FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Orange

serwismix
Dla mnie orange jest dużo gorsza od Idei. Teraz nie ma praktycznie różnicy pomiędzy orange a Ideą. Jakiś czas temu czytałem artykuł w prasie, że PTK CENTERTEL musi płacić około chyba 2 milionów zł rocznie żeby używać marki orange. Była tam również ankieta, która mówiła, że około 50% ankietowanych wie, że orange to sieć komórkowa, a drugie tyle myśli, że to nowy sok pomarańczowy;D. Wielu może sie nie zgodzi z moim twierdzeniem, ale się zobaczy Smile

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
Quote:
Najważniejsza w życiu to cierpliwośc...
Omoel
O, Eris, pomóż! Jakie ty człowieku chaotyczne tematy zakladasz!
1) Nie ma pytania. Jest tylko twierdzenie. Owszem mozna na nie cos odpisac, jednak jest to irytujace.
2) Najpierw piszesz cos, a pozniej sam sobie zaprzeczasz:
Quote:
Dla mnie orange jest dużo gorsza od Idei

i
Quote:
Teraz nie ma praktycznie różnicy pomiędzy orange a Ideą

Hmmmm, moze to dlatego ze teraz jest tylko Orange?
3) No to w koncu z jakim twierdzeniem mamy sie zgodzic/nie zgodzic? Ze jest gorsza od Idei? Czy ze nie ma roznicy? Zdecyduj sie, nie?
serwismix
Mnie chodziło o to, że nie ma różnicy pomiędzy oferowanymi usługami u Idei i Orange. To dlatego dla mnie Orange jest gorsza, gdyż mówiono, że wprowadzą duże zmiany a nic do tej pory nie widać. Już wszystko jasne??
Omoel
Taaaa... Jasne... Co nie zmienia faktu ze piszesz chaotycznie.
Wracajac do tematu:
Nie wierzylem ze cos zmienia - nie wierze w bajki. I tak dobrze ze zostalo jak jest, a nie gorzej.
serwismix
Ja chaotycznie. Mam piątki z polskiego, fakt, że tylko jedna ale zawsze coś;D. Niech Ci będzie Smile

Teraz niedawno wprowadzili usługę UMTS, lecz to wciąż za mało. Miało być lepiej i taniej, a jest niestety bez zmian. Może się to zmieni, ale raczej wątpie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quote:
ChesterB
Nie używam komórki ale używałem bramki idei (mbox) do wysyłania smsów, po zmianie na orange portal stał się nieczytelny i mało funkcjonalny dlatego skończyłem z niego korzystać.
Omoel
Lepiej raczej nie bedzie. najwyzej troszke taniej. Słowo kluczowe: "troszke". Mysle ze raczej daleko z takim czyms nie zajada... Przynajmniej nie przez dlugi okres... Plus i Heya rulez! Anxious
No wlasnie - przeprawic temat na "Telefonia" i mozna gadac.
Z bramek czasem korzystam, ale nie esemesuje tak duzo z domu, wiec mi sie nie przydaja i tak. Wiec nawet nie wiem co to mbox Smile . Duzy serwis to byl chociaz?
mtx
ale różnica jest taka że wysyłając smsy z bramki Idei były 4 smsy i kupa reklam. teraz nie ma żadnej i jest więcej znaków w każdym smsie do napisania...

Taniej jest- widzę to po swoim rachunku telefonicznym... za te same rzeczy płacę mniej- może to też kwestia dobrania oferty, ale...

Napisałeś, że Orange jest gorsza od Idei, potem, że jest porównywalna, a potem, że obiecali i nic nie robią..

dziwne.. troszkę się to kupy nie trzyma

swoją drogą.. koncert Stinga był fajny. Bilety cały listopad za 11 zł w Cinema City w Katowicach też niczego sobie. Płacę niższe rachunki, skończył się okres masy głupawych reklam w smsach ze str, w skrzynce głosowej itd.

ja nie narzekam.. ale DIE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM EST

(swoją drogą ChesterB: http://sms.orange.pl/ bramka zmieniła tylko swój kolor z żółtego na pomarańczowy, ale to tylko może moje spostrzeżenia Smile ) chyba, że masz konto na Orange- to co innego
serwismix
Ja korzystam dosyć dużo z bramek. Masz rację z sms-ami w Idei było duzo lepiej.
Kolejna sprawa. Chciałem sobie aktywować pakiet internet za 20 zł, była wtedy promocja 50% mniej za abonament przez 3 miesiące. Więc skusiłem się i aktywowałem. Za czasów Idei za niezrealizowaną usługę otrzymałem za 1 sms wyslany w jakiś dniach (nie pamiętam jakich) 30 punktów profit, a za Orange nawet nie powiadomili, że usługa nie jest aktywna.

