FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Gry OnLIne Vallheru niepodobne

Calemb
Wirtualne Miasto! Jedna z niewielu gier online, która nie jest oparta na silniku Vallheru i nie jest o tematyce jakiejś tam fantazy. Można się tam nauczyć przedsiębiorczyści! Bardzo polecam! Jak sama nazwa mówi, naszym zadaniem jest utworzenie i prowadzenie miasta. Nie jest to, podkreślam, płatna gra jak niektóre OnLine. Jeśli są na tym forum osoby grające w Wirtualne Miasto, to zapraszam do dyskusji (jeśli możecie to podajcie swój login). Tych którzy jeszcze nie zaczeli swojej przygody zapraszam na www.wirtualne-miasto.com

Last edited by Calemb on Thu Feb 02, 2006 5:03 pm; edited 1 time in total
luxtu
co do gry to chba sie skusze Razz
ale jest jeden blad ma byc. com a nie .pl Razz
-Dkt-
albo mi sie wydaje albo juz kiedys sie zarejestrowalem w ta gre tylk oze niewidzialem jak w nia grac Laughing
chyba bede musial poczytac FAQ i inne tutki do tej gry bo lubie takie gierki Wink
jak bede mial pytania to sie spytam bo widze ze tu experta mamy Smile

Edit: juz natknalem sie na pierwszy problem Razz
gdy podaje e-mail do reejstracji to obojetnie jaki nie podam to i tak pisze ze zle Confused
chyba juz kazdy mozliwy majl podalem i pisze ze nieprawidlowy format :/
Calemb
Expertem to ja nie jestem ale mój kolega ze swoim kuzynem napisali więc jak coś to moge ich popytac co i jak, ale żebym zaraz nie dostawał miliona pytań..... Gra jest fajna trzeba mysleć! idealne zajęcie dla przyszłych przedsiebiorców itp ludzi.
Timczak
Już przestałem się bawić w takie gry, miałem gdzieś 58tys punktów w ofame ale to mi się znudziło.
SkorpioN
-Dkt- wrote:
albo mi sie wydaje albo juz kiedys sie zarejestrowalem w ta gre tylk oze niewidzialem jak w nia grac Laughing
chyba bede musial poczytac FAQ i inne tutki do tej gry bo lubie takie gierki Wink
jak bede mial pytania to sie spytam bo widze ze tu experta mamy Smile

Edit: juz natknalem sie na pierwszy problem Razz
gdy podaje e-mail do reejstracji to obojetnie jaki nie podam to i tak pisze ze zle Confused
chyba juz kazdy mozliwy majl podalem i pisze ze nieprawidlowy format :/

Ja w to grałem. Poprsotu w rejestracji jest błąd i email nie moe miec zadnej kropki czy innych znakow specjalnych.
-Dkt-
no to tyle czasu i jeszcze tego nie naprawili ? Confused
heh, juz mi sie odechcialo grac troche Razz
Calemb
hmmm niedawno robili resa całej gry.... troche ludzi sie jednak tam zarejestrowało... Ale zapytam co może byc nie tak.. Czy podawałeś jakies liczby w tym e-mailu czy tylko masz login zwykly np. teks@onet.pl ?
Xaros
A wiecie moz eczy istanieja jakis inne silniki typu vallheru by zrobic taka gierke podobna do np Ogame??
ozyrys
Dopiero zacząłem grać w tą gierke ale mi się spodobała mój login to ozyrys, ale miasto to troch takie doswiadczalne jest jak się rozkręce i będę umiał juz wszytko robic dobrze to wykasuje to konto i zaczne od początku :]

Pozdrawiam
^^ozi
Calemb
I to jest chyba najlepsze co można robic. Napoczątku trktuje się wszystko jak test. Ogląda do czego jakie opcje służa, a potem juz na serio sie jedzie Very Happy
OKo-dhh
Gierka zapowiada się nieźle tylko żę rejstrować sie nie moge pisze mi nieprawidłowy format email a dobrze podaje tzn daje tak spi-10@o2.pl
SkorpioN
załóz nowy email, bez znakow specjalnych ( w twoim przypadku bez "-"
ozyrys
http://www.streetofrace.com/
To też bardzo ciekawa gra i nie jest oparta na silniku vallheru, raczej przypomina mi ona silnik TheCrims, i ma bardzo podobny system działania, otóz napady to wyscigi.
W grze tej dostajemy samochód i jeżdzimy sobie i sciagamy się z innymi, na różnych torach. Niestety jak to w ineternecie możemy tylko sobie wyobrazić taką jazde bo gra jest textowa :], nie mniej jednak, wciąga.
Aby się zajestrowac kliknij w ten link
http://www.streetofrace.com/start.php?p=zarob&user=48532
Nie będę ukrywał, że jeżeli zarejestrujesz się przez ten link to ja w tej grze dostane 50$ może nie duzo ale zawsze na 7l wachy do fury starczy :]

