No długo nietrzeba było czekac na to żeby złapano pijanego posła Janusz Wójcik oczywiście z samoobrony po pijaku za kierownicą.... Jak myslicie czy powinno sie znieść immunietety??
Posel po pijaku
Nie będe krytykował posłów ale według mnie powinno mu się znieść te immunitety ponieważ stwarzał zagrożenie życia. 
Oczywiscie ze trza zniesc
To juz nie pierwszy pijaczyna/posel za kierownica, ze nie wspomne ze jakis tam posel przejechal dziecko kiedys czy cos takiego. Czytalem ze gdzies tam, komendant (chyba w gadansku) wydal rozporzadzenie w ktorym pozwala silą doprowadzic posla do badania krwi jezeli ten stawia opor lub jezeli odmawia takowego badania, i jezeli policjanci zauwazyli ze moze on byc pod wplywem alkoholu.
A tak w ogole to straszna glupota wsiadac do auta gdy sie jest pijanym :/
A tak w ogole to straszna glupota wsiadac do auta gdy sie jest pijanym :/
dokładnie sl4sh, ludzka rzecz od czasu sobie kielicha strzelić i troche zaszaleć, ale by poźniej samochod prowadzić eh...nie trzeba komentowac
Poseł też człowiek jak reszta społeczeństwa i powinien być karany jak
inni obywatele.
inni obywatele.
| Postman wrote: |
| Poseł też człowiek jak reszta społeczeństwa i powinien być karany jak
inni obywatele. |
Nie zgodze sie z Toba niestety. Od kogos, kto reprezentuje spoleczenstwo, kto jest wybrancem narodu, oczekuje sie troszke wiecej niz od zwyklego Kowalskiego. Kara za takie cos powinna byc w zwiazku z tym wieksza, niz dla zwyklego obywatela. Bo taki posel powinien dawac przyklad, a jezeli nie daje, to dla przykladu pokazac, jak sie kara takich ludzi - troszke by to i innych nauczylo.
złąpali go po pijaku, a narzeka że to nagonka jakaś
policja, straż miejska, prokurator. Wkońcu to pierwszy pijany poseł od czasu wprowadzenia przez Dorna pozwolenia na użycie siły wobec osób z immunitetem złapanych na kierowaniu po pijaku
A lepper nie lepszy
Zamiast wywalić go z klubu, to zapowiedział tylko "karę finansową".
A lepper nie lepszy
Powinno się znieść immunitet. Każdy poseł może robić co chce, a jego tłumaczeniem będzie to, że ma immunitet. Może się upić, stworzy zagrożenie życia (jak nasz ukochany poseł) i ujdzie mu to płazem.
punkt widzenia zalezy od iejsca siedzenia...
Ciekawe jabyscie sie wypowiadali jak posiadlibyscie imunitete
ale nie o tym tu mowa...
Czy imunitet powinno sie naprawde zdjac? Pewnie tak... Nie powiem jest od potrzebny, ale jesli ludzie wykorzystuja rzeczy wbrew sytuacja jakim zostaly one stworzone, to nalezy jakos sobie z tym poradzic, i tutaj chyba nie ma lepszego wyjscia.
O ile mi wiadomo istnieja plany zdjecia, czy jak kto woli rozszerzenia kompetencji policji w tych sprawach, ssedziowie, poslowie prokuratorzy nie beda juzmogli sie zaslaniac imunitetem przy probie poddania kontroli alkomatem. Ale tak naparwe zajeli by sie czyms powazniejszym... bo to chyba tylko takie na pokaz, dobre ze zaczeli chociaz od czegos...
Zobaczymy jak sie wszytsko potoczy.
Ciekawe jabyscie sie wypowiadali jak posiadlibyscie imunitete
Czy imunitet powinno sie naprawde zdjac? Pewnie tak... Nie powiem jest od potrzebny, ale jesli ludzie wykorzystuja rzeczy wbrew sytuacja jakim zostaly one stworzone, to nalezy jakos sobie z tym poradzic, i tutaj chyba nie ma lepszego wyjscia.
O ile mi wiadomo istnieja plany zdjecia, czy jak kto woli rozszerzenia kompetencji policji w tych sprawach, ssedziowie, poslowie prokuratorzy nie beda juzmogli sie zaslaniac imunitetem przy probie poddania kontroli alkomatem. Ale tak naparwe zajeli by sie czyms powazniejszym... bo to chyba tylko takie na pokaz, dobre ze zaczeli chociaz od czegos...
Zobaczymy jak sie wszytsko potoczy.
Moim zdaniem immunitety powinny byc zdjęte gdyż ludzie którzy tworza prawo powinni byc wzorem jego przestrzegania a nie być ponad nim. A co do kierowcy popijaku to moim zdaniem polityka (posła/senatora itp.) powinno sie pozbawiac posady po jakimś tego typo incydecie. Gdyby prawo było takie stanowcze to napewno niebyło by czegos takiego. wszczyscy by sie bali stracic stołek i starali sie przestrzegac przepisów.
