FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Utracone pliki

Lochium
Hey,
Jak wiecie ostatnio padl dysk twardy drugiego serwera i wraz z nim zostały utracone wszyskie dane. Utraciłem więc całą baze MySQL i strone. Na moje szczęscie w nieszcześciu(ale o tym dalej:P) zrobiłem backupa ale nie chcący go usunełem ... I tu moje pytanie czy da się przywrócic pliki usunięte z kosza? Mam programy typu Recovery Bin, PC Inspector File Recovery, GDB ale nadal nie moge tego odzyskać, może macie jakies programy które ratują wam "dupe" kiedy zrobicie podobny błąd jak ja. Prosze o pomoc
GKH
Lochium wrote:
Hey,
Jak wiecie ostatnio padl dysk twardy drugiego serwera i wraz z nim zostały utracone wszyskie dane. Utraciłem więc całą baze MySQL i strone.

NIE MUSISZ PISAĆ O TYM Razz
bo inne posty piszą na ten temat Shocked

Lochium wrote:
CDN.
Na moje szczęscie w nieszcześciu(ale o tym dalej:P) zrobiłem backupa ale nie chcący go usunełem ... I tu moje pytanie czy da się przywrócic pliki usunięte z kosza? Mam programy typu Recovery Bin, PC Inspector File Recovery, GDB ale nadal nie moge tego odzyskać, może macie jakies programy które ratują wam "dupe" kiedy zrobicie podobny błąd jak ja. Prosze o pomoc

hmmm, spróbuj znaleźć "driverescue"

pozdro
cambridge
po pierwsze, wyłącz komputer na którym to sie stało.
każda sekunda jego dzialania zmiejsza szanse na odzyskanie plików
skasowane dane to tak naprawde oznaczenie miejsca w ktorym byly zapisane jako wolengo do zapisu. popatrz na swój komputer: mrugająca dioda pracy dysku oznacza, ze byc moze wlasnie w tej chwili twoj system operacyjny zapisuje cokolwiek w miejscu, w ktorym sa te skasowane pliki.

po drugie, poszukaj w sieci "hiren's boot cd", są tam wszystkie narzedzia do odzyskiwania czegokolwiek, włącznie z tymi, których mogliby uzyc wspaniali admini frihosta, aby odzyskac nasze dane.
Arin
cambridge wrote:
włącznie z tymi, których mogliby uzyc wspaniali admini frihosta, aby odzyskac nasze dane.

jedna z najlepszych sieci serwerów dedykowanych, zatrudniająca elitę techników i specjalistów z branży miałaby odzyskać dane z dysku twardego za pomocą jakiegoś freeware'owego programika z sieci... hmm, dlaczego oni sami na to nie wpadli?

cheers,
Arin.
cambridge
hmmm... bo to kosztuje?

wiesz ile kosztuje kilka gdzin pracy specjalisty od odzyskiwania danych z dysków w polsce? a w stanach?

btw moze sprawdz co jest na hiren's boot, zanim zaczniesz wydawac takie kategoryczne opinie, co?
Calemb
Wiem że są programy które pokazuja pliki nadysku włązcnie z tymi usuniętymi. Te usunięte pokazuje po prostu z tyldą przed nazwa:D Usówamy tyldę i wszystko git;) Tylko nie pamietam jak sie ten program nazywał...
darczeku
Chyba nie do końca wiecie o czym mówicie. Skoro dysk FIZYCZNIE padł to nie ma szans. Co innego jak sobie wyklikamy usun->opróżnij kosz. PEwnie dyski byly w RAIDZIE a jeśli to nic nie dalo to tymbardziej nic nie dadza te programiki.
Calemb
Eh facet chce odzyskac pliki ze swojego kompa a nie z servera. Zrobił sbie kopie na dysku i przez przypadek usunąl....
darczeku
Calemb wrote:
Eh facet chce odzyskac pliki ze swojego kompa a nie z servera. Zrobił sbie kopie na dysku i przez przypadek usunąl....

ups, niedoczytałem. Ale to nie zmineia faktu ze ciezko bedzie je odzykać tymbardziej jeśli byly na ntfs'ie.
sorry jeszcze raz i
pozdrawiam
draqo
Mnie się udało odczytać pliki z usuniętej partycji Wink
Lochium
Niestety nie udało mi się odzyskać danych, moj program tylko pliki a foldery znikają ...
grumman
jest jeszcze cos takiego jak
Active@ File Recovery

kiedys uzywalem z powodzeniem, mozesz sprobowac.

a co do fizycznego uszkodzenia dysku.
to jeszcze nie koniec, pewnie slyszeliscie o firmie Ontrack. ten amerykanski koncern ma rowniez siedzibe w polsce. a jak powiedzenie mowi "polak potrafi" jest to oddzial ktory szczyci sie najlepsza skutecznoscia odzyskiwania danych. zajzyjcie sobie na stronke http://www.mbm.com.pl/ tam sa artykuly w ktorych nasi spece chwala sie swoimi osiagnieciami.
jest jeden minus tego calego bajzlu. cena. jak dla zwyklych uzytkownikow astronomiczna.

pozdro
votd
Stary, daj se spokój, plików już nie odzyskasz. Za dużo już czasu minęło w moim mniemaniu, bo patrzę coś dużo postów o tym Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.