FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Arin

WMP
Pisze ten temat gdyż nie podoba mi się opsesja Arina na punkcie zamykania tematów. Zamknał wiele fajnych tematów, co mi sie nie podoba. Co myślicie o Arinie?

Do Arina: Jeśli zamkniesz ten temat to będize świadcyzło o twej słabości.
draqo
Masz rację. Ja jestem nowym użytkownikiem, lecz przejrzałem całe forum i w pełni się z Tobą zgadzam. Tak samo jest z banowaniem. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, ale niedawno został zbanowany mój kolega, swerwismix. Nie wiem co on takiego zrobił, że został zbanowany. Może mi to ktoś wyjaśni?? Pisał on bardzo pomocne posty i nie zaśmiecał forum. Próbował go ożywić, a ty (który go zbanowałeś) nie dałeś mu szansy. Pisał dużo i rzetelnie i zapewne dużo osób się ze mną zgodzi. Za to co napisałem zapewne zostane również zbanowany i nie dostane konta.

A tak dla porównania. Ze zbanowaniem skoczka się zgadzam, ale serwismix robił dużo więcej od niego, pisał na temat i pomagał innym. Takie jest moje zdanie.

Quote:
Nie ma już porządnych ludzi na świecie, chyba, że są to moi znajomi, a ty (który go zbanowałeś) na pewno nim nie jesteś!

Piszcie tutaj co sądzicie o zbanowaniu serwismix-a. Co o nim sądzicie??
Chemik
A ja jestem tu sporo czasu i ......

Arin na prezydenta Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Cool
gecko
hmmm serwismix wcale nic złego nie zrobił. to nie skoczek więc nie spamer i pisał, jak już zauważono, na temat.

jestem za tym by go przywrócić bo, bez jaj, na serio nie zasłużył

i zamykanie tematów: wkurzające Evil or Very Mad . rozumiem i wiem - podporządkuje sie bo z własnej woli wybrałem frihost ale zadaniem moderatorów/adminów jest chyba zachęcanie do odwiedzania i pisania postów a nie odwrotnie...
NEO-GRYOK
"Serwismix" pisał i pisał. Zakładał masę tematów niepotrzebnie! Po co mu były te punkty I tak dostał by serwer i spadły by do 45 Razz . Niekiedy jego tematy były nie potrzebne. Używał też CTR+C ... A co do Arin-a to jest w porządku zamyka to, co naprawdę trzeba zamknąć. Założył też temat "Przeczytaj najpierw" bardzo przydatny dla nowych. I wreszcie widać, że jest ktoś w naszym dziale, kto dba o jego porządek!
Arin
Moi Drodzy,

Na wstępie śpieszę wszystkich poinformować, że nie jestem władny nikogo obdarzyć banem. Jestem tylko moderatorem, i to nawet nie całego forum, tylko jego wydzielonej części. Naprawdę, moja tak zwana władza, ogranicza się w możliwości edycji/kasowania postów, bądź edycji/kasowania tematów. Jeśli chodzi o edycję - zawsze znajdziecie notkę jeśli była jakaś moja ingerencja. Odnośnie kasowania - użytkownicy, których posty zostały przeze mnie z jakichś względów skasowane - zawsze dostają ode mnie pmkę.

Jeśli chodzi o zamykanie tematów. Nie roszczę sobie prawa do bycia Alfą i Omegą. Jeśli uważacie, że jakiś temat powinien zostać otworzony na nowo - moja skrzynka pmkowa czeka cały czas. Póki co dostałem tylko jedną wiadomość w sprawie zamknięcia tematu o AQQ. Niestety, jej nadawca nie zdołał mnie przekonać aby ten wątek odlokować w momencie, kiedy mamy już jeden o komunikatorach w ogóle. Padło tu zdanie, że zamknąłem "wiele fajnych tematów" - proszę o przykłady i uzasadnienie.

