FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

20-lecie tetrisa

atomek
Chyba niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że w tym miesiącu, ta kultowa gra obchodziła swoje 20 urodziny. Mało która z gier zdobyła sobie taką sławę jak wspomniany tetris. Miliony wielbicieli na całym świecie po dziś dzień fascynuje się prostymi aczkolwiek niezwykle wciągającymi zasadami jakie oferują tysiące edycji tetrisa.

Na zbliżający się weekend postanowiliśmy zaproponować jedną z bardziej unikatowych edycji tej znanej i niezmiernie popularnej gry. Tower tym różni się od zdecydowanej większości pozostałych wersji, że zamiast ubywać, przybywa nam elementów, a budowla którą tworzymy, zamiast maleć - cały czas rośnie.

Zadaniem gracza jest zbudowanie jak najwyższej wieży. Wraz z jej stałym wzrostem, wydłuża się konstrukcja podtrzymująca całą budowlę co z kolei umożliwia dokładanie kolejnych pięter i w efekcie końcowym gromadzenie coraz większej liczby punktów.

Chyba nikt nie ma watpliwosci ze to klasyk wrzechczasow. Powiem szczerze moja ulubiona gra z mlodosci Smile

Pobierz:
Gra Tower (tetris) Cool
Black & White
No grało się w tą gierkę bardzo wiele czasu.
Pamiętam jeszcze tych czasów grałem w tetrisa na pegazusie Cool
Timczak
Ja pamiętam kiedy byłem mały to grałem na takiej małej konsolce przenośnej z odtwarzaczem lcd która miała 15 rodzajów tetrisa. Hmm zaraz .... mam jeszcze te konsolę u ale coś się klawisze tną
ChesterB
@Atomek, dlaczego wklejasz tutaj nie swoje teksty i tym samym nabijasz sobie punkty? nie czytałeś tematu UWAGA (ctrl+C ctrl+V) ?
marines
tetris był niegdyś fantastyczną gierką Wink kiedyś lubiłem grać we wszystko teraz lubię tylko w tetrisa Laughing
Bigrazer
Tetris, super klasyk, grałem w niego na pegazusie, na gierce elektronicznej i na kompie. Tyle godzin sie przed nią straciło. I jakie ma małe wymaganie sprzetowe Razz
votd
Ulubieniec mam i babć?

No, napewno, nie zapominajmy, że Tetrisa napisał 20 lat temu pewien rosjanin (!) działający sam, a gierka sprzedała się w milionach, miliardach, gogolach (no może przesadziłem:P) i doczekała się na pewno ze stu konwersji na wszystkie konsole we wszystkich odmianach. To na pewno korzeń gier nazwanych mądrze "logicznych".
serwismix
Ja osobiście nie słyszałem o tym wydarzeniu. Dowiedziałem się dopiero tutaj Wink Oczywiście jak większość z nas, ja również grałem w tetrisa. Najpierw na przenośnych konsolkach do gier, później na komórce, a na końcu na komputerze, i jak oczywiście wszystkich, ta gra bardzo mnie wciągnęła.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
Quote:
Najważniejsza w życiu to cierpliwośc...
atomek
@ChesterB wkleilem bo uwazam ze tekst jest napisany bardzo dobrze, wiem ze nie moj ale jestem fanem tetrisa ktory ostatnio nie ma czasu nawet w niego zagrac a tym bardziej napisac posta. Chce aby ta gra nie umarla bo to klasyk ... dlatego warto promowac giere Very Happy
Chemik
Ja grałem w tetrisa na wypas konsolce SEGA MASTER SYSTEM II Very Happy
(jeszcze ją mam Very Happy)
Oczywiście nie tylko w to bo była jeszcze myszka micky w ... uwaga ....
8k kolorów !!!!!!!!!!!!
Ale ten tetris był wsumie trudny bo w tle były jakieś mozajki i im wyrzszy poziom tym szybciej sie ruszały i zmieniały kszatałt/kolor ...
piekielnie %$%##$ Smile
a pozatym grało sie na rusko-chińskich konsolkach za 10-15zł Very Happy
HunterMac
Heh niesmiertelny kawalek softu, czy to na atari, potem amidze, PC, i roznych konsolach (nie zapominajac o roznych wersjach miniaturowych gierek typu 100000 in 1 ze stadionu X-lecia) zawsze podazal za mna. Heh
ta gra nigdy nie umrze Wink
chorazy
Dwie sprawy:

1) Tertis - fenomen tysiaclecia - gra wszechczasow - porazajaca prostota i miodnoscia jednoczesnie - a wszystko dzieki Rosjanom. Chwala im za to.

2) Atomek - nie wklejaj tak nie swoich slow bo sie wkurze - juz umawialismy sie na forum ze robimy to w znacznikach "quote" i nie ma sprawy - troszke kultury poprosze; wiem ze duzo jest takich postow i ze duzo z nich nie zauwazam ale na prawde, cytujcie wg zasad.
Xaros
Taaa, pamiętam jeszcze, jak dawniej grałem w Tetrisa na moim starym poczciwym Commodorku... Wink Ehhh, to były czasy... Smile
PaLa
Ja pierwszy raz zagrałam w tetrisa na Amidze 500 w wieku 4lat, bardzo fajnie mi się grało, później sprzedawali takie pseudo gameboye za 20zł, to były czasy Very Happy
oxwood
Z tetrisem pierwszy raz zetknąłem się na pegasusie i do tej pory to jest moja ulubiona gra Very Happy Wszystkie klony dozwolone, tylko żeby zachowzły klimat Very Happy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.