FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

W co sie teraz gra na PC?

cirrus
trochę ostatnio wypadlem z obiegu gier komputerowych, a mam ochote troche sobie pograc w te dlugie zimowe wieczory. Mozecie polecic jakas fajna strategie? W co sie teraz grywa? Smile
darczeku
karty, szachy, warcaby niedlugo the movies a nawet google.com
poSpamowalem i 'cirrus' tez a teraz -lock- plz
draqo
Zauważyłem, że dodajesz niepotrzebne tematy;P Nie spamuj:PRazz W sumie spamowanie to też gra. A tak na serio, to gra się teraz w Need For Speed Most Wanted, Fifa 2006 itd. Poczytaj na serisach o grach np. www.gryok.be - Polecam;D

--------------------------------------------------------------------------------------

Galeria sygnaturek
Przesyłajcie na pw swoje buttony, zamieszczę
je na mojej stronie
emilek
Teraz sie gra w Need for Speed: Most Wanted, Call of Duty 2, Half-Life 2 i Fifa 2006
fallco
ze strategii to polecam wiecznie zywe Heroes III czy StarCrafta.
Arin
fallco wrote:

heheh, zanim zamknę to zapytam - jest ktoś chętny na heroesów trójkę po sieci? z góry mówię że gra się w to masakrycznie długo, więc ewentualni chętni niech będą przygotowani na kilka dobrych godzin.

w starcrafta też bym zagrał chętnie - podstawową wersję, bez brood wara.

zapraszam na pw =).

cheers,
Arin.
ChesterB
Arin wrote:
fallco wrote:

heheh, zanim zamknę to zapytam - jest ktoś chętny na heroesów trójkę po sieci? z góry mówię że gra się w to masakrycznie długo, więc ewentualni chętni niech będą przygotowani na kilka dobrych godzin.

w starcrafta też bym zagrał chętnie - podstawową wersję, bez brood wara.

zapraszam na pw =).

cheers,
Arin.

Ja sie zglaszam, nigdy jeszcze nie gralem przez siec w H3, tylko ja nie stawiam serwer-a, powod = mam wewn IP.
Na 100% przylaczy sie moj ojciec wiec jest juz 3 Twisted Evil
Pozdrawiam
draqo
Emilek napisał:
Quote:
gra się teraz w Half Life 2
Wiesz co? JA tą gierkę mam już od roku, albo trochę dłużej, fakt, że jest niezła, ale teraz na pewno już dużo osób nie gra w nią (nie tyle co rok temu). King Kong - polecam bardzo, most wanted, fifa 2006, matrix path of neo (POLECAM), g4, prince of persia. No to chyba tyle.

--------------------------------------------------------------------------------------

Galeria sygnaturek
Przesyłajcie na pw swoje buttony, zamieszczę
je na mojej stronie
Arin
draqo wrote:
Emilek napisał:
Quote:
gra się teraz w Half Life 2
Wiesz co? JA tą gierkę mam już od roku, albo trochę dłużej, fakt, że jest niezła, ale teraz na pewno już dużo osób nie gra w nią (nie tyle co rok temu). King Kong - polecam bardzo, most wanted, fifa 2006, matrix path of neo (POLECAM), g4, prince of persia. No to chyba tyle.

a teraz zrob cyfraczkiem zdjecie Twojej poleczki gdzie te wszystkie oryginalne gry trzymasz. skoro masz tyle kasy, że stać Cię na wszystkie topowe nowości, to na pewno i cyfraczka masz.

a tak na serio, to skończcie szpanować jakimi cool-piratami jesteście. żałosne jest coś takiego. prawdziwi gracze mają tylko oryginalne gry, prawdziwi gracze czekają nawet i po pół roku póki ich gra nie stanieje, aby być w zasięgu ich kieszeni. koneserzy grają w jeden tytuł latami.

