FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zle wiesci na temat serwera 2 (*.frih.net)

Seba222
Dla tych, ktorzy nie czytaja forum "Announcements and Rules", a nie wiedza czemu ich strona nie dziala, to przytaczam :
Bondings wrote:
I suppose you already noticed it, the second server is already down for a day now.

The server was already very unstable but became completely useless after the new hardware was added. The Operating System didn't want to start properly just like the network services and some kernel problems. The technicians were working on it till a few hours ago but couldn't get it functioning again.

A week ago somebody managed to exploit the tempory directory on the server. This shouldn't have done much harm to the server, but maybe they managed to remove a few important files or change a few essential parts of the OS making it so unstable. However, I'm not sure whether this caused the problem or not.

Anyway, the server needs an OS reload.
-This will take a lot of time, hopefully not longer than 1 day.
-Data recovery is not guaranteed. If we get all data back it will take some time to restore it and it isn't easy either to restore all the users, permissions, files, ftp accesses, virtual hosts, ...

I know that saying that I'm terribly sorry isn't enough in this case - but it is all I can do.

I'll try to keep you updated about what happens but I don't have much information about it myself as I don't have physical access to the server and I can't login to it if the OS isn't even functioning like it should.

W skrocie:
Serwer jest bardzo niestabilny odkad wymienili sprzet. System nie chce sie poprawnie uruchomic. Technicy od kilku godzin prubuja serwer przywrocic, ale jak na razie kiepsko im idzie.
Niestety serwer wymaga przeinstalowania systemu! Zajmie to duzo czasu, ale prawdopodobnie nie wiecej niz 1 dzien.
Niestety co najgorsze, nie gwarantuje, ze dane zostana odzyskane! Nie dotyczy to tylko danych z naszych stron, ale wogole danych na temat FTP, kont, uzytkownikow ITP.

Niestety kto nie ma kopi danych, to moze byc ciezko.
Timczak
Mam nadzieję że stabilność systemu zostanie bardzo szybko przywrócona. Jak ktoś chce to mu mogę tymczasowo pohostować strone bo mam konto na 1 serwerze.
hawranek31
Mi nie dziala wiec chyba mam na serwerze 2.

Dobrze ze nic waznego nie mialem tam, a to co potrzebuje mam na twardym.

Teraz juz przynajmniej wiem czemu nie dziala.
Dzieki za info.

Pozdrawiam.
draqo
Ja też dziękuje. Niedawno robiłem kopię, więc nie mam się czym martwić.
Xaros
Mój serwis również nie działa, więc też mam go raczej na tym zepsutym serwerze... Rolling Eyes
Raaany, żeby tylko dane z sewisu się nie potraciły! Chodzi mi konkretnie o zawartość bazy MySQL.
kla_bor
No dobra, a kto mi powie gdzie ten serwer jest umiejscowiony? W Europie czy Stanach? Jakos sie musze nastawic, pisza 1 dzien ale nie wiadomo jak to liczyc. Najgorsze jest to, ze niewiedomo co z baza danych, coprawda dopiero zaczynalem uruchamiac nowa strone, ale i tak kupe pracy w to wlazylem. Wiekszosci artykulow mam backup, ale to kropla w morzu. Z drugiej strony chce zaczac robic cos jak najszybciej, nawet nie czekajac na przywracanie danych.
Pozatym cos mi sie wydaje ze potrwa to znacznie dluzej, wiecie jak jest z kompami. Na tym servie bylo kupe danych, i do kazdego konta przydzielac uprawnienia, bazy importowac, i kupe innych dupereli zajmujacych czas. Gosciu studiuje, musi cos jesc, pic i jak ma kobitke i dla niej czas poswiecic.

CZARNO TO WIDZE Mad
WMP
Szczęście ze mam na frihost.net, bo ten frih.net to naprawde nie najlepiej wygląda. Szczęscie ze mam 2 serwery (ten i inny ale tam jest tylko 1 baza)
Xaros
Czy ktos wie ile to jeszcze potrwa? Bo to sie robi denerwujace. Wchodzi na strone, jak zolw, a pozniej jak sie kliknie na link to dup wali sie.
draqo
Mnie też to wkurza. Trwa to już 2 dni. Długo jeszcze?!
Ramelof
Quote:
I'm not a minor (pretty obvious if you know I'm in university) and that's all you need to know. I don't think it would be a good idea for a minor to start a free host, certainy not something as big as Frihost.

