www.zanzahar.frih.net klikajcie rejestrujcie sie i grajcie ! ! !
ZAPRASZAM!!
A o czym ona jest bo w tej chwila znow domena frih.net nie dziala wiec nie moge sie dowiedziec 
No nie wiem jak to opisać
Na silniku vallheru...
Heh, znam sie na vallheru jak nei byle kto, i strona główna już mnie odrzuca. Zrób konto testowe i podaj nam loginn i hasło to może luknem 
Nie potrafie zrobić lepszej
mam konto testowe ale nie ma ono ograniczen.
jutro beda nowe skrypty.
Dane:
email: konto_testowe
hasło: testowe15
login/hasło nie działa
Co do gry to zmień layout bo ten niestety nie przyciąga 
LoL ktos zmienił hasło zaraz znajde jego ip
juz mam: 83.26.129.160 chyba poprosze moda o pomoc i zobaczymy komu bedzie miło
Hey.
Wlasnie pracuje nad swoja gra. Mozesz powiedziec cos wiecej o silniku na ktorym stoi twoja gra ? Bardzo przydaloby mi sie te informacje. I jesli jest ciagle darmowy mysle ze bym go wykorzystal. Moje potrzeby to grafika 2d i zeby pasowal do morpg.
tzn?
gra stoi na silniku vallhru 0.6 przerobionym przezemnie i moich 2 kumpli.
19 nowych skryptów dla graczy i ok. 10 dla admina.
Dobra mniejsza z tym. Jak sie domyslam jest to tekstowy rpg oparty na php ?
W sumie myslalem ze ten silnik przedstawaia cos innego. Zawiodlem sie. Jednak mysle ze bede stalym bywalcem na twojej stronie, chociazby po to aby zobaczycz jej rozwoj.
Wielka prośba od Ciebie, zmień kolorystkę strony bo np. tego tekstu w dziale "zasady" to się czytać nie da. A ta gra to mi się nie podoba za bardzo, popracuj może trochę więcej nad nią i dopiero potem ją wypuść na światło dzienne.
Co to ma właściwie być. Ten link prowadzi do jakiejś dziwnej strony, w której nie można się połapać;D Czekam zgodnie z zapowiedzią na pierwszej stronie, oby była lepsza;D
Spox, jutro zmienie kolorystyke
Zasad nie ma co czytać bo są one nie zmieniane z zwykłej werjis silnika vallheru 0.6
Gra sir coraz bardziej rozwija.
Jutro chyba dodam nowe skrypty.
Dzisiaj poprawiłem rożne błędy.
Proszę, rejestrujcie sie.
A moze mi ktos powie jak zrobic taka gierkie? Czy to jets bardzo trudne czy wymaga pojec takich jak potrzebnych do postawienia portalu na php fusion 
Strasznie to skomplikowane:P
ale fajne:]
z wielka ciekawoscia zajrzalem na twoj sajt ale jeszcze z wieksza niecierpliwoscia wyszedlem
po pierwsze strona glowna odstrasza, trzeba by wprowadzic "pare" poprawek aby to jako tako wygladalo
powodzenia i pozdro
heh, ja chyba zaczekam z graniem albo wogóle już tej strony nie odwiedze 
Co mam poprawic na stronie głownej?
| SkorpioN wrote: |
| Co mam poprawic na stronie głownej? |
yyyy wszystko?
tzn:
- Ułożenie strony
- Więcej grafik
- Kolory
najlepiej wszytko 
co najważniejsze to kolorystyka... to musi być czytelne... a nie jakieś takieś...
postaraj sie... wiemy ze potrafisz...
myślę że jeśli tylko zmienisz "image" saitu to bedzie od razu lepiej...
co prawda nie rejestrowałem sie... bo to co tam na razie zobaczyłem to nie bardzo mnie przyciąga... wiec no... jeśli będzie na co popatrzeć to myślę że z chęcią sie zaloguje... ale... przydało by sie jednak to konto testowe... choć wiem ze to problem... choćby przez takich kretynów co zminiają hasło...
Z ciekawością weszłam na strone gry a tu zonk i rozczarowanie, strona główna jest po prostu okropna, kolory jakieś takie brzydkie, mało grafik itp ale nie zniechęcaj się, popraw strone główną to na pewno zdobędziesz wielu graczy
Pozdrawiam.
