FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Próbna Matura

prezes87
Maturzyści jak wam poszło ?Razz Ja pisałem temat nr 1 o życiu ludzi w carskiej Rosji Razz Zobaczymy co z tego wyjdzie Very Happy
ibix
z Polskiego też pisałem pierwszy temat, angol był rownie prosty jak polski ale dzisiejsza Matma rozszerzona... kosmos a co dzisiaj zdawałeś?
fallco
hehehehehehe, wy sie jeszcze przejmujecie matura ?? moi drodzy z pelna swiadomoscia mowie ze matura to banal, potem na studiach to masz podobna maturke co pol roku i jakos trza zyc Very Happy
Xaros
Hehe, spoko. Wink Ja do maturki mam jednak jeszcze trochę czas. Razz
prezes87
Ja pisałem historię podstawową wczoraj i była nawet łatwa. Widziałem arkusze z maty rozszerzonej Rolling Eyes Po prostu kosmos Very Happy A angol zarówno podstawowy jak i rozszerzony był banalny Laughing
mtx
pisałam polski, angielski i historię rozszerzone.

Polski banał, angielski troszkę mniej, ale historia to troszkę jeszcze gorzej. Zstosunki z Litwą i Ukrainą '19-'22 to mordęga..

ale zobaczymy jakie wyniki będą..
fallco
heheheheeh, stosunki polski z Litwa i Ukrainą w latach 19-22 to jeden z najprostszych tematow jakie mozna chyba trafic Very Happy
ibix
Racja fallco , nie trzeba byc geniuszem by zdac te nowa mature, ale nie bedac jeszcze studentem podchodze sie do tego egzaminu bardzo powaznie.
Duzo juz slyszalem, ze egzaminy i kolokwia rzeczywiscie przerabana sprawa...ale poki co nie chce sie tym dodatkowo stresowac Very Happy
prezes87
Nową maturę można nie ucząc się zdać bez problemu na wymagane 30% ale wiadomo, że ambicja każdego sięga znacznie wyżej. Razz
mtx
Może te stosunki są łatwe, ale trzeba najpierw mieć pojęcie- a ja bawię się I wojną światową...

30% to naprawdę mało.. ale kiedy się pisze ze 4 przedmioty wszystkie rozszerzone to troszkę męczy...

Swoją drogą np u mnie w szkole było 100% zdanych matur i 98% dostania się na studia..
prezes87
W mojej szkole pisemne zaliczyli wszyscy, ustnej nie zaliczyła 1 osoba. Na studia dzienne dostało się chyba 92% Smile

Porównując maturę 2005 z maturami próbnymi w tym roku to według mnie matura'05 była łatwiejsza.

Podobno od przyszłego roku wymagane będzie 40% a nie tak jak w tym roku 30%. Dla większości pewnie to żadna różnica. A od roku 2007 matematyka obowiązkowa Very Happy
fallco
ale i tak najwieksza glupota bylo zniesienie egzaminow wstepnych na wyzsze uczelnie! niestety juz widac poziom ludzi ktorzy napisali swietnie mature a na studiach nijak sobie nie radza Sad
moze i matura jest wazna, ale zdajac ja na same 5 czy 6 wcale nie mozecie byc pewni ze sobie poradzicie na studiach bo tam juz az tak latwo nie bedzie Very Happy
vrooth
podstawowa była banalna, rozszerzona trudniejsza...
notskel
Ja do matury mam jeszcze rok czasu, a czy zdawał ktoś mature z informatyki? podobno przekichane, ale w przyszlosci sie przyda, co o tym sadzicie?