Alja, the data is still on the hard drive, there is just a chance of it being errased. It's also not easy to transfer all accounts as it not only includes the files, but also permissions, settings, virtual hosts and that kind of stuff. But normally it should all be back like it used to be in a few days.

W skrócie:
Pan admin pisze tu że transfer plików zajmie parę dni. Piszę tu również że jest trudne transferownie wszystkich kont.
-Dkt-
hmmm czyli rozumiem ze tak szybko to niedostane swojego hostingu Sad
juz mam porobione duzo i musze to na serwerek wrzucic zeby to posprawdzac i inne rzeczy zaczac robic Sad

zeby jak najszybciej to naprawili Rolling Eyes
Ramelof
I jeszcze jedna wiadomość

Quote:
I didn't get any response back yet and the server is still not reachable/pingable.

I was hoping for less than 24 hours (the techs first tried to get the OS functioning again and that's not included) but I guess it will be a bit more. They normally do it within less than 48 hours (in the case of data recovery, formatting is only 24 hours). So the server (not the accounts) might be ready in a few hours or only tomorrow. The accounts will also take a few hours to days, depending on how hard it is to put them back.

I z tego co tu zrozumiałem serwer został sformatowany i teraz wszystko jest wgrywane ponownie. Czas : do paru godzin lub jutra.
SkorpioN
O kurw...aa MOJE DANE !!

Mysql i FTP nie mam kopii :/

******!!!!

JESLI STRACE DANE TO NA FRIHOST NIE WROCE NIGDY, (JAK NARAZIE TO BADZIEWNY TEN SERWER)
Arin
Quote:
Czy ktos wie ile to jeszcze potrwa? Bo to sie robi denerwujace. Wchodzi na strone, jak zolw, a pozniej jak sie kliknie na link to dup wali sie.
Quote:
Mnie też to wkurza. Trwa to już 2 dni. Długo jeszcze?!
Quote:
JESLI STRACE DANE TO NA FRIHOST NIE WROCE NIGDY, (JAK NARAZIE TO BADZIEWNY TEN SERWER)

do cholery, czy Wy nie potraficznie nic innego tylko NARZEKAĆ?!

non stop coś Wam nie pasuje, i non stop tylko krytyka i krytyka! tak jakbyście Wy sami byli idealni, bez wad, wogle tacy cacani że z tej cukierkowości to na wymioty człowieka zbiera!

powiem Wam coś, i niech Wam w pięty idzie - się Wam nie podoba - droga wolna, nikt Was siłą tutaj nie trzyma. Frihost tylko zyska jak się pozbędzie pieniaczy.

poznałem Steve'a dobrze przez ten czas odkąd tu jestem. z pozycji zwykłego usera, przez lang moda, i teraz na globalnym modzie zakładającym konta kończąc, i wiem ile ten człowiek czasu spędza żeby to wszystko działało jak powinno. szlag mnie trafia gdy czytam wypowiedzi takie jak powyżej i zbliżone do nich, bo ich autorzy pojęcia nie mają o czym mówią! moglibyście płacić i po 200 dolarów miesięcznie za hosting, a w razie takiej awarii jak jest teraz i tak guzik by to Wam dało. macie jeden z najlepszych w tej chwili darmowych hostingów w internecie i nie potraficie tego docenić, a już wdzięczności w Was ani za grosz. wstyd!

strona której byłem współautorem tak samo poleciała, i tak samo nie mamy backupu bazy danych, ale jakoś nie odsądzam nikogo od czci i wiary, bo sobie doskonale zdaję sprawę co to znaczy utrzymywać serwer. pojedzcie takiego chleba, wtedy pogadamy.

wkurzony,
Arin.
draqo
Można było powiadomić użytkowników 2 serwera o tym, że będzie wymieniany sprzęt i aby zrobili oni kopie swoich stron?! Można. A Ty zawsze Arin musisz być przeciwny, zawsze masz inne zdanie.

Quote:
non stop coś Wam nie pasuje, i non stop tylko krytyka i krytyka! tak jakbyście Wy sami byli idealni, bez wad, wogle tacy cacani że z tej cukierkowości to na wymioty człowieka zbiera!

Ależ tej krytyki! No nie no, straszne. Ciekawe gdzie. Mnie krew zalewa jak takie coś czytam.
Quote:
powiem Wam coś, i niech Wam w pięty idzie - się Wam nie podoba - droga wolna, nikt Was siłą tutaj nie trzyma. Frihost tylko zyska jak się pozbędzie pieniaczy.

Ciekawe na czym zyska?