PaLa
No, no chyba zaraz nad tym popracuje.
edit
dodałem coś ale lipa.
sorx za post pod post, ale:
- looknijcie teraz zanzahar wejdzcie i (ctrl+f5)
- powiedzcie co mam poprawic, kolega mi powiedział, żebym usunął ramki, usunąć?
odświerzam temat.
zwracam sie z prośbą o zarejestrowanie plzzzzzz
| Quote: |
| Witaj Naberian w spaniałym świecie Zanzahar. |
tak to się pisze?
ja bym napisał
we wspaniałym |
//a propo - właśnie sie zarejestrowałem i gram:)
dareczku grałeś, grałeś, i nie grasz.
kontrola ip = ban dla Ciebie na Twe ip: x3.1x.xx.xxx
2 konta masz:
id:14 - dareczku
id:26 - Neberian czy jakos tak
jeśli chcesz żebym Ci odblokowal konto,m wytłumacz sie.
Last edited by SkorpioN on Sat Dec 24, 2005 11:58 am; edited 1 time in total
lol
no to fajnie
juz sie tlumacze - tamta postacia WCALE nie gralem, stworzylem nowa bo zapomnialem jaki email podalem przy rrejestracji;/
Poza tym haslo tez umknęlo...Zreszta - nie przeczytalem nigdzie ze nie mozna miec 2 charów. A teraz - myślałem, że zależy Wam na graczach, a ty na dzień dobry nowemu graczowi BAN
No nic, teraz to chyba sobie poraduję tą grę
//pozatym : nick: DARCZEKU nie "dareczku" i nie musiałes podawac mojego IP
ok, zrobimy tak, obanuje CI postacie ale tą 2 skasuej a na tą 1 będziesz mial to hsło co na tą i email tez.
ip zakruyte.
sryyy
Banowanie za 2 postacie z jednego IP?
No wiesz co? Ja i jakies jeszcze 500 osob z osiedla mamy 1 IP (bo od tego samego dostawcy mamy net), podobnie pozostale 3 osiedla - bo nasz dostawca ma 4 IP na cale miasto, wiec po jednym dla kazdego osiedla - czyli jednym banem banujesz 500 potencjalnych graczy
A tak swoja droga - zarejestrowalem sie i ... niestety, w to nie da sie grac, co chwile mam ze strona nie zostala znaleziona.
A tak swoja droga, to z tej glownej strony to wywal wszystkich mikolajow, choinki, gwiazdki i inne ozdobniki, bo wyglada to gorzej niz zle!
spox, dzisiaj wywale
musisz mieć cos z netem inni mogą grać.
nie!
nie zbanowalbym ALE musielibyście napisać dlaczego 500 osób ma jedno IP.
Mi to wisi czy was będzie 5 z jednym i ip czy 200000 byle to nie była 1 osoba !!!
p.s
to moze być również od serwera.
------------------
cos sie psuje index.php
ramki robią antyreklame 
Last edited by SkorpioN on Sat Dec 24, 2005 12:12 pm; edited 1 time in total
| SkorpioN wrote: |
Mi to wisi czy was będzie 5 z jednym i ip czy 200000 byle to nie była 1 osoba !!!
|
200000? - życzę powodzenia:-)
thx
to odbanować Ci to konto ?
tak, tylko t odrugie bo pamietam e-mail i haslo..i kupilem sobie mieczyk:D
Niestety z tym nie znaleziono serwera, to nie wina mojego lacza - gram teraz z innego kompa, z innego lacza i to samo (tylko jak na razie rzadziej).
to może być od serwera. :/
| Ponieważ zostałeś zbanowany, nie masz dostępu do gry. |

widzę taki napis, gdy klikam na 'Zaloguj'
//Edit: juz dziala
Last edited by darczeku on Sat Dec 24, 2005 12:29 pm; edited 1 time in total
Poczekaj chwile.
ok. teraz sie zaloguj.
Jak odzyskiwać energię?
Energię odzyskujesz podczas resetu gry. Resety zdarzają się o godzinach 12 (nowy dzień na Vallheru) oraz o 14,16,18,20,22 czasu gry. |
No chyba to cos nie dziala? Juz po 14 (w grze tez, a ja mam dalej 0 punktow energii.