* master of orion II
* theme hospital
* transport tycoon delux
* fallout & fallout II
* civilization & civilization II
* colonization
* the settlers II
* sid meier's alpha centauri & alpha centauri alien crossfire
* panzer general & panzer general II
* warcraft & warcraft II
* capitalism

ilu z Was, takich speców w dziedzinie gier, chociaż kojarzy te tytuły? to jest tylko część prawdziwej klastyki (wymieniłem tylko strategie i handlówki). bez choćby bladego pojęcia czym były te gry nie będziecie nigdy wiedzieć co jest faktycznym przebojem i innowacją, a co tylko odgrzanym kotletem w panierce 3D.

cheers,
Arin.
darczeku
w theme hospital zagrywalem sie na psx'aVery Happy a w capitalism(2) zajefajnie sie gra przez siec Very Happy
draqo
Niektóre z tych gier co wymieniłeś Arin, to nawet fajne, ale pozaostałe to totalny shit! Mnie to nie interesuje. Wiesz co to jest prawdziwy gracz? To taki co jest wierny jakimś seriom gier, czeka na kolejne części i potrafi w nie grać. Co mi po tym, że mam oryginał jak nie potrafię się nacieszyć porządnie tą grą??
Arin
draqo wrote:
Niektóre z tych gier co wymieniłeś Arin, to nawet fajne, ale pozaostałe to totalny shit! Mnie to nie interesuje.

sory misiu, ale nie przekonuje mnie ktoś, kto nazywa uznaną, bezdyskusyjnie niezaprzeczalną klasykę w historii gier komputerowych za "totalny shit". gdyby nie ten mój "shit" to byście teraz nie mieli need for speed most wanted, misiu.

draqo wrote:
Wiesz co to jest prawdziwy gracz? To taki co jest wierny jakimś seriom gier, czeka na kolejne części i potrafi w nie grać. Co mi po tym, że mam oryginał jak nie potrafię się nacieszyć porządnie tą grą??

aha, to jak bedziesz miał pirata, to się nacieszysz? łomatkoicórko.. ach, i pliska, nie mów mi co to znaczy być "prawdziwym graczem" - moim zdaniem nie masz o tym pojęcia - bez obrazy ofkoz.

cheers,
Arin.
draqo
Nie obraże sięVery Happy Ale to ja wiem co to jest byc graczem, a nie ty;D Ale nie będziemy się kłucić bo to spamowanie Wink
grumman
ach seria Fallout to byl miodzio (w sumie nadal jest) czekam na kolejna odslone ciekawe ile to jeszcze wody w wisle uplynie ...

ciekawe tez bylo przerabianie sejwow. kreowanie siebie jako boga ( ja i moj Bozar kontra Oil Rig) teraz takich gier juz chyba nie robia. niby BOS mil byc kontynuacja ale brakowalo takiej rozgrywki nieliniowej. Bos jest tylko nawalanka w swiecie post nuklearnego zniszczenia.

ps. Arin mowisz ze "prawdziwy gracz" to gra wylacznie w orginaly. to jest sport dla bogatych. gdybym mial tak robic to bym w wakacje siedzial w domu, nigdzie nie wychodzil na imprezy bo niemialbym za co. znowu kupic gre za 160 zl i po tygodniu ja odstawic bo myslalem ze to bedzie cos innego. ja moge spobie kupowac gry jezeli one beda tansze.
inna sprawa z czekaniem az interesujacy tytul ukaze sie za pol darmo ale trzeba czekac....
chyba niemozna w ten sposob klasyfikowac i rozrozniac na "prawdziwych graczy" i tych co wogole sa beeeee.
Kwaki
Arin wrote:

* master of orion II
* theme hospital
* transport tycoon delux
* fallout & fallout II
* colonization
* the settlers II
* warcraft & warcraft II
* capitalism

theme hospital i civilization II gralem jeszcze przez wakacje, fajne gierki szczegolnie cywilizacja Smile
TTD gram teraz ale w przerobke (OpenTTD, mozna za darmo z neta pobrac)
fallout II i warcraft II -> gralem baaardzo dawno temu (pamietam ze fallouta mialem z CD-Action :]). Reszty gierek nie znam ale wieze ci ze byly (sa) dobre Smile
Chemik
Nieprawda Razz
teraz sie gra w Www.galaxywars.pl Very HappyVery HappyVery Happy

a do tych klasyków to jeszcze aoe2 Very Happy
Seba222
Arin wrote:

* master of orion II
* theme hospital
* transport tycoon delux
* fallout & fallout II
* colonization
* the settlers II
* warcraft & warcraft II
* capitalism

Arin.