Quote:
poznałem Steve'a dobrze przez ten czas odkąd tu jestem. z pozycji zwykłego usera, przez lang moda, i teraz na globalnym modzie zakładającym konta kończąc, i wiem ile ten człowiek czasu spędza żeby to wszystko działało jak powinno. szlag mnie trafia gdy czytam wypowiedzi takie jak powyżej i zbliżone do nich, bo ich autorzy pojęcia nie mają o czym mówią! moglibyście płacić i po 200 dolarów miesięcznie za hosting, a w razie takiej awarii jak jest teraz i tak guzik by to Wam dało. macie jeden z najlepszych w tej chwili darmowych hostingów w internecie i nie potraficie tego docenić, a już wdzięczności w Was ani za grosz. wstyd!

Przecież my nic nie mamy do Steve'a.

Quote:
strona której byłem współautorem tak samo poleciała, i tak samo nie mamy backupu bazy danych, ale jakoś nie odsądzam nikogo od czci i wiary, bo sobie doskonale zdaję sprawę co to znaczy utrzymywać serwer. pojedzcie takiego chleba, wtedy pogadamy.

Niektórzy z nas może pojedzą.

PS: I nie pisz, że jestem hipokryta, bo to już się nudne stało.
SkorpioN
No właśnie Arin, lubiłem cie, zawsze byłem za tobą, ale teraz mnie dobijasz !! Wszystkich krytykujesz !! My mamy prawo narzekać, wkoncu włozylismy w nasze strony dużo pracy i wysiłku, ja nie mam ani plikow ani bazy danych na kompie i se to wyobraz, siedziqales nad grą prawie 1 rok i ją straciłes. Do cholery nie wkurzaj mnie już i przestań wszystkich krytykować. Po co piszesz o jakimś Steave skoro nikt opróczCiebie go nie zna ?? Zastanów sie co piszesz i znajdź jakiś post w którym czegoś nie krytykujesz !!
Arin
SkorpioN wrote:
No właśnie Arin, lubiłem cie, zawsze byłem za tobą, ale teraz mnie dobijasz !! Wszystkich krytykujesz !! My mamy prawo narzekać, wkoncu włozylismy w nasze strony dużo pracy i wysiłku, ja nie mam ani plikow ani bazy danych na kompie i se to wyobraz, siedziqales nad grą prawie 1 rok i ją straciłes.

weź pomyśl. po co wieszasz psy na frihoście, skoro awaria jest ostatnią rzeczą jaką admini by chcieli? i to jeszcze awaria w takim stopniu.

czyja to jest wina że nie masz kopii zapasowej? sory, ale tylko i wyłącznie Twoja. tak samo jak tylko moja, że ja nie miałem kopii swojej strony.

napisałem - strona którą współtworzyłem także poleciała, i także nie mamy bazy. ale ja się nie rzucam, bo raz nie mam prawa - wiem jakie były i są tutaj zasady świadczenia usług, a dwa wiem że zrobione zostanie wszystko żeby przywrócić stan początkowy. myślenie nie boli.

SkorpioN wrote:
Do cholery nie wkurzaj mnie już i przestań wszystkich krytykować. Po co piszesz o jakimś Steave skoro nikt opróczCiebie go nie zna ?? Zastanów sie co piszesz i znajdź jakiś post w którym czegoś nie krytykujesz !!

och, ja Was wkurzam? pech.

ten 'jakiś Steve' to po prostu Bondings. taka sobie nieznana postać na Frihoście :P.

piszę na forum jak chcę, bo na tym polega istota wolności wypowiedzi. różnica polega na tym, że moja krytyka znajduje pokrycie w faktach i jest uzasadniona. jeśli macie inne zdanie to proszę wskazać gdzie i podać jakieś kontrargumenty. chętnie podejmę polemikę.

draqo wrote:
PS: I nie pisz, że jestem hipokryta, bo to już się nudne stało.

jesteś hipokryta. od momentu jak na nicku 'draqo' pisałeś że serwis-mix był Twoim kolegą. masz trzecie konto tutaj i takie jaja odstawiasz. po staropolsku - pozdro.

cheers,
Arin.
hawranek31
Hmm a ja zapraszam na ovh wlasnie daja za darmo domene info na rok i hosting do tego za free.
To zamówienie daje możliwość zamówienia domeny .info wraz z darmowym hostingiem 1000GP.

I tak frihost odwala kawal dobrej roboty i nie ma co narzekac ale faktycznie mogli cos poinformowac, moze nawet i tak bylo zerkal ktos na angielskie forum.