A tak swoja droga, to troche dziwne, ze energie odzyskuje sie przy resetach, a nie np. przez spanie czy jedzenie czegos.
tam są podane złe godziny. czytajcie forum i zegar miejski.
godz.
głowny - 13
uzupełniające - 1,3,5,7,9,11,15,17,19,21,23
Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/skorpion/domains/zanzahar.frih.net/public_html/includes/head.php on line 72
http://www.zanzahar.frih.net//help.php
raz są // a raz / i trzeba kombinować, bo mi stronki nie wchodzą..
i w ogóle.. O CO CHODZI?!
Tak od czasu do czasu może wyskakiwać, ciekawe czy gra nie robi za dużego obciążenia na serwer.
Czy dałoby się jakiś tutorial zrobić?
mi sie niezabardzo chce 
Dobra - pogralem troche i:
do poprawki:
- w zakladce ekwipunek, pomiedzy tarcza, bron itd. zrob wieksze odstepy, dobrze by bylo, gdyby kazde mialo inny kolor (np. bron czerwone, tarcza - zielone itp.) Same napisy TARCZA, BRON, ZBROJA, HELM w osobnej linijce i wysrodkowane.
Obecnie używane przedmioty:
Broń:
miedziany sztylet (+1) (+0% szyb) (4/10 wytrzymałości) [schowaj broń]
Hełm:
skórzany kaptur (+1) (10/10 wytrzymałości) [zdejmij]
Zbroja:
grube ubranie (+1) (-1% zr) (10/10 wytrzymałości) [zdejmij]
Tarcza:
miedziany puklerz (+1) (10/10 wytrzymałości) [zdejmij]
Nagolenniki:
skórzane ochraniacze (+1) (10/10 wytrzymałości) |
Podobnie pokolorować by wypadało przebieg bitwy, jej wyniki - a to raczej najwazniejsza sprawa.
Przy wyborze potwora na arenie, to okienko z wyborem ilosci potworow i przyciskiem dalej moglo by byc ponad lista potworkow do wyboru - nie trzeba by bylo przewijac za kazdym razem.
Ten tekst tez bym zmienil: "Lista mieszkańców na ulicy:" na lista mieszkancow obecnych/aktywnych/w grze lub cos podobnego.
Dodal bym wiecej zbroi, broni ogolnie EQ - bo teraz to strasznie schematyczne.
Czy z potworkow wypadaja jakies przedmioty ktore mozna zalozyc? W kuzni mozna by bylo robic jakies przedmioty, ktorych nie mozna normalnie kupic.
Czy mozna dodawac krainki do gry, i czy moga byc w tych krainkach potworki? Jezeli tak, to moze ja bym cos napisal 
| Seba222 wrote: |
do poprawki:
- w zakladce ekwipunek, pomiedzy tarcza, bron itd. zrob wieksze odstepy, dobrze by bylo, gdyby kazde mialo inny kolor (np. bron czerwone, tarcza - zielone itp.) Same napisy TARCZA, BRON, ZBROJA, HELM w osobnej linijce i wysrodkowane.
Broń:
Hełm:
Zbroja:
Tarcza:
Nagolenniki:
Podobnie pokolorować by wypadało przebieg bitwy, jej wyniki - a to raczej najwazniejsza sprawa.
Przy wyborze potwora na arenie, to okienko z wyborem ilosci potworow i przyciskiem dalej moglo by byc ponad lista potworkow do wyboru - nie trzeba by bylo przewijac za kazdym razem.
Ten tekst tez bym zmienil: "Lista mieszkańców na ulicy:" na lista mieszkancow obecnych/aktywnych/w grze lub cos podobnego.
Czy z potworkow wypadaja jakies przedmioty ktore mozna zalozyc? W kuzni mozna by bylo robic jakies przedmioty, ktorych nie mozna normalnie kupic.