Hehe i taki posel ma kasy jak lodu i na taxi go nie stac.
Glupek siada bo mysli ze wszystko moze.
Wsadzic do paki z gejami to by sie nauczyl.
Glupek siada bo mysli ze wszystko moze.
Wsadzic do paki z gejami to by sie nauczyl.
z tego co wiem to immunitety nie obowiązują już od jakiś 12dni.
dlatego policja mogła go złapać, bo normalnie uszłoby mu płazem
cuż
Polak nie kaktus
pić musi
dlatego policja mogła go złapać, bo normalnie uszłoby mu płazem
cuż
Polak nie kaktus
pić musi
| Chemik wrote: |
| Polak nie kaktus
pić musi :) |
tak, i jeszcze: szkoła nie zając, nie ucieknie.
wykładnia życia przeciętnego polaka. gratz.
Arin.
| Chemik wrote: |
| Polak nie kaktus
pić musi |
Każdy musi pić i pije, ale ważne aby pić z umiarem.
| hawranek31 wrote: |
| Hehe i taki posel ma kasy jak lodu i na taxi go nie stac.
Glupek siada bo mysli ze wszystko moze. Wsadzic do paki z gejami to by sie nauczyl. |
hehe. Po co taxi, jeżeli pewnie by dostał sejmową limuzynę jakby poprosił
A do tego, nie dośże był pijany, to jeszcze jechał bez prawa jazdy
Taa, piajny posłem z samoobrony, bez prawa jazdy... Takiemu to trszeba zdjąc immunited. Ciekawe co ybylo gdyby wpadł na marszłąka sejmu
Był z samoobrony, ale sie nie obronił, bo tódno takimu posłowi obronić się
jego kara: przez siedem miesięcy bedzie płacił po 2000 zł na jakiśdom dziecka
A co do immunitetu, to zapowiedział ze sięgo zrzeknie jak sędzia go poprosi
A co do immunitetu, to zapowiedział ze sięgo zrzeknie jak sędzia go poprosi
Dostał bardzo dobrą karę. Takie 2000zł dla domu dizecka to duuużo. A dla takiego posła to mało. Po co zamykać takiego posła w wizieniu z jakimiś opryhami jak potem może mieć dobre znajomosci i "usuwać" kandydatów?
Lepper chciał żeby płacił 10 razy po 2000, ale koledzy (rada partii czy cośtakiego) się "zlitowali" i staneli na 7 razy po 2000
| WMP wrote: |
| Po co zamykać takiego posła w wizieniu |
pytanie powinno brzmieć 'co tacy ludzie robią w parlamencie' a nie 'po co zamykać'. ale Wy jesteście wyrozumiali. no napił się biedaczyna, no dobra, niech se pochleje nawet jak poseł. takiego kozakiewicza, a nie wódkę! nie dość że praktycznie lumpy nic nie robią, to jeszcze balują w najlepsze. polak nie kaktus. tja, polak burak :P.
podrośniecie to będziecie na takich samych osłów głosować, hyh.
a tak baj de łej - dziś bujając się po dworcu pkp miałem okazję poprzeglądać prasę. wpadło mi w ręce najnowsze "Nie". wziąłem z półki, bo tytuł grzmiał "andrzej lepper dowodem na teorię ewolucji". pomyślałem sobie 'heheheh, ciekawe co tam wysmażyli'. i wiecie co? nic nie wysmażyli. cały artykuł, zajmujący dwie strony, składa się tylko z wypowiedzi pana przewodniczącego od bodaj 1992 roku do teraz. z tego co pamiętam to w pierwszym jest "będziemy formować bataliony chłopskie i bronić własności ludzi przed złodziejami komornikami i urzędem skarbowym!", a w ostatnim "lubię się opalać" i "trzeba być liberałem to jestem... balcerowicz niech sobie żyje". o jaa, jak się na mnie ludzie patrzyli takiego rotflującego >:]. nie zdążyłem wszystkich przeczytać, ale jutro znów będę się bujał więc nadrobię - polecam wszystkim kubeł zimnych faktów :>.
cheers,
Arin.
to co sie dzieje w polskim parlamencie to istny cyrk. malo jest osob na poziomie ktore naprawde chca cos naprawic. niestety dominuja osoby ktore duzo mowia, aktorzy, biznesmeni a immunited traktuja jako GODMODE, podobnie jak ten posel misztal zrobil awanture w klubie a potem policjantow zwalnial . brakuje nam prawdziwych specjalistow ale gdzie ich szukac skoro wszyscy teraz nastawiaja sie na zysk.
a tak do tematu to powinni go zamkanc w pierdlu, immunited powinien w takich przypadkach wygasac automatycznie. teraz sprawa trafi do sadu a tam zgodznie z litera prawa zostanie umozona.
szkoda ze nic nie moge zmienic
a tak do tematu to powinni go zamkanc w pierdlu, immunited powinien w takich przypadkach wygasac automatycznie. teraz sprawa trafi do sadu a tam zgodznie z litera prawa zostanie umozona.