Pozdrawiam.
atomek
fatalnie że ten serwer padł, miałem tam serwis co prawda mało ważny ale jednak.

Jedank staram się zrozumieć że to przyczyny losowe a tym nie zapobiegniemy. Mam jednak nadzieje ze administratorzy szybko się uporają z problemem i wiecej nie bedzie podobnych niespodzianek. Chociaz jeszcze raz powtarzam, nie mozna wykluczyc sytuacji losowych - poprostu mozna zastosowac tylko profilaktyke a i ta moze przed niczym nie uchronic.

Zalecam cierpliwosc - nerwy tu w niczym nie pomogą.
ChesterB
dobrze że się wyniosłem z frihosta ;] używam go tylko jako chat gdy mam komus pomóc i do testowania swoich skryptów Twisted Evil
votd
No to dupa... właśnie zauważyłem że stronka nie działa, więc na frih.net.

Co Wy na to powiecie - kiedy ja nie hostuję tylko własnej strony, ale:
- forum do mojej strony
- forum mojego kolegi
- inne forum mojego kolegi
- jeszcze jedno forum (moje) o grach jRPG

no i zapomniałem o backupach. Na szczęście te strony nie zużywają zbyt wiele bandwidthu (tam nawet jednego pliku do pobrania nie ma Very Happy), a zapomniałem porobić backupy.

Proszę adminów o szczególne postaranie się o nasze dane, bo inaczej, we're ******!
draqo
Może da się jakoś odczytać stracone dane. Są do tego odpowiednie programy. Pożyjemy zobaczymy.
SkorpioN
Arin wrote:

czyja to jest wina że nie masz kopii zapasowej? sory, ale tylko i wyłącznie Twoja. tak samo jak tylko moja, że ja nie miałem kopii swojej strony.

cheers,
Arin.

A czy ja sie rzucam?? Stary pomyśl zanim coś napiszesz, ja nie mam do nikogo pretensji, wiem, że moja wina, ale my gadamy tu o Tobie i Twojej pretensji do wszystkich. To ty sie na każdego rzucasz, no bo co my zrobiliśmy?? Nie znam Twojego żadnego postu gdzie czegoś nie krytykujesz więc następnym razem POMYŚL zanim cos napiszesz.

p.s

jeśli już piszesz angielskie słówka to pisz je poprawnie, wkoncu jestes lang modem

(sorry sie pisze)
Seba222
Przestancie sie rzucac sobie do gardel. Naprawde rozumiem i Arina i pozostalych.
Arin ma racje - ktos odwala kupe dobrej roboty po to, zebysmy mogli za darmoche z tego korzystac. Niestety nie zawsze wszystko idzie po mysli, wiec niestety czasem cos sie moze zepsuc i nie dzialac. Ale nie zmienia to faktu, ze frihost to najlepszy darmowy hosting jaki do tej pory widzialem.
Z drugiej strony niestety to wkurza, jezeli cos przestaje dzialac, a dzieje sie tak, przewaznie, gdy jest to nam najbardziej potrzebne. Nie dziwie sie wiec slowom frustracji. Jest tylko jedno ale: (SkorpioN! to do Ciebie) - gdzie pojdziesz, jak sie na frihost obrazisz? Kto da ci takie waruki za darmo?

Ja wlasnie sprawdzilem swoje backupy i.... strone mam z 4 stycznia, a kopie bazy danych z 20 stycznia (tylko przez przypadek). Wiec nie strace chyba nic - albo prawie nic - fuksiarz jestem Smile

SkorpioN wrote:
jeśli już piszesz angielskie słówka to pisz je poprawnie, wkoncu jestes lang modem

(sorry sie pisze)

Ale Arin jest LANGMODEM - czyli moderatorem POLSKIEGO forum - wcale nie musi umiec po angielsku Smile A poza tym jak sie nie masz czego czepic, to czepiasz sie literowek.
SkorpioN
Weź mnie już też nie denerwuj, a jak sie "obraże na frihosta" to:

1. KONIEC Z ZANZAHAREM
2. Koniec z moją pracą nad byle jaką www
p.s

Skoro Arin jest modem polskiego działu to chyba jednak jakies info musi adminowi dostarczać, po angielsku.