Czy mozna dodawac krainki do gry, i czy moga byc w tych krainkach potworki? Jezeli tak, to moze ja bym cos napisal  |
z potworków nie wypadają itemy może wkrótce nad tym pomyślimy.
jeśli chcesz mozesz napisac skrypt jakis, ale widziales kiedys pliki vallheru?
skrypt ma include head.php wyswietlanie foot.tpl wyswiatlanjie zamiast php tpl np. zamiast bstajnia.php stajnia.tpl
edit:
w kuźni robiąc np. dużo razy miedziany sztylet wychodzi ci smoczy miedziany sztylet, krasnoludzki miedziany sztylet, elfi itd,
Usuń na stronie ten obrazek i napis Przykładowy obrazek, to było tylko tak na test 
Ale to fajnie wygląda 

Dzisiaj posiedze nad błędami, może coś naprawie.
Gram sobie i znalazłem pewne utrudnienie, mianowicie gdy klikam na walke z jakimś potworem (na arenie walk ofkors) ramka z wyborem ilości przeciwników itp jest na dole, albo daj to na góre albo zrób tak żeby strona automatycznie zjezdzała na dół (możesz to zrobić kotwicą) już wczoraj chciałem grać ale przy walce nic się nie działo, dopiero dziś zauważyłem że jest to na dole...
Też zauwazylem ze to jest mocne utrudnienie.
Powinienem zaraz naprawic.
edit:
jak obiecałem, już jest u góry
Super, dzięki
A gra się bardzo przyjemnie
szkoda że tak mało ludu tam gra ale to normalne 
Z czasem będzie więcej.
Jeśli chcesz pomóc rozsyłaj kolegom taiego linka www.zanzahar.frih.net/register.php?ref=twój_id
On sie rejestruje a Ty dostajesz vallara.
Jeśli chcesz zobaczyć do czego są vallary wejdź do Vallarni, i lookni.
p.s
niedługo będzie lepszy skrypt na skarbce (potocznie nazywane sejfami).
bo ten co mamy jest zrąbany.
OK, już wiem
te 1K to 1000 sztuk złota?
Ps. jak oceniasz mój świetny avatar i sig? 
Tak, a twój avatar jest spox.
Tak 1K - 1000 sztuk złota, ale jak chcesz 100 tys. złota lub 1 mln to wejdź w www.zanzahar.frih.net/forum/ i lookni dział konkursy
masz tu sygnaturke
z nudów i w pośpiechu zrobiłem bo zaraz pędze.
nie mam do tego talentu. Musze sie jeszcze dużooo nauczyć.
Dzięki ale ta co teraz mam jest dla żartu
Nie martw się, nauczysz się, to wcale nie takie trudne
Co do konkursu to nie dla mnie, z prostego powodu -> nie znam się na php 
Ta u Ciebie? Mi sie podoba
nie wiem jak innym ale mi sie podoba
Ty albo mi sie wydaje albo grasz juz w zanzahar od 4 godzin 
nie 4, może z 2 godziny nie więcej
Teraz czekam na reset 
jest prawie 20 ja Cie widze na zanzaharze od 16 czyli 4 godz. były 
na 100% nie ;P zacząłem grać minimun o 17:20
Mówie Ci, widziałem Cię już od 16.
Dobra teraz żeby nie robić spamu.
Niedługo do gry dodamy różne naszyjniki i inne bajery (chyba)
No juz widze pewne postepy w zmienianiu gry. Strona glowna - o wiele lepiej niz bylo. Okno wyboru przeciwnika - u gory - no i tak powinno byc
No to jeszcze jakbys pokolorowal lekko gierke, to bylby juz odjazd kompletny. 
Dzięki, dziś lub jutro postaram się z kolegą pokolorować grę.
Powiedz co masz dokładniej na myśli??
Strone główną staramy się zmienić wejdź w www.zanzahar.frih.net/forum/ dział konkursy i lookni.
Sugerowalem kolorowanie w poscie wczesniejszym i kilka innych zmian:
| Seba222 wrote: |
do poprawki:
Broń:
Hełm:
Zbroja:
Tarcza:
Nagolenniki:
|
popieram, w jednym kolorze jest strasznie nie czytelne 
Ok, ChesterB był reset
Niedługo na Zanzaharze ogłosimy konkurs do którego niepotrzebna będzie wiedza o php.
Teraz mam do was prośbe, zarejestrujcie sie na forum, nie trzeba potwierdzac.
Niestety nie pokolorujemy gry.
Dodawałem odpowiednie rzeczy ale to sie nei chce zmienic gdyż odpowiada to stylom .css, więc nic tu nie zrobimy.