* theme hospital - to jest fajna gierca, mozna sie przy niej odprezyc, a i mozg troche wysilic Smile
* transport tycoon delux - ta gierca wymiata - zagral bym z toba poprzez siec, ale niestety tylko lokalna sie to da (a nie wiem jak OpenTTD). A tak swoja droga - grasz w czystego TTD, czy moze z patchem?
* fallout & fallout II - nie miałem przyjemnosci - giercnalem tylko w Tacticsa - fajna
* civilization & civilization II, cala seria The Settlers- wiem, że to klasyka, ale ja sie naprawde do tego nie moge przekonac
* warcraft & warcraft II - w to to jeszcze po sieci gralem i bylo super

A ja tutaj dodal bym jeszcze 3 gierki:
- DOOM (1 i 2) - przy tym to ja cale godziny stracilem Razz
- Jagged Alliance 2 - ech, szkoda mowic ile czasu przy tym zmarnowalem Smile
- Duke Nukem 3D - 4 kompy w sieci i hajda - oj bylo fajnie i krwawo

A nie wiem, czy zauwazyliscie, ze jakos te nowe gry poza grafika i wymogami, to w 99% nie maja takiego swojego klimatu. Gra sie w nie tak jakos dziwnie. Pomijam fakt, ze ja to sobie na moim sprzecie w nic nowego juz nie pogiercuje.

------------------
EDIT:
Wlasnie zainstalowalem OpenTTD - jest rozgrywka over internet - Arin, jak bylbys chetny, to mozemy sobie ktoregos wieczorka pograc troszke Smile
ChesterB
Nikogo nie ma chętnego na sieciowego Heroes'a ? oj nie ładnie Panowie, nie ładnie Twisted Evil
Arin
Seba222 wrote:
* transport tycoon delux - ta gierca wymiata - zagral bym z toba poprzez siec, ale niestety tylko lokalna sie to da (a nie wiem jak OpenTTD). A tak swoja droga - grasz w czystego TTD, czy moze z patchem?

z tego co pamietam to nie instalowalem nic. po prostu tak jak w paczce było. co daje patch? zapobiega korkom ciężarówek? usprawnia zarządzanie? kurka, jak masz w taborze 50 autek to wymiana na nowe jest prawdziwą masakrą.. zawsze unikałem rozbudowy taboru, ograniczając się do kolejki, a potem do pasażerskich concordów - masakrycznie kasy dawały jak z jednego końca mapy na drugi latały :D.

Seba222 wrote:
* fallout & fallout II - nie miałem przyjemnosci - giercnalem tylko w Tacticsa - fajna

och.. musowo zagraj.. fallout to po prostu nieśmiertelna gra.. jak zagrasz w fallouta to będziesz wiedział czy każda następna gra RPG w jaką w życiu zagrasz faktycznie jest RPG, czy tylko ma tak na pudełku napisane. Tacticsa ominąłem. świadomie. pomimo, iż może to być dobra gra, to nie chcę sobie niszczyć moich wspomnień ze świata Fallouta rtsem. niech to zostanie rpgiem tak jak było :).

Seba222 wrote:
* civilization & civilization II, cala seria The Settlers- wiem, że to klasyka, ale ja sie naprawde do tego nie moge przekonac

civilka jest specyficzna. jest cudną gierką, jak praktycznie wszystko co wyszło od Sida Meiera. ale powiem Ci, że jak dla mnie to ja bardzo bardzo bardzo żałuję, że nie ma kontynuacji dla Colonization. dlaczego? dlatego, że Colonization ma w zasadzie interfejs taki sam jak Civilka, ale tam nie jest się nastawionym na rozwój i podboje, tylko na produkcję i handel. produkujesz towary bądź wydobywasz surowce, i wozisz statkami z Nowego Świata do Europy. są jeszcze tubylcy - plemiona zwykłych indian jak Apacze czy Arawakowie, ale także trzy potężne państwa - Majowie, Aztekowie i Inkowie. mogą uczyć Twoich kolonistów różnych zawodów, możesz ich ewangelizować i nawracać, dzięki czemu się do Ciebie przyłączają.. masz też aspekt niepodległości - uwolnienia sie od korony w europie, która nakłada podatki na Twoje dobra handlowe. aach, mogę tak pisać i pisać i pisać :)). nawiasem mówiąc, to powinienem autorowi tego wątku nakopać, bo jak tak poczytałem te Wasze posty tu, a potem tu napisałem - zacząłem wczoraj grać w Colonization i zarwałem noc :P. grr. :D

jeśli chodzi o settlersów - od częsci III to to już jest zupełnie inna gra. trójka i missionpacki do niej zupełnie mi się nie podobały. znikł ten cudnie unikalny aspekt planowania i rozkładu dróg, który decydował w dwójce o prężności zarządzanej nacji - dwójka właśnie dzięki temu jest tak unikalna, magiczna i cudnie się w nią gra.

