Malo rzeczy jest mnie w stanie z rownowagi wyprowadzic, ale jak czytam takie rzeczy, to mnie krew zalewa:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3077273.html?skad=rss
Ja rozumiem, ze nowa wladza (kazda), gra dla siebie od poczatku, ale tworzenie prawa ktore ulatwia dzialanie swoim i to w tak bezczelny sposob, to juz przesada! KRRiT bedzie sie skladala z PISowcow i zaleznych, wladze TVP zalezne od KRRiT a co za tym idzie od PIS, Rydzyk obecny wszedzie i na okraglo, a jeszcze mu nikt koncesji nie odbierze, bo jest nadawca spolecznym!
A tak swoja droga:
Wedlug mnie, stacje Rydzyka chyba mają się nijak do tej definicji nadawcy spolecznego. Na pewno nie sa to stacje ogolnospoleczne, nie mowiac juz o dzialalnosci wychowawczej i edukacyjnej! No chyba ze ucza nienawisci do myslacych inaczej.
Niestety co rzad, to gorzej.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3077273.html?skad=rss
Ja rozumiem, ze nowa wladza (kazda), gra dla siebie od poczatku, ale tworzenie prawa ktore ulatwia dzialanie swoim i to w tak bezczelny sposob, to juz przesada! KRRiT bedzie sie skladala z PISowcow i zaleznych, wladze TVP zalezne od KRRiT a co za tym idzie od PIS, Rydzyk obecny wszedzie i na okraglo, a jeszcze mu nikt koncesji nie odbierze, bo jest nadawca spolecznym!
A tak swoja droga:
| Quote: |
| Istotą tej instytucji (nadawca społeczny) jest rozpowszechnianie programów radiowych lub telewizyjnych o ogólnospołecznym charakterze (promujących m.in. działalność wychowawczą i edukacyjną). Nadawca społeczny, realizując zadania „o charakterze misyjnym”, spełniać ma szczególne funkcje społeczne. Koszty funkcjonowania takiego nadawcy są pokrywane z jego budżetu.
Nadawcą społecznym może zostać tylko: stowarzyszenie, fundacja, Kościół oraz inny związek uznaniowy o uregulowanej sytuacji prawnej lub ich osoba prawna. |
Wedlug mnie, stacje Rydzyka chyba mają się nijak do tej definicji nadawcy spolecznego. Na pewno nie sa to stacje ogolnospoleczne, nie mowiac juz o dzialalnosci wychowawczej i edukacyjnej! No chyba ze ucza nienawisci do myslacych inaczej.
Niestety co rzad, to gorzej.