1 K0NkUrS - Zr0b1ć index.pHp 1 index.tPl 0P13r4jĄcY S1Ę 0 S1Ln1k v4lLh3rU.
2 k0nKuRs - zR0B1Ć SkRyPt loteria.pHp 1 tPl 0P3R4JąCy s1ę 0 s1lN1K V4LlH3Ru.
z4 WyK0N4N13 1 K0NkUrSu n4gR0D4 - 100 tYs. Zł0t4
z4 WyK0N4N13 2 K0NkUrSu n4gR0D4 - 1 mLn zŁ0T4
4 W1Ęc, D0 dZ13ł4.
D0D4M J3SzCz3, ż3 J4K M1 s13 b4rDz0 Sp0d0b4 SkRyPt lUb 1Nd3x d0rZuC4M Tr0cH3 k4sY. |
Tak u mnie wyglada topic KONKURS. Cos sie chyba wykrzaczylo
A co do gry, to w liscie mobkow, moglbys pokolorowac np. na czerwono mobki agresywne (te co po wejsciu pierwsze atakuja) - np. taki gwardzista, lub umiescic gdzies taka informacje !
1. Ja przez przypadek zrobilem takie "super" efekty 
2. Nie da rady 

3. Zarejestrowałeś sie?
| Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/skorpion/domains/zanzahar.frih.net/public_html/includes/head.php on line 116 |
No to tak sie dzis zaczyna zanzahar zaraz po probie zaloogowania.
Też zauważyłem, to jest chyba z winy 2-giego admina i nie wiem co jest :/, spóbuje to naprawić.
edit:
to z winy mysql (dokladnie serwerem mysql) niedługo powinno działać.
I jak tam postepy przy odzyskiwaniu gry? Jak zauwazylem, to nawet forum zniklo. Chyba cos sie niedobrego dzieje.
Forum jest 

Przynajmniej ja mam
Dzisiaj rozpoczyna się 2 era.
Proszę o rejestracje.
2 ERA ROZPOCZĘTA ZANZAHAR DZIAŁA!!
ALBO JESZCZE SIE NIE REJESTRUJCIE, BO SĄ BŁĘDY.]
OK JUZ SIE REJESTRUJCIE ! !
pewnie to , że po prostu SkorpioN musi zaczynać od nowa po awarii

Nom, darczeku ma racje.
Nie było backup'a bazy danych i lipa 
Skorpion wgrałem sobie Vallher-a i bawie się konfiguracją. I mam pytanie... W jakich plikach moge zmieniać teksty? Naprzykład te ze strony głównej:
| Co to jest Freak? Jest to tekstowy RPG dla wielu graczy rozgrywany turowo. Możesz tutaj walczyć[...] |
I jeszcze jedno jak ty zmieniłeś strone startową nie chodzi mo o tą którą zrobił dla ciebie ChesterB tylko tą przed logowaniem.
Strona główna: /templates/head.tpl
Teksty: /languages/pl
Strona gry [po zalogowaniu]: /templates/header.tpl
A gry od nowa raczej nie chce mi się zaczynać, sam się bawie vallheru, i gram na oficjalnym...

No mnie sie tez juz nie chce od nowa zaczynac - w koncu do 8 leva doszedlem, a i maly prezent od kogos dostalem 
ChesterB nie ma takiego folderu jak language
więc gdzie znajde te pliki z tekstami?
Hej!
No ostatnio się zaciekawiłem Vallheru Engine oraz phpBB2 i jakoby przypadkiem znalazłem twój mod Vallheru. Szczerze mówiąc stronka mi niby działa ale wszystkie działy są puste
. Sam myślałem nad stworzeniem swojego moda, ale wiesz, trza czasu i umiejętności, których nie posiadam (tzw. znam html i stronkę mógłbym zrobić ale PHP to czarna magia). Myślę nad nauczeniem się PHP, a dzisiaj sobie eksperymentowałem z phpBB2, oczywiscie po znalezieniu serwera, który obsługuje mysql. No i cóż, działa, ja się nim bawię, a raczej uczę, dochodzę jak zmienić styl (wygląd całego forum), udało mi się zmienić język na nasz. No w sumie to tamten host to dziadowski jest, mam nadzieję że wkrótce będe mógł używać FriHost. Poza tym to pozdro i powodzenia.
