FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

To warto zobaczyc....

Siwy
Biegają z prędkością do 15 km/h, skaczą na wysokość 1m, wychodzą w nocy lub
chronią się w cieniu. Gdy cię gryzą, wstrzykują ci nowokainę, która
znieczula organizm. Tak że nie czujesz ,że zostałeś ugryziony. Budzisz się
rano "z brakującym" kawałkiem ramienia lub nogi bo żarły cię przez całą noc.
Gdy spacerujesz w ich pobliżu lepiej uciekać jak najszybciej bo idą za tobą
żeby pozostać w twoim cieniu. Ten na dole właśnie pożera tego górnego. To są
pająki, które codziennie napotykają żołnierze w Iraku.

draqo
Bardzo interesujące. Wiele osób nie miało pojęcia co przeżywają nasi w Iraku (poza wojną Wink )
spider89
ulalal, jakie fajne pajączki Laughing tylko kapa się z takim spotkać Razz
Postman
Ciekawe. jedno zdanie: Życie jest brutalne. Większy zjada mniejszego.
Balcard
Takie przyjemne zwierzaczki Smile Ale tak szczerze mówiąc to jakbym coś takiego zobaczył to odrazu bym się chyba przekręcił. A ciekawostką jest to że one niezabijają tylko wstrzykują tą nowokainę. Jakby miały wstrzykiwać jakiś jad(niewiem czy dobrze mówie na trucizne pająków) propolcionalny do ich wielkości to pewnie człowiek nieżyłby w ciągu 60 sekund.
Camel
Ale to draństwo wielkie Shocked
Ciekwe czy można oswoić i trzymać jak pieska przykładowo Wink
Hehe, to by była dobra broń dywersyjna - puścić takie stadko do obozu nieprzyjaciela, w nocy a potem rano popatrzeć sobie na takich "poobgryzanych" przeciwników Twisted Evil

A tak swoją drogą to ciekaw jestem jakie jeszcze wesołe stworzonka zamieszkują tamte rejony Cool
ChesterB
troche te info przesadzone, camel spider bo tak się nazywa, nie atakuje sam od siebie, tylko w obronie, i jego ugryzienie jest jak najbardziej odczuwalne, nawet baaardzo, jeżeli wejdzie pod nas to w 99% nie aby nas zjeść tylko schować się przed słońcem, i nie są wcale takie wielkie, maksimum 10cm, na niektórych angielskich stronach przeczytałem że niektórzy ludzie mają to w domu jako zwierzątko ;] kolejna sprawa, duża większość tych pajączków nie jest jadowita

Ps. one nie potrafią skakać, ale za to są 'kanibalami'

Filmik: http://video.clipstream.com/content/c/camel_spiders/ (musisz mieć jave)

OT
@Camel, rok temu użyłem dokładnie takiego samego szablonu jekiego teraz Ty używasz u siebie na stronie ;]
Camel
Uff, no to kamień mnie z serca spadł Smile

I tak wg. mnie wygladają mało apetycznie.
Wolał bym takiego pod łóżkiem nie znaleźć...

Czyli co - normalnie on sobie myśli (no ten pajeczak) hmm, ale grzeje, chyba się zakotwicze w cieniu tego gościa co stoi koło namiotu z karabinem w ręku), a z drugiej strony to wyglada tak: !!! jakiś robal chce mnie zjeść - lepiej potraktuje go serią z karabinu Wink

Hehe, ten szablon to ja gdzieś w sieci znalezłem, ale pewnie bede go albo zmieniał albo z lekka modernizował (rewolucje na stronie zaplanowałem, tylko mi się sesja skończy Sad ).
Chemik
No pajączki fajne Smile
Ale nie jest tak żle bo nie zabijają Razz
luxtu
ciekawe stworzenie jednak ja niechcialbym miec z takim czyms nic doczynienia Razz Moze nie jest az tak grozny i cfany Wink jak to pisze w pierwszym poscie ale mimo wszystko nie chcialbym go miec w poblizu
hawranek31
Moj kumpel ma manie na punkcie pajakow, ma nawet kilka musze mu je pokazac.

Hehe moze sobie sprowadzi i bedzie sie gonil z nimi.

A tak powaznie to na tym swiecie jest wiele zadziwiajacych stworzen Smile
Calemb
O ja ..... fajne pajączki czy mrówki olbrzymki czy co kolwiek to jest:/ aż strach się z tym spotkać, oby żaden z wojskowych tego do kraju nie przywlókł....a może to zdjęcie to tylko zgrabny foto montaż...