Dla mnie orange jest dużo gorsza od Idei. Teraz nie ma praktycznie różnicy pomiędzy orange a Ideą. Jakiś czas temu czytałem artykuł w prasie, że PTK CENTERTEL musi płacić około chyba 2 milionów zł rocznie żeby używać marki orange. Była tam również ankieta, która mówiła, że około 50% ankietowanych wie, że orange to sieć komórkowa, a drugie tyle myśli, że to nowy sok pomarańczowy;D. Wielu może sie nie zgodzi z moim twierdzeniem, ale się zobaczy
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
| Quote: |
| Najważniejsza w życiu to cierpliwośc... |
O, Eris, pomóż! Jakie ty człowieku chaotyczne tematy zakladasz!
1) Nie ma pytania. Jest tylko twierdzenie. Owszem mozna na nie cos odpisac, jednak jest to irytujace.
2) Najpierw piszesz cos, a pozniej sam sobie zaprzeczasz:
| Dla mnie orange jest dużo gorsza od Idei |
i
| Teraz nie ma praktycznie różnicy pomiędzy orange a Ideą |
Hmmmm, moze to dlatego ze teraz jest tylko Orange?
3) No to w koncu z jakim twierdzeniem mamy sie zgodzic/nie zgodzic? Ze jest gorsza od Idei? Czy ze nie ma roznicy? Zdecyduj sie, nie?
Mnie chodziło o to, że nie ma różnicy pomiędzy oferowanymi usługami u Idei i Orange. To dlatego dla mnie Orange jest gorsza, gdyż mówiono, że wprowadzą duże zmiany a nic do tej pory nie widać. Już wszystko jasne??
Taaaa... Jasne... Co nie zmienia faktu ze piszesz chaotycznie.
Wracajac do tematu:
Nie wierzylem ze cos zmienia - nie wierze w bajki. I tak dobrze ze zostalo jak jest, a nie gorzej.
Ja chaotycznie. Mam piątki z polskiego, fakt, że tylko jedna ale zawsze coś;D. Niech Ci będzie
Teraz niedawno wprowadzili usługę UMTS, lecz to wciąż za mało. Miało być lepiej i taniej, a jest niestety bez zmian. Może się to zmieni, ale raczej wątpie.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie używam komórki ale używałem bramki idei (mbox) do wysyłania smsów, po zmianie na orange portal stał się nieczytelny i mało funkcjonalny dlatego skończyłem z niego korzystać.
Lepiej raczej nie bedzie. najwyzej troszke taniej. Słowo kluczowe: "troszke". Mysle ze raczej daleko z takim czyms nie zajada... Przynajmniej nie przez dlugi okres... Plus i Heya rulez!
No wlasnie - przeprawic temat na "Telefonia" i mozna gadac.
Z bramek czasem korzystam, ale nie esemesuje tak duzo z domu, wiec mi sie nie przydaja i tak. Wiec nawet nie wiem co to mbox
. Duzy serwis to byl chociaz?
ale różnica jest taka że wysyłając smsy z bramki Idei były 4 smsy i kupa reklam. teraz nie ma żadnej i jest więcej znaków w każdym smsie do napisania...
Taniej jest- widzę to po swoim rachunku telefonicznym... za te same rzeczy płacę mniej- może to też kwestia dobrania oferty, ale...
Napisałeś, że Orange jest gorsza od Idei, potem, że jest porównywalna, a potem, że obiecali i nic nie robią..
dziwne.. troszkę się to kupy nie trzyma
swoją drogą.. koncert Stinga był fajny. Bilety cały listopad za 11 zł w Cinema City w Katowicach też niczego sobie. Płacę niższe rachunki, skończył się okres masy głupawych reklam w smsach ze str, w skrzynce głosowej itd.
ja nie narzekam.. ale DIE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM EST
(swoją drogą ChesterB: http://sms.orange.pl/ bramka zmieniła tylko swój kolor z żółtego na pomarańczowy, ale to tylko może moje spostrzeżenia
) chyba, że masz konto na Orange- to co innego
Ja korzystam dosyć dużo z bramek. Masz rację z sms-ami w Idei było duzo lepiej.
