FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Guitar Pro

Fragnatic
Jeśli to już było poruszane to ja przepraszam ale szukałem czy nie ma tego już gdzieś... no i nie znalazłem

Guitar Pro to program do tworzenia i odtwarzania tabulatur w pliku *.gtp(numer wersji)

Program oparty jest na bakach midi, nie wiem dczy można znaleść jeszcze wersję 4 ale napewno 5 już jest (nie biore pod uwagę szukaina w programach typu eMule)

program idealny dla muzyków chcących zapisać swoje utwory na komputerze (potem można konwertować do MIDI) polecam
gecko
nie .gtpx tylko .gpx (przykład: .gp4)

a program naprawde genialny. można zapisać właściwie wszystko co można zagrać w rzeczywistości. przydaje sie też podczas nauki - ściągasz ulubioną piosenke, puszczasz w zwolnionym tempie i próbujesz nadążyć
Fragnatic
no ale szczeże mówiąc wolę wersje od 1 do 4 bo 5 jakaś dziwna mi się wydaje.

a co do rozszeżenia to fakt powino być *.gpx
Timczak
Programu nie znam, ale musze spróbować jak go tak zachwalacie. Smile
draqo
Program lekko mówiąc nie spodobał mi się. Zainstalowałem, wypróbowałem, ale jest trudny w obsłudze. Wygląd też pozostawia wiele do życzenia.
paszko
Dla mnie świetny program. Za jego pomocą uczyłem się grać na gitarze. Zaczynałem co prawda od wersji 2.0, aktualnie używam 4.0 i muszę przyznać, że rzeczywiście 2.0 była łatwiejsza w obsłudze.

I małe sprostowanie. Starsze wersje programu używały rozszerzenia *.gtp a nowsze *.gpX , gdzie X - numer wersji Guitar Pro, która obsługuje ten plik (kompatybilne w górę oczywiście).
draqo
Do tworzenia muzyki to ja już wolę eJay-e. Mam wszystkie wersje i tworzę na prawde niezłą muze, zgrywam do mp3 i słucham gdzie chcę. Kiedyś brałem nawet udział w konkursie i wygrałem... coś tam;D ale to nie ważne Wink
luxtu
draqo wrote:
Mam wszystkie wersje i tworzę na prawde niezłą muze

lol
tak e-jay jest niesamowity Razz a reszta jak naprzyklad cubase sx to dla amatorow Very Happy
Arcio
odpowiednikiem Guitar Pro jest Power Tab Editor... jest prostszy a czesto znajduje wiecej potrzebnych tabulatur wlasnie na niego.
A jak szukacie odpowiednika Guitar Pro na linuxa..(ja szukalem pol roku) to jest to kGuitar..ale dziala tylko w srodowisku KDE

Pozdrawiam Gitarzystów!!!!
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.