FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

www.daimonion.frih.net

Omoel
Dobra, ludziska się tu zamieszczają, to i jo tyż. Cóz....
www.daimonion.frih.net - jest strona o tematyce okultystyczno-ezoteryczno-paranormalnej, choc chwilowo najwiecej jest o Discordii :> . Co tu dodać... Istnieje od niedzieli/poniedzialu, zalezy jak na to patrzec Razz .... Rozwijamy sie i rozwijać bedziemy - zwłaszcza po Gwiazdce, jak pozapraszamy paru kumpli z neta Watislava. W ogóle - Gwiazdka jest terminem "oficjalnego" startu serwisu. Tzn. Wszystko działa, jak ktos coś zobaczy, to poprawimy błędy, ale jednak juz gotowe Mr. Green . Ogólnie - chciałbym abyście ocenili tę stronke przed naszym "deadlinem" [z naciskiem na dead]. Mówcie o wszystkim - czy szata graficzna pasuje do tematyki, pomyśł, treść, jeśli się znacie.... Co tam chcecie Smile . Jestem tez otwarty na propozycje dotyczące dalszego rozwoju Smile .
Ogólnie - mówta o wszystkim co wam się ]nie[podoba...

PS
Poszukujemy admina/moda do działu o UFO [nie dajcie sie błaaaagaaaac...]
Wciąz, czekam aż ktoś zrobi za [10 FRI$+], logo do forum [<-- "Marketplejs"]
Czekam na ocene [wezcie poprawke na to ze obaj jestesmy leniwi Mr. Green ].

Last edited by Omoel on Fri Dec 23, 2005 3:59 pm; edited 1 time in total
Kudlaty
wygląd stronki dos fajny... ale jeśli to okultyzm i ezoteryka (co dziwne bo okultyzm jest juz zawarty w słowie ezoteryka... Razz ) to brakuje tam chyba czegos co mogło by kojarzyć sie z magią... wydaje mi się że wogóle tam czgoś brakuje... bo nie bardzo to wszystko mi się kojarzy z ezoteryką... no ale to juz sprawa autora...
no i co jest takie trochu dziwne... gdzie sie nie wejdzie na stronce to zawsze pokazuje sie ten sam tekst... Razz
Omoel
Okultyzm nie jest zawarty w słowie ezoteryka... Przynajmniej nie do konca Wink . Predzej w ezzoterroryzmie Mr. Green .
Hmmmmm... Co moze brakować? Nie wiem, moze jakies "magiczne" logo zrobie... Chodzi jednak o to, ze nie wyglad jest ważny, lecz treść. Efekciarska grafika w stylu "egzorcyzmy emili rose", przyciagnie raczej fanów Pottera Razz . Aleeee, moze coś sie jeszcze zmieni Smile .
A ten tekst co sie pokazuje, to pewnie to "w skrócie", o chłopaku z Nepalu? Jesli tak - to powinno tak być. To jest miejsce na losowe niusy, z działu "w skrocie". A ze na razie niusow jeszcze nie ma za bardzo - to jest pojedynczy i malo losowy Razz .
Kudlaty
no więc tak...
kolorystykę dałbym nieco mroczniejszą... jeśli wiesz o co mi chodzi... w końu ezoteryka uważana jest za sztukę czarną... i tajemną...
hmmm... co do grafiki... nie chodzi mi o jakies nie wiem bajery w stylu jakichś pieprzniętych banerów, gifów i wogóle... bardziej chodziło mi o takie w tle bardziej... mało widoczny efekt czaru...

hmmm co do treści... w menu proponuje zmienić tekst na bardziej widoczny... a reszta chyba w porządku... ale i tak jeśli zminisz kolorystykę to text będzie tez trza zmienić.. Razz

a jeszcze na samej górze... tz nad tymi niusami...
http://www.daimonion.frih.net/index.php?option=com_banners&task=click&bid=1
ten link.... obrazek który go prezentuje nie ładuje sie... jest tylko text Advertisement

no i jak na razie to chyba tyle... jak cos jeszcze kiedys znajdę to powiem... Razz

no i jeszcze co do tego okultyzmu... jest on w ezoteryźmie... Razz
Omoel
Nie bede sie z tobą kłucił o okultyzm i ezoterykeale przynajmniej czesciowo wychodzi za ezoteryke Razz ..

Kolorystyke MOZE zmienie.... menu? Nie wiem, mnie tam pasuje.... siem zobaczy Smile .
Wiem ze jest tylko "advertisment" - bo jeszcze nikt nie chciał sie zareklamować.

