FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Cyrk w Sejmie

Timczak
Wczoraj słuchacze radia Maryja oytrzymali nagrode za płacenie datków- ytrasmisiaj tylko dla nich co o tym sądzicie?
-Dkt-
a ja na to jak na lato Razz
malo mnie obchodza transmisje z sejmu Razz
PiS szukal poparcia w moherowych beretach to teraz sie odwdziecza, proste Smile
Arin
-Dkt- wrote:
a ja na to jak na lato :P
malo mnie obchodza transmisje z sejmu :P

to nie jest kwestia transmisji z sejmu tylko zamach na to co w tym kraju nazywano demokracją. próba złapania za pyszczek niezależnych mediów. powrót do cenzury, zatwierdzania wszystkiego, do politycznej poprawności wg rządu. totalitaryzm.

jacek fedorowicz, jeden z najbardziej cenionych satyryków, odszedł z tvp bo kazano mu wyciąć z materiału piosenkę o kaczyńskich. tvp zdjęła z anteny emisję filmu "o dwóch takich co ukradli księżyc". wczoraj na antenie radyja padały takie zdania, że po prostu własnym uszom nie można było dać wiary.

chrzanić sejm, owszem. tylko jak ktoś do Was zapuka i wezmą Was na przesłuchanie bo na jakimś forum powiecie że kaczyński to zakłamany prostak - to już nie będzie takie wesołe. i to nie jest żadna inwektywa.

cheers,
Arin.
atomek
powiem tak, szlak mnie trafia jak widze PISuarów - nie na wiedze tej partii i pana prezydenta.

Dla mnie to partia jak lpr i samoobrona. Niedlugo bedzie nakaz chodzenia do kosciola pod kara smierci i bedziemy jezdzic do rydzyka na pielgrzymki. To jest wszystko chore i az zalosne.

Ale sami polacy takich rzadzacych sobie wybrali i co zrobic. Widac polacy to jeszcze narod ludzi nie myslacych, naiwniakow ktorzy wierza kazdej reklamie. PIS mial lepsze reklamy od PO wiec wygral, a dwa ludzie nie potrafia myslec do przodu co bedzie za 5/10 lat. Mysla tylko o tym co jest teraz, co z tego ze pis teraz wspomoze najbiedniejszych jak za dwa lata nie bedzie mial kasy na podstwowe uslugi jak sluzba zdrowia.

Gratuluje wyboru drodzy rodacy. Polecam gre w szachy - uczy myslenia.
sl4sh
hehe... Arin ma racje, mozecie chrzanic sejm i to co sie dzieje, ale moim zdanie czlowiek ktory nie interesuje sie polityka, to czlowiek ktory nie interesuje sie swoja przyszloscia oraz swoim panstwem.

A wracajac do tematu, to wydaje mi sie iz PiS zaczyna wlasnie (moze jeszcze nie tak wprost) ujawniac swoje zamiary. Teraz jak na dloni widac ze PiS chce aby wladza byla tak jakby totalitarna, trzymana przez jedna partie... tylko do czego do doprowadzi ? W Niemczech - Hitler, a u nas ? Kaczorek ??? No coz... pozostawmy to bez komentarza.

Natomiast afera z podpisaniem tego paktu to juz poprostu straszne ! :/ Glosowalem na PO i caly czas utwierdzam sie w tym ze glosowalem dobrze. Wydaje mi sie bardzo zlym, ze nie wpuszczono(nie zaproszono) pozostalych dziennikarzy, tylko apolityczna i wyraznie ukierunkowane Radio Maryja ! Najwidoczniej PiS pragnie dotrzec do szerszego elektoratu wsrod staruszkow ktorzy powymieraja niedlugo, zamiast do mlodych ludzi ktorzy beda budowac to panstwo. Zalosny jest rownierz sam fakt, podpisania paktu z Samoobrona i LPR. Moze jeszcze pamietacie jak z poczatku PiS bronilo sie przed takowa "koalicja". Ehh... zle sie dzieje, oj zle. Czuje ze czeka nas pakt ustaw bardzo "prorodzinnych", tylko po cholere na to ! Po co znowu uszczerbiac nasz i tak juz dziurawy budzet:/ A wazne ustawy, ktore rzeczywiscie moglyby poprawic sytuacje w panstwie sa odkladane na dalszy plan, a to dlatego ze to co "prorodzinne" zyskuje poklask spoleczenstwa i sprawia iz zwracasie ku jednej partii, jednak malo kto mysli ze to nigdy w zyciu, w rzeczywistosci nie poprawi nam bytu.
Moglbym jeszcze dlugo polemizowac na ten temat, no ale po co ? I tak pewnie nikt tego nie przeczyta bo za dlugie Razz
-Dkt-
Quote:
W Niemczech - Hitler, a u nas ? Kaczorek ???

