FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Opalony wicepremier.

Arin
Quote:
Kaczyński wieczorem ujawnił dziennikarzom kulisy swoich rozmów z Tuskiem: - Powiedziałem mu: może spotkajmy się poza Sejmem. Zbył to milczeniem. Odczytałem to jako odrzucenie propozycji.

Dlatego rozmawiamy z tymi, z którymi można rozmawiać - oświadczył. I dodał: - Jeśli ktoś później będzie nam stawiał zarzuty, że wchodzimy w koalicję z Samoobroną i LPR, niech pamięta, że w Sejmie większość w końcu być musi. A można ją skonstruować z tych, z których można.

- Zostaliśmy oszukani trzeci raz - skwitował Jan Rokita.

http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060113/kraj/kraj_a_1.html

Quote:
Eurodeputowany Samoobrony Ryszard Czarnecki twierdzi, że po porozumieniu z Prawem i Sprawiedliwością Andrzej Lepper musi zostać wicepremierem.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3112052.html

Quote:
Premier Marcinkiewicz:

- Jak jest dobry rząd, to wszyscy chcą wejść do dobrego rządu, i tu nie ma zdziwienia i wszystkich dobrych do rządu zawsze bierzemy.

mms://stream.onet.pl/media.wsx?/info/200601/0f614c26c2.wmv

w momencie kiedy myślałem, że mnie nic nie zaskoczy =))). jak to śpiewał kazik - "polska, mieszkam w polsce, mieszkam w polsce, lalallalaalaaa". ja jeszcze zacytuję sam siebie, hehe, jak juliusz cezar:
Quote:
a tak baj de łej - dziś bujając się po dworcu pkp miałem okazję poprzeglądać prasę. wpadło mi w ręce najnowsze "Nie". wziąłem z półki, bo tytuł grzmiał "andrzej lepper dowodem na teorię ewolucji". pomyślałem sobie 'heheheh, ciekawe co tam wysmażyli'. i wiecie co? nic nie wysmażyli. cały artykuł, zajmujący dwie strony, składa się tylko z wypowiedzi pana przewodniczącego od bodaj 1992 roku do teraz. z tego co pamiętam to w pierwszym jest "będziemy formować bataliony chłopskie i bronić własności ludzi przed złodziejami komornikami i urzędem skarbowym!", a w ostatnim "lubię się opalać" i "trzeba być liberałem to jestem... balcerowicz niech sobie żyje". o jaa, jak się na mnie ludzie patrzyli takiego rotflującego >:]. nie zdążyłem wszystkich przeczytać, ale jutro znów będę się bujał więc nadrobię - polecam wszystkim kubeł zimnych faktów :>

i teraz deser:

Quote:
Stajemy, jako Polacy wobec zasadniczej decyzji: czy podtrzymać politykę, która prowadzi do kryzysu, czy też wybrać drogę sprawiedliwości i rozwoju. Wybierając zmianę, damy Narodowi szansę na pomyślność i godziwe życie na miarę dużego europejskiego państwa.

Quote:
Planowane przez nas działania dzielą się na dwa rodzaje. Pierwszym z nich jest oczyszczenie państwa, czyli pozbycie się peerelowskiego dziedzictwa i rozbicie wyrosłych na jego gruncie układów. Drugim jest konsolidacja i umocnienie państwa, na które składają się działania prowadzące do stworzenia silnego i sprawnego aparatu państwowego.

Szczególne znaczenie ma tu umocnienie elementu merytorycznego, tzn. zwiększenie wymagań wobec osób piastujących kierownicze funkcje w administracji. Obydwa rodzaje przedsięwzięć muszą być podejmowane równolegle i w ścisłym ze sobą związku. Tylko wtedy mogą przynieść zamierzone efekty.

Quote:
Wiele do życzenia pozostawia korzystanie przez obywateli z przysługującego im prawa do informacji. Niechęć do przejrzystego działania, skłonność do ukrywania informacji są w dużej mierze spadkiem po starym systemie i cechują większość instytucji administracji publicznej. Wymusimy na tych ostatnich zerwanie z tą niedemokratyczną praktyką.

Quote:
Ustanowimy standardy pracy w administracji publicznej. Uporządkujemy w niej system wynagrodzeń. Wprowadzimy nowoczesne metody zarządzania. Zwiększymy w ten sposób efektywność i podwyższymy jakość pracy administracji.

czyli kochany narodzie, oto dla Ciebie opalony wicepremier. a pełną treść deseru znajdziecie tu: http://www.wybory.pis.org.pl/download.php?g=doc&f=program.pdf

cheers,
Arin.
sl4sh
Moj boze.... obejrzalem "fakty" na TVN o 19 i poprostu sie zalamalem Sad
Samoobrona w koalicji z PiS ... boze... bardziej swiadomi zagrozenia pewnie wiedza co to oznacza - MASAKRA !
Jak tak skrajnie IDIOTYCZNA ! partia moze miec wladze ? Partia w ktorej polowa poslow pokonczyla podstawowki, gdzie sporo ludzi jest nie kryjmy nie wyksztalconymi imbecylami ! TACY LUDZIE MAJA NAMI RZADZIC ? Poprostu zapowiada sie super przyszlosc gdzie kobiety beda rodzic dzieci zeby dostac becikowe, a spoleczenstwo bedzie sie cofac do epoki sredniowiecza rozwijajac rolnictwo zamiast nowoczesnych technologii, gdzie kazdy przetarg bedzie uniwazniany z powodu jakis afer typ "RywinGate". Ehh.... co tu wiecej pisac.... nie wiem jak wy ale ja szczerze sie teraz boje o nasza Polske Sad

