ministerstwo Edukacji skróciło rok szko;lny do 23 czerwca, czyli wszyscy uczniowie (w tym i ja) mamy 1 tydzien wiecej. Ale podobno obiło mi sie o uszy że mieli o 2 tygodnie skrócić. Co myślicie o tym. Czy nasz rzad dobrze zrobił czy też nie?
Skrócili rok szkolny.
Dobrze
Mamy tydzień szybciej wakacje, przecież w czerwcu i tak się już nic nie robi więc po co tam jeszcze siedziec 
http://wiadomosci.onet.pl/1224255,11,item.html
Mysle ze to dobry pomsl bo nauka do 30 czerwca to przesada...
Mysle ze to dobry pomsl bo nauka do 30 czerwca to przesada...
i dobrze
od połowy czerwca i tak sichodzi na lekcje pograć w statki albo kropki
Ew. na wycieczke wyjechać na tydzień. Jak ktoś się nie nauczył przez cały rok, to i ten tydzień go nie uratuje 
ogólnie tak jak kolega wyżej... powinni skrócić ten rozk szkolny bo sami powiedzcie kto po 15 czerwca przychodzi do szkoły i sie jeszcze uczy?? bo ja takich nie znam... do szkoły przychodzimy tylko po to by miec tą obecność czy coś... choc w tym dniu juz chyba dziennika nie ma wiec...
nawet nauczyciele chodzą po to by chodzic i nic wiecej... moze tylko to ze cos tam wiecej kasy mają ze przychodzą co nie.. a tak to nic....
nawet nauczyciele chodzą po to by chodzic i nic wiecej... moze tylko to ze cos tam wiecej kasy mają ze przychodzą co nie.. a tak to nic....
Najpier mówiono, że pójdziemy do szkoły do 15 czerwca. Ja słyszałem to w radio. Później okazało się, że idziemy do 23. Ale to i tak dobrze, nie ma sensu siedziec w budzie, gdy nadejdą ciepłe dni. Dla mnie to już koniec szkoły, wieć tym bardziej będe chodził na wagary

Teraz ma być rok szkolny skracany z roku na rok tz. że co roku o 1 tydzień aż do 180 dni roku szkolnego
Ja slyszalem ze szkola ma sie konczyc juz 31 maja a rok szkoly zaczynac ma sie juz 1 sierpnia. 
| Xaros wrote: |
| Ja slyszalem ze szkola ma sie konczyc juz 31 maja a rok szkoly zaczynac ma sie juz 1 sierpnia. |
Co za bzdury. Nie przesadzaj już z tym nabijaniem postów
a ja was pociesze bo ja mam wakacje juz od 28 kwietnia (klasa maturalna) tylko maj zostaje na maturki i po szkole, a przynajmiej na jakies pare miesiecy spokoj os budy
Kurcze ja tam do szkoly w czerwcu chodzilem dla towarzystwa a nie dla nauki!!
poza tym zawsze konczylem rok szkolny przed 24 czerwca. a zbytnie skracanie roku doprowadzi do klopotow i wtedy sie zacznie lamentowanie ze czasu nie bylo na nic
poza tym zawsze konczylem rok szkolny przed 24 czerwca. a zbytnie skracanie roku doprowadzi do klopotow i wtedy sie zacznie lamentowanie ze czasu nie bylo na nic
Szkołę można by skrócić, jeśli program okroiłoby się z tych debilizmów..
TRAGEDIA!
Rozróznianie płci chełbi, czy uczenie się antyku 4 razy to naprawdę przesada..
ale kto się tym przejmuje?
TRAGEDIA!
Rozróznianie płci chełbi, czy uczenie się antyku 4 razy to naprawdę przesada..
ale kto się tym przejmuje?
| Timczak wrote: |
| Co za bzdury. Nie przesadzaj już z tym nabijaniem postów |
Człowieku, pisze co slyszalem i ty sam takimi uwagami nabijasz sobie posty. ******
A mi to wsumie bez różnicy bo i tak pod kaniec maja mnie już w szkole nie widać
Wole sobie
spędzać czas w parku
przy browarku
z kumplami
i .. pannami
hehe rymiki
Wole sobie
spędzać czas w parku
przy browarku
z kumplami
i .. pannami
hehe rymiki
bleh. gdyby się dzieciaki uczyły to by rok szkolny był jeszcze krótszy.
ale po co się uczyć, jak na sprawdzianie się ściągnie. po co czytać lektury, jak są przecież streszczenia. po co iść w stronę wiedzy, skoro można iść do parku na browarka?