szkoda ze nic nie moge zmienic
immunitet powinien byc tylko 'na pokaz'. immunitet powinien byc synonime m waznosci a nie bezkarnosci. to powinien byc tylko symbol, tak samo jak w wielkiej brytanii nadawanie tytulow szlacheckich Sir.
do pierdla z nim!! niech naucza go szpagatu !!
do pierdla z nim!! niech naucza go szpagatu !!
| Quote: |
| tak, i jeszcze: szkoła nie zając, nie ucieknie.
wykładnia życia przeciętnego polaka. gratz. |
hehe bo jestem barrrdzo przeciętnym polakiem i to przed 18
i niestety nie mam tak głębokich i inteligentnych myśli jak ty
posel po pijaku, kazdy czlowiek siadajacy po pijaku do samochodu to przestepca!!! (nie wazne czy posel czy stefan zza rogu, albo prezydent). Do kamienilomów ich !!! 
Ha to że jechał po pijaku, bez prawa jazdy to nic.
On śmigał po torach tramwajowych do tego nie zatrzymując się na żadnym z przystanków (a wiadomo każdy podrózny wolał by takim "tramwajem" do domu podjechać niźli zimnym i odpychająco brudnym zwyczajnnie kursującym)...
Za to najbardziej należy mu się kara (wstyd Ci i hańba...
).
Co sie w tej polsce dzieje - powinni im z miejsca immunitety zabierać i prawko dożywotnio...
Seba ma racje - toć to nie jest jakiś tam Wiesiek z Miechowa (z góry przepraszam wszystkich Wieśków z tejże miejscowości) tylko poseł, przedstawiciel naszego rządu, członek partii (no że chłopów i po części analfabetów to już inna historia
) który swoim przykładem ma świecić, a nie tylko błyskać (nie intelektem bynajmniej).
Wybrany w demokratycznych (
) wyborach jegomość...
Już tylko sił mi starczy żeby napisać jak to Tomasz Lis zwykł mawiać w pewnej komercyjnej stacji telewizyjnej: "Co z ta Polską?"
On śmigał po torach tramwajowych do tego nie zatrzymując się na żadnym z przystanków (a wiadomo każdy podrózny wolał by takim "tramwajem" do domu podjechać niźli zimnym i odpychająco brudnym zwyczajnnie kursującym)...
Za to najbardziej należy mu się kara (wstyd Ci i hańba...
Co sie w tej polsce dzieje - powinni im z miejsca immunitety zabierać i prawko dożywotnio...
Seba ma racje - toć to nie jest jakiś tam Wiesiek z Miechowa (z góry przepraszam wszystkich Wieśków z tejże miejscowości) tylko poseł, przedstawiciel naszego rządu, członek partii (no że chłopów i po części analfabetów to już inna historia
Wybrany w demokratycznych (
Już tylko sił mi starczy żeby napisać jak to Tomasz Lis zwykł mawiać w pewnej komercyjnej stacji telewizyjnej: "Co z ta Polską?"
Jego niechcą ukarać za takie jazdy. To jakaś paranoja. Mojemu kumplowi który jest na 4 roku medycznej zabrali prawko za jazde po pijanemu..... na rowerze. To też jest jakaś paranoja. Poseł nie poseł za jazde po pijanemu powinien iść do kicia na przynajmniej miesiąc. Żeby się tego oduczyli. Może wtedy by niezabierali ludzi z przystanków autobusowych na maskach swoich samochodów.
| Camel wrote: |
| Już tylko sił mi starczy żeby napisać jak to Tomasz Lis zwykł mawiać w pewnej komercyjnej stacji telewizyjnej: "Co z ta Polską?" |
sorks, ale ten przylizany pan to żaden autorytet :]. to zarozumiały cynik, momentami zwykły dupek. w Twoim zdaniu jest jedno słowo, które mi się z nim kojarzy nieprzerwanie i nieodparcie - komercyjny. tomasz lis to taka czarnobiała wersja coca coli.
skoczcie sobie na joemonster.org, tam powinna jeszcze leżeć empetrójka z tomkiem z czasów jak jędrek organizywał blokady dróg. posłuchajcie =).
cheers,
Arin.
| Arin wrote: |
| sorks, ale ten przylizany pan to żaden autorytet :]. to zarozumiały cynik, momentami zwykły dupek. w Twoim zdaniu jest jedno słowo, które mi się z nim kojarzy nieprzerwanie i nieodparcie - komercyjny. tomasz lis to taka czarnobiała wersja coca coli.
skoczcie sobie na joemonster.org, tam powinna jeszcze leżeć empetrójka z tomkiem z czasów jak jędrek organizywał blokady dróg. posłuchajcie =). |
Chillout Aris, dla mnie to też nie jest żaden autorytet
Tylko temat jego polsatowskiego szoł ma tak aktualną treśc
A wypowiedz Lisa słyszłem