Opis znalazłem w googlach, opisuje on jak pozbyć się reklam i strony która pokazuje się zanim dostaniemy się na strone (przez alias TK)
| Quote: |
Anyone who uses the free .tk URL gets the .tk popup with the banner in it. Some people don't know you can remove this. This is wat you need to do:
http://yoursite.tk
-Log in on your .tk account.
-Press the first button under "Marketing" named Dot TK Linker Promo
-Select your .tk domain and press "Continue"
-On this page select "No Banner" and press "Continue" on the bottom of the page.
You now got rid of the popup. |
Sprawdziłem to i działa
-> http://tajemnice-smallville.tk/
Ja w tk jakoś miałem reklame na wejście. Może się teraz coś zmieniło.
i ten poradnik właśnie opisuje jak się tej reklamy pozbyć...
no niezły poradnik. nie mam tam domeny ale pośle to do kumpla. ChesterB to Ty pisałeś na forum ozyrys.org?
yyyyy stary jak wchodziłem na twoja stronka to jednak mi reklama wyskoczyła......
poradnik nie jest mój, znalazłem na google'ach, na mojej stronie nie ma reklam, to co widzisz to komunikat oświadczający że mam nową domene (wystarczy przeczytać jego zawartość ;])
Nom, dzięki za poradę na pewno mi się przyda.
BTW samemu się zjarzyć można było
Ale według mnie nieważne czy to będzie TLD za darmo czy bóg-wie-co, domeny .pl, .com, .org, .info i tak pozostaną najlepsze, niestety 
Heh Dzieki ze wrzuciłeś ten poradnik. Niestety to nie rozwiązuje problemu pozycjonowania bo strona wyświetlona jest i tak w ramkach
ale teraz to zupełnie inaczej wygląda 
| Joker wrote: |
Heh Dzieki ze wrzuciłeś ten poradnik. Niestety to nie rozwiązuje problemu pozycjonowania bo strona wyświetlona jest i tak w ramkach ale teraz to zupełnie inaczej wygląda  |
zawsze możesz w TK ustawić przekierowanie na pusty html i w tym htmlu wstawić kod przekierowywujący na Twoją strone, nie będzie ramek..
Hmm niezły pomysł ale chyba jednak muszę głęboko się zastanowić nad zakupem komercyjnej domeny - np. .net (już mam upatrzony adres
). Pomoże mi to bardziej niż zabawa w przekierowywania bo wyszukiwarki będą ładniej to indexować a na tym właśnie mi zależy 
dobre i darmowe domeny oferuje glt.pl
uzywam juz od jakiegos czasu i sobie chwale 
Moim zdaniem nazwa "domena" nie pasuje do tego co oferuje glt.pl - zawsze myslalem ze takie cos to aliasy. Mnie nie interesuja adresy tego typu, a prawda jest taka ze dobrych darmowych domen nie ma i (prawdopodobnie) nie bedzie (pomijam tu akcje eurodns.com gdzie rozdawali za free domeny .be).
Darmowe domeny oferuje tylko bee.pl
Adres strony to oczywiście www.twojastrona.bee.pl ale...
Do wyboru przy rejestracji takiego adresu jest kilka opcji:
*alias
*domena na DNS!
*domena na IP!
*przekierowanie z maskowaniem/bez kodu strony!
To jedyne darmowe "domeny" w sieci (nie licząc promocji tj. z *.be)
| Joker wrote: |
| Darmowe domeny oferuje tylko bee.pl |
Tak jak słusznie powiedział już pawelsz - to nie jest domena tylko alias.
Darmowe domeny cały czas są dostępne w TLD .tk, były w TLD .be (bo chyba to już się skończyło), a jeszcze wcześniej za darmo rozdawane były w TLD .info. I to wszystko w temacie darmowych domen póki co. Cała reszta to aliasy.
cheers,
Arin.
| Arin wrote: |
| Darmowe domeny cały czas są dostępne w TLD .tk, były w TLD .be (bo chyba to już się skończyło), a jeszcze wcześniej za darmo rozdawane były w TLD .info. I to wszystko w temacie darmowych domen póki co. Cała reszta to aliasy. |
Tak oczywiście jeżeli chodzi o domeny w TLD.
Powiem inaczej: bee.pl z tego co wiem jako jedyni oferują darmowe "aliasy", posiadające przekierowania jak "domeny". Co ułatwia ich pozycjonowanie bo nie ma niesczęsnych ramek. Inne aliasy moim zdaniem są bezużyteczne do pozycjonowania.
Ale nie ma to jak "domena" TLD
- Wygoda - Dobre pozycjonowanie, a opłata nie jest kosmiczna...
-------
Nawet prv.pl w swojej ofercie ma darmowe "domeny", choć w rzeczywistości są to "aliasy" posiadające ramki ;/
Wiele servisów oferujących "aliasy" nazywa je w swojej ofercie "domenami",a postronny użytkownik może się zgubić (tak jak to kiedyś zrobiłem
).
W tym poście chyba opisałem wszystko i mam nadzieję, że znowu się nie pomysliłem