Siemka, dostalem domene info. Adresy DNS juz sa przestawione na te od frihostu. Ale co mam dalej zrobic w DA by to normalnie dzialalo
Czytalem inne tematy i probowalem zrobic tak jak tam jets ale to nic nie dawalo. Jak zmienilem domene to pach juz nie dzialalo
Z gory thx za pomoc
| Quote: |
Instrukcja podpinania domeny pod konta w frihost
1. Zakładamy domene i jako DNS podajemy:
- ns1.frih.net
- ns2.frih.net
2. Gdy założona domena zostanie już aktywowana logujemy się do DirectAdmina i w pierwszym menu klikamy Domain Administration później Change a Domain Name i z listy wybieramy domene którą chcemy zmienić i obok wpisujemy domene którą zarejestrowaliśmy w eurodns (bez www oraz http!)
Czasem jakiś czas trzeba poczekać zanim nowy adres bedzie działał |
| Xaros wrote: |
Siemka, dostalem domene info. Adresy DNS juz sa przestawione na te od frihostu. Ale co mam dalej zrobic w DA by to normalnie dzialalo
Czytalem inne tematy i probowalem zrobic tak jak tam jets ale to nic nie dawalo. Jak zmienilem domene to pach juz nie dzialalo
Z gory thx za pomoc |
mam pytanie - czy gdzies dostepne te domeny za free [cos ala akcja z be?
]
Ok dnsy juz zrobione udalo sie.
http://computerserv.info/
Ale podczas logowania wali sie i jak cofniemy to jets zalogowany. 
Ten link co podałeś to do stronki z darmowymi domenami .info?? Nie zrozumiałem cię w pełni.
Według mnie on podał link do swojej strony, bo tam nic nie widać o rejestracji domen.
Nie ma w sieci nigdzie domen .info za darmo. W okresie początkowym, kiedy zostały zaakceptowane jako nowa TLD owszem były, ale to była promocja tylko. Skończyła się i tyle. Jedyna darmowa domena teraz to ta .be, ale serio zastanówcie sie czy warto ją brać. Będziecie mieli stronę z ładną domeną, wypromujecie ją przez rok. A potem przedłużenie domeny .be będzie kosztowało około 20 euro. Za rok. Cała Wasza roczna praca pójdzie baju baj. W tej chwili najlepszą ofertę domenową (wg moich informacji) ma yahoo. Domeny .com .net .info .org są do dostania za 3 dolary/rok. Szczegóły znajdziecie tutaj.
Cheers,
Arin.
No właśnie przemyślcie czy warto. Przez ten rok wypromujecie swoją witrynę, aż nagle zniknie. Wyszukiwarki zaindeksują ją, a później linki będą prowadzić do nikąd, dodacie do katalogów i będzie tak samo. Cała wasza praca pójdzie na marne. Za zostaję przy tej co mam, czyli tej z frihost. Nie jest zła. Przecież www.nazwa.frih.net to całkiem fajny adres:) I jest .net

Szkoda, że .pl nie rozdają za darmo. Co do tych .be to nie są One lepsze od frih.net, Tak jak było wcześniej mówione mamy .net
Powinniśmy się cieszyć z tego co mamy, co byście zrobili, bez frihosta?
ja nie korzystam z frihosta
i żyje a hosting mam darmowy ;]
A domeny info kosztują 4zł -> http://www.ovh.com/pl/
Domena .info jest bardzo tania. 5 zł z vat na rok, to świetna oferta. Tylko czy można zapłacić sms-em?
a po kij ci sms'em placić? idziesz na poczte albo do agencji finansowej jak nie masz konta w baknu wypeniasz druczek i koniec:]
No fakt
Będe musiał przemyśleć zakup domeny. Ale oferta jest na prawde niezła. Za taką kwotę z pewnością się opłaca.
Mam zamiar kupić tą domenę
Przy rejestracji muszę tylko podać adresy serwerów tych z frihost, zmienić nazwę domeny w da i to wszystko?
Można tak zrobić, aby nowa domena odnosiła się do mojej strony, a jeśli ktoś wejdzi na tą z frihost to go przekieruje na strone?
OK, na mojej stronce wszystko działa już, jak należy. 
a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***!
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic 
Ja czekałem 2 dni. Teraz bodajże wprowadzili inny sposób księgowości. Więc może to z tego powodu czekasz aż tyle. Teraz księgowanie odbywa się automatycznie.
| darczeku wrote: |
a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***!