Seba222 wrote:
* warcraft & warcraft II - w to to jeszcze po sieci gralem i bylo super

a kto w to nie grał :D ?

czekam na starcrafta II... blizzard nad nim pracuje. już długo - wszystko w sekrecie. ach, to będzie gra na lata, tak jak prequel.

warcrafta trójkę dostałem od CD Projektu za darmo :D. po prostu byłem cudnie zaskoczony jak wracając do domu pociągiem, z nudów przeczytałem ulotkę z pudełka bodaj Capitalismu II. napisane tam było że rejestracja online pięciu gier z seri eXtra klasyka uprawnia do otrzymania nagrody gwarantowanej. jedna taka gierka kosztuje 19.90, nazbierało mi się ich parę w ciągu roku, byłem akurat pod koniec promocji, i taka niespodzianka! i to jeszcze przysłali wersję w tym dużym, kartonowym pudełku, a nie oemowy plastik. niech mi nikt nie wmawia, że piraty są tańsze :D. w czasie kiedy dostałem warcrafta III za darmo kosztował około 80-90 pln.

Seba222 wrote:
- DOOM (1 i 2) - przy tym to ja cale godziny stracilem :P

może jestem dziwny, ale akurat ten fpp mnie nie pociągał nigdy. ani magicznie pikselowate 1 i 2, ani wycukierkowana 3.

Seba222 wrote:
- Jagged Alliance 2 - ech, szkoda mowic ile czasu przy tym zmarnowalem :)

hahah, jak ja to pierwszy raz włączyłem to pomyślałem "o rety to jest głupsze niż Gorky 17" :D. ale potem nei było tak źle :).

Seba222 wrote:

o jaaa :D. w to żeśmy cięli w szkole, na pracowniach elektrycznych :D. tam były takie kompiki że tylko Duke i Bomber Man chodziły xDD. masz rację - zabawy multum.

Seba222 wrote:
A nie wiem, czy zauwazyliscie, ze jakos te nowe gry poza grafika i wymogami, to w 99% nie maja takiego swojego klimatu. Gra sie w nie tak jakos dziwnie. Pomijam fakt, ze ja to sobie na moim sprzecie w nic nowego juz nie pogiercuje.

dokładnie, trafiłeś w sedno. cukierki są w spożywczym na wagę ;). pomyśleć że najlepszą zabawę na 2 gigowym procku można mieć w grze z 486... z takich nowszych tytułów, które potrzebują lepszych pecetów w zasadzie na teraz nic do głowy mi nie przychodzi oprócz Thief: the Dark Project. Garret ma niesamowite wstawki :), misje są naprawdę klimatyczne, wymagają myślenia, i można się naprawdę wystraszyć jak wyskoczy strażnik jakiś zza rogu :).

Seba222 wrote:
Wlasnie zainstalowalem OpenTTD - jest rozgrywka over internet - Arin, jak bylbys chetny, to mozemy sobie ktoregos wieczorka pograc troszke :)

okej, piszę się. jak tylko do domu wrócę to ściągnę i zainstaluję. stare gierki w czasie rzeczywistym po sieci są cudne :D.

ChesterB wrote:
Nikogo nie ma chętnego na sieciowego Heroes'a ? oj nie ładnie Panowie, nie ładnie

jak nie ma? nawet pmkę Ci posłałem z moim gg żeby się umówić na sesję.

cheers,
Arin.
ChesterB
Tylko jest one problem, nie mam GG Razz poza tym we dwóch to nie bardzo Smile przynajmniej 4 osoby by się przydały Smile
Arin
ChesterB wrote:
Tylko jest one problem, nie mam GG :P poza tym we dwóch to nie bardzo :) przynajmniej 4 osoby by się przydały :)

oj zaufaj mi, dwóch styka, trzech to maksimum. na planszy możemy mieć bodaj osiem kolorów, ale jak to będą wszystko ludzie to masakra - będziemy grać do wiosny. pamiętaj że heroesi to turówka - właśnie zabieram się do sesji na Lanie, będziemy grać z kumplem we dwójke - mamy dwóch komputerowych przeciwników, mapa to eLka - i wiesz ile gramy? czwarty raz zaczynamy od sejwa stanu końcowego, w sumie poszło już jakieś 10 godzin.

