FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

IPB

darczeku
Nie chodzi mi o download tego forum czy umieszczenie go na frohoscie bo to nielegalne Cool
Chodzi mi o polskiego lanuage packa dla wersji:
Invision Power Board(Trial) v2.0.0
skad pobrac?
google mi nic nie wypluło konkretnego
Oczywiście nie dla mnie :p - dla znajomego
pozdrawiam
ChesterB
http://invisionize.com/
http://www.invisionize.jgc.pl/

Tam szukaj Smile
spider89
Mają ładnie nową domenkę: http://www.invisionboard.pl Smile
v3nd0r
darczeku wrote:
Nie chodzi mi o download tego forum czy umieszczenie go na frohoscie bo to nielegalne Cool
Chodzi mi o polskiego lanuage packa dla wersji:
Invision Power Board(Trial) v2.0.0
skad pobrac?
google mi nic nie wypluło konkretnego
Oczywiście nie dla mnie :p - dla znajomego
pozdrawiam

A czemu niby na frihoscie to jest nie legalne? nie rozumiem ...
Jesli amsz licencje na IPB, i pokazesz" ja adminom forum to nei ma problemu zeby nie uzywac IPB, wiec nie wprowadzaj innych w blad Razz

Inna sprawa ze nikomu sie nie chce kupowac IPB wola darmowe phpbb
darczeku
nie wporwadzam w bład...
Quote:
Czy płatne fora są dozwolone?
NIE! Płatne fora są ŚCIŚLE ZABRONIONE! Jeśli u kogoś zostanie znalezione płatne forum będzie skutkowało to natychmiastowym zawieszeniem konta. Jednakże, jeśli możesz w jakiś sposób udowodnić, że posiadasz licencję, wtedy Bondings (główny administrator) być może zezwoli Ci zainstalować takie forum.

przyjumje ze nie mam licencji, chyba ze o czyms nie wiem:D
pabloo
Własnie ja mam takie pytanie czy wolno postawić na frihoscie ipb 2.0.0 trial ? czy wymagana jest licencja ? jesli nie posiadam licencji na te forum czy zostanie mi ono usuniete z konta ? mam wersje trial sciagnieta z ips'u , kiedy jeszcze mieli download , jest to legalna wersja trial , wiec mozna czy nie ??
mtx
Wersja trial jest sama w sobie licencjonowana na jakiś czas/uruchomienia ipt. Ale po co stawiać coś, co za chwile będziesz musiał skasować?

Poza tym wątpię, żeby Boldingsowi chciało się sprawdzać czy to trial i i tak zabronić Ci używać..

PS
Quote:
być może zezwoli
to stwierdzenie straszliwie mi się podoba Smile
pabloo
Wiec troche wyjasnie , wyszły 2 wersje trial ipb 2.0.0 jedna z ograniczeniami druga bez ograniczen , ja posiadam wersje bez ograniczen , jedyne ograniczenie to takie ze brak dostepu do edytowania języka w panelu admina , a reszta jest wpełni obsługiwana .

Wersja forum jest legalna i kiedys była dostepna dla kazdego , wiec pytam czy moge postawic takie forum czy nie ?? jesli ktos jest pewny na 100% i moze udzielic mi odpowiedzi czy moge czy nie był bym wdzieczny Very Happy
Ramelof
otóż jeżeli chodzi o IPB na serwerze frihost jest to nie możeliwe onieważ admin nie zezwala na żadną wersji IPB

kiedyś pytałem go czy pozwoli umieściś ostatnią darmową wersję IPB 1.3, to mi podpisał takie coś

Quote:
No sorry, we don't allow any ipb forums at all.

edit

Też mam IPB 2.0.0 ale zapewne admin nie zmieni zdania
jak by zmienił i by ci pozwolił to daj mi znac
atomek
Dwa, długo to forum by Ci nie pochodziło, ma takie dziury że hoho (IPB Team zadbał żeby były ujawnione i rozpowszechnione w necie Laughing ).
pawelsz
Dziury w IPB... to w takim razie jak okreslic to co jest w phpBB? RazzRazz Wprawdzie na bierzaco to poprawiaja, ale z kazda wersja pojawiaja sie nowe bledy.
pabloo
No juz nie gadaj ,że ipb to takie niby dziurawe, wiadomo idealnego skryptu bez diur nie ma i nie bedzie , wlasciwie widziałem ze jedna osoba ma na frihoscie ipb 2.0.0 trial i to ze spora iloscia userów itp , a tu sie dowiaduje ze nie mozna ;/ jedyna rada to licencja , wiec kto pozyczy na licence ?? Very Happy
pawelsz
Quote:
kto pozyczy na licence ??

Jakby mnie bylo stac to sam bym sobie kupil RazzRazz ale niestety Razz

Quote:
No juz nie gadaj ,że ipb to takie niby dziurawe

moze phpBB nie widzial? RazzRazzWinkCool
ChesterB
Ja używam triala 2.0.0, ale legalnie ponieważ mam sciągnięte ze stron IPSu jak jeszcze był darmowy, za jakiś czas kupuje licencje... Moje forum ma 12,000 postów i 1,000 zarejestrowanych userów, nigdy nie miałem problemu [a w phpBB by przemo miałem nieraz problem z bazami itp] nic nigdy się nie sypneło, po prostu IPB to skrypt idealny ;]
darczeku
dobra pisalem ten temat dawno zreszta jest podobny - porwównujacy ipb z phpbb a teraz robi sie offtopic a prosba nieaktualna wiec prosze o lock'aSmile
pabloo
A ja sie dalej nie dowiedziałem czy moge postawic ipb 2.0.0 trial czy nie Mad
darczeku
nie mozna
pabloo
No i wkoncu ktoś odpowiedział Very Happy kurde szkoda że nie mozna :/

Jesli ktoś by znał jakis host gdzie moge postawic ipb , i zeby było bez reklam i warunki takie jak tu to dajcie znac , chodzi mi o host pod forum radia nie chce na żaden warez i nic w tym stylu . sry za takie pytanie , ale sprawa ważna.
pawelsz
Quote:
No i wkoncu ktoś odpowiedział

mam wrazenie ze to bylo tego samego dnia, az 6 minut pozniej Wink

Co do innych hostingow to raczej ciezko bedzie znalezc cos odpowiadajacego frihostowi mozliwosciami. Chociaz mozesz poszukac na przyklad tym cudem.
darczeku
albo pomysl o platnym hostingu Cool
znam pare tanich i dobrych firm Wink
Arin
ewentualną dalszą dyskusję proszę prowadzić tu: http://www.frihost.com/forums/vt-25200.html

-close-