Ci z Was, którzy mają tutaj odpowiednio długi staż mogą zauważyć, że moje wypowiedzi z czasu przed mianowaniem mnie na modka były poniekąd ostrzejsze. Otóż teraz, kiedy jestem moderatorem, biorę pod uwagę najpierw dobro forum i serwisu w ogóle, a później dopiero jest miejsce na moje własne zdanie. Przyjąłem propozycję moderowania po to, żeby pomagać innym. Uważam się za osobę elastyczną, i choć staram się najlepiej jak umiem, nie mam się za nieomylnego. Powtórzę - możecie do mnie pisać i polemizować. Ale wymagam od Was rzeczowej polemiki. Trudno żeby przekonywały mnie wiadomości z przesłaniem "odblokuj ten temat bo jest fajny i ja tak chcę".

Chcę, żeby to forum było 'jakieś'. Żeby miało charakter. Żeby użytkownicy pisali ambitne, przemyślane posty. Przeraża Was ilość zamkniętych tematów? Przeczytajcie je. W domowym zaciszu, obiektywnie, sami zadajcie sobie pytanie jaki wkład one niosły. Czego Was nauczyły. W jakim stopniu poszerzyły się Wasze horyzonty.

Jeśli chodzi o tą wywołaną sprawę ostatniego bana (raz jeszcze przypomne - nie jestem władny nakładać bany), to ten użytkownik został zbanowany za posiadanie dwóch kont, i wystąpienie o hosting na nich obu. Zwróćcie uwagę że nie tylko serwismix otrzymał bana. Dostał go także dendi14.24, a sądząc po ilości 'szczególnych informacji' i ogólnym wydźwięku postu napisanego przez użytkownika draqo - wydaje mi się, że oto ta sama osoba założyła sobie konto numer trzy. Przypominam, że posiadanie wielu kont przez tą samą osobę jest zabronione. Co więcej, w FAQ znajdziecie poradę, aby mieć jedno konto na rodzinę (czyli np dwóch braci chcących mieć osobne strony). Chcę jasno zaznaczyć, że jest to ostatni raz, kiedy publicznie wyjaśniam przyczyny bana jakiejś osoby. Naprawdę możecie mi wierzyć, załodze zależy na jak największej ilości użytkowników i każdy ban jest starannie przemyślany.

Serdecznie dziekuję za uwagę,
Arin.
Jakub
WMP wykaz sie intelig?cja i jezeli masz co? do moda to napisz mu na PW a nie tutaj zaczynasz szykanowa? wladze. Ja mam w miare wyrobione zdanie na temat arina. Pod dyskusje mo?e by? poddanie tylko i wylacznie konret, który temat wed?ug Ciebie zosta? nie s?usznie zamkniety podaj co najmniej 3 argumety i prze?li je do arina. On jes tylko czlowiekeim móg? sie pomyli? czy mozecie ró?nie interpertowa? sytacje.

chcac go oczernia? nic nie wskórasz za ?atwo sie po?apa? co chcesz osi?gn?? Wink

a na jego miejscu osobi?cie dosta? by? ju? odemnie bana za probe destabilizacji forum, bra?anie w?adz forum, szykany. Ale to moje osobiste zdanie, a co zrobi? w?adze to ich sprawa.
mtx
Ja do Arina nic nie mam. Wypowiada się fajnie, tematy zamyka raczej głupawe, kolega serwismix nie stanowił wzoru do naśladowania jeśli chodzi o kulturę osobistą i przydatność na forum, ale tak czy inaczej złamał regulamin i po sprawie.

A temat typu co sądzicie o ... jest troszkę bezsensu, bo możemy sobie tak pogadać o każdym, ale co możemy oceniać? Posty? Ctrl+C? Bezsensu. Nawet biorąc pod uwagę, że Arin edytuje i kasuje posty/topiki..
WMP
Jakub: Gadałem duzo z Arinem na pw o jego "ostrym" moderowaniu.

Nie ukrywam że Arin zrobił też dużo dobrego(nie będe wymieniał przykłądów bo nie moge znaleźć, ale tak odczuwam). Chodź nie podoba mi sie ze widze tak dużo zamkniętych tematów, np. był temat o opisach, chciałem aby tam były swoje własne opisy, i zdaje mi się ze tam były. Temat o AQQ, stworzyłem go aby ludize mogli sie wymieaniać na temat tylko AQQ bo jest tego warte. W temacie z komunikatorami byłby nei porządek gdyby zaczeli się userzy wymieniać swoimi "sprawami" do AQQ.

