Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. W serwise eurodns zmieniam nazwy serwerów dns na te z frihosta i muszę czekać na aktywowanie ich? I później wystarczy tylko zmienić w direct admin (taki mam) www.mojanazwa.frih.net na www.mojanazwa.be? Adresy serwerów dns zmieniam w strona główna-> szczegóły->modify
--------------------------------------------------------------------------------------
Galeria sygnaturek
Rejestrujesz domenę w eurodns, wpisujesza adresy DNS, DIRECTADMIN->AdvencedTools->DomainAdministrator->Add Another domain i wpisujesz co tam sobie wybrałes w eurodnsie.
Czesto trzeba poczekac do 24 godz.
greets
Jeżeli domena jest już zarejestrowana na innych serwerach dns i chcesz zmienić na ten z frih to zmieniasz, potwierdzasz a następnie na samym dole strony z infem o danej domenie potwierdzasz i czekasz z 2 godziny...
Jak chcę dodać inną domenę (add another domain) wypełniam pola i jak chcę kliknąc na submit to moge w niego klikac ile chcę, w pasku stanu przeglądarki pisze, że jest błąd.
Teraz poszło.
--------------------------------------------------------------------------------------
Galeria sygnaturek
OT.
Miałem racje że draqo to serwismix (look @ http://www.komp.frih.net/) 
Chyba każdemu taka mysl sie pojawila w glowie jak na poczatku ubolewał na SerwusMixem
ps>zobaczymy co teraz bedzie 

A co by też miało być? Admin był na mojej stronie i nic nie mówił;D A poza tym nazwę to ja se mogę dać jaką chce;D Panowie, nie spekulujcie;D. Wczoraj zmieniłem dns-y w eurodns i jak wejdę na moją stronę poprzez nową domenę to tylko odnosi ona na moją stronę, a w pasku adresu jest ta z .frih.net
Galeria sygnaturek
| darczeku wrote: |
Chyba każdemu taka mysl sie pojawila w glowie jak na poczatku ubolewał na SerwusMixem
ps>zobaczymy co teraz bedzie |
| draqo wrote: |
| A co by też miało być? Admin był na mojej stronie i nic nie mówił;D A poza tym nazwę to ja se mogę dać jaką chce;D Panowie, nie spekulujcie;D. |
nikt nic nie spekuluje. nie ma sensu bo prawa jest oczywista. jedną stronę proszę o nie wstawianie dwuzacznych komentarzy, a drugą o trochę pokory. dziękuję.
cheers,
Arin.
Czekałem około 2 dni i nadal moja domena nie działa. Napiszcie co krok po kroku musze zrobić, aby to wreszcie zadziałało. Ja pisałem wyżej, nowa nazwa tylko odnosi do mojej strony, a później zamienia się na ta z .frih.net
-------------------------------------------------------------
-------------------------
Galeria sygnaturek
Przesyłajcie na pw swoje buttony, zamieszczę
je na mojej stronie
nie dodawaj kolejnej domeny, zmień nazwe tej komp.fih.net na xxx.be
Instrukcja podpinania domeny pod konta w frihost
1. Zakładamy domene i jako DNS podajemy:
- ns1.frih.net
- ns2.frih.net
2. Gdy założona domena zostanie już aktywowana logujemy się do DirectAdmina i w pierwszym menu klikamy Domain Administration później Change a Domain Name i z listy wybieramy domene którą chcemy zmienić i obok wpisujemy domene którą zarejestrowaliśmy w eurodns (bez www oraz http!)
Czasem jakiś czas trzeba poczekać zanim nowy adres bedzie działał
A ja mam takie pytanie przewrotne. Jak juz mam domene *.be, wszystko jest ozmieniane i dziala. I zalozmy, ze zlikwiduja mi ta domene *.be, bo np. jej nie przedluzylem. Jak wtedy dostane sie do Direct Admina, bo przeciez nie bedzie juz dzialalo www.*.be:2222, wiec jak przywroce stara domene czyli www.*.frih.net ? Pytanie mnie to nurtuje juz od pewnego czasu.
Chyba ciezko przezywalem skutki sylwestra, ze nie wpadlem na tak prosty pomysl
Dzieki wielkie ChesterB 
Mam pytanie dot. eurodns, a nie chcę tworzyc nowego tematu.
A mianowicie:
Po jakim czasie przychodzi ta faktura na 0 zł
i czy wogóle oni ja wysylaja ??
Dzieki za odp.
pozdrawiam
| oxwood wrote: |
Mam pytanie dot. eurodns, a nie chcę tworzyc nowego tematu.
A mianowicie:
Po jakim czasie przychodzi ta faktura na 0 zł i czy wogóle oni ja wysylaja ??
Dzieki za odp.
pozdrawiam |
nic nie wysyłaja
I znowu ja
Tym razem chodzi o podpiecie domeny.
| ChesterB wrote: |
Instrukcja podpinania domeny pod konta w frihost
1. Zakładamy domene i jako DNS podajemy:
- ns1.frih.net
- ns2.frih.net
|
to zrobiłem
| ChesterB wrote: |
2. Gdy założona domena zostanie już aktywowana logujemy się do DirectAdmina i w pierwszym menu klikamy Domain Administration później Change a Domain Name i z listy wybieramy domene którą chcemy zmienić i obok wpisujemy domene którą zarejestrowaliśmy w eurodns (bez www oraz http!)
Czasem jakiś czas trzeba poczekać zanim nowy adres bedzie działał |
A moglbys powiedziec jak to zrobic w Cpanelu, bo mi jakos nie wychodzi 
Nie mam pojęcia, na innym hostingu gdzie mam CPanel nie można zmienić nazwy domeny a jedynie dodać kolejną.
kurde, mam na tym eurodns same problemy
ustawiam serwery dms frihosta, daje potem użyj tego profilu dns i wyskakuje taki komunikat:
| Quote: |
Twóje NS są błednie skonfigurowane, twója domena może być niedostepna po aktualizacji! Prosze sprawdzić wpisy na NS lub upewnić się czy został wybrany właściwy NS.
<Użyj tego profilu> -> guzik
<Perform NS check to submit your modification> ->guzik
Error : Non-authoritative nameserver ns1.frih.net
Error : Non-authoritative nameserver ns2.frih.net
Warning : ns1.eurodns.com not found in given nameservers list
Warning : ns2.eurodns.com not found in given nameservers list |
Co robie zle?? Bo juz nie mam sily
dzieki za pomoc
Najpierw musisz wprowadzić swoją domene do konfiguracji dns frihosta, tzn dodajesz "parked domain" w CPanel-u
Pozdravki
dodalem to juz dawno. I wciaz nie dziala