Fani piłki nożnej pewnie wiedzą, że 9 grudnia w Lipsku ma się odbyć losowanie grup na nadchodzący Mundial w Niemczech. Do tej pory można było usłyszeć, że o prawa do transmisji tego ważnego i emocjonującego wydarzenia TVP się biła. Niestety, okazuje się że guzik z tego. Nie zobaczymy bezpośredniej transmisji z losowania! Biuro prasowe TVP wystosowało odpowiedni komunikat:
| Quote: |
| Niestety, pomimo złożenia korzystnej oferty i podjęciu wielu starań, TVP nie udało się kupić praw do transmisji ceremonii losowania. |
Misja. Działanie dla społeczeństwa. Polacy w finałach MŚ w sporcie, który póki nie było Adasia Małysza był niepodzielnym sportem narodowym. Figa z makiem a nie transmisja z losowania. Powiedzcie mi czy ja przesadzam, czy naprawdę mam prawo być wkurzonym?
Cheers,
Arin.
nasza polska TV jak zwykle sie nie popisała. Z tego co pamietam relacje z tego wydarzenia bedzie mozna ogladac w 132 krajach . a z 32 krajów które jada na mundial tylko my nie bedziemy mogli obejzec tej ze relacji:/
Jak zwykle oczywiście Polski naród nie ma praw do ważnej sportowej imprezy. Pan Korzeniowski obiecał nam że piłka nożna będzie sportem przewodnim. Jesteśmy jedynym krajem w Europie który nie wykupił praw do MŚ i nie zobaczy losowaia. Nawet z biednym Azerbejdżanie czy Albanii ludzie dzisiaj wieczorem usiądą przed TV i będą oglądać imprezę w Lipsku pomimo tego, że ich reprezentacje po raz kolejny i wcale nie dziwny, nie grają w MŚ. Nie wiem co powiedzieć naprawdę. Po raz kolejny TVP zrobiło nas w balona. Po co oni pokazują nie wiem , np. turniej na Ukrainie, który ma charakter towarzyski jak potem najważniejszych imprez nie pokazują. Miejmy nadzieję ,że te apele w polskim internecie pana Korzeniowskiego natchną do tego by wykupić w końcu te prawa do MŚ, bo jak nie to będzie jak 4 lata temu: mecz otwarcia, 3 mecze polaków, finał i po mistrzostwach i czekaj kolejne 4 lata drogi telewidzu.
Ps. Dziękujemy za opłacanie abonamentu TVP.
Masz prawo być wkurzony, jak najbardziej. TVP nie zrobiło wszystkiego co mogło aby móc transmitować tak ważne dla nas mecze. Na jedno szczęście można będzie je zobaczyć w niemieckiej telewizji. Niestety TVP nas zawiodło. Polska ma szanse awansować z 2 miejsca, gdy wygra z Ekwadorem i Kostaryką, a wielu z nas niestety tych wielu wspanialych meczy nie zobaczy. Wielkie dzieki TVP.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
| Quote: |
| Najważniejsza w życiu to cierpliwośc... |
TVP zawsze zmasci :/ . Dlatego zawsze konczy sie na tym, ze imprezki sportowe ogladam u kumpla na dekoderze jakims... Co jest irytujace, zwlaszcza kac
.
Dlatego mieszkanie blisko granicy czeskiej ma swoje zalety(kiedys alkohol,teraz ciuchy no i niekodowane mecze)
Moze jezyk smieszny ale lepsze to niz nie widziec transmiji(badz ogladanie jej po niemiecku)
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
No a co do telewizji naszej, to szkoda gadac.
Nie oglądanie losowania to jeszcze przeżyłem, ale żeby nie transmitować meczy to już przesada. Cztery lata temu TVP potrafiło pokazywać mecze naszych rodaków z Korei i Japonii. A teraz Mundial jest za naszymi plecami, u naszych sąsiadów "Niemiec" i nie potrafili zadbać o transmisję. Mam nadzieje, że będę mógł gdzieś oglądnąć te mecze, bo zapowiada się, że wyjdziemy z 1 grupy. Ale potem będzie ciężko albo Anglia albo Szwecja no, ale tyle razy przegrywaliśmy, że teraz musimy wygrać
.
jestem pewien ze do porozumienia z TVP jeszcze dojdzie
bardziej się obawiam o to zeby nasi piłkarze wrócili niezaszybko...tu już nie jestem taki pewnien 
Panowie spokojnie
Do marca albo Polsat albo TVP napewno, powtarzam na 100% wykupi prawa do Mistrzostw Świata tak więc nie martwie się. Propo tej Szwecji albo Anglii to nie byłbym taki pewien
Paragwaj może sporo namieszać. Zresztą 4 lata temu też wszyscy mówili, że obok Portugalii wyjdziemy z grupy
Teraz grupa jest podobna
Gospodarze Niemcy (Korea), futbol południowoamerykański Ekwador (Portugalia) no i team zza wielkiej wody Kostaryka (USA).
Jedynie tvn24 siliło się na wyniki na bierząco..
a tak swoją drogą, przecież to chyba żyła złota.. gdyby jeszcze tvp dopłaciło reprezentacji, żeby dłużej zostali na boisku, to myślę, że spokojnie wszystko by się straszliwie opłaciło i wtedy korzystna oferta by nagle jeszcze urosła i była jeszcze bardziej korzystniejsza, bo zależało by im na tym..
jak oceniacie szanse Polski? tak szczerze??
Juz drugi raz sa problemy z prawami do transmisji Mistrzostw Swiata w piłce noznej. W 2002r byl podobny problem. Transmitowane byly tylko mecze Polakow i od półfinału w górę. Moim zdaniem po to płacimy abonament za TV i kablówke, aby obejrzec wszyskie mecze mistrzostwo i lige polska. Mysle ze Canal + nie moze byc jedyna stacja oferujaca Lige Polska. Mysle iz ludzie z telewizji wezma sobie do serca iz jest to wielkie sportowe wydarzenie i szybko wykupia prawa do transmisji Mundialu!
prawa prawami, nie ma jak korzen w TVP ;P
co do samego losowania to zgadzam sie ze to jest dobor druzyn a nie losowanie!!
| mtx wrote: |
| jak oceniacie szanse Polski? tak szczerze?? |
Hehe, ja sądzę, że Polska nie wyjdzie nawet z grupy. Z Niemcami przegramy na bank! A z pozostałymi to też nie jest wcale takie pewne...
Więc kto wie, czy nie będziemy mieli powtórki z Korei i Japonii...