Skoro wszystko wyjaśnione, temat do zamknięcia
kla_bor
Alez Wy sie pultacie. Jak ktos chce to niech placi jak nie to czeka. Ja 2 tygodnie szukalem dobrego hostingu i ten wyglada najlepiej - oczywiscie jesli dziala - majacego MySql i PHP

Przyklady

Na lxhost.com daja 200MB, ale serwer ma ustawione kodowanie UTF-8 i kazdy skrypt w innym kodowanu wyswietla krzaki, zmiany nic nie pomagaja

ovh.org - 60MB i dosc wolny serwer

275mb.com - 200MB, jezyk polski na stronie nie akceptowany, safemode

haa.pl -tylko 30 MB

A ten, sami wiecie. Jak przejdziecie na inny boze i stabilniejszy to inne jaja beda sie dzialy i bedziecie narzekac, zaplacicie za hosting - bedziecie narzekac ze drogo.

Wniosek -POLAK ZAWSZE NARZEKA Razz
Postman
Arin wrote:
macie jeden z najlepszych w tej chwili darmowych hostingów w internecie i nie potraficie tego docenić, a już wdzięczności w Was ani za grosz. wstyd!

Jak mi się zdaje to w tej chwili nie mamy hostingu!!!! A tak wracając do wdzięczności to nie przesadzaj. każdy z nas musi pisać posty na forum, tak więc nie jest on całkowicie za darmo!!!(Jak zwykle chodzi o reklamy tylko w innej formie).
Arin wrote:

To że straciłeś wszystkie dane to mnie wcale nie pociesza po stracie mojich!! Mad Mam jeszcze jeden serwer z wyświetlanymi reklamami na stronie, tylko 100MB, brak php-mail ale mam go ponad 3 lata i nigdy a nigdy nie straciłem danych. Szacunek do userów, którzy korzystają z tego serwera "darmowego" też powinien być. Admin powinien szanować ich twórczość i prace-backup danych.
Mogę tylko życzyć sobie i innym userom i adminowi serwera pozytywnego zakończenia odzysku danych. Very Happy

Last edited by Postman on Sat Feb 04, 2006 3:49 pm; edited 1 time in total
SkorpioN
Dobra spamu tu naleciało widać sporo. Wiem, że ten hosting jest najlepszym darmowym jak i równiez bije na łeb płate hostingi.
Teraz sie wszyscy zdziwicie co napisze:

Sorki Arin, byłem wkurzony, do tego, że nad Zanzaharem musiałem pracować sam (inni admini odeszli) to teraz to. Seba, Ciebie też przepraszam...

Tyle odemnie

SkorpioN
Adi666
Mam pytanie. Czy awara serwera wstrzymala udzielanie hostingu? Bo ja czekam juz trzeci tydzien a ja nadal nie otrzymalem odpowiedzi.
-Dkt-
chyba ta kbo ja tez juz czekam troche ... Rolling Eyes
Ramelof
Nie rozumiem co wy macie do Arina. Człowiek stara wam się wytłumaczyć sprawe a wy go krytykujecie. Jeżeli ci tak przeszkadza frihost to idź sobie z tąd nie będziemy tensknić. Przyznam się, że nie jestem ideałem i wcześniej robiłem w tej sprawie wonty, ale teraz zdaje sobie sprawe z tego, że serwer może mieć humory, a wtedy trzeba zastanowić się co będzie lepsze czy walczyć z awariami czy przeinstalować go i mieć trochę więcej pewności, że nie będzie tak częstych awari. W darmowych hostingach jest tak, że nie można się ubiegać o pełne dziaanie serwera ponieważ za niego nie płacisz. A co do kopi strony to twój usrany obowiązek to zrobienia jego kopi, bo admin nie jest jasnowidzem i nie przewidzi kiedy serwer padnie. Zręsztą można czytać na bieżąco co się dzieje z serwerem pod tym adresem http://www.frihost.com/forums/vt-25928.html. I myśle, że każda osoba co zna choć trochę zna angielski połapie się w tym co mówi admin. Zresztą zostało wam tu napisane po polsku co się dzieje z serwerem przezemnie i przez założyciela tematu.
fallco
trudno zeby wam udzielili hostingu jak im serwer padl Smile na 1 serwerze nie ma juz miejsca, wiec musicie cierpliwie czekac az im sie uda naprawic drugiego...
Ramelof
Nareście jakaś dobra wiadomość

Quote:
My exams are fortunately finished today and the server is already up and running. I also just created your account.

I really don't know what to say about the data loss. I'll try to make a backup system of at least once a week for the future, but those things really aren't cheap and my budget isn't big.

