FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zrywanie polaczenia FTP

Ramelof
Usuwam pliki z serwera a n co pochwile się zawiesze i nic nie robie co się dzieje. Mam FileZilla.
WMP
hmm, spróbuj z TotalComandera skorzystać, to wedłóg mnie najlepszy menager ftp.I taka porada usówaj prliki przez cPanel, boon usówa je bez urzycia sieci, odrazu z dysku
draqo
Ja też używam FileZilla i myśle, że jest dobry, ale spróbuje z Total Comanderem. Spróbuj za jakiś czas usunąć. Może to być wina serwera, za duże obciążenie może być.
darczeku
Ja bym proponował BulletProofFTP - bardzo dobry klient, niestety płatny;/
Xaros
Ja też używam klienta FTP "FileZilla". I gdy łączę się z moim prywatnym kontem FTP na serwerze firmy, od której mam łącze internetowe i gdy wgrywam na to konto większą ilość niewielkich plików za jednym razem to też czasami podczas wgrywania zawiesza się ten program. No, może nie tyle program, co jakby połączenie. Pomaga dopiero ręczne przerwanie transferu (bez wylogowywania się z serwera) i ponowne wgrywanie plików począwszy od ostatniego, który wgrał się prawidłowo. Bo ten, przy wgrywaniu którego zawiesza się połączenie, ma na serwerze zawsze rozmiar 0 bajtów. Więc muszę ten plik wpierw skasować z serwera FTP i od niego rozpocząć ponowne, dalsze wgrywanie plików.
ChesterB
SmartFTP, używam go i zero problemów mam Smile
http://www.smartftp.com/
Slimagh
Ja używam Total Commandera i ogólnie jestem z niego zadowolony, ale niedawno wystąpiły problemy (ogólnie miał kłopoty z połączeniem), które zniknęły po zastosowaniu trybu pasywnego.
Seba222
A sprawdz, czy wszystko w porzadku jest z twoim laczem? Ja u siebie w domu nie moge wyslac wiekszej ilosci plikow na serwer, bo mi co chwile resetuje polaczenie. Niestety to wina dostawcy chyba. Natomiast z pracy moglem zapuscic plikow ile badz i szlo ladnie.
Sprobuj kasowac mniejszymi partiami, a nie od razu calosc.
U mnie jeszce pomagalo resetowanie polaczenia.
Kudlaty
jeśli masz dynamiczne IP to moze byc przyczyna... ale w TotalCommander jest cos takiego jak ponowne połączenie po zerwanym.... wiec proponuję TotalCommander... a co do plików... lepiej jednak kasować mniejsze części lub tak jak mówił ktos z poprzedników jeśli chodzi o kasowanie to najlepszy jest cpanel... Razz
votd
Najlepszy jest TotalCommander, a jeśli nie styka to:

AceFTP
3DFTP
SmartFTP

i jeszcze sporo tego...
Timczak
Jeżeli chodzi o połązenie to sprawdź czy nie masz ustawione że po czasie bezczynności (nie zmieniasz folderu) program ma zrywać połączenie tak samo jest ustawione domyślne w TC.
draqo
Niedawno spróbowałem sobie total comandera. I jakoś tak za bardzo mi sie nie podoba. Najlepszy według mnie jest File Zilla. Ma prosty i przejrzysty interfejst. Moża szybko się połączyć, pole z adresem, hasłem i loginem jest w widoczym miejscu, posiada dużo opcji i można by tak wymieniać jeszcze długo. A jeśli chodzi o zrywanie połączeń to czasami jest to wina serwera, można także uruchomić ponownie komputer, też pomaga.
Ramelof
Ostatnio trochę nawala serwer i m=nie mogę nawet stronki otworzyć.