powiem Wam po co - po to, żeby do parlamentu nie trafiali tacy debile jak tam siedzą teraz. po to, żebyście na starość jak jacyś pokopani fanatycy nie odejmowali sobie od ust żeby wpłacić rydzykowi na maybacha. po to, żebyście mieli porządną pracę, i nie mieli problemów z utrzymaniem Waszych dzieci. i wreszcie po to, że wiedza jest jedyną rzeczą która jest ekstremalnie wartościowa, i której nikt Wam nie ukradnie.
bleh, doskonale wiem, że takie gadanie to jak grochem o ścianę, bo Wy i tak wiecie lepiej. ale ja sobie grochem porzucam i czuję się lepiej, bo wiem że robię co mogę. może chociaż jednej osobie się dzięki temu odmieni. to Wasze życie. sami sobie musicie wybrać czy chcecie być zdalnie sterowanymi tępakami na własne życzenie, czy też chcecie widzieć więcej, i naprawdę sami decydować o własnym losie.
cheers,
Arin.
ale po co się uczyć, jak na sprawdzianie się ściągnie. po co czytać lektury, jak są przecież streszczenia. po co iść w stronę wiedzy, skoro można iść do parku na browarka?
powiem Wam po co - po to, żeby do parlamentu nie trafiali tacy debile jak tam siedzą teraz. po to, żebyście na starość jak jacyś pokopani fanatycy nie odejmowali sobie od ust żeby wpłacić rydzykowi na maybacha. po to, żebyście mieli porządną pracę, i nie mieli problemów z utrzymaniem Waszych dzieci. i wreszcie po to, że wiedza jest jedyną rzeczą która jest ekstremalnie wartościowa, i której nikt Wam nie ukradnie.
bleh, doskonale wiem, że takie gadanie to jak grochem o ścianę, bo Wy i tak wiecie lepiej. ale ja sobie grochem porzucam i czuję się lepiej, bo wiem że robię co mogę. może chociaż jednej osobie się dzięki temu odmieni. to Wasze życie. sami sobie musicie wybrać czy chcecie być zdalnie sterowanymi tępakami na własne życzenie, czy też chcecie widzieć więcej, i naprawdę sami decydować o własnym losie.
cheers,
Arin.
hehe :] nie ma sie co tak cieszyc
Pamietacie chyba jeszcze ze kiedys rok szkolny konczyl sie 19 czerwca, ale potem mrs minister Łybacka zwiekszyla go do 30czerwca :]
Wiec w sumie jakby nie patrzec jest to powrot do starego stanu rzeczy.
Pamietacie chyba jeszcze ze kiedys rok szkolny konczyl sie 19 czerwca, ale potem mrs minister Łybacka zwiekszyla go do 30czerwca :]
Wiec w sumie jakby nie patrzec jest to powrot do starego stanu rzeczy.
ja słyszałem, że teraz co roku, rok szkolny będzie się kończył w pierwszy piątek po 18 czerwca.
Moim zdaniem skracanie roku szkolnego o każdy tydzień to nieporozumienie. Nauczyciele nie mogą wyrobić się z materiałem.
Może by zrobić rok szkolny w miesiącu czerwiec , lipiec i sierpień a pozostałe miesiące WAKACJE
Może by zrobić rok szkolny w miesiącu czerwiec , lipiec i sierpień a pozostałe miesiące WAKACJE
| Postman wrote: |
| Moim zdaniem skracanie roku szkolnego o każdy tydzień to nieporozumienie. Nauczyciele nie mogą wyrobić się z materiałem.
Może by zrobić rok szkolny w miesiącu czerwiec , lipiec i sierpień a pozostałe miesiące WAKACJE |
Czemu nieporozumienie ? :> Calkiem fajnie, racja ze nikomu nie chce sie uczyc jak za oknem 30stopni i sloneczko swieci az milo. A tez ze nauczyciele nie wyrabiaja z materialem to juz inna sprawa
Dobrze, że skrócili bo chyba bym nie wytrzymał do 30 czerwca, jeszcze w tym roku egzaminy :/.
Ale i tak czły czerwiec niechodzi sie praktycznie do szkoły (przynajmniej tak jest w moim wypadku). Czerwiec jest to pierszy miesiąc lata, robi sie ciepło a nawet gorąco (dziekwczyny chodza w skąpych strojach) i kto wtedy myśli o nauce??. Jest to ostatnia rzecz której sie chce
. Wiec dobrze że tak zrobili 
okrzyk radosci, hip hip hura!
Cieszę się bo i tak nie chodza do szkoły
Cieszę się bo i tak nie chodza do szkoły
heh, to Wy jeszcze nie wiecie, że to był ukłon pana Marcinkiewicza w strone (uczących się jeszcze) posłow samoobrony 
| sl4sh wrote: |
|
Czemu nieporozumienie ? :> Calkiem fajnie, racja ze nikomu nie chce sie uczyc jak za oknem 30stopni i sloneczko swieci az milo. A tez ze nauczyciele nie wyrabiaja z materialem to juz inna sprawa |
Wiesz mi też się nie chce pracować ani w czerwcu, lipcu i sierpniu. Gdy ja chodziłem do szkoły, a było to 20 lat temu to rok szkolny trwał do 30 czerwca i dodatkowo chodziło się w soboty. I napewno więcej się nauczyłem niż
obecnie dzieci chodzące teraz do szkoły a mam wgląd w materiał gdyż
moich dwóch synów teraz chodzi do szkoły.
