| Quote: |
| Kaczyński wieczorem ujawnił dziennikarzom kulisy swoich rozmów z Tuskiem: - Powiedziałem mu: może spotkajmy się poza Sejmem. Zbył to milczeniem. Odczytałem to jako odrzucenie propozycji.
Dlatego rozmawiamy z tymi, z którymi można rozmawiać - oświadczył. I dodał: - Jeśli ktoś później będzie nam stawiał zarzuty, że wchodzimy w koalicję z Samoobroną i LPR, niech pamięta, że w Sejmie większość w końcu być musi. A można ją skonstruować z tych, z których można. - Zostaliśmy oszukani trzeci raz - skwitował Jan Rokita. |
http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060113/kraj/kraj_a_1.html
| Eurodeputowany Samoobrony Ryszard Czarnecki twierdzi, że po porozumieniu z Prawem i Sprawiedliwością Andrzej Lepper musi zostać wicepremierem. |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3112052.html
| Premier Marcinkiewicz:
- Jak jest dobry rząd, to wszyscy chcą wejść do dobrego rządu, i tu nie ma zdziwienia i wszystkich dobrych do rządu zawsze bierzemy. |
mms://stream.onet.pl/media.wsx?/info/200601/0f614c26c2.wmv
w momencie kiedy myślałem, że mnie nic nie zaskoczy =))). jak to śpiewał kazik - "polska, mieszkam w polsce, mieszkam w polsce, lalallalaalaaa". ja jeszcze zacytuję sam siebie, hehe, jak juliusz cezar:
| a tak baj de łej - dziś bujając się po dworcu pkp miałem okazję poprzeglądać prasę. wpadło mi w ręce najnowsze "Nie". wziąłem z półki, bo tytuł grzmiał "andrzej lepper dowodem na teorię ewolucji". pomyślałem sobie 'heheheh, ciekawe co tam wysmażyli'. i wiecie co? nic nie wysmażyli. cały artykuł, zajmujący dwie strony, składa się tylko z wypowiedzi pana przewodniczącego od bodaj 1992 roku do teraz. z tego co pamiętam to w pierwszym jest "będziemy formować bataliony chłopskie i bronić własności ludzi przed złodziejami komornikami i urzędem skarbowym!", a w ostatnim "lubię się opalać" i "trzeba być liberałem to jestem... balcerowicz niech sobie żyje". o jaa, jak się na mnie ludzie patrzyli takiego rotflującego >:]. nie zdążyłem wszystkich przeczytać, ale jutro znów będę się bujał więc nadrobię - polecam wszystkim kubeł zimnych faktów :> |
i teraz deser:
| Stajemy, jako Polacy wobec zasadniczej decyzji: czy podtrzymać politykę, która prowadzi do kryzysu, czy też wybrać drogę sprawiedliwości i rozwoju. Wybierając zmianę, damy Narodowi szansę na pomyślność i godziwe życie na miarę dużego europejskiego państwa. |
| Planowane przez nas działania dzielą się na dwa rodzaje. Pierwszym z nich jest oczyszczenie państwa, czyli pozbycie się peerelowskiego dziedzictwa i rozbicie wyrosłych na jego gruncie układów. Drugim jest konsolidacja i umocnienie państwa, na które składają się działania prowadzące do stworzenia silnego i sprawnego aparatu państwowego.
Szczególne znaczenie ma tu umocnienie elementu merytorycznego, tzn. zwiększenie wymagań wobec osób piastujących kierownicze funkcje w administracji. Obydwa rodzaje przedsięwzięć muszą być podejmowane równolegle i w ścisłym ze sobą związku. Tylko wtedy mogą przynieść zamierzone efekty. |
| Wiele do życzenia pozostawia korzystanie przez obywateli z przysługującego im prawa do informacji. Niechęć do przejrzystego działania, skłonność do ukrywania informacji są w dużej mierze spadkiem po starym systemie i cechują większość instytucji administracji publicznej. Wymusimy na tych ostatnich zerwanie z tą niedemokratyczną praktyką. |
| Ustanowimy standardy pracy w administracji publicznej. Uporządkujemy w niej system wynagrodzeń. Wprowadzimy nowoczesne metody zarządzania. Zwiększymy w ten sposób efektywność i podwyższymy jakość pracy administracji. |
czyli kochany narodzie, oto dla Ciebie opalony wicepremier. a pełną treść deseru znajdziecie tu: http://www.wybory.pis.org.pl/download.php?g=doc&f=program.pdf
cheers,
Arin.