Czy to prawda, że limit pojemności bazy danych wynosi 2MB?? Jak chciałem wgrać moją bazę, która ma niecałe 2MB to się nie dało. Dopiero gdy wyrzuciłem kilka niepotrzebnych tabel to poszło dalej. Jeśli taki limit obowiązuje to strasznie. Większe serwisy nie mają co szukać na frihost. Moja strona nie jest jeszcze, aż tak rozbudowana a baza ma już około 2MB.
Limit poj. bazy danych i krotkie linki.
nie baza tylko phpmyadmin, tak ma ustawione, jeżeli masz większą baze wgrywaj ją po kawałku, tzn wytnij ileś linijek tekstu (każda cześć musi się kończyć na:
)
pzdr
Last edited by ChesterB on Thu Dec 22, 2005 9:07 pm; edited 1 time in total
| Code: |
| ); |
)
pzdr
Last edited by ChesterB on Thu Dec 22, 2005 9:07 pm; edited 1 time in total
Czyli mamy nielimitowana ilosc baz wraz z nielimitowana pojemnoscia 
raczej tak, w FAQu nic nie pisze więc baza pewnie = pojemność konta (czyli 250MB)
Moja baza ma 15MB, wgrywanie jej gdzieś to prawdziwa katorga
Moja baza ma 15MB, wgrywanie jej gdzieś to prawdziwa katorga
Dlaczego w moim post-nuke nie działają krótkie linki. Znalazłem na forum, że serwer obsługuje mod_rewrite i ma plik .htaccess. Gdy chcę wgrać mój plik .htaccess to on mi znika. Co zrobić aby krótkie linki mi działały?
Hmm nierozumiem tego. tez tak miałem na początku (tj jakieś 3tygodnie po założeniu konta) potem problem poprostu znikł. Może serwer nie uznaje .htaccess jako pliku bo ak się na różnych hostach zdażało
masz też post-nuke? Jak tak to zapodaj plik .htaccess o ile go wgrywałeś. Jaką metodą masz te short url?
oftopic: jak dzialają krótkie linki???
Scaliłem tematy - draqo, masz konkretne pytania odnośnie swojej strony to uznaj to za wątek tylko o niej i tu je zadawaj. Myślę, że są szanse na chętnych do pomocy, ale zakładając co raz to nowe tematy drastycznie te szanse zmniejszasz.
cheers,
Arin.
cheers,
Arin.
Jak wgrałem na serwer inny plik .htaccess, to pojawił sie błąd:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@komp.frih.net and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.34 Server at www.komp.frih.net Port 80
Może mi ktoś wysłać gotowy, działający plik .htaccess?
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@komp.frih.net and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.34 Server at www.komp.frih.net Port 80
Może mi ktoś wysłać gotowy, działający plik .htaccess?