Może po Nowym Roku, przynajmniej wizualnie to poprawie. Tera nie mam za bardzo głowy do tego :/ .
mtx
reklama nie działa;
'Napisał Administracja'
logo jest w ogóle nie czytalne w przesłaniu, chociaż ładne
i troszke te kolory nie tego, ale ogólnie fajne Smile
Omoel
Czepiliscie sie reklamy Razz . No to dałem do forum poetyckiego co to je Watislav lubił.
Logo jest tymczasowe - robie takie hardkorowe, 30% na razie jest.

Teraz zamiast "napisał Administracja" jest "napisał Daimonion". Nie chciało mi sie dla jednego uzyszkodnika, który już nie bedzie używany grzebac w ustwieniach.

No i co DOKLADNIE jest zle z kolorami?

Dzięki za komentarza w każdym bądź razie - a co myślita o tresci? Mr. Green
mtx
Po prostu jakoś tak nie pasuje. Nie wiem dokładnie dlaczego. Chyba ten niebieski jakoś się nie komponuję Smile

Nie miałam za dużo czasu czytać (poza wstępniakiem do Vampirów) i paroma notkami na str głownej, ale ogónie chyba fajnie się zapowiada Very Happy

oby tak dalej!
Omoel
Dzieki za ciepłe słowa Smile . Jesli chodzi o arty - polecam ten o Bunyipach w paczce świątecznej. Wprawdzie Watislav nażarł się wtedy Szamańskich grzybków, ale jest ciekawy Wink .

Kolory zmienie, skoro wszyscy nazekaja Smile . Tylko teraz musze sie zastanowic na jakie Wink .
Kudlaty
co do treści to jest nawet dobra... podoba mi się... byle tak dalej... i byle wiecej... Razz

tylko tak jakosik troche dziwnie sie to czyta... ale to moje juz urojenia... jest dobrze... z treścią... Razz
Omoel
Cóz.... niektore teksty sa pisane pod wplywem szamanskich grzybkow... a reszta jest dziwna z natury... ale, to jednak tylko twoje urojenia Mr. Green

Bedzie dalej i bedzie wiecej.
Black & White
Po co dwa razy to samo?
Pod logiem masz linki "Strona główna Forum Szukaj", a dosłownie centymetr pod nimi to samo w menu.
Po co to komu? tylko zaśmieca stronę.
Zdecyduj się na jedno.
Co do treści znacznika <title> strony i zapewne innych znaczników z sekcji head, uzupełnij je jeśli chcesz być dobrze indeksowany w googlach.

Jeśli nie wiesz o co mi chodzi poczytaj trochę o pozycjonowaniu.
Strona www to nie tylko gotowe mambo i szablon lekko przerobiony.

Ps. Powinno być w menu Wampiry, a nie Vampiry, przecież to błąd ort.
Zauważ, że Twoja strona ma więcej treści niż fotografii itp.
Ludzie mają to czytać, a bywają tacy, dla których poprawność jest bardzo ważna więc pilnuj takich drobnostek jak np. poprawne napisanie słowa Wampir ( zwłaszcza w menu )

Pozdrawiam
emilek
Stronka ładna nawet graficznie, chociaz ta tematyka strony mnie nie interesuje. Jeżeli mógłbym ci postawić ocene do daje 8/10

PS. Jestem tutaj nowy Smile
Mark00
Stronka wygląda nieźle, a artykuły też są na dobrym poziomie. Zauważyłem, że większość jest zrobiona w PHP, którego sm chcę się nauczyć, poprostu tak przydatnej rzeczy do robionia stron trudno się oprzeć.
Omoel
B&W
Quote:
Po co dwa razy to samo?

Tak dla jaj. A ty czemu masz butony do strony glownej i menu kawałek niżej? Przeciez to nie potrzebne - tylko zasmieca strone Razz .
Co do tresci znacznika <title> i wszystkiego innego - jest dobrze, bo sam zmieniałem. A to co sie wyświetla - to standard z mambo - wiec nie martw sie o indeksowanie.

Quote:
Powinno być w menu Wampiry, a nie Vampiry, przecież to błąd ort.

"Słownik pojęć, które i tak nikogo nie interesują" mgr. Jan Kopański i Sławomir Trzciński.
"Vampiry - nazwa używana głównie w stosunku do współczesnych wampirów - fetyszystów i uzależnionych od krwi. Rzadziej i tylko w Ameryce, odnosi sie do mitycznych stworzeń."
"I tak powstał Czokapik!" Mr. Green
Co do zdjec - cóz, gdzie sa tam sa - akurat tu wazniejsza jest tresc... co sie dorzuci, to sie dorzuci.
Staram sie pilnować takich drobnostek - choć czasem nie wychodzi. Dlatego ciesze sie ze jest taki odzew - ale akurat tu było zamierzone Razz .
Xaros
Jesli chcesz logo to wbij sobie na www.pdgroup.esite.pl
A stronka fajna
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.