cheers,
Arin.
ChesterB
O tym nie pomyślałem, masz publiczne IP?, bo ja niestety nie...
Seba222
Arin wrote:

z tego co pamietam to nie instalowalem nic. po prostu tak jak w paczce było. co daje patch? zapobiega korkom ciężarówek? usprawnia zarządzanie? kurka, jak masz w taborze 50 autek to wymiana na nowe jest prawdziwą masakrą.. zawsze unikałem rozbudowy taboru, ograniczając się do kolejki, a potem do pasażerskich concordów - masakrycznie kasy dawały jak z jednego końca mapy na drugi latały Very Happy.

Patch dawal przede wszystkim wieksze stacje 7x7 zamiast 5x5, dluzsze pociagi - do 256 wagonow no i laczenie lokomotyw - 3 lokomotywy + 20 wagonow - ladnie to wygladalo Smile No i oprocz tego jakies 500 innych poprawek i udogodnien.

Arin wrote:

och.. musowo zagraj.. fallout to po prostu nieśmiertelna gra.. jak zagrasz w fallouta to będziesz wiedział czy każda następna gra RPG w jaką w życiu zagrasz faktycznie jest RPG, czy tylko ma tak na pudełku napisane.

No to widze, ze bede sie musial skusic na te fallouty Smile

Arin wrote:
Seba222 wrote:
- DOOM (1 i 2) - przy tym to ja cale godziny stracilem Razz

może jestem dziwny, ale akurat ten fpp mnie nie pociągał nigdy. ani magicznie pikselowate 1 i 2, ani wycukierkowana 3.

DOOM-a wspominam z lezka w oku, bo pamietam jak dzis, ze potrzebowal 4 mb ramu, a kumpel mial tylko 2 mb. Wiec odpalalo sie specjalny program, ktory emulowal 2 mb ramu i mozna bylo grac w dooma (na 386 SX 25 MHz). Pozniej kupilem sam kompa - mialem juz 8 MB Ramu i Pentium 60 MHz, to nosilem go do kumpla i laczylismy kompy za pomoca kabla COMM - COMM i grali w DOOM-a. To bylo wyzwanie, a nie tam po necie Razz
Natomiast doom 3 to faktycznie cukierek.

Arin wrote:
Seba222 wrote:

o jaaa Very Happy. w to żeśmy cięli w szkole, na pracowniach elektrycznych Very Happy. tam były takie kompiki że tylko Duke i Bomber Man chodziły xDD. masz rację - zabawy multum.

A mysmy z kumplami na studiach w mieszkaniu (wynajmowalismy w 5 osob) w Duke Nukem'a grali. Oj ale $#$^%@@*&*& polecialo Razz

Arin wrote:
Seba222 wrote:
Wlasnie zainstalowalem OpenTTD - jest rozgrywka over internet - Arin, jak bylbys chetny, to mozemy sobie ktoregos wieczorka pograc troszke Smile

okej, piszę się. jak tylko do domu wrócę to ściągnę i zainstaluję. stare gierki w czasie rzeczywistym po sieci są cudne Very Happy.

Dzis to moze nie, ale jutro cala noc mam do dyspozycji :p
A tak swoja droga - to mozna w to do 8 graczy po sieci grac, tylko gre musi ktos z zewnetrznym IP zalozyc.
SkorpioN
Half Life'a 2 osobiście nie polecam ! ! !
Monotonna grafika, i bez sens grania Smile
Jedyny plus jaki wyczuwam to dobrze dobrane dzwięki Razz

Teraz sie grav w:

- Tibia
- Muonline
- Twierdza: Krzyżowiec
Arin
SkorpioN wrote:
- Tibia
- Muonline

sorkas ale totalnie odradzam te dwa tytuły - to już sobie pograjcie w half-life :D. rozgrywka na ou jest totalnie bezcelowa, pełno jest cheaterów i sharujących konta - uczciwie się w to nie da grać. ale jeśli ktoś za relaksujące uznaje taplanie się w bagnie - proszę bardzo.