W moim mieście (małe, ale ładne Wink ) miał zostać otwarty salon Idei. Otwarcie się coś przeciągało, już mialo być otwarcie aż tu nagle zmiana marki. Musieli zmieniać wszystkie napisy i szyld. I oczywiście otwarcie znów sie przesunęło. Mówię wam tragedia z tą Orange;D

Quote:
Postman
Proponuję zmienić operatora. Na rynku jest jeszcze Era oraz Plus. Dodatkowo od kilku miesięcy korzystam z usługi przedpłaconej Simplus.
Cenowo oferta atrakcyjna, gdyż wykonuję około 80% połączej tylko do
jednej osoby a przy obecnej promocji przez dwa miesiące mam
całkowicie za friko.
ibix
w idei nie przysyłali tak wielu reklam jak teraz to robią w orange....
pełno śmieci reklawych, ze non stop jest coś do wygrania...daliby sobie z tym spokuj....spamerzy komorkowi Confused
marines
przecież idea i orange to jest to samo! Shocked jak dla mnie to jest dużo lepiej. są tańsze połączenia, sms-y. ogólnie jest super Laughing można nawet zarządzać kontem przez internet Smile
ibix
moze ktoś z Was wie czy jest możliwość wykupienia (przez wysłanie SMSa) pakietów GPRS w orange na karte,

wcześniej w Idei (na karte) były 3 mozliwe opcje 10,20,50 MB
teraz nie wiem czy jest to jeszcze, na stronie orange nie udało mi się nic znaleźć
Arin
ibix wrote:
moze ktoś z Was wie czy jest możliwość wykupienia (przez wysłanie SMSa) pakietów GPRS w orange na karte

są takie magiczne panie, które wszystko wiedzą o Orange. pod numerem 801234567 :). polecam. koszt rozmowy jest ryczałtowany - chyba mniej niż złotówka.

cheers,
Arin.
Calemb
Ja tam ERE mam, ale przyznam że telefony w ORANGE były, ok. 200% lepsze niż te u ERY. Coż mamusia wykłada forse i wybrała ere... Ale orange moim zdaniem jest fajny
_darcnet_
a ja mam heyah, bo oni mają najlepszą staweczkę na ryneczku Very Happy telefony najlepse oferuje orange, choć plus nie jest dużo gorszy. najbiedniej u ery - drogo i do tego telefony syfskie. ja wolę mieć dobrą stawkę, a telefon za 850 (jak moja n6630) niż płacić za to, czego, najprawdopodbniej, nie wydzwonię. od hayah'i chciałbym tylko tańszego netu (20 gr. za 50kb) Smile
pawelsz
Uzywam ery (taktak) i nie jest zle Smile zakupy telefonow w salonie i tak raczej mnie nie interesuja (swoj kupilem na allegro) i nie wydzwaniam wszystkiego co mam na koncie. Cena za internet o ile dobrze pamietam tez nie taka straszna, tak ze jest w miare przyzwoicie.
spider89
Powiem szczerze że po tej zmianie Idea na orange też zrobiłem zmiane z Idei Na Plusa Smile zmieniłem bo jakoś chciałem w sumie też plus nie jest zły Smile. Idea długo mi służyła lecz Orange coś niezbyt, karte mam lecz używam Plusa już na dobre teraz. kupiłem sima w trakcie promocji Wolny numer wiec jeszcze mogłem gadac za darmo przegadałem chyba z 1000 zł najmniej Smile jakby to tak podliczyć Smile
draqo
Mam orange mix, ale umowa mi już niedługo wygasa. Tak się zastanawiam, czy pozostać przy orange, czy przejść do konkurencji. E-plan w orange, wydaje mi się atrakcyjny. Możecie polecić jakieś inne plany taryfowe, nie koniecznie orange?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.