Najpierw miało być do 15, a teraz do 23. Ale i tak się cieszę. Może tym rząd chce zyskać przychylność mołodych?
. Teraz tylko egzaminy, trochę nauki i wakacje 
| ibix wrote: |
| heh, to Wy jeszcze nie wiecie, że to był ukłon pana Marcinkiewicza w strone (uczących się jeszcze) posłow samoobrony |
Ta, a ja myślałem że wszyscy politycy w tamtym roku zdali mature
zdać zdali, ale przecież wyszło że jakaś tam z samoobrony kazała komuś tam napisać wypracowanie, a następnie przepisała je na maturze
Więc jak ją cofną to jeszcze raz będzie musiała chodzić do szkoły 
A to ta od owsa??
a mnie to ze skrocili rok szkolny to tak interesuje jak zeszloroczny snieg...
Mimo tego ze skrocili rok szkolny o 1 tydzien uwazam to za paranoje. W kazdym cywilizowanym kraju wakacje zaczynaja sie z poczatkiem czerwca kiedy jest najladniejsza pogoda. Za to powinien byc zabrany sierpien w ktorym pogoda nie jest juz tak dla nas laskawa, ciagle opady deszczow ...
Nowy minister najwyraźniej chce się przypodobać uczniom. Najpierw krótszy rok szkolny, teraz tańsze podręczniki. No, no oby tak dalej 
skracanie roku tak naprawde nie zmienia nic.
W czerwcu jest gorąco, a w grudniu za zimno i druga połowa powie wam, że im się nie chce, bo zaspy i nie mają się jak do szkoły dostać.
A w kwietniu ciągle leje. I ciągle się jest przemoczonym..
w każdym miesiącu jest coś.. to że lejecie na szkołę, to wynik tego, jak szkoły dziećmi się zajmują.. temperatura niewiele ma do tego.
Powiedzmy sobie otwarcie, że jak rok byłby do 30 czerwca, to na 2 tyg wcześniej byłyby oceny, czyli lejecie od 16. A tak jak kończy się 23, to już 9 robi się wolne.. niby tydzień nic wielkiego, ale tak naprawdę, to dużo.
poza tym to po prostu oznacza, że dzieciaczki wcześniej się będą włóczyć po parkach na browara, jak już tu zostało zauważone..
Jedyne co można zrobić, so okroić problam z głupot. Religia tylko dla chętnych, wf dla chętnych, fakultety zamiast wszystkich przedmiotów (ja mówię bardziej o liceum, ale w tych młodszych część też) i zweryfikować część programów. Po co mi 2 prędkość kosmiczna, jak ja mam kłopoty z liczeniem normalnej prędkości? Po co mi płeć stułbi, jak ja nie rozróżniam drzew? Po co mi okresy i dzieje ziemi, jak ja wojewódzw nie znam?
Chodziłam do 'elitarnych' szkół. Zawsze byłam raczej jedną z najlepszych uczennic, więc ta niewiedza nie wynika z mojej głupoty- to luki w programie..
Zajmijmy się programem, a nie skracaniem roku, bo to nie daje nic. Bo przynajmniej dzieci w szkole to siedzą i są grzeczne
przynajmniej teoretycznie, a co się podczas wakacji dzieje- wiedzą wszyscy - wypadki, problemy, pijaństwa itd...
W czerwcu jest gorąco, a w grudniu za zimno i druga połowa powie wam, że im się nie chce, bo zaspy i nie mają się jak do szkoły dostać.
A w kwietniu ciągle leje. I ciągle się jest przemoczonym..
w każdym miesiącu jest coś.. to że lejecie na szkołę, to wynik tego, jak szkoły dziećmi się zajmują.. temperatura niewiele ma do tego.
Powiedzmy sobie otwarcie, że jak rok byłby do 30 czerwca, to na 2 tyg wcześniej byłyby oceny, czyli lejecie od 16. A tak jak kończy się 23, to już 9 robi się wolne.. niby tydzień nic wielkiego, ale tak naprawdę, to dużo.
poza tym to po prostu oznacza, że dzieciaczki wcześniej się będą włóczyć po parkach na browara, jak już tu zostało zauważone..
