FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

www.3o.69.pl

mtx
chciałabym, żebyście wyrazili swoje zdanie o tej stonce, ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne...

komentujcie, zgłaszajcie błędy..

proszę...
ChesterB
Mi się strona nie podoba:
- Obrazki w menu na białym tle ochydnie wyglądają (zrób gif/png transparent)

Ogólnie układ strony i theme też mi się nie podoba (ale to tylko moje zdanie)

Smile
mtx
z tym transparent.. to że niby jak mam zrobić?? Smile

bo ja kobieta jestem.. to wiesz..... może i brunetka, ale... kobieta Smile
atomek
chodzi o to aby tło bylo przezroczyste i lepiej konwertuj pliki do png niz do gif, png lepiej oddaje kolorystyke grafy
ChesterB
atomek wrote:
chodzi o to aby tło bylo przezroczyste i lepiej konwertuj pliki do png niz do gif, png lepiej oddaje kolorystyke grafy

dokładnie, możesz to zrobić choćby w IrfanView Smile jednak w photoshopie lepiej bo możesz ustalić "moc" usuwania koloru Wink

a jeżeli chodzi o zawartość strony to jest OK, podoba mi sie Smile
SkorpioN
Stronka bardzo mi się spodobała Smile

Chciałbym się zapytać...

... skąd masz ten szablon?
mtx
ale (jeśli się dobrze orientuję) to png nie oddaje 'ruchu' prawda? czyli w png mogę zrobić tylko te, które są nieruchome..

właściwie to te obrazki sa raczej tymczasowe bo chce zrobić jakieś podobne, żeby nie było takiego zlepku...

to wtedy zrobię przeźroczyste

ciesze się, że podoba się treściowo Smile
NEO-GRYOK
Strona zrobiona bardzo chaotycznie Confused . Wszystkie ikonki są nieprzeźroczyste, co powoduje, że nie pasują do tła. Treść jest na dobrym poziomie tylko by dojść do niej trzeba się naprawdę długo przyglądać wszystko się rusza i jest w pewnych miejscach za duże Rolling Eyes . Też kiedyś miałem z tym problem, chwała Bogu uporałem się z tym. A teraz to już kompletnie nie mam problemów, szukam czegoś, co naprawdę pasuje.
ChesterB
tak, png jest statyczne do ruchomych obrazków możesz użyć gif Smile
Jeszcze jedno, obrazki w menu powinny być jednego rozmiaru bo każdy jest w innym co brzydko wygląda Confused
mtx
oj, wiem... ale mówię, że cały czas pracuję nad str...

będę wymieniać ikonki w menu i będa na jedno kopyto. i mniesze i nie zrobię im tła (swoją drogę czego używacie- przeglądarki- bo u mnie wszystko cudownie i na operze i na IE (Avancie) )???

Neo- dodałam Twoją str do linkowni Smile

dzięki za wsparcie
NEO-GRYOK
O wielkie dzięki Smile . I to w dziale "ciekawe strony" Very Happy . Widzę, że na swojej stronie masz PHP-Nuke, w którym już zauważyłem pierwszy błąd a mianowicie jak się zarejestrowałem dostałem swoje hasło, login i kod aktywujący. No, ale jaki ten kod w dwóch częściach w pierwszej linijce była połowa kody a w drugiej druga połowa, która nie była połączona z tą pierwszą, co razem nie tworzyło kompletnego linku. Tym samym skopiowałem pierwszy do przeglądarki i potem drugi no i udało się. Ale prosty użytkownik może na to nie wpaść. Najlepszym rozwiązaniem było by wyłączenie zatwierdzania rejestracji przez e-mail. Według mnie jest ona zbędna.
mtx
wiem, ale największy problem to jest walka z tym

http://phpnuke.org.pl/faq-1037.html

to cała instrukcja...

tylko mam z nią nieziemski kłopot...

ale wiem, że muszę to przewalczyć

stronka (nowa wersja) ma ledwie 3 dni, więc jeszcze troszkę pracy przede mną Razz

ale cieszę się, że się zarejestrowałeś Smile

jak będziesz grzeczny, to dam ci miejsce na banner Twisted Evil

Ale to jak osiągniesz poziom wyżej w rangach użytkowników Razz

(straszna jestem, nie ma co...)

dzięki za sugestie Wink
Postman
Na sam początek wrzucę drobną acz wielką dla mnie sprawę. Link aktywujący nie doszedł na moje konto, próbując się zarejestrować
z tym samym loginem a na inny mail nie dało rady.
Proszę o sprawdzenie rejestracji.
Co do uwag:
1. Strona jak się orientuję jest w polskim języku a występują w niej teksty w j. angielskim- trzeba się zdecydować na jeden.
2. Zauwarzyłem, iż miniaturki fotografii są obrócone o 90 stopni.
3. Co do grafik to już wypowiadali się inni userzy.
Wiecej powiem jak się zarejestruję. Do wiekszości działów wymagana jest rejestracja. Wygląda to jak "twierdza nie do zbobycia".
Niech moje uwagi nie zniechęcą Ciebie do pracy a wręcz przeciwnie zachęcą.
mtx
1.nie wszystkie moduły są przetłumaczone stąd język angielski... ale to kwestia niestety duuużej pracy

2. bo takie są obrazki Razz musze poobracać, a na razie mi się nie chce Smile

3. rejestracja... chodzi o to, że jasne.. 15 osób sobie siedzi na str i czyta arty, ale nikomu się nie chce nic napisać, zalogować ani nic... to tylko takie 'wymuszenie' żeby ludzie się uaktywnili..