Pozdrawiam
^^ozi
Calemb
I jak wam w W-m'a idzie? Ja jak narazie robię sobie twierdze obronna. Im wyższy poziom miasta tym bardziej zaawansowane technologie! To co w budynkach widać na początku to nie wszystko:D
-Dkt-
mnie sie podoba Wink
gram od wczoraj, mam 65 ludzi
teraz zbieram kase na tartak
w miedzy czasie dokupuje domki i bunkierki robie Razz

Ozyrys - gralem w ta gre i moim zdaniem do dupy ona jest Confused
wszystko oparte na silniku takim samym jak the crims
tylko zmienione na samochode itp.
gra mi sie znudzila po 2 dniu grania chociaz na poczatku fajnie bylo Wink
Adi666
Ja zrezygnowalem w pierwszym dniu...naprawde za bardzo przypomina the crims...za to wirtualne miasto przypomina ogame jadnek nie gralem w ogame od przeszlo roku wiec zobaczymy ile wytrzymam Wink
ozyrys
Moje staty z WM:
Budżet: 2018 PLN
Bank: 0 PLN
Mieszkańców: 280
Miejsc pracy: 332
Bezrobocie: 0%
Żołnierze: 0
Czołgi: 0
Samoloty: 0
Surowce
Deski: 342
Kamienie: 732
Stal: 566
Zadowolenie mieszkańców: 10/10
WM-Punkty: 57 (wioska)
Powierzchnia miasta: 68/68 [kup ziemię]
Zużycie energii: 157/200
Zużycie wody:106/230
Poziom edukacji: bardzo wysoki
Poziom bezpieczeństwa: bardzo wysoki
Poziom zdrowia: bardzo wysoki
Poziom zanieczyszczeń: bardzo niski
136. Ozi City 280 57 wioska ozyrys

Moje staty z SOR:
Nick: ozyrys
Kasa: $7
Reputacja: 130
Fura: Peugeot 206
Paliwo: bp-98
Nitro: On/Off
K/M: 169
0-100: 15.2 sec
V-MAX: 253.8 km/h
Zbiornik paliwa: 57%

Pozdrawiam
^^ozi
OKo-dhh
ja tam kiedyś grałem w SOR ale znudziło mi się wszystko na podstawie the crims nuda :/
-Dkt-
hej wam tez nie chodzi strona wirtualnego miasta ?
wiecie moze co sie stalo ?
bo od 2 dni nie moge sie dostac Confused
Calemb
Tak jest problem ze sponsorem ale prawdopodobnie jutro bedzie wszystko w porządku. Admin robi backoup bazy codzninnie, co nie zmienia faktu że możecie ppotracic swoje zdobyte pieniązde lub wybudowane budowle..
Adi666
Wirtualne miasto jest niedopracowale...czasem jak sie logowalem mialem 100 a czasem 180 mieszkancow....bywalo tez ze mi kaminieniolom lub bunkry znikaly...jak bym posiadal 2 konta na jednym nicku
Calemb
No bo jak sie robi backupy to Ci zapisałeo stan ze 100 mieszkańcami, a potem jak admini przywrócili stan gry z jakiegos dnia to logicznym jest że masz mniej graczy np
ozyrys
Wirtualne miasto chyba juz ne powróci, cały czas pokazuje mi się Suspended Page, a tak sie ciekawie zapowiadało, narazie gram w SOR ale też jakos pachnie korupcją, po 2 godzinach gry ludzie mieli juz po 1000 reputacji, albo bugi albo cos jets nie tak z ta grą, ale w końcu jest na silniky Thecrims, to może się jeszce wile popsuć.

Pozdrawiam
^^ozi
Lochium
Jedną z najlepszych i najbardziej preznie rozwijajacych gier tego typu jest www.ogame.pl Jest to symulacja budowy kosmicznego imperium. Jeżeli dobrze pamiętam to na polskim ogame jest ok 25 "serwerów" plus angielskie. Kto może się pochwalić taką popularnością? Chyba nikt..
Calemb
Coż wirtualne miasto ma problemy ze sponsorem. Nie jest tak łatwo (tak sądze) znaleść jakiegoś prządnego i niezawodnego sponsora. Możecie zajżec do Marketplejsa :p Jeśli macie jakiś skrypt do zrobienia i chcecie wirtualne miasto wspomóc to piszcie doo mnie
-Dkt-
szkoda ze wirtualnego miasta nie ma Sad
wkrecila mnie ta gierka a na 3 dzien gry zonk Sad
Calemb
http://www.wirtualne-miasto.com/ Na tej stronie znajdują się informacje na temat Wirtualnego Miasta!
Camel
Quote:
Już w pod koniec Sierpnia 2006 pojawi się całkiem odnowione Wirtualne Miasto 2!

Trzeba wytrwale poczekac do sierpnia... Sad
Ja w WM nie grałem wprawdzie, ale z tego co się zdążyłem zorientować na pewno przypadnie mi do gustu (wiele godzin kiedyś spędzałem przy Transport Tycoon, Civilization, Popuplusie, Sim City i tym podobnych... )

Trzeba czekać... Crying or Very sad