie takie w stylu, pilnuj porządku albo reklamuj sie na stronach.

Chodzi mi o używane przez was metody, które już się sprawdziły i pomysły czego brakuje na polskich forach internetowych.
Czym można nieco odświerzyć tą częśc poslkiego internetu itp.
Seba222
No to podrzuce Ci jeden pomysl - wejdz na forum fiata tempry www.tempra.org. Tam jest jedna naprawde fajna rzecz - program ASSISTANCE.
Polega to na tym, ze uzytkownicy zglaszaja sie na ochtnika do pomocy (okresla, jakiego rodzaju pomocy moze udzielic). Inny uzytkownik moze go poprosic o pomoc, a ten, jezeli ma taka mozliwosc pomaga - i za to dostaje punkciki.
Dziala to tam genialnie - zreszta sam raz korzystalem.
Niestety na forum "o wszystkim i o niczym" trudno bedzie znalezc chetnych do przystapienia do programu, ale zawsze warto sprobowac.
mtx
najważniejsi są modzi i admini- znam dziesiątki fajnych fór, które poprostu odstraszają bałaganem, idiotami 'na stanowiskach' itd

a z modułów? Myślę, że te plusy i minusy..
Balcard
Dobry i czytelny regulamni napisz żebyś miał się do czego odwołwać jak kogoś zbanujesz lub zablokujesz na pare dni. To raz. Następnie dobierz dobrych moderów. Obowiązkowo muszą się znać na tym w jakim dziale będą pracować. No i żeby niebyli impulsywnii. Tyle jak narazie mi przychodzi do głowy.
Black & White
Seba222 wrote:
No to podrzuce Ci jeden pomysl - wejdz na forum fiata tempry www.tempra.org. Tam jest jedna naprawde fajna rzecz - program ASSISTANCE.
Polega to na tym, ze uzytkownicy zglaszaja sie na ochtnika do pomocy (okresla, jakiego rodzaju pomocy moze udzielic). Inny uzytkownik moze go poprosic o pomoc, a ten, jezeli ma taka mozliwosc pomaga - i za to dostaje punkciki.
Dziala to tam genialnie - zreszta sam raz korzystalem.
Niestety na forum "o wszystkim i o niczym" trudno bedzie znalezc chetnych do przystapienia do programu, ale zawsze warto sprobowac.

Dzięki, za tą pomoc jestem szczegółnie wdzięczny.
Mam już taki ogólny zarys podobnego projektu.