FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Pomocy !! Wlasnie dostalem konto

matir
Cześć ! Przed chwilą dostałem konto. Mam problem. Jak mam je skonfigurować dobrze ?
chorazy
W czym konkretnie problem - napisz czego nie wiesz - tutaj albo na GG.
matir
Nie wiem do którego katalogu mam wgrać swoje pliki. Wydaje mi się że do public html i tam do mojego katalogu (np.STEFAN). Założyłem konto pocztowe koledze. Jak on może sobie sprawdzić pocztę ?? I jedno pytanie. Robię strone kuzynowi. On chce ją sam aktualizować. Czy jest jakieś wyjście żebym mu nie musioał podawać swoich .... danych(login+hasło) Jeśli tak to jak ?? Wiem że się robi subdomene to już zrobiłem, ale co dalej ?? Z góry dzięki za pomoc Smile
chorazy
Swoje pliki na strone ktora ma startowac z .www.twoja_nazwa.frihost.net wgrywasz do public_html - ale nie do zadnych innych katalogow.

Jezeli sobie utworzysz subdomene to mozesz ja przypisac do wybranego wczesniej utworzonego katalogu - i tak na przyklad mozesz kuzynowi zalozyc katalog "jego_login" i utworzyc subdomene .www.jego_login.twoja_nazwa.frihost.net

Azeby sobie mogl sam aktualizowac zakladasz konto FTP do jego katalogu - jego haslo i login itp (chyba nawet mozna ustawic quote)

co do konta email to chyba lepiej jest sobie zrobic tylko przekierowanie - ja mam tak zrobione ze maile na marcin@chorazy.net kieruja sie na tlena (1GB + wap) wiec jest gites - oczywiscie jesli chcesz wysylac maile spod swojego adresu to musisz juz miec konto email pelne a wtedy trzeba pilnowac wielkosc maili skrzynce zeby nie zawalily konta.

Co do dostepu do maila przez www to admin (cyzli ty) robi to z poziomu cPanelu - natomiast inny user to nawet nie wiem - trzebaby spytac na eng-forum.

A co do nazwy domeny to .www.twoja_nazwa.frihost.net to jest jeszcze znosnie. Ale jak juz robisz subdomene to sie znacznie wydluza. Ja sobie kupilem domenke "chorazy.net" - net com org biz sa po 30 zl na rok (nie tak strasznie duzo - wychodzi 2,5zl/mies) a ".info" nawet 15 - oto namiary: www.super-dns.net ... ja jestem bardzo zadowolony.
matir
Dzięki za odpowiedź. Teraz już wiem co i jak mam zrobić Smile Mam pewien problem: Nie mogę dodać nowej bazy MYSQL !! Pisze jakiś błąd i nie wiem czemu. Jak by ktoś wiedział to niech mi pomoże. Dzięki jeszcze raz Smile
Cult
Najprawdopodobniej robisz to w złym miejscu. Nie dodajemy bazy w PhpMyAdmin tylko w Cpanel'u.
Klikasz --> MySQL Databases --> wpisujesz nazwe bazy danych i klikasz "add db" --> gotowe.
matir
Dzięki za odpowiedź Cult. Teraz to ja już wiem jak to się robi Smile
SLimiX
te konta sa przydzielane automatycznie, czy trzeba cos jeszcze zrobic, zeby takowe dostac?
chorazy
http://www.frihost.com/forums/viewforum.php?f=5

tam nalezy zapostowac postem o tej postaci:

1. Nazwa (nazwa konta albo nick - najlepiej nick z foum lub imie i nazwisko)
2. Nazwa subdomeny. (twoja_nazwa.frihost.net)
3. Krotki opis twojej stronki (po co, a na co, a do czego przeznaczona itp).
4. Potwierdzenie ze zapoznales sie i zgadzasz z zasadami korzystania z serwisu (TOS)

Wszystko "in english" please.

A potem czekac i ew. sledzic dzial "Free Hosting Requests" lub "Accepted Hosting Requests" oraz "Rejected Hosting Requests" - na glownej stronie forum.
matir
Nie musisz długo czekać..... - ja po około jednej godzinie, dostałem wiadomość od admina, który przydziela konta z informacjami... Już się przyzwyczaiłem do CPanel i uważam, że jest świetny, Pozdro, Powodzenia - MATIR
brqsl
matir wrote:
Założyłem konto pocztowe koledze. Jak on może sobie sprawdzić pocztę ??

najlepszym rozwiazaniem jest jakis kliencik pocztowy...jest tego trochu i platne i bezplatne... ja uzywam klinta pocztowego zaimplementowanego w operze...

ogolnie operka rulez Smile

pozdro
jasiek
matir wrote:
Założyłem konto pocztowe koledze. Jak on może sobie sprawdzić pocztę ??

jak zakladasz konto to ci sie pojawiaja dane do niego po zalozeniu Smile
wpisujesz je do programu pocztowego i wszystko Razz

polecam The Bat! Smile
Camel
A ja z kolej Thunderbird'a Smile
U mnie sprawia się znakomicie.

Właściwie to najważniejszą informacją dotyczącą kont poczty elektronicznej, jest adres serverów POP3 i SMTP, bez tego ani rusz...

Bo login i hasło przydzielasz sobie sam podczas rejestracji.
Lucek
Ja niedługo będe miał konto i pomoże mi jeden gościu z gg, który ma na tym konto Very Happy
ChesterB
Lucek wrote:
Ja niedługo będe miał konto i pomoże mi jeden gościu z gg, który ma na tym konto Very Happy

Sorki za OT

Z takimi postami chcesz dostać konto? no nie słab mnie, musisz napisać 5 jakościowych postów a na razie piszesz bezwartościowe nic.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.