Ale Arin pisze też bardzo ładne, rozbudowane, i dużo dające posty za co mu chwała(mało osób pisze tak jak on, przyznam się ze ja tak niepotrafię).

Ten temat ma być swojego rodzaju apelem o nei zamykanie tematów ktore nie są "wielkim spamowiskiem", np. było kilka tematów o Cron Jobsie, zamiast zamykać jeden po drógim mógł stworzyć nowy i wsadzić te informacje które były zawarte w tych tematach.

Co do tematu o mojej stronce(temat [...] oceńcie ). Nie ma tam zadnych Numerów Seryjnych ani tym podobnych nielegalnych materiałów. Ta strona ma pomagać ludizom wyszukać unilkalne pliki/strony lecz nie legalne. Zaraz ktoś zapyta: Zaraz, jak unikalne jak nie nielegalne? Otóż będa takei programy jak na przykłąd jakieś dosowe(czy łatwo znaleźć program dosowy) programy do zerowania dysku, sterowniki do starego sperzętu, jakies dodatki unikalne... Przy okazji Proszę o odblokowanie tematu
Arcio
Jak mi sie komputer zepsuje to zawsze wiem ze wejde na frihost i cos nieciekawego sie wydarzy.
Otoż panie Arin po co zamykasz tematy w ktorych dalej toczą sie rozmowy? To ma być ten Twoj porzadek? Przez to zamykane topici sa poruszane w innych watkach a Ci ktorzy w nich uczestniczyli zaczynaja potem spory.
Skoro juz jestes moderatorem to moze znalazlbys jakis zloty srodek na to aby nie dochodzilo tu do sporow i wymadzania sie..bo niestety to sa cechy kazdego topicu na tym forum i to jest glowny problem powodujacy to "zasmiecanie".
Poaztym fajnie ze czesto jestes na forum i na bierzaco pilnujesz porzadku.. Chorazy jest bardzo zajety a mi caly czas sie hardware psuje..
mtx
każdy moderuje wedle własnego uznania.

jeśli się komuś nie podoba sposób w jaki robi to któryś z naszych uważam, że powinien to napisać nie w formie wyrzutów (choć rozumiem WMP, że się wkurzyłeś), ale raczej rady, propozycji, czy prośby.

Postarajcie się sobie nie skakać do gardeł, bo to bez sensu. Nie chcemy awantur na tym forum, bo kto będzie chciał tu przychodzić? Po co mielibyśmy się kłócić..?
SkorpioN
Ja osobiście do Arin'a nic nie mam.
Jego zadaniem jest moderować to forum i to robi, ale w jaki sposób to już zależy od Niego.
Co przeszkadza Ci może to, że poblokował zabawy związane np. ze zdjęciami służącym tylko do nabijania punktów (postów też).
Ten temat jest bezsensowny.
Arin jest miły, jak sam napisał, usunie temat = PW.
Ja raz dostałem PW, gdyż zrobiłem temat jaki już był.
Arin jakbyś chciał wiedzieć jest miły.
Pomaga innym, a Ty Go chcesz wywalić?
Zastanów się co robisz !
A reszta, co, bała sie założyć taki temat?
Czekała na ofiare?
draqo
Przemyślałem wszystko. Osobiście nic nie mam do Ciebie Arin i nie napisałem, że to Ty go zbanowałeś. Serwismix może postąpił tak dlatego, że nie chciał żeby jego nick kojarzył się z kopiowaniem cudzych tekstów i z pewnością bardzo żałuje tego co zrobił. Widzę, że do mnie też jesteście uprzedzeni:( Wątpię czy by dostał to konto. Bo przecież pisał tyle żeby udowodnić, że mu zależy na tym koncie. Ja z pewnością go też nie dostane, chociaż będe pisał dosyć dużo w jednym poście i na temat, i będe pomagał innym.