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic  |
Jezeli placiles na poczcie, to mozesz poczekac ponad tydzien. Wszystko zalzy od tego, kiedy poczta "upora" sie z przekazem. Czasem trwa to u nich tydzien, a czasem 7 dni.
| Seba222 wrote: |
| darczeku wrote: | a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***!
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic  |
Jezeli placiles na poczcie, to mozesz poczekac ponad tydzien. Wszystko zalzy od tego, kiedy poczta "upora" sie z przekazem. Czasem trwa to u nich tydzien, a czasem 7 dni. |
hmm...zawsze myslałem ze tydzien to 7 dni
Placilem w agencji finansowej
5zł z vat?
Pewnie podrabiana jakaś
A tak na serio to bardzo tanio, a info czasem lepiej "brzmi" niż com/net.
No niewiem jak chcecie ale nie lepiej .com za 24zł ? 
płaciłem 2.88$ za .info, byla aktywna natychmiast, w cenie whoisgard - ukrywanie danych rejestratora
A mi tam obojetne czy to .pl net. czy .....frih.net w koncu stronke mam niekomercyjna. Gdybym mial firme to nie zalowalbym nawet 100zl za krotka i latwa do zapamietania domene.
| Quote: |
a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***! Evil or Very Mad
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic Cool |
Nie chce cie zniechecac, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jak wolny jest serwer OVH, dla mnie to kasa w bloto - lepiej bylo kupic sobie chipsy
- a tak pozatym to tez kiedys rejestrowalem sie w ovh i za pierwszym razem cos mi dlugo nie zakladali konta wiec zarejestrowalem inne i po kilku chwilach otrzymalem oba.
| kla_bor wrote: |
A mi tam obojetne czy to .pl net. czy .....frih.net w koncu stronke mam niekomercyjna. Gdybym mial firme to nie zalowalbym nawet 100zl za krotka i latwa do zapamietania domene.
| Quote: | a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***! Evil or Very Mad
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic Cool |
Nie chce cie zniechecac, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jak wolny jest serwer OVH, dla mnie to kasa w bloto - lepiej bylo kupic sobie chipsy - a tak pozatym to tez kiedys rejestrowalem sie w ovh i za pierwszym razem cos mi dlugo nie zakladali konta wiec zarejestrowalem inne i po kilku chwilach otrzymalem oba. |
Vo ma predkosc serwera www do domeny? mam własny serwer i to pod niego podepne domenę.
Al czekam juz 11 dni i zero odzewu:(
ja się tam nie pinkolę i sobie zorobiłam alias i mam problem z głowy..
zmieniam adres strony, to tylko w przekierowaniu i nawet jak coś się stanie z frihost, to po prostu pójdzie gdzie indziej..
Jednie psuje to wizję przekierowującego, bo zawsze jest alias (w statystykach), ale jakoś żyję bez tego. A aliasy są naprawdę darmowe, a rodzajów jest.. kupa 
Racja tego typu stron jest dużo...
Ostatnio pojawiła się promocja na stornie nazwa.pl.
Są tam domeny regionalne (np. www.nazwa.waw.pl) w promocyjnej cenie 6.90 netto/rok.
Norlanie kosztuje 50 zł rocznie...
Promocja trwa do końca lutego bodajrze.
Ja sam załozyłem sobie domene na www.xt.pl
Tyle że nie wybrałem rozszeżenia "xt" tylko jeden z alternatywnych, tzn. go.
I tak mam www.camel.go.pl
Nie wyglada źle,a i żadnych pop-upów tam nie mia, ani reklam... Bo czasem się zdarzają :]
| Camel wrote: |
Ja sam załozyłem sobie domene na www.xt.pl
|
To się nazywa ALIAS
Kiedyś korzytsałem z aliasu, ale później zrezygnowałem. Nie znalazłem odpowiedniego do tematyki mojej strony. Gdzieś słyszałe, że można na własnej stronie, założyć rejestrację aliasów. Przykładowy aias wyglądałby chyba tak: www.kody.gryok.be 
Tu macie darmowe aliasy i domeny:
Darmowe Domeny
Zeby nie bylo ze zarabiam na tym kto chce niech kliknie i sie rejestruje z gornego kto nie to tu ma 2
http://www.bee.pl