Co myślicie o świętach. Lubie je czy nie?
Ja osobiście kocham święta i zimę. Lubie to całe zamieszanie wokół świąt. tą atmosferę. Kolację, prezenty i to wsztko inne. Pasterke. A sylwek to już dopiero;D Najlepszy okres w roku.
Posty sie edytuje, nieladnie tak nabijac
.
Zimy nienawidze. Ten snieg... zimno jest... i wieje... nawet wyjsc sie schlac nie mozna na swiezym powietrzu, bo od razu zamarzasz
.
Swieta moga byc... Nic do nich nie mam, ale nie widze powodu do takich wielkich podniet
.
Sylvester - dla takich chwil warto żyć! Hmmmm, w tym roku chyba na Słowacji bedzie
.
Hey.
Swieta staja sie coraz bardziej metoda zarabiania pienieddzy przez duze koncerny i hipermarkety. Ludzie w szale swiatecznych zakupow zapominaja o prawdziwej idei swiat. Nie wazne sa prezenty tylko pamiec i spotaknie z rodzina. Wedlug mnie swieta powinny byc latem, gdyz jest cieplo i wszyscy ludzie sa weseli. Zima jest smutnym okresem. Jedynym istniejecym wyjsciem jest obchodzenie swiat w jakims cieplym kraju 
| Lochium wrote: |
Hey.
Swieta staja sie coraz bardziej metoda zarabiania pienieddzy przez duze koncerny i hipermarkety. Ludzie w szale swiatecznych zakupow zapominaja o prawdziwej idei swiat. Nie wazne sa prezenty tylko pamiec i spotaknie z rodzina. |
I niestety masz rację szefostwo tychże hipermarketów rozpoczeło kampanię reklamową zaraz po świętach 1 listopada, niestety większośc ludzi gorączka przedświateczna juz wtedy się udzieliła, kupowali niepotrzebne rzeczy, zabawki, które nie dotrzymały doświąt bo dzieciaki je znalazły i się nimi bawiły zamiast poczekać na wspaniały moment po podzieleniu się opłatkiem i skonsumowaniu wigilijnej kolacji, świeta coraz bardziej stają się komercyjne, a coraz mniej świąteczne... niestety :/
Pozdrawiam
^^ozi
dla mnie święta to jedyny okres w roku z klimatem, w uszach kolędy, na dworze śnieg, w domu choinka... kolacja z rodzina, prezenty
to coś o czym myśl dodaje mi otuchy przez cały rok... i jescze ten sylwester pod koniec roku, ajjjj 
Ja osobiście lubie święta ale dla tego, że dostaje prezenty
Ogólnie jest troche za zimno... <brrr>
ja święta bym lubiła, gdyby mogła spędzać je, tak, jak spędzane powinny być. Niestety u mnie są awantury, problemy i inne zagadnienia o których nie warto wspominać
nie lubię zimy, bo muszę siedzieć w domu, a tego szczególnie nie lubię, bo wolę być poza nim. Gdy jest zimno łatwo się pochorować.
z drugiej strony, kiedy spędzam takie dni jak wczoraj to kocham zimę. Poszłyśmy się obrzucać i tarzać w śniegu, potem się suszyłyśmy w domu, przy telewizorze przy herbatce.. było cudownie. gdybym mogła spędzać święta z nią.. byłoby cudownie 
zimy nie lubie blechhhhhhhhhhhhhh...
ale swieta to co innego, I'm lovin' it 
Święta są super ale okres przedświąteczny jest tragiczny
Te wszystkie zakupy, sprzątanie, kupowanie prezentów
tragedia
fajnie tylko, że po tym trudzie można sobie spokojnie usiąść do stołu i pokosztować fajnych dań i pobyć trochę z rodziną. Tylko mam nadzieję, że w tym roku będzie śnieg na Wigilię a nie tak jak rok temu 
Lubie święta, ale w ostatnich latach święta zaczynają się tylko kojarzyć z robieniem zakupów, część społeczeństwa ogłupiona reklamami zaciąga kredyty no bo przecież nie mieć pieniędzy na święta to jakby nie było świąt, na ulicach miast pełno tych pajaców w czerwonych czapkach co rozdają reklamy a czas przedświąteczny spędza się w hipermarkecie w których słychać piękne polskie kolędy, i to dla wielu mają być te wymarzone święta...i to ma być ta magia świąt?!
Święta Bożego Narodzenia lubię. Wówczas jest miła, rodzinna atmosfera.
No i jakiś prezencik można dostać.
Zimy natomiast nie za bardzo lubię, bo jest zimno, mroźno, a jak nasypie śnieg to potem jest ślisko. A jak śnieg potem zacznie topnieć to robi się "ciapa". A tego najbardziej nie znoszę... 