I jeszcze jedno. Seriwsmix nie kopiował żadnych tekstów. Jeśli chodzi o tą rezenzję GTA: SA, to jest jego praca.
gecko
w sumie Arin sie dobrze sprawuje ale to zamykanie postów... jedyna rzecz którą można by mu zarzucić. a tak poza tym jest OK Very Happy
ChesterB
Do zamykania postów na razie nic nie mam, jedyne co mnie irytuje to edycja postów i zamienianie słów/usuwanie... dlaczego? żyjemy w kraju demokratycznym gdzie każdy ma wolność wypowiedzi, takie działania kojarzą mi się z komuną...

Wypowiedział się i pozdrowił
ChesterB
draqo
Wszyscy, którzy uważają, że serwismix nie zasłużył na bana piszcie o tym. Napisał mi na maila żebym Was o to poprosił. Jeśli nie poskutkuje to się wycofa.
ChesterB
draqo wrote:
Wszyscy, którzy uważają, że serwismix nie zasłużył na bana piszcie o tym. Napisał mi na maila żebym Was o to poprosił. Jeśli nie poskutkuje to się wycofa.

Mam bardzo dziwne przeczucie że serwismix to Ty Laughing

//Do Pana moderatora: przepraszam za offtopic, proszę mnie nie być
draqo
Jeśli tak uważasz to Twoja sprawa Very Happy. Jak długo czekałeś na konto??
GKH
noi już nabijacie posty Razz

Arin zamknij temat Very Happy
WMP
Taa, teraz masz moje OFICJALNE ZEZWOLENIE NA ZAMKNIECIE TEMATU Smile Bo zaczeło sie już gadać na temat, a wszyscy sie wypowiedzieli
mtx
czy Arin ma zamykać txty, gdy dostanie oficjalne zezwolenie jego założyciela??

Paranoja zaczyna się robić

swoją drogą ChesterB - gdzie Ci Arin coś edytował, bo ja jeszcze nie znalazłam takiego posta, ale może, bo po prostu bardzo nie szukałam..

kolego draqo- tematy, w których rozmawiamy o tym kiedy kto dostał konto są- poszukaj ich sobie, a nie spamuj nie na temat. Poza tym jeśli chcesz, żeby serwismix wrócił (i koniecznie i wogóle) to od tego możesz załozyć NOWY temat. Wiąże się on z Arinem, ale bardzo cienką nitką.
a co do wartości Twoich postów.. pooglądaj to forum i zobacz jakie są posty i sam oceń swój poziom. Tak będzie najlepiej..
ChesterB
Mi nie wyedytował żadnego posta, ale kilku osobom tak... poza tym nie każdy jest ekstra mądry, żeby rozmawiać tylko w tych "mądrych" tematach [chcecie blokować wszelkie tematy nie na poziomie] to jest forum czy kącik "tęgogłowych" ? zastanówcie się nad tym

Pozdrowił
ChesterB
[AkA Nightwalker]
mtx
nie wiem czy dla tęgogłowych, ale wydaje mi się, że rozmowy na temat tego, czy harry kipnie, albo jakieś tematy nie wnoszące nic poza tym, że można pospamować jakiekolwiek bzzdury to jawna obraza tych, którzy siedzą, myślą co napisać, wysilają się itd..

mnie nie zdarzyło się być edytowaną i to nie dlatego, że piszę w 'mądrych tematach' przynajmniej tak mi się wydaje..

ale to chyba też kwestia oceny, które tematy są mądre,a które nie..
ChesterB
Ale forum to społeczność, a społeczność to różne indywidualności, jeden lubi to drugi to, jeżeli Arin będzie zamykał tematy które mu się nie podobają, Polskie forum będzie puste...
mtx
a tak szczerze- czy naprawdę Ci przeszkadza, że zamknął który topic??

bo skoro uważasz, że zamyka nie słusznie, to CO?

społeczność to różni ludzie, ale ktoś musi jej przewodzić- nie ważne czy z naszego wyboru czy nie.

modem jest Arin i on decyduje za nas. możemy ew mu podpowiadać, albo starać się podsunąć propozycje, ale to on decyduje

jak Ci się nie podoba.. NIKT Cię tu nie trzyma..