4. aktywację muszę wyłączyć- mea culpa

dzięki za uwagi Smile (ps widziałeś, że wrzuciłam - bez Twojej zgody - Twój wstęp do tematu o homo? Twisted Evil )
Postman
Link rejestracyjny otrzymałem. Na frihhost mail nie działa(muszę sprawdzić) Komentarz do tematu o homo dodałem.
Quote:
rejestracja... chodzi o to, że jasne.. 15 osób sobie siedzi na str i czyta arty, ale nikomu się nie chce nic napisać, zalogować ani nic... to tylko takie 'wymuszenie' żeby ludzie się uaktywnili..

Musisz mieć warunki jak na frihhost to diametralonie się zmieni Laughing
(nie tylko Ty masz ten problem) Ludzie chcą tylko brać.
Nigdy nie pracowałem na PHP-Nuke. Zanim uruchomiłem strone na jakimś
CMS to przeczytałem za i przeciw i wybrałem PHP-Fusion. Polskie lang jest przetłumaczony i nie mam większych problemów z obsługą a to dzieki
polskiemu suportowi
http://www.php-fusion.pl/4all/news.php
Nie zniechęcam PHP-Nuke gdyż go nie znam. "zachwalam poprostu swoje" Wink
mtx
nuke też jest tłumaczony

(str typu http://www.phpnuke.org.pl się tym zajmują) tylko nie wszystkie moduły mam stamtąd itd)

za nukiem stała 1 poważna rzecz- miałam go wcześniej i w nim miałam sały mysql czyli 160 artów. przerzucanie tego (bo struktury sql są rózne) byłoby MORDĘGĄ..

dlatego... ale będzie lepiej.. kwestia czasu Smile

a zamiast postowania PO PROSTU rejestracja.. dużo?
WMP
Napisz w stopce ze to jest przemo. I te menu po lewej stronie nei moze być mniejsze? i bez tych obrzaków wszytkich?

Przy okazjii www.e-drivers.be
mtx
Quote:
Napisz w stopce ze to jest przemo
???????

jasne że może być bez obrazów- już to robię
WMP
wydaje mi sei ze ro jest phpBB by Przemo
ChesterB
WMP wrote:
wydaje mi sei ze ro jest phpBB by Przemo

nie, jakiś develper przerobił skórke z php-nuke do phpBB Smile
WMP
Racja, teraz bardziej se przyjrzałem temu

Bez obrzaków lepiej
mtx
to w ogóle robiła jakaś laska z japonii Smile

co jeszcze do poprawienie (oprócz tłumaczenia??)
Postman
Hej adminie http://www.3o.69.pl/ proponuję zamknąć stronę do
czasu , aż zacznie funkjonować normalnie. Przy czytaniu artykułów
wywala całą stronę na boki(używam IE 6) . W shout box nie
można pisać. I jeszcze jedna rada zanim puścisz strone na świat dużo testuj i jeszcze raz testuj do znudzenia. Testowanie na internałtach
nie jest dobrym pomysłem.

Asta la vista baby!
Cano
Postman wrote:
Hej adminie http://www.3o.69.pl/ proponuję zamknąć stronę do
czasu , aż zacznie funkjonować normalnie. Przy czytaniu artykułów
wywala całą stronę na boki(używam IE 6) . W shout box nie
można pisać. I jeszcze jedna rada zanim puścisz strone na świat dużo testuj i jeszcze raz testuj do znudzenia. Testowanie na internałtach
nie jest dobrym pomysłem.

Asta la vista baby!

A gdzie ma testować? Php ogląda się tylko na serwerze, nie tak jak html.

A co do strony to nie za bardzo wiem o czym ona jest. Jakiś komiks losux, zdjęcia, kilkusłowne newsy, shotbox (o czym tu gadać) i pasek nawigacyjny na pół metra. Wszystko to w jakimś nietypowym CMSie ze stroną, która nie istnieje (http://www.ioptional.com/). Jednym słowem - o wszystkim i o niczym. Poza tym strona ciągle krzyczy o rejestrację...