Jedyne co można zrobić, so okroić problam z głupot. Religia tylko dla chętnych, wf dla chętnych, fakultety zamiast wszystkich przedmiotów (ja mówię bardziej o liceum, ale w tych młodszych część też) i zweryfikować część programów. Po co mi 2 prędkość kosmiczna, jak ja mam kłopoty z liczeniem normalnej prędkości? Po co mi płeć stułbi, jak ja nie rozróżniam drzew? Po co mi okresy i dzieje ziemi, jak ja wojewódzw nie znam?
Chodziłam do 'elitarnych' szkół. Zawsze byłam raczej jedną z najlepszych uczennic, więc ta niewiedza nie wynika z mojej głupoty- to luki w programie..
Zajmijmy się programem, a nie skracaniem roku, bo to nie daje nic. Bo przynajmniej dzieci w szkole to siedzą i są grzeczne
przynajmniej teoretycznie, a co się podczas wakacji dzieje- wiedzą wszyscy - wypadki, problemy, pijaństwa itd...
Kurcze! Prawie zawsze jak siedze na jakimś forum nawet na najbardziej pozytywne i radosne tematy czytam: "dobrze, ale...." Ludu! Fakt że od czerwca nie robi się juz nic.(ja nie będe robił nic po tym jak napisze test po gim. III klasy ruless) Czy jednak nie lepiej siedziec od rana w domu, pójść na basen, nad wode, rzeke czy inne jezioro? Pan minister zrobił bardzo dobrze !
no to super, szkola krocej, wakacj dluzej
wczesniej do Wloh wyjade
wczesniej do Wloh wyjade
| Quote: |
| Śmieci
Telewizor naszym bogiem A kościołem jest podwórze Wiedza zaś największym wrogiem A idolem złodziej w skórze My jesteśmy dzieci-śmieci Nam jest nudno jak cholera Więc kopiemy co podleci Piłkę albo w łeb frajera Dzieci � śmieci Książek żadnych nie czytamy To zajęcie dla debili Pokolenie dyskopatów Śmietnikowych imbecyli Bydło zawsze kopać lubi A pies zerwać się ze smyczy Dzielnicowy dużo mówi A polityk na nas liczy My jesteśmy dzieci � śmieci My rodziców nie słuchamy Więc kopiemy co podleci W butach własny rozum mamy Dzieci � śmieci |
http://www.bigcyc.pl/t10.php#smieci
hmm... zaraz.. a czy to nie są te same chłopaki tak wychwalani przez młodych ynternatuf za moherową piosenkę? ale wtopa.. z innych się śmieją to się pośmiejemy też. kurde, ale z nas się też śmieją. chamy!
long live sarkazm.
Arin.
<jupi> <jupi> wakacje nadjejdą prędziej, szkoła krótsza, yeaaa.
Tylko na to czekałem, ale nie myślałem, że skrócą rok szkolny
@up:
fajne są tam teksty, na tej stronie
Tylko na to czekałem, ale nie myślałem, że skrócą rok szkolny
@up:
fajne są tam teksty, na tej stronie
A ma byc znowu mieszanka z wakacjami.... że od początku czerwca do końca września. Tylko że system jak z feriami.... Kilka województw zacznie wcześniej ale skończy wcześniej. No a teraz zima przyszła może szkoły zamknął ?
Ja osobiscie sie nie zabardzo ciesze z wakacji...a mam na to pare powodow. Po pierswsze...krotszy rok to intesywniejsza nauka a co z tym idzie czestrze sprawdziany wiedzy. Jako licelista wiem ze czego sie nie naucze w budzie bede musial przyswoic w domu a tam nie mam motywacji do nauki. No i kadra nauczycielska raczej szybciej wpaja Ci cos do glowy niz siedzenie w chacie nad ksiazkami.
Ale przecież rok szkolny kiedyć był taki sam jak w tym wymiarze czasowym. Wydłóżyli go rzekomo z powodów nowej matury, bo absorwuje ona więcej czasu (podczas jej trwania) A kto chodził do szkoły to wie, że w tym czasie jest totalna laba i tak
A poza tym tydzień w tą, czy w tamta za wiele nie robi... Przynajmniej jak dla mnie 
Ha ha, najpierw wakacje, teraz najprawdopodobniejj 3 tygodnie ferii,
JUPI, fajny ten nowy minister 
Tak macie racje możliwe że chce sie nam przychlebić agent jeden
. Ferie dłuzsze ooo to też dobra myśl hehe
.
Tak ferie dłuższe to dobre jest. A a propo zamykania szkól... Niby że szkoły zamykają bo mróz...ale ferie będą skrucone...przynajmniej dla tych którzy je dopiero będą mieli.. a reszta bedzie obrabić 
Ale jak kilka dni nie pójdziemy do budy to mam nadzieję, że nie będzie potrzeby odrabiania. Mnie się już kończa wakacje, a mają być mrozy