Btw. Glupi jest ten kto nie interesuje sie polityka, gdyz poprostu nie interesuje sie panstwem i swoja przyszloscia.
draqo
Tak to już dzisiaj jest. A Arin sobie nabił posta i punkty Wink
Arin
draqo wrote:
Tak to już dzisiaj jest.

że dzieciaki nie chcą chodzić do szkoły tylko na piwko do parku, a potem wyrastają z nich wyborcy-ciemniaki. lof end pis.

draqo wrote:
A Arin sobie nabił posta i punkty :wink:

dla informacji Twojej, i wszystkich innych, za tekst umieszczony w tagach quote nie są naliczane punkty.

cheers,
Arin.
draqo
No to zwracam honor. Z tym piciem to tak już jest Wink Wink Wink
Postman
Zawsze po wyborach jest dopracowywanie stołków. Jak się nie mogą dogadać to tworzą rózne afery i wzajemnie podkładają sobie świnie.
Ot cała polityka. Jak już siły się wyrównają następuje okres stabilizaci i
od czasu do czasu trafi się jakaś afera i komisja sejmowa aby
społeczeństwu zamydlić oczy. Laughing
Camel
Teraz niby jeszcze PIS widzi szanse we wcześniejszych wyborach, żeby zdobyć większośc w rzadzie...

Tylko czy Ci wszyscy obywatele (także zwolennicy PIS'u) zdają sobie sprawe jakie ogromne koszta poniesiemy my sami za kolejne wybory?
I tak nie dość że ekonomiści załamują ręce nad "genialną" propozycją budżetu autostwa pana Marcinkiewicza i jego ekipy, przechodzą kolejne coraz to kosztowniejsze ustawy (2xbecikowe) to jeszcze dostaniemy po portfelach za bezsensowne wybory bo PIS nie radzi sobie z rządzeniem i z pseudo koalicjantami (Samoobrona i LPR, ostatnio PSL...).
A teraz mamy rząd praktycznie całościowo złożony z członków PIS (ministerstwa), wesołego premiera i (o zgrozo) niebawem możemy mieć pierwszego polskiego mulata za wicemarszałka (no marszałkiem już był, na szczeście nie długo Laughing ).

Mnie tylko razi w oczy hipokryzja PIS'u.
Jak partia która deklaruje się że bedzieszeżyć prawo i sprawiedliwość w państwie - wypleni łapówkarzy i złodzieii układa się z kimś kto ma kilka (kilkadziesiąt chyba Smile ) prosesów sadowych na koncie...

Ech, szkoda gadać... Sad

________________________________________________________________________________
Zawarte powyżej opinie są tylko moim prywatnym zdaniem, niekogo nie nakłaniam żeby myślał tak jak ja Twisted Evil

Last edited by Camel on Tue Jan 17, 2006 3:17 pm; edited 1 time in total
Camel
Hmm, miałem powtórkę tekstu powyżej :/
Coś mi się ostatnio dzieje z siecią - sorry za to.

Jeszcze coś - słyszeliście że Lepper do Chin pojechał Smile

Nie dość że po solarium to jeszcze biegle bedzie po chińsku nawijał...

Teraz i tak mało kto go roumie więc dużej różnicy nie będzie Very Happy

________________________________________________________________________________
Zawarte powyżej opinie są tylko moim prywatnym zdaniem, niekogo nie nakłaniam żeby myślał tak jak ja Twisted Evil
ibix
Polska to taki kraj w ktorym znaczna czesc spoleczenstwa glosuje raz na lewo a raz na prawo, nie sprawdzi sie jedno glosuja na drugie...

rzadzi lewica to podnosi podatki zalata o kilka milionow budżet zwiekszy sie bezrobocie no i nie obejdzie sie bez afer oczywiscie....
nie widac poprawy jest jeszcze gorzej, spoleczenstwo robi ostry skret w prawo....

prawica jak dojdzie do wladzy bierze sie za wydawanie wczesniej nagromadzonych pieniedzy (becikowe inne nieprzemyslane do konca wydatki) obniza podatki robi sie dziura w budzecie... ludzie ponownie ida glosowac na lewo (kolo sie zamyka)

mnie znowu rozbawilo to jak nasz byly "Prezydent wszystkich Polakow" Olek powiedzial, ze udzieli poparcia Olejniczakowi i Borowskiemu, ktorzy mysla juz o utworzeniu polskiej zjednoczonej partii zlodzieji.

ewolucja moze bym tego nie nazwal...bardziej pasuje "rozwoj wsteczny"Smile