Admin pisze tu że prace nad uruchomieniem serwera zostały skończone dzisiaj. Teraz pozostało mu już tylko stworzenie starych kont na serwerze.

Druga parawka daje bardzo złe wieści: Naprawdę nie wiem co powiecie ale wasze dane zostały utracone. a dalej jak rozumiem to będzie starał się robić raz na tydzień backup całego serwera żeby w przyłości nie było takich przykrych wieści

jak coś źle przetłumaczyłęm to mnie poprawić

=========================================
edit

serwer działa teraz pozostaje czekac na konta aż zostanąm ponownie wgrane i na nowo stronki robić

===========================================
edit 2

konta są wgrywane od osoby która ma najwięcj punktów do osoby która ma najmniej

chodzi mi o konta który istniały
ChesterB
tak jak wszędzie chwaliłem i reklamowałem frihosta tak też skończyłem to robić... i serwer nie jest całkiem darmowy, musimy pisać posty i oglądac te durne reklamy Evil or Very Mad

jak ja się ciesze że wyniosłem się z frihosta...
Seba222
ChesterB wrote:
tak jak wszędzie chwaliłem i reklamowałem frihosta tak też skończyłem to robić... i serwer nie jest całkiem darmowy, musimy pisać posty i oglądac te durne reklamy Evil or Very Mad

jak ja się ciesze że wyniosłem się z frihosta...

No tak..... trzeba pisac posty.... ale ciezka praca....
A co do 2 czesci twojego posta - jakie reklamy? Jakos ja reklam nie widze zadnych. Hm... no chyba ze IE uzywasz Razz FF + AdBlock i nie ma reklam.

PS.
Wlasnie odzyskalem swoje konto - niestety puste Sad
Ramelof
no to jeszcze troche i ja odzyskam swoje
ChesterB
mam ff + adblock ale w regulaminie pisze wyraźnie że nie można używac żadnych adblockerów korzystając z tego forum...

fajnie że łamiesz regulamin...
Calemb
Wim że też spamuja ale to pierwszy i ostatni post w tym temacie! Ramelof stara się tłumaczyć dla tych którym sie nie chce sie ogladac innych tematow albo po prostu nie rozumieją, a wy tu znowu natrzekania!
Adi666
No najwyrazniej wszystko wrocilo do normy. Od dzis ciesze sie hostingiem.
Postman
I to mi się podoba. Zauważyliście nową szatę graficzną Direct Admin Laughing
Jest bajerancka w porównaniu z poprzednią. Laughing
Seba222
Quote:

Zartujesz czy sobie jaja robisz? Jak to zmienil sie wyglad Direct Admina? U mie wyglada identycznie jak przed padem.
darczeku
Pisałem do admina w sprawie wszystkich zaparkowanych domen - ich tez nie da się odzyskać więc mam trochę przepisywania.
A co do wygladau - skórkę mogli dać juz wczesniej Razz

Pozdrawiam
Ramelof
Może by tak zamknąc już ten temat skoro już serwer działa, bo zaczyna tu się już offtopic.
Arin
Ramelof wrote:
Może by tak zamknąc już ten temat skoro już serwer działa, bo zaczyna tu się już offtopic.

spokojnie, jeszcze zostawiam w razie gdyby ktoś miał kłopoty z ponownie utworzonym kontem. nie łam się, sporo wiadomości z tego tematu już do spam cana trafiło :]

cheers,
Arin.
Postman
Seba222 wrote:
Quote:

Zartujesz czy sobie jaja robisz? Jak to zmienil sie wyglad Direct Admina? U mie wyglada identycznie jak przed padem.

Przed chwilą sprawdzałem i jest zmieniony wygląd. Czyżby tylko u mnie?
Jak jest u Was?
Arin
Postman wrote:
Seba222 wrote:
Quote:

Przed chwilą sprawdzałem i jest zmieniony wygląd. Czyżby tylko u mnie?
Jak jest u Was?

część użytkowników ma nową skórkę, część ma starą. po prostu zakładający konta wybrali dwie różne i stąd ta różnica. ale to tylko wygląd, nic poza tym.