bądz co bądz ale prosze nie porownywac nikogo do hitlera Exclamation
Jestem wielkim patriota i wogole nie moge pojac jak mozna jakiegokolwiek innego czlowieka porownywac do tego zbrodniarza !

A jak ktos madry gdzies powiedzial
"Jeszcze z 3-4 pokolenia i bedziemy miec dobrych rzadzacych" Wink
(czy jakos tak ale mniejsza z tym Razz )
atomek
ja bym nie porownywal kaczora do hitlera, a do wladz rosyjskich gdzie panuje odwieczna komuna. To samo juz zaczyna sie w polsce. Ale "ludzie ludziom zgotowali ten los" wiec macie co chcieliscie. Polacy chcieli socjal to mają. Idioci!
Lochium
Sejm stoje się powoli nie jak niegdyś komedią tylko tragedią. Moim zdaniem w państwie demokratycznym, ktróym jest Polska nie powinno mieć miejsca to co stało się w sejmie. Drugą bardzą ważną sprawą jest sprawa radia maryja i telewizji trwam (tadeusz rydzyk wam Razz). Politycy nie ogłaszają na forum publicznym np. telewizja czy radio swoich postanowiem tylko idą z tym do ojca przewodniczącego. Zupełna paranoja! I jescze idą na to pieniądze z podatkow!
Timczak
Pis chce karać dziennikarzy któży zbojkotowali podpisanie pkatu stabilizacyjnego. Czy to nie jest przypadkiem socjalizm? Po wyborach straciłem już rachubę jaki ustroj obowiązuje w naszym państwie. Niby to demokracja a jednak są łamane jej podstawowe prawa. Ostatnio postawiono przed sądem pijaka bo obraził lekko prezydenta. Niedługo za krytykę władzy będzie się trafiało na wieloletnie wyroki, dla mnie to jest nie do pomyślenia aby w taki sposób sprawować politykę.
luxtu
to co teraz sie u nas dzieje to jakas paranoja, niedlugo bedzie cos takiego ze jak nie jestes za wladza to jestes jej wrogiem i nalezy cie zniszczyc, ale gratulacie dla wyborcow Razz
sl4sh
tak jak pisal Timczak, nasz ustroj ma czynniki podobne do sojalizmu od ktorego przeciez nie tak znowu dawno sie uwlonilismy. Czas pokaze co i jak bedzie w Polsce, ktora wtraca sie w zycie innnych narodow, "jednoczy sie" z nimi np. pomaranczowa rewolucja itd. a sama ma ogromne problemy wewnetrzne.
Czas pokaze...
vrooth
taktyka polityczna Kaczyńskich... śmiechu warta gra, oparta na pozorach i słowie o. Rydzyka...

porozumienie Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha jest beznadziejne... chcą przeforsować 144 ustawy w ciągu jednego roku, o tyle trwa porozumienie... znalazły się tam wszystkie ważne dla PiS'u uwstawy: na przykład o biurze antykorupcyjnym, o IPN'nie itd... ok, je rozumiem... PiS dorwał się do władzy i realizuje swoj program... ale dlaczego, do diabła, znajduja się tam idiotyczne ustawy Leppera, o zabezpieczeniach socjalnych, zasiłakch i innych bzdetach, które oprócz zadowolenia gawiedzi nie dają nic, a tylko rozwalą nasz tak i tak kiepski budżet, pogłębią jeszcze bardziej deficyt budżetowy...

a podpisanie paktu (czy tylko jego parafowanie jak mówił Kaczyński) w TV Rydzyka, to tylko zaspokojenie żarłoczności Rydzyka na wpływy... nikt nie podwazy. iż miał on niebagatelny wpływ na powstanie tej koalicji, a nawet na wynik wyborów (polecił w ostatniej chwili dewotkom głosowanie na PiS, a nie na LPR)... Rydzyk powoli przejmuje władze do spółki z ślepo zapatrzonymi w jego aparycje politykami (jak słucham Cymańskiego, np. w programie Forum, to robi mi się nie dobrze) i musimy się z tym pogodzić...

