FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Domena .info

Xaros
Siemka, dostalem domene info. Adresy DNS juz sa przestawione na te od frihostu. Ale co mam dalej zrobic w DA by to normalnie dzialalo Question
Czytalem inne tematy i probowalem zrobic tak jak tam jets ale to nic nie dawalo. Jak zmienilem domene to pach juz nie dzialalo Rolling Eyes
Z gory thx za pomoc
ChesterB
Quote:
Instrukcja podpinania domeny pod konta w frihost
1. Zakładamy domene i jako DNS podajemy:
- ns1.frih.net
- ns2.frih.net
2. Gdy założona domena zostanie już aktywowana logujemy się do DirectAdmina i w pierwszym menu klikamy Domain Administration później Change a Domain Name i z listy wybieramy domene którą chcemy zmienić i obok wpisujemy domene którą zarejestrowaliśmy w eurodns (bez www oraz http!)
Czasem jakiś czas trzeba poczekać zanim nowy adres bedzie działał
darczeku
Xaros wrote:
Siemka, dostalem domene info. Adresy DNS juz sa przestawione na te od frihostu. Ale co mam dalej zrobic w DA by to normalnie dzialalo Question
Czytalem inne tematy i probowalem zrobic tak jak tam jets ale to nic nie dawalo. Jak zmienilem domene to pach juz nie dzialalo Rolling Eyes
Z gory thx za pomoc

mam pytanie - czy gdzies dostepne te domeny za free [cos ala akcja z be?Razz]
Xaros
Ok dnsy juz zrobione udalo sie.
http://computerserv.info/
Ale podczas logowania wali sie i jak cofniemy to jets zalogowany. Mad
votd
Ten link co podałeś to do stronki z darmowymi domenami .info?? Nie zrozumiałem cię w pełni.
draqo
Według mnie on podał link do swojej strony, bo tam nic nie widać o rejestracji domen.
Arin
Nie ma w sieci nigdzie domen .info za darmo. W okresie początkowym, kiedy zostały zaakceptowane jako nowa TLD owszem były, ale to była promocja tylko. Skończyła się i tyle. Jedyna darmowa domena teraz to ta .be, ale serio zastanówcie sie czy warto ją brać. Będziecie mieli stronę z ładną domeną, wypromujecie ją przez rok. A potem przedłużenie domeny .be będzie kosztowało około 20 euro. Za rok. Cała Wasza roczna praca pójdzie baju baj. W tej chwili najlepszą ofertę domenową (wg moich informacji) ma yahoo. Domeny .com .net .info .org są do dostania za 3 dolary/rok. Szczegóły znajdziecie tutaj.

Cheers,
Arin.
draqo
No właśnie przemyślcie czy warto. Przez ten rok wypromujecie swoją witrynę, aż nagle zniknie. Wyszukiwarki zaindeksują ją, a później linki będą prowadzić do nikąd, dodacie do katalogów i będzie tak samo. Cała wasza praca pójdzie na marne. Za zostaję przy tej co mam, czyli tej z frihost. Nie jest zła. Przecież www.nazwa.frih.net to całkiem fajny adres:) I jest .net Wink Wink Wink
SkorpioN
Szkoda, że .pl nie rozdają za darmo. Co do tych .be to nie są One lepsze od frih.net, Tak jak było wcześniej mówione mamy .net Smile Powinniśmy się cieszyć z tego co mamy, co byście zrobili, bez frihosta?
ChesterB
ja nie korzystam z frihosta Razz i żyje a hosting mam darmowy ;]
A domeny info kosztują 4zł -> http://www.ovh.com/pl/
draqo
Domena .info jest bardzo tania. 5 zł z vat na rok, to świetna oferta. Tylko czy można zapłacić sms-em?
darczeku
a po kij ci sms'em placić? idziesz na poczte albo do agencji finansowej jak nie masz konta w baknu wypeniasz druczek i koniec:]
draqo
No fakt Wink Będe musiał przemyśleć zakup domeny. Ale oferta jest na prawde niezła. Za taką kwotę z pewnością się opłaca.

Mam zamiar kupić tą domenę Wink Przy rejestracji muszę tylko podać adresy serwerów tych z frihost, zmienić nazwę domeny w da i to wszystko?