Arin.
Ramelof
Arin propozycja moja żeby zrobić ważny temat o nazwie problemy z serwerem i tam użytkownicy by pisali swoje problemy a nie jak mają problem piszą nowy temat i tym samym tematy się powtarzają. Myśle że jest to ciekawy problem może użytkonicy oceniom mój pomysł.
Arin
Ramelof wrote:
Arin propozycja moja żeby zrobić ważny temat o nazwie problemy z serwerem i tam użytkownicy by pisali swoje problemy a nie jak mają problem piszą nowy temat i tym samym tematy się powtarzają. Myśle że jest to ciekawy problem może użytkonicy oceniom mój pomysł.

wiesz, dla takich rzeczy jest oddzielne miejsce - nawet nie wątek, a całe subforum, które nazywa się Web Hosting Support.
Timczak
Adi666 wrote:
Mam pytanie. Czy awara serwera wstrzymala udzielanie hostingu? Bo ja czekam juz trzeci tydzien a ja nadal nie otrzymalem odpowiedzi.

Wydaje mi się że tak, ponieważ nie słyszałem żeby zakładali nowy, 3 serwer.

Nie nażekajcie tyle bo to jest bez sensu, to jest darmowy hostin, bywa że są awarie. Ja mam konto na 1 to się niczym nie przejmuję. Twisted Evil
SkorpioN
No to fajnie, teraz mówie wszystkim nara, już nigdy nie wróce do frihosta ani oczywiście nie polece go innym, rok roboty poszedł sobie na spacer i zaginął. A więc nara ziomki kończe z frihostem i zanzaharem.

<-_-_N-a-R-a_-_->
Arin
SkorpioN wrote:
No to fajnie, teraz mówie wszystkim nara, już nigdy nie wróce do frihosta ani oczywiście nie polece go innym, rok roboty poszedł sobie na spacer i zaginął. A więc nara ziomki kończe z frihostem i zanzaharem.

SkorpioN, bądź poważny.

Rozumiem że straciłeś ogromnie dużo, ale na litość - jak mogłeś nie mieć ani nawet roboczych wersji plików na swoim komputerze? to jak coś kodowałeś? przecież nikt tu nie ma dostępu do frihostowej konsoli przez ssh. Stary, skąd miał ktokolwiek wiedzieć, że dysk padnie?? Przecież nikt Ci tego nie skasował umyślnie, ludzie z załogi wszystko zrobili żeby postawić na nogi serwer. Steve kosztem swoich egzaminów po nocach siedział, tak samo tidruG, morpheus, Sunny. Ja sam do czwartej rano dziś - tyle zajęło mi odtworzenie 211 kont. Już nie widziałem literek na monitorze jak się kładłem.

Pomyśl chłopie, bądź rozsądny.

Arin.
draqo
Ja również skończyłem z frihostem. Może czasami tu zajrzę. Teraz mam inny, lepszy i niezawodny hosting. Backup mam co dzień. Pozdrawiam.
ozyrys
No cóz 2 iesiące ciężkiej przcy na d stronką i gra poszły n amarne, ale to jeszce bardziej mobilizuje żeby kolejna odłona stronki i gry była lepsza od poprzedniej, a ze teraz mam na to troche inne spojrzenie to zabiore się dopracy od najblizszego weekendu bo dzis jestem padnięty po 100dniówce :], postanowiłem tez pomóc koledze w propomowaniu jego strony i tez bedzie na frihoscie, tylko że teraz to backup będą co tydzień albo i częśćiej .

Pozdrawiam
^^ozi
darczeku
draqo wrote:
Ja również skończyłem z frihostem. Może czasami tu zajrzę. Teraz mam inny, lepszy i niezawodny hosting. Backup mam co dzień. Pozdrawiam.

No cóż - ja mam pare innych kont m.in własnego resellera ale konto na frihoscie i tak zostawięSmile
Nie zebym reklamował ale prwadzę własny free hosting - nawet do 500MB:)
Niestety teraz tez mamy pad i kilku takich "klientuf" zrezygnowało. Tyle ja mam resellera - na dedyka mnie nie stać. Ale zawsze przyda sie jakieś konto:)

PS. Ciekaw jestem ile zarabija admini na reklamach....

Pozdrawiam
Xaros
No, niedawno dostałem PW na forum Frihosta, ze moje konto zostało ponownie utowrzone. Wchodze do DA i na ftp i nic zero baz i plikow. ALe coż s epowiedizalem, nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Teraz mam nowy bardzije funkcionalny serwis i jestem z niego dumny. Razz
SkorpioN
ozyrys wrote:
No cóz 2 iesiące ciężkiej przcy na d stronką i gra poszły n amarne, ale to jeszce bardziej mobilizuje żeby kolejna odłona stronki i gry była lepsza od poprzedniej, a ze teraz mam na to troche inne spojrzenie to zabiore się dopracy od najblizszego weekendu bo dzis jestem padnięty po 100dniówce :], postanowiłem tez pomóc koledze w propomowaniu jego strony i tez bedzie na frihoscie, tylko że teraz to backup będą co tydzień albo i częśćiej .