PiS jeszcze wprowadza cenzurę... jedyną 'wolną' telewizją będzie stacja Rydzyka, bo ona przecież głosi prawdę Laughing a nie jak inne, 'kapitalistyczne i zydowskie' telewizje... przykład: kto zna program Jacka Fedorowicza w TVP1, który leciał w niedzielne popołudnie Question dwa tygodnie temu chciał wyemitować program satyryczny o Kaczyńskich... szefostwo stacji juz powiązane z PiSem się niezgodziło i Fedorowicz postanowił odejść (szacunek Exclamation )... a wcześniej zlewał się z Buzka, Millera i Kwaśniewskiego, a nic się nie działo...

niestety do tego dążą nasi politycy i nasz kraj... delikatnie mowiąc, to jest żenujące...
ibix
moze z tym totalitaryzmem to lekka przesada... ale faktem jest ze kaczorkom podoba sie rzadzenie krajem...
Pan Kaczynski odegral znaczaca role w opozycji demokratycznej, ale uwazam ze podobnie jak Walensa nie powinien mieszac sie do polityki...

a co do obecnej sytuacji w rzadzie moge jedynie powiedziec, ze jestem wściekły dwie partnie wywodzace sie ze solidarnosci nie potrafia sie dogadac... dobro partii stawiaja nad dobrem panstwa...
...jak czas pokazal taka sytuacja spodobala sie lepperowcom i moherowym beretom...ech trafedia...
atomek
Kaczor nic nie zrobił dla Warszawy. Nic nie zrobi dla Polski.

Ludzie nie potrafią wyciągać wniosków i tyle, polacy to niestety w wiekszosci humanisci i stad problem z logicznym mysleniem.
OKo-dhh
Naważyliśmy sobie. Kaczyński miał lepsze chwyty reklamowe np o 4 RP ale narazie nic nie zrobił w tą strone a szkoda Ptasia grypa opanowała sejm
atomek
Na mnie te chwyty nie działały i działają. Wiem co będzie...będzie gorzej niż za komuny - w zasadzie mamy już przedsmak.

Na szczęście to forum jest zagraniczne więc komunistyczne władze polskie tak szybko do nas nie dotrą i nie ocenzurują prawdy. Ale strzeżcie się!!!

'Komuna' come back - soon......
OKo-dhh
atomek przesadzasz nie będzie komuny jesteśmy w Uni Europejskiej. ale wiesz z kaczorami wszystko jest możliwe
ChesterB
Ja za komune miałem się o wiele lepiej niż teraz, nie było problemów z pracą, dużo budowali, a teraz? cała kasa idzie w kościół i do kieszeni polityków, więc skończcie tak najeżdzać na tą komune...
-Dkt-
ChesterB spojrz na ciemne strony komuny Wink
ta cala policja polityczna
wyjazdy za granice i inne sprawy nie byly osiagalne dla szarego obywatela (no prawie Razz )
albo nawet i ta zywnosc na kartki
jest tego wiecej Wink
Wiecej zlego niz dobrego bylo Wink
slawek
A co z tego . Niech sobie stare babcie poogladają polityków bo na nic nie mogą liczyć w Polsce - nie mniej idoityczne niż polityka seriale Wenezuelskie , w których rozmowa trwa 150 odcinków a i tak z tego nic nie wynika -to tak jak w sejmie Cool Jak nie widać różnicy to po co ... Cool
vrooth
komuna miała swoje pulsy i zalety, demokracj też ma...

zalezy co komu pasuje i jak sie w życiu ułoży Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.