a jeśli jesteś to akceptuj władzę..

mnie się nie podoba nasz prezydent Polski i co?? ani rząd.. i co z tego? nic nie zrobię.. Sad
WMP
Ehh, ale prezydent polski nie wykonuje ci żadnych czynnosci nad głową. Mnei denerwuje to ze jest tyle tematów zamkniętych.
fallco
Pamietajcie ze kazda wladza wczesniej czy pozniej upada i nie ma wyjatkow!
co do Arina to mysle ze dobrze ze ktos tu robi porzadek Very Happy
a co do rzadu i prezydenta - trza bylo naklaniac ludzi by poszli do wyborow a nie czekac z zalozonymi rekami co bedzie!
Cano
Szkoda, że zostawia jeszcze tyle badziewia. Ale cóż wszystkiego się nie da się zobaczyć. Moim zdaniem i tak jest za mało rygorystycznie. Chociaż jest to przecież forum, na którym się pisze dla utrzymania konta. Każdy post to punkt, więc nie ma się co łudzić, że to forum będzie idealne, ale przez takich jak WMP jest gorsze niż mogłoby być. Arin, oby tak dalej Very Happy (ja bym prosił o zwracanie większej uwagi na double posty, i nie tylko o blokowanie tematów, ale wyrzucanie niektórych z całą zawartością - heh, al by się porobiło, jakbyś usunął ten temat, w którym prosiło się i wklejało obrazki Razz, i tak nie mam tam żadnego posta).
WMP - mtx zadał/a słuszne pytanie, o które tematy konkretnie Ci chodzi? Pewnie o to z obrazkami (na którym mtx też pisał/a Razz) i inne do nabijania postów... Zresztą nie ma się o co, kłócić, przecież Ty (jak nawet napisałeś w swoim podpisie) i tak piszesz tylko dla postów. Większość z Twoich "dzieł" to same błędy literowe, bo nie chce Ci się ich poprawić. Poza tym nie trudno jest napisać jednolinijkowy post w Twoim stylu, nawet jak Arin zamknie wszystkie durne tematy...

Pzdr
Cáno
WMP
Taa, pewnie sięzdziwisz ale popieram twą wypowiedź. Moje posty to same literówki i zlepek kilku wyrazów.
GKH
DOBRZE ARIN ...

TYLKO TAK DALEJ, MAM NADZIEJĘ, ŻE UŻYTKOWNICY NIE BĘDĄ NBABIJAĆ POSTÓW JAK SKOCZEK_2002 Razz
Black & White
Ja mam nadzieję, że Arin doda do regulaminu notkę o obowiązku poprawnego pisania.
Te caps-locki niektórych i błędy ort. głównie Timczaka to jest masakra.
Chcecie ambitne forum, a wpuszczacie tu szczeniaków.

Co do samej pracy Arina, kiedy tu dzisiaj wszedłem zobaczyłem mnóstwo zamkniętych tematów, wszystkie słusznie zamknięte bo były beznadziejne.
Arin
Black & White wrote:
Ja mam nadzieję, że Arin doda do regulaminu notkę o obowiązku poprawnego pisania.
Te caps-locki niektórych i błędy ort. głównie Timczaka to jest masakra.
Chcecie ambitne forum, a wpuszczacie tu szczeniaków.

Ja nie stanowię regulaminu. To co można przeczytać w przyklejonym poście na samej górze to tylko tłumaczenia tego co już jest, plus kilka ewentualnych zasad specyficznych tylko dla naszego kawałka forum. Ale te specyficzne i tak nie były moją fanaberią tylko każdy w jakimś stopniu się wypowiedział.

Jeśli chodzi o błędy ortograficzne - owszem są. Mnie osobiście rażą. Ale nie mam zamiaru biegać za kimś i zwracać mu uwagę - post świadczy o osobie, która go wysłała. Jeśli się tej właśnie osobie nie chce ze słownika skorzystać - co ja mogę zrobić? Są programy, które sprawdzają pisownię.. jak się chce, to się da.