Można tak zrobić, aby nowa domena odnosiła się do mojej strony, a jeśli ktoś wejdzi na tą z frihost to go przekieruje na strone?
Xaros
OK, na mojej stronce wszystko działa już, jak należy. Smile
darczeku
a ja juz 5 dni czekam na aktywację domeny w OVH i d***! Evil or Very Mad
mam nadzieję, że nie wydałem 5 zł na nic Cool
draqo
Ja czekałem 2 dni. Teraz bodajże wprowadzili inny sposób księgowości. Więc może to z tego powodu czekasz aż tyle. Teraz księgowanie odbywa się automatycznie.
Seba222
darczeku wrote:

Jezeli placiles na poczcie, to mozesz poczekac ponad tydzien. Wszystko zalzy od tego, kiedy poczta "upora" sie z przekazem. Czasem trwa to u nich tydzien, a czasem 7 dni.
darczeku
Seba222 wrote:
darczeku wrote:

Jezeli placiles na poczcie, to mozesz poczekac ponad tydzien. Wszystko zalzy od tego, kiedy poczta "upora" sie z przekazem. Czasem trwa to u nich tydzien, a czasem 7 dni.

hmm...zawsze myslałem ze tydzien to 7 dni Very Happy
Placilem w agencji finansowej
votd
5zł z vat?

Pewnie podrabiana jakaś Very Happy

A tak na serio to bardzo tanio, a info czasem lepiej "brzmi" niż com/net.

No niewiem jak chcecie ale nie lepiej .com za 24zł ? Very Happy
cambridge
płaciłem 2.88$ za .info, byla aktywna natychmiast, w cenie whoisgard - ukrywanie danych rejestratora
kla_bor
A mi tam obojetne czy to .pl net. czy .....frih.net w koncu stronke mam niekomercyjna. Gdybym mial firme to nie zalowalbym nawet 100zl za krotka i latwa do zapamietania domene.

Quote:

Nie chce cie zniechecac, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jak wolny jest serwer OVH, dla mnie to kasa w bloto - lepiej bylo kupic sobie chipsy Smile - a tak pozatym to tez kiedys rejestrowalem sie w ovh i za pierwszym razem cos mi dlugo nie zakladali konta wiec zarejestrowalem inne i po kilku chwilach otrzymalem oba.
darczeku
kla_bor wrote:
A mi tam obojetne czy to .pl net. czy .....frih.net w koncu stronke mam niekomercyjna. Gdybym mial firme to nie zalowalbym nawet 100zl za krotka i latwa do zapamietania domene.

Quote:

Nie chce cie zniechecac, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jak wolny jest serwer OVH, dla mnie to kasa w bloto - lepiej bylo kupic sobie chipsy Smile - a tak pozatym to tez kiedys rejestrowalem sie w ovh i za pierwszym razem cos mi dlugo nie zakladali konta wiec zarejestrowalem inne i po kilku chwilach otrzymalem oba.

Vo ma predkosc serwera www do domeny? mam własny serwer i to pod niego podepne domenę.

Al czekam juz 11 dni i zero odzewu:(
mtx
ja się tam nie pinkolę i sobie zorobiłam alias i mam problem z głowy..

zmieniam adres strony, to tylko w przekierowaniu i nawet jak coś się stanie z frihost, to po prostu pójdzie gdzie indziej..

Jednie psuje to wizję przekierowującego, bo zawsze jest alias (w statystykach), ale jakoś żyję bez tego. A aliasy są naprawdę darmowe, a rodzajów jest.. kupa Wink
Camel
Racja tego typu stron jest dużo...
Ostatnio pojawiła się promocja na stornie nazwa.pl.
Są tam domeny regionalne (np. www.nazwa.waw.pl) w promocyjnej cenie 6.90 netto/rok.
Norlanie kosztuje 50 zł rocznie...
Promocja trwa do końca lutego bodajrze.
Ja sam załozyłem sobie domene na www.xt.pl
Tyle że nie wybrałem rozszeżenia "xt" tylko jeden z alternatywnych, tzn. go.
I tak mam www.camel.go.pl Cool
Nie wyglada źle,a i żadnych pop-upów tam nie mia, ani reklam... Bo czasem się zdarzają :]
draqo
Camel wrote:

Ja sam załozyłem sobie domene na www.xt.pl

To się nazywa ALIAS Wink Kiedyś korzytsałem z aliasu, ale później zrezygnowałem. Nie znalazłem odpowiedniego do tematyki mojej strony. Gdzieś słyszałe, że można na własnej stronie, założyć rejestrację aliasów. Przykładowy aias wyglądałby chyba tak: www.kody.gryok.be Wink
hawranek31
Tu macie darmowe aliasy i domeny:

Darmowe Domeny

Zeby nie bylo ze zarabiam na tym kto chce niech kliknie i sie rejestruje z gornego kto nie to tu ma 2

http://www.bee.pl
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.