Taki fajny programik.
Tworzy cos w rodzaju sieci lokalnej ale w całym necie (w obrębie tworzonej grupy)
najpierw zapraszam na http://www.hamachi.cc/
A teraz objaśnię tworzenie:
po zainstalowaniu otwieramy programik ipodajemy nazwę nowego użytkownika (będzie używany w każdej sieci) nie obawiamy się wtedy że ktoś nas nie rozpozna.
Mamy juz użytkownika no to twórzmy naszą sieć:
program otwarty, klikamy na włącznik (symbola taki jak na np. prazycisku POWER przy kompie:D)
Nast. klikamy na taki tórkącik z trzema kropkami przy wierzchołkach.
tam mamy Create/Join new network (napis zalezny od wersji ale join i create sie nie zmieniają (mądrym pomysłem dla polaków jest ściągnąć polską wersje ze strony)
przy tworzeniu podajemy nazwę i hasło (pamiętajmy je i podawajmy tym którzy mają dołączyć do nas)
Chcąc dołączyć do jakiejś sieci potrzebujemy nazwy sieci i hasła (uzyskamy je od admina grupy ale tego trzeba znać osobiście albo przez komunikatorek/czat:P) wpisujemy co trzeba.
Co potem? Gramy!
Poto ten program jest mozna grać przez LAN bez rzeczywistego LANa:)
oczywiście w bez włączonego programu nie pogramy bo wyłączony program nie tworzy na komputerze nowej sieci.
Miłej Gry.
gra sie przez to dobrze ale wymiana plików to shit
cóż zgadzam się, ale ogólne korzyści to big + nad small - 
Nie rozumiem jednego. Ten program był tu wymieniany już z 2 razy poco nabijasz posty? Czytaj stare tematy!
aha sorki musiałem pominąć
Wiec jak temat odswiezony zapraszam na portal o hamachi:
http://www.hamachi.uk.pl
oraz forum
http://hamachi.pl
Hamachi ma pewne ograniczenie: do jednej sieci jednoczesnie moze sie podpiac max. 10 osob :/
nie 10 a 16. to ograniczenie dotyczy tylko wersji free. w wersji premium moze podlaczyc sie 256 osob ale to juz kosztuje
pozdro
Ale takie ograniczenie, to nic nie szkodzi. W Need For Speed: Most Wanted jak grasz jeden wyścig w więcej osób to gra zacina. Możesz jechać prosto a za chwilę wylądujesz w drzewie;P
mi tez nie przeszkadza,
poprostu pare sieci zakladam

Heja! Używałem Hamachi przez jakiś czas, bo nie mogłem grac z kolegą z innej sieci w C-S'a.... ERadość była wprost nieoceniona gdy się połączyliśmi. Potem jednak była spadała wraz ze spadkiem szybkości gry. BYły takie lagiże ni hu, hu. Ale polecam jak ktoś Wormsy lubi
Sam Pyjkałem z tym samym kumplem i lagów nie było. Hamachi ma proste menu więc polecam każdemu kto ma niezbyt wygórowane wymagania co do gry z jego użyciem...
Hamachi nie działa pod win98 a potrzebuję czegoś żebym mógł połączyć się z secią kumpla macie jakis programik, który by podpiął sie do sieci z hamachi i emulował hamachi na win98? Jeżeli tak to napiszcie skąd mogę pobrać tego programika z góry dzieki.
Pozdrawim
^^ozi
Raczej bym nie liczył na kompatybilność z hamachi. To jest program dość popularny. Niewiem ale u mnie na laptopie na windzie Me działa bez zarzutu.
ja wcześniej pisałem nie bedzie nigdy działał z win98
ten system (aczkolwiek według mnie 98se jest najlepszym dzieckiem microsoftu
) nie obsługuje tylu poleceń sieciowych co NTko podobne
Ale jest wersja na linuxa bodajrze
Nie pamietam czy game spy arcade czy coś takiego chyba też działa na podobnej zasadzie ..
OT
Win98 najlepszym OS od microsoft? to powiedz mi czy 10 BSOD dziennie na Win98 to coś super? na XP mam BSOD raz na rok, zwieche również raz na rok, może więcej argumentów...
[/OT]
Co do hamahi, to super programik, dzięki niemu moge grać z kumplem w WoW (on się do mnei podpina)
Przy dobrym skonfigurowaniu 98 czasem potrafi chodzic lepiej od xp, ale nie o tym mowa, czy zna ktos program podobry do hamachi który także tworzy własną sieć, działa na win98 i jest bezpłatny, wiem że wersja na win98 hamachi powstania nie szybkoo ile wogóle powstanie, dlatego szukam innych programów ktore działają na tej samej zasadzie,ale mogą też działac na win98.
Pomóżcie w znalezieniu takiego progsa.
Pozdrawiam
^^ozi
Ktos mi moze wytlumaczyc jak sie podlaczyc zeby grac w CS'a przez hamachi ?
wg. instrukcji (http://hamachi.pl/index.php/topic,945.0.html) zrobilem wszystko i kolega nie mzoe sie podlaczyc wyskakuje mu "Lan server are restricted to local clinets (class C)" czy jakos tak
Kto moze wyjasnic krok po kroku jak to skonfigurowac ?
Nie bardzo wiadomo o co chodzi z ta class C.
Wsztstko dzialalo pieknie az pewnego dnia przestalo.
Szukaj na forum o hamachi wpisz class C moze cos Ci wyskoczy.
szukalem, sprawdzilem kazda metode i nic
wiec sobie z kolegami nie pogram przez lana
Ps. Zna ktos inne programy al'a Hamachi tylko zeby bylo mozna na 100% w Cs'a ?
Inych tego typu programow raczej nie ma ale wpisz do przegladarki VPN (Virtual Private Network)
Moze cos znajdziesz.
wiecie co ?
nie rozumiem tego programu
Bylo zle , usunalem wszystko i postanowilem jeszcze raz (ostatnia szansa
) i nagle mozna grac
widac ze ten programik ma jakies humorki (bo na 1000% wszystko ustawialem tak jak wczesniej )
Jednak jedna rzecz mnie martwi, pingi podczas gry sa niemilosierne
czasami az sie odechciewa grac
Przez ten program warto grac w jakies mniej wymagajace gry albo cos
np. heroes 3 
Chyba hamachi wróci do łąsk, bo mam ferie i tak sie nudze, że mnie coś bierze. a Kumpli z sieci ni ma:/ wiec tzra pykać z tymi z innej.
| -Dkt- wrote: |
.........Jednak jedna rzecz mnie martwi, pingi podczas gry sa niemilosierne czasami az sie odechciewa grac
Przez ten program warto grac w jakies mniej wymagajace gry albo cos
np. heroes 3  |
to nie musi byc wina hamachi. ja pogrywam sobie ze znajomkami w CS, UT2004, liero
, i pingi sa niezle rzedu 30-80 ms. problem jest jak u osoby ktora postawila serwer zapycha sie lacze, wtedy dzieja sie rozne dziwne rzeczy. u mnie na duze pingi pomoglo wylaczenie antywira, gg i innego badziewia dzialajacego w tle (moze dlatego ze mam powolny komputer)
gra sie miodzio.
Jesli nie radzisz sobie z class C error pobierz program do automatycznego robienia aliasów do hamachi i po problemie:) Zajmuje to parę sekund
http://rapidshare.com/files/118275777/aliases.rar