I przy okazji, skoro już piszę, dam Wam temat do przemyśleń na ziomowe wieczory: jednozdaniowe posty pozlepiane z losowo dobranych słów, które w efekcie dają ja-cie-stary-to-jest-kool-men-wdechowo-hahaha. Zaczyna mnie to drażnić, bo zamiast tendencji malejących widzę tendencje zwyżkowe. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć to u nowych, to użytkownicy z dłuższym stażem powinni się po prostu wstydzić.

cheers,
Arin.
Mark00
Jestem tu nowy i nic do Arina nie mam, choć w pełni się zgadzam co do tego, że powinno się pisać w miarę dobrą polszczyzną, tzw. normalne litery, jak najmniej literówek. Przecinki i inne takie bardziej głębokie błędy są już raczej wybaczalne. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to rozstrzyganie pewnych spraw np. czy coś jest legalne lub nie (legalne forum na którym dla celów edukacyjnych pisze się między innymi o hackingu, włamywaniu się, pyro, ale również o grach, literaturze, zarabianiu i jedzeniu. Wg. nie jest to nic nielegalnego.).

Pozdro
pawelsz
Z tymi celami edukacyjnymi to się z tobą nie do końca zgodzę. No niby cele edukacyjne ale po co komu taka wiedza? Co prawda znajdzie się parę osób które wiedzą jak się włamywać, ale nie robią tego, ale przecież znając nasz naród większość zobaczy w "celach edukacyjnych" możliwość zarobienia całkiem niezłej kwoty... I co zostanie z celów edukacyjnych? Podobnie ma się sprawa z np. dekodowaniem telewizji. Niby wszystkie te teksty itp. są tworzone w celach edukacyjnych... A co z tego wychodzi? Odpowiedź nasuwa się sama...
Chemik
Quote:
No niby cele edukacyjne ale po co komu taka wiedza?

Poto żeby wiedział że takie coś jest wykonalne Smile
zresztą cięzko o dobry opis ... Razz
MaCkk
Akurat zgadzam się z mark00, bo sam często bywam na pewnym takim forum i muszę przyznać również rację Chemikowi, sama wiedza, że można coś zrobić i, że ktoś już tego dokonał to ważna rzecz. Owszem, są tam pewne osoby do końca pożarte przez głupotę, ale na szczęście nikt tam nic nie podaje na tacy , można powiedzieć, że stali bywalcy są tam ludźmi normalnymi, zajętymi swoimi zainteresowaniami a, że akurat zachaczają o tematy np. pyro albo inne "mniej prawne" to już ich sprawa, chociaż przyznam, że po wejściu z ciekawości w dział pyro nic z tego nie rozumiałem, bo oni nie piszą "to bierzesz to i tamto i masz boom" tylko tak no jak profesjonaliści Smile "450g tego, przesącz, użyj tego czegoś..." normalnie jak moja chemiczka Smile.
No ale to już trochę offtop, więc do tematu: wg. mnie Arin chyba jest wporzo, jestem tu pierwszy dzień i już widzę zamknięte beznadziejne tematy Very Happy
mtx
Instrukcja włamania się na stone raczej nie służy temu, żeby się zabezpieczać, ale temu, żeby spróbować jak to się robi.

Edukacja tego forum raczej powinna być w wymianie doświadczeń webmajsterskich, a nie jak zniszczyć inne strony.

Arin moderuje fajnie i nie narzekam

Amen
fallco
mtx wrote:
Instrukcja włamania się na stone raczej nie służy temu, żeby się zabezpieczać

nie dokonca sie zgodze z tym Smile jezeli sprobujesz sie wlamac i Ci sie uda to dowiesz sie takze jak np uniknac takich wlaman na przyszlosc. ale nie nalezy podawac takich sposobow na forum, bo wtedy nie wiadomo kto i do jakich celow ich bedzie uzywal Smile

co do bledow ort to sie nie wypowiadam bo sam je jeszcze popelniam a i polskich ą ę ś ć itp nie chce mi sie pisac Smile no coz taki to juz ze mnie len Very Happy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.