Ja naprzykład świąt nie lubię bardzo. Kojarzą mi się głównie z mozolnymi przygotowaniami, sprzątaniem etc. Do tego wymuszona uprzejmość i nudy. Tylko czekam na koniec świąt i Sylwestra, który jakoś mi to rekompensuje.
| ozyrys wrote: |
I niestety masz rację szefostwo tychże hipermarketów rozpoczeło kampanię reklamową zaraz po świętach 1 listopada, niestety większośc ludzi gorączka przedświateczna juz wtedy się udzieliła, kupowali niepotrzebne rzeczy, zabawki, które nie dotrzymały doświąt bo dzieciaki je znalazły i się nimi bawiły zamiast poczekać na wspaniały moment po podzieleniu się opłatkiem i skonsumowaniu wigilijnej kolacji, świeta coraz bardziej stają się komercyjne, a coraz mniej świąteczne... niestety :/
Pozdrawiam
^^ozi |
Niestety, ale na calym swiecie tak jest, ze swieta wyznaczaja rytm w sklepach (nie tylko marketach). Idac od poczatku roku, to ledwo ozdoby noworoczne znikna z witryn sklepowych, juz witaja nas walentynkowe, po walentynkach, nadchodzi czas swiat wielkanocnych. Ledwo tylko sie swieta wielkanocne skoncza, juz koniec roku i wakacje w sklepach. w srodku lata juz w sklepach pierwszy dzien szkoly, 20 wrzesnia juz zaczyna sie nagonka na 1 listopada, a 2 listopada juz bombki i choinki w sklepach. I tak z roku na rok, czasem tylko jakas zmiana klimatu, ale tylko chwilowa (malysz, olimpiada, jakies mistrzostwa). I tak to sie kreci.
Swieta sa super, jezeli spedza sie je w rodzinnej atmosferze i wszyscy sa dla siebie mili.
Najlepiej jest gdy najpierw sie razem sprzata, robi zakupy jedzeniowe, kupuje prezenty, gotuje a potem zasiada do suto zastawionego stolu aby razem zjesc wigilijna kolacje.
Przyznaje, ze prezenty to tez mily aspekt Swiat. U mnie w domu zawsze rozdaje sie je po zjedzeniu kolacji, co nadaje calemu wydarzeniu wiecej smaku, poniewaz wszyscy z niecierpliwoscia czekaja na swoja niespodzianke...
.
No a reszta Swiat mija na ogladaniu telewizji, spacerach (ktore sa najprzyjemniejsze gdy jest duzo sniegu), odwiedzaniu i przyjmowaniu gosci (co jest rownoznaczne z ciaglym jedzeniem i piciem
)
pozdr 
Swięta są wspaniałe, zwłaszcza że mam w ich trakcie urodzniy...
najlepiej się je przeżywa w rodzinnej atmosferze itd...
choinka, kolędy, barszcz z uszkami... sama radość...
super odpoczynek
taki luuuuz
Wiecej do jedzenia
itd. 
Tak więc życze wam wszystkim miłych i wesołych świąt
heh, najstarszy wierszyk jaki znalazłem
W dniu Bożego Narodzenia;
Dziś skaładamy ci życzenia,
Aby raźniej w duszy było,
Aby ci się dłużej żyło,
Aby szczęścia i radości,
Pomyślności i miości
Z życia nigdy nie ubyło,
Aby ci się lepiej żyło.
W życiu bez smutku i cierpienia,
Oto moje są życzenia.
Niech te święta Bożego Narodzenia
przyniosą nam wiele radości,
Niech uśmiech zagości w domach,
Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,
a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,
Niech samotność odejdzie w niepamięć,
Niech zima otula nas białym puchem,
jak ciepły koc przy kominku,
Niech bieluteńkie gwiazdeczki
skrzypią wesoło pod naszymi butami
na wieczornym spacerze.
Niech dobry Bóg namaluje
szczęście na naszych twarzach,
Niech miłość dotyka nas delikatnie,
lecz bez ustanku,
Niech marzenia płyną wysoko w górę
i spełniają się...
ZOBACZ
ja od jakichś 2 lat nielubie świąt... nic mi w nich nie pasuje... wszystko denerwóje... moze to dlatego ze niby z rodziną to wszystko te święta i wogóle... ale jednak mimo iż z rodziną to sam... jeśli wiecie o co mi chodzi... [nie bede wyjasnial]
święta to nie raz czas w którym jestem najbardziej smutny... i same leją mi się łzy... ;(
Ja lubie święta ale nie koniecznie mam dobry humor wnie:]
Ja też lubie święta i już!
--------------------------------------------------------------------------------------
Galeria sygnaturek
Przesyłajcie na pw swoje buttony, zamieszczę
je na mojej stronie
a ja nie lubię spamu i -close-