Pozdrawiam
^^ozi

Wiesz ty 2 miesiące a ja ponad rok, jak byłem na innych serwerach to ani razu nie padł żaden. Na frihoscie długo nie jestem, a już straciłem wszystkie dane.

Arin:

Jestem poważny, moja robota poszła na marne, jakomś kopie zanzaharu może i mam ale:

przywrócienie dawnej formy zajęło by ok. 2 lat (wczesniej byl 2-gi admin)
dużoooooo błędów
brak bazy danych
brak nowych skryptów
brak strony glownej (html)

a wiec po co mam od nowa robić?

więc mówie wszystkim:

Narq

edit:

miałem troszke lepszą wersje na kompie ale przeinstalowałem go wczoraj.

edit2:

nowych skryptów było ok. 80

60 - dla graczy
20 - dla admina, moda itp.
-Dkt-
Widze ze serwer 2 nadal lezy Sad
a ja juz chyba czekam z 3 tydzien (jak nie wiecej) na aktywacje konta (no to zeby mnie hostowali Razz )

ciekawy jestem kiedy to zrobia (jezeli wogole zrobia Sad )
chcialbym juz zaczal dzialac Sad
Adi666
Ja mam stronke na 2 serwerze i puki co nie spotkalem sie z padem stronki. Moze moderatorzy jezykowi jeszcze nie poddali ocenie twojej "tworczosci" na tym forum.
-Dkt-
nie wiem Confused
troche mnie to juz irytuje te czekanie ...
kazdy mi mowil ze max. za 5 dni dostane Sad

no nic poczekam jeszcze troche jak ponoc nowi dostaja domeny to moze i ja cos dostane Razz (tylko podstawowe pytanie : ile mam czekac ... ? Embarassed )
ChesterB
ale, ale, serwer działa...
-Dkt-
no to ja nie wiem o co chodzi ... Rolling Eyes
ozyrys
hmm...
Ciekawe odnośnie tych domen. Kolega zarejestrował się i pisze posty ale chyba jeszce nie poprosił o hosting to, chyba go przekonam żeby poczekał jeszcze chwilke, tak około tygodnia aby sprawa się wyjaśniła, bo może okazać się że to plotka jest.

Pozdrawaim
^^ozi
-Dkt-
Quote:
Your request has not been handled yet. Please check back soon.

i tak mam od samego poczatku gdy tylko zlozylem podanie (przez taki formularz Smile )

a wy ile gdzies czekaliscie na swoj hosting ?

Ps.

Quote:
bo może okazać się że to plotka jest.

co masz na mysli ? Very Happy
Adi666
Ja czekalem trzy tygodnie ale tylko dlatego ze serwer padl...po tym jak wszystko naprawili to czekalem pol dnia ^^
-Dkt-
a kiedy serwer naprawili ?
to moze ja niedlugo tez dostane Rolling Eyes
Adi666
Z tydzien temu....jutro moja strona bedzie obchodzila tydzien Very Happy
ozyrys
-Dkt- wrote:

Quote:
bo może okazać się że to plotka jest.

co masz na mysli ? Very Happy

Odnośnie tej domeny. Raczej w to wątpie ale poradze się kumplowi wstrzymać z tydzień Very Happy.
A co do Twojego konta to napisz kilka postów na angielkojęzycznym forum to szybciej rozpatrzą bo teraz muszą czekać na opinie moderatora językowego [ np Arin'a ], a jak napiszesz kila postwó po angielsku to zobaczą sens Twoich postów i byc może szybciej rozpatrzą pozytywnie Twój wniosek.

Pozdrawiam
^^ozi
-Dkt-
z tego co pamietam to mam chyba 3 na angielskim Razz
( o battlefieldzie cos pisalem i dalem link do filmiku to sie kolesie brechali z tego Razz - obejrzyjcie go rowniez bo dobry jest Laughing )
moze jeszcze dzisiaj cos sproboje napisac gdzies, tylko musze pomyslec nad sensowna wypowiedzia bo z tego co widze to na innych forach (chodzi mi o to ze inne jezykowo) malo toleruja spamu i offtopu Razz

No to teraz mi zostaje czekac tylko (chyba Laughing )
dorobie sobie szablon do strony, moze cos fajnego wyjdzie Twisted Evil
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.