ja jeszcze do mojej listy klasyków dorzucę:
* super frog
* cannon fodder I & II
* push-over
* one step beyond
* mortal kombat
* railroad tycoon
* stars! (ta gra szczególnie. na pierwszy rzut oka wygląda jak jakaś aplikacja widnowsowa, ale potem - aaach)

najfajniejsze z tego wszystkiego jest to, że te gierki mają status abandonware i są do dostania za totalną darmochę. gdyby Wam nie chodziły to polecam emulator o nazwie dosbox.

cheers,
Arin.
draqo
Od teraz to już będą wychodziły same hity, oczywiście mówiąc o dobrych producentach. Teraz są już świetne silniki graficzne, coraz nowszy sprzęt.

Ostatnio mało gram, bo zajmuję się robieniem strony:P Ale za niedługo znów się wciągnę.
Seba222
draqo wrote:
Od teraz to już będą wychodziły same hity, oczywiście mówiąc o dobrych producentach. Teraz są już świetne silniki graficzne, coraz nowszy sprzęt.

Troche chyba nie doczytales tych postow wyzej. W dobrej grze nie chodzi o odjechana grafike, ani o to, czy wydal ja "dobry" producent. Dobra gra to taka, co ma klimat, grasz w nia tak, ze sie od kompa oderwac nie mozesz, a po kilku latach wracasz do niej, a ta nie stracila nic na swojej grywalnosci. Niestety obecne "hity", to kwiaty jednej nocy (w wiekszosci). Dzisiaj sa - jutro nikt o nich nie pamieta.
draqo
Może niektóre z nich się zapomina, ale są również takie które pamięta się bardz długo.
fallco
wybacz ale wiekszosc z nich to powtorka z historii, najnowsze gry to przede wszystkim masa strzelanek, w ktorych chodzi o to samo - isc na przod i strzelac we wszystko. brak swiezosci wsrod gier, a nowoczesna grafika i mozliwosci komputerow wcale nie oznaczaja ze powstana jakies hity. Ludziom od gier brak juz pomyslow na gry, bo 99 % tego co jest na polkach sklepowych juz bylo tylko pod innymi tytulami.
draqo
Fakt, że to już było, ale każda gra wprowadza coś nowego. Gry stają się coraz trudniejsze, AI jest większe, większy realizm, grafika itd. to wszystko sprawia wrażenie, że jesteśmy tam, na polu bitwy, na stadionie czy w samolocie, gra wydaje się być bardzo realistyczna, przez to wciaga. Ale mnie coś natchnęło Wink Wink Wink Wink Ostatnio pogrywam w Dragon Ball Z. Świetna gierka. Oczywiście jestem fanem serii. Wink
fallco
Trudniejsze ? bardziej realne ? Ludzie to maja byc gry a nie odwzorowanie rzeczywistosci. chcesz trudnych realnych gier? idz do wojska, a potem do Iraku - to dopiero realizm. Albo idz do symulatora lotu, i wsiadz do prawdziwej kabiny pilota.
Wybacz ale uwazam ze taki rozwoj gier ma na celu tylko jedno - wyciagniecie kasy od uzytkownikow na ciagle ulepszanie sprzetu.
draqo
Taki rozwój prowadzi do ulepszenia gier. Po to są te gry (coraz bardziej realistyczne) aby można się było wcieli w takiego, żołnierza z iraku. Nawet nie musisz tam być, a możesz przeżyć choć namiastkę tego. A gry ciągle tanieją, sprzęt także.
flashmaster
Witam moze ktos z was gral w Prince of persia ja gralem i przeszedlem ja tylko podobno kiedy zdobędzie sie wszystkie bonusowe zycia to odblokowywuje sei miecz ktory zmienia przeznaczenie i pozwala zabic dahake czy to prawda??
Chemik
PoP też grałem Smile
ale w 1 części tego nie było Very HappyVery Happy

Aha - teraz sie gra w Total Annihilation na necie (pheanixie) Very HappyVery Happy
cirrus
A co powiecie o SWAT 4? Jeszcze nie mam, dlatego chcialbym poznac wasza opinie. Moze ktos sie wypowie czy warto zakupic>?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.