Witam!
Chciałbym sie zapytać, co mam zrobić abym miał odblokowanego Crona ?
Odświerzam temat.
Również ponawiam moje pytanie...
... co zrobić abym miał odblokowanego CronJobs'a ?
/
Zwróć się do administratora, który zatwierdził Twoje konto. Jest to osoba, od której dostałeś pmkę na samym początku, z informacją że przyznano Ci hosting.
Postaraj się dobrze uzasadnić dlaczego potrzebujesz crona.
cheers,
Arin.
Dzięki zaraz do Niego napisze
edit:
wysłałem Mu coś takiego:
I greet!
I turn with polite request about activation me CronJob's, because robie with colleague game on engine vallheru and it need Cron's to promissory note about given hour called out on renovation energy to live, mana itp.
I ask about quick answer.
Jak myślicie zgodzi sie?
A jak chcesz to http://www.webcron.org/ masz tu Crona 
Już dawno dostałem od modka 
Mam pytanie apropo Crona. Ci co graja w mmorp to wiedza o co chodzi z resetami. Tylko mam pytanie. Kto wie jaka komende wpisac w cronie aby wszystko działało?
Ja wpisalem tak jak podali tu na foum i ciagle przychodza mi emaile:
| Quote: |
| /bin/sh: line 1: lynx: command not found |
I nie dziala 
| Xaros wrote: |
Ja wpisalem tak jak podali tu na foum i ciagle przychodza mi emaile:
| Quote: | | /bin/sh: line 1: lynx: command not found |
I nie dziala :roll: |
ma być
| Code: |
| /usr/local/bin/php -q /home/arin/skrypt.php |
na serwerze nr dwa jest inna ścieżka do binarki php - ot cała filozofia.
cheers,
Arin.
| /usr/local/bin/php -q /home/arin/skrypt.php |
Wbiłem to tylko zamieniłem arin na mojego usera/reset.php?step=revive lub step=reset i nic:/ Ręczne wykonałem i działało a teraz nic
| /usr/local/bin/php -q |
chyba że pod to też amm coś podstwaić? A ty ziomek jak nie wiesz co to Cron to nie zawracaj gitary bo tylko se posty bijesz...
Last edited by Calemb on Wed Feb 08, 2006 5:34 pm; edited 3 times in total
A może mnie ktoś oświeci i powie co to jest. Był bym bardzo wdzięczny.
| Calemb wrote: |
| Quote: | | /usr/local/bin/php -q /home/arin/skrypt.php | Wbiłem to tylko zamieniłem arin na mojego usera/reset.php?step=revive lub step=reset i nic:/ Ręczne wykonałem i działało a teraz nic :cry: |
no i prawidłowo, zdziwiłbym się gdyby zadziałało ;).
nie bierzecie pod uwagę pełnej ścieżki. ja podałem przykład dla pliku który znajduje się w podstawowym drzewie katalogów konta. trzymam mój skrypt właśnie tam, żeby zapobiec uruchomieniu go przez jakiegoś dociekliwego użytkownika z poziomu przeglądarki ;). jeśli chcecie odpalać pliki umieszczone w głównym drzewie katalogów strony internetowej to musicie dodać odpowiednią ścieżkę: | Code: |
| /usr/local/bin/php -q /home/[nazwauzytkownika]/domains/[domena].frih.net/public_html/skrypt.php |
i już powinno działać.
| A może mnie ktoś oświeci i powie co to jest. Był bym bardzo wdzięczny. |
Cron jest to daemon umożliwiający uruchamianie określonych zadań o zadanej porze.
cheers,
Arin.
wrrr, patrzcie inne tematy, w innym temacie opisałem jak to zrobić dobrze zeby działało.
A jeszcz mam pytanko. Ten tekst przed home/uzytkownik i tak dalej to mówi gdzie maja byc wysyłane wyniki?
ja wiem ze ma byc cos takiego:
Ja tam próbowałem juz na 15 sposobów przynajmniej i żaden jeszcze nie pomógł
Nie wiem co może byc przyczyną. Obecnie prubuje sam cos wymyśleć.