FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Plyta ASUS do soketA - AMD duron - co kupic?

cirrus
Padła mi plyta w kompie i musze nabyc cos nowego. Procek mam dosc jeszcze dobry (1,8 DURON). Zastanawiam sie jaka plytke kupic. Mam na oku ASUSA na nforce 2 ultra. Ma ktos z Was taka plytke? Chce sie dowiedziec czy warto dac za nia 189 zł ?
Chemik
Każda płyta na nVidia nForce2 Ultra 400 będzie dobra Smile
Sam mam asusa tyle ze na s939 A8N-E na nf4 Ultra Smile
http://www.skapiec.pl/site/cat/13/filtr/_238_0_0_2832_0_0_0_0
a do durona to nie ma co przepłacać - i tak nie zauważysz wzrostu wydajności Smile
Timczak
Ja mam gigabite bardzo fajna też mam amd ale athlona 2gh, polecam. I z nf2 są bardzo wydajne Wink
kla_bor
Przy takim procku to zupelnie nie warto przeplacac. Jesli masz zamiar niebawem zmieniac procka i inne komponenty zainwestuj kase w jakiegos porzadnego Gigabyte, a jak nie to kup najtansza jaka sie da. Ostatnio skladalem taniego kompa na

ASRock K7VT4A Pro, KT400A, DDR400, SATA, RAID, LAN, ATX
klasa produktu: Płyta głσwna • typ gniazda procesora: Socket A • dedykowna pod procesory: Athlon, Athlon XP, Duron, Sempron • liczba gniazd procesorσw: 1 • producent chipsetu: VIA • typ chipsetu: KT400A • obsługa częstotliwości FSB: 266 MHz, 333 MHz • rodzaj pamięci: DDRAM • obsługiwane typy pamięci: 266 MHz, 333 MHz, 400 MHz • liczba gniazd pamięci: 2 • maksymalna wielkość pamięci: 2 GB • zintegrowana karta graficzna: Nie • zintegrowana karta dźwiękowa: AC97 • zintegrowana karta sieciowa: Tak • kontroler RAID: 2xSATA • złącze AGP: 8x • ilość złącz PCI: 5 • ilość złącz USB 2.0: 5 szt. • format płyty: ATX • Gwarancja:24 m-cy CENA 130 zl.

Jesli nie bawisz sie w podkrecanie to taka plytka zdecydowanie wystarczy, a jesli masz porzadne inne komponenty (prawdopodobnie nie, sugerujac sie Duronem) to jak pisalem wyzej kup Gigabyta.