| NEO-GRYOK wrote: |
ChesterB nie ma takiego folderu jak language więc gdzie znajde te pliki z tekstami? |
jak to nie ma? wyparował
ja mam, jaką masz wersje?
| NEO-GRYOK wrote: |
Skorpion wgrałem sobie Vallher-a i bawie się konfiguracją. I mam pytanie... W jakich plikach moge zmieniać teksty? Naprzykład te ze strony głównej:
| Quote: | | Co to jest Freak? Jest to tekstowy RPG dla wielu graczy rozgrywany turowo. Możesz tutaj walczyć[...] |
I jeszcze jedno jak ty zmieniłeś strone startową nie chodzi mo o tą którą zrobił dla ciebie ChesterB tylko tą przed logowaniem. |
Neo jaką wersje silnika wybrałeś?
Daj mi adres gry to Ci troche pomoge.
Neo te teksty są w templates/index.tpl
ChesterB:
Najstabilniejsze wersje to 0.6 i 0.7, folder languages jest dopiero od wersji 0.8 która szfankuje, tak samo jak 0.9. A 1.0 to już całkowicie nowość, niby przyśpieszone ale ogólnie zrąbane.
Jeśli chcesz żeby w gre grali również ludzie z zagranicy to weź sobie wersje 0.8 ale nie polecam ! ! !
Silnik ściągnąłem "6.0" (bo przeglądałem właśnie ten temat i na 1 stronie jest napisane ze ty masz 6.0
) . Adres to www.gryok.be/freak (na razie wstępny potem jak doprowadzę grę do porządku to wymyślę nazwę i złącze grę z wortalem). Co do tych tłumaczeń to dzięki SkorpioN są właśnie w tym folderze. Tylko
wszystkie chcą się otwierać jako mody do AQQ
, ale to zmienię na notatnik 
0.6 nie 6.0
Nie ma za co, jeśli masz jakieś bugi i nie możesz sobie z NImi poradzić wal śmiało.
p.s
ta strona była zmieniona plikiem /templates/index.tpl
tylko, że beznadziejnie troche wyszła dlatego myślimy nad zmianą.
Last edited by SkorpioN on Fri Dec 30, 2005 12:03 pm; edited 1 time in total
W tym momencie bawię się z tym by strona główna "Vallharu" (mogłem źle napisać nazwę
) nie rozciągała się na 100% a była tak w środku ok 80%/85% nie mogę znaleźć nigdzie tych tabelek
może wiesz gdzie to jest.
Chwila, moment.
| Code: |
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<form method="post" action="updates.php">
|
chyba to
to jest odrazu pod napisem co to jest freak itd.
p.s
przeczytaj w grze na forum moj temat 
Tak to zmienia część strony ale nie zmienia jej w całości
wykasowałem w tym momencie ten tekst „co to za gra ble ble co mam zrobić ipt". Ale i tak logo i cały szkielet nie chce się zmienić.
Spróbuj head.tpl, head1.tpl index.tpl to co mówiłem i zmniejsz troche logo jak nie wyjdzie i w head.tpl walni poiedzy tym, żeby wyświetlało vallheru.jpg <center>cos_tam_tu_pisze</center>
Nici przesuwa całkowicie inne tabele itp.
. A skąd ty masz taką stronę? To wszystko, co pisze, jaki Książe, jaki Władca itp.
Sam zrobiłem :/ weź załatw sobie inne logo. Bo ja nie mam podstawowej wersji na ftp, a nie chce mi sie wgrywać więc nie pokombinuje.
a tam to startową już zostawiam a powiedz mi, po co jest ten Cron Job? I jak mam ustawić prawidłową godzinę
?
1. Zmień nazwe reset.php na inną ! ! !
2. Cron Jobs jest to automatyczne wywołanie danego skryptu o danej godzinie.
3. Poproś Tego kto Ci założył konto o aktywowanie Cron Jobs, po Angielsku.
4. Jako, że to nie jest polski serwer, więc godz. 7 to u nas 14
5. Ustaw w Cron Jobs:
wget -q -O /dev/null http://www.adres_twojej_strony.frih.net/plik.php?step=reset - do głównego resetu
wget -q -O /dev/null http://www.adres_twojej_strony.frih.net/plik.php?step=revive - do resetu uzupełniającego