Kolejna sprawa. Chciałem sobie aktywować pakiet internet za 20 zł, była wtedy promocja 50% mniej za abonament przez 3 miesiące. Więc skusiłem się i aktywowałem. Za czasów Idei za niezrealizowaną usługę otrzymałem za 1 sms wyslany w jakiś dniach (nie pamiętam jakich) 30 punktów profit, a za Orange nawet nie powiadomili, że usługa nie jest aktywna.
W moim mieście (małe, ale ładne
) miał zostać otwarty salon Idei. Otwarcie się coś przeciągało, już mialo być otwarcie aż tu nagle zmiana marki. Musieli zmieniać wszystkie napisy i szyld. I oczywiście otwarcie znów sie przesunęło. Mówię wam tragedia z tą Orange;D
Proponuję zmienić operatora. Na rynku jest jeszcze Era oraz Plus. Dodatkowo od kilku miesięcy korzystam z usługi przedpłaconej Simplus.
Cenowo oferta atrakcyjna, gdyż wykonuję około 80% połączej tylko do
jednej osoby a przy obecnej promocji przez dwa miesiące mam
całkowicie za friko.
w idei nie przysyłali tak wielu reklam jak teraz to robią w orange....
pełno śmieci reklawych, ze non stop jest coś do wygrania...daliby sobie z tym spokuj....spamerzy komorkowi 
przecież idea i orange to jest to samo!
jak dla mnie to jest dużo lepiej. są tańsze połączenia, sms-y. ogólnie jest super
można nawet zarządzać kontem przez internet 
moze ktoś z Was wie czy jest możliwość wykupienia (przez wysłanie SMSa) pakietów GPRS w orange na karte,
wcześniej w Idei (na karte) były 3 mozliwe opcje 10,20,50 MB
teraz nie wiem czy jest to jeszcze, na stronie orange nie udało mi się nic znaleźć
| ibix wrote: |
| moze ktoś z Was wie czy jest możliwość wykupienia (przez wysłanie SMSa) pakietów GPRS w orange na karte |
są takie magiczne panie, które wszystko wiedzą o Orange. pod numerem 801234567 :). polecam. koszt rozmowy jest ryczałtowany - chyba mniej niż złotówka.
cheers,
Arin.
Ja tam ERE mam, ale przyznam że telefony w ORANGE były, ok. 200% lepsze niż te u ERY. Coż mamusia wykłada forse i wybrała ere... Ale orange moim zdaniem jest fajny
a ja mam heyah, bo oni mają najlepszą staweczkę na ryneczku
telefony najlepse oferuje orange, choć plus nie jest dużo gorszy. najbiedniej u ery - drogo i do tego telefony syfskie. ja wolę mieć dobrą stawkę, a telefon za 850 (jak moja n6630) niż płacić za to, czego, najprawdopodbniej, nie wydzwonię. od hayah'i chciałbym tylko tańszego netu (20 gr. za 50kb) 
Uzywam ery (taktak) i nie jest zle
zakupy telefonow w salonie i tak raczej mnie nie interesuja (swoj kupilem na allegro) i nie wydzwaniam wszystkiego co mam na koncie. Cena za internet o ile dobrze pamietam tez nie taka straszna, tak ze jest w miare przyzwoicie.
Powiem szczerze że po tej zmianie Idea na orange też zrobiłem zmiane z Idei Na Plusa
zmieniłem bo jakoś chciałem w sumie też plus nie jest zły
. Idea długo mi służyła lecz Orange coś niezbyt, karte mam lecz używam Plusa już na dobre teraz. kupiłem sima w trakcie promocji Wolny numer wiec jeszcze mogłem gadac za darmo przegadałem chyba z 1000 zł najmniej
jakby to tak podliczyć 
Mam orange mix, ale umowa mi już niedługo wygasa. Tak się zastanawiam, czy pozostać przy orange, czy przejść do konkurencji. E-plan w orange, wydaje mi się atrakcyjny. Możecie polecić jakieś inne plany taryfowe, nie koniecznie orange?