Pzdr
Cįno

PS Lepszej bym nie zrobił, ale innych pouczam Razz.
Postman
Cano wrote:

A słyszałeś o czymś takim jak Krasnal albo WebSerw? Wystarczy uruchomić na lokalnym kompie i dowoli możesz testować. Można też włączyć tryb budowy strony na severze.
Możliwości jest wiele, tylko trzeba chcieć.
mtx
krasnala mam- i testowałam wszystko tam...

działało... to wszystko zależy od hosta i bez tego nie mogłabym działać..

poza tym lepsza ta wersja od porzedniej, która miała dużo błędów

strona istniała od września, ale poprzedni jej serwer zamknęli- musiałam przenosić. A teraz testuję w użyciu...

rejestracja jest potrzebna, bo inaczej każdy wpadnie, poczyta, pościąga co chce i pójdzie.. zależy mi na obeności ludzi zarejestrowanych

a ta strona to gazeta. W gazecie jest wiele różnych rzeczy- komiksy, krzyżówki, arty.

cms normalny - phpnuke czyli zagraniczny oryginał postnuka i jportala (które znacie)

adres jest twórcy skórki, a ten może nie działać

www.phpnuke.org lub po pl www.phpnuke.org.pl
WMP
Ja ci radze zlikwidować pasek nawighacji na "pół metra"(dzieki Cano:)) i ustawić sie na jakąś tematyke, bo aby robić o wszytim musisz mieć kópe ludzi za sobą
mtx
teamtykę?? tematyka jest 1: artykuły...
reszta jest mimochodem i raczej organizują to ludzie sami sobie...

gazeta w której są same txty jest po prostu nudna... wiem z doświadczenia... z resztą zobaczcie sobie wiele gazet papierowych
Kudlaty
sprawdzałem dopiero dziś.. ale powiem szczerze że mi się bardzo podoba... Smile
Cano
Postman wrote:
Cano wrote:

A słyszałeś o czymś takim jak Krasnal albo WebSerw? Wystarczy uruchomić na lokalnym kompie i dowoli możesz testować. Można też włączyć tryb budowy strony na severze.
Możliwości jest wiele, tylko trzeba chcieć.

Dzięki! Dobrze wiedzieć Very Happy. Gdzieś przeczytałem, że trzeba wrzucać to na serwer i męczyłem się TotalCommanderem Razz (ostatnio sćiągnąłem BulletProof Very Happy).

Co do tej rejestracji, to myślę, że jak większość rzeczy była by od razu dostępna, to może wielu weszłoby tylko na chwilę, ale np. widząc, że strona jest obszerna i "prosta w obsłudze" to, by np. ktoś zechciał wrócić sprawdzić czy są nowe programy Very Happy. A tak? Mnie się np. nie chiało rejestrować Razz. Myślę, że wielu "przypadkowych" Internautów widząc, że wymagana jest rejestracja pomyśli sobie, że lepiej isć gdzie indziej, bo tam tylko klikasz i jest.
Dziwna jest jeszcze ankieta, 4 z pięciu opcji są pozytywne...
Newsy ni działają czasami prawidłowo, raz po kliknięciu na to o AIDS ( Question ) zobaczyłem coś takiego: NE_SELECT _NE_OF 3 _NE_PAGES..
Jest kilka nieprzetłumacznouch komunikatów. Np. _PASSFOR pod Zarejestruj się.
Postanowiłem się zarejstrować Very Happy i mam Hasło i Retype Password Razz i "You will receive a confirmation email with a link to a page you should visit to activate your account in the next 24 hours." Szkoda też, że w tym szablonie nie ma znaków specjalnych a takich wymaga mój nick: Cįno. Ale phpBB ma a i tak nie mam į w nicku na tym forum Razz.

Pzdr
Cįno
mtx
dobra, dobra- złamaliście mnie- rejestracja będzie tylko dla chętnych..

co do tłumaczeń... problem jest w tym, że wiele fajnych komponentów jest zagranicznych, poza tym wiele rzeczy musiałam zmieniać na serwerze i dlatego brakuje tłumaczeń, ale każdego dnia coś naprawiam

po prostu duuuużo tego Smile

tak czy inaczej dzięki bardzo za oceny i mam nadzieję, że spotkamy się na str...

swoją drogą...

szukam moda na moje forum Twisted Evil

jacyś chętni?? Twisted Evil
Kudlaty
gdybym miał czas to czemu nie... ale teraz niestety nie mam czasu... musze zarządzać swoim forum... musze spolszczyć jeden big mod... a dokładnie system RPG do forum... chodzi o ADR... sporo mam do zrobienia... no i jeszcze zdaje na prawko... wiec jak będe mial wiecej czasu to sie upomnę... i założe tam swoje konto... Razz
mtx
cały czas na to liczę Very Happy

ale cieszę się, że się podoba..

PS usunęłam nten górny pasek.. troszkę jak dla mnie to dziwnie wygląda, ale Razz może za bardzo przyzwyczaiłam się do tego co było...

jeszcze jest na tapecie oprócz tłumaczeń?
Cano
A tak w ogóle to co znaczy tajemniecze 3o (nic mi nie mówi czytane w żaden sposób: [fri-oł], [czy-o] Very Happy)?
A czy te artykuły są Twojego autorstwa? Chyba tak, bo w Necie nie ma takich samych. Czyli strona jest o Twoich artykułach. Ale Istota Kongresu Obywatelskiego nie jest Twoja...
Mnie się strona wydaje strasznie chaotyczna, w zasadzie wydaje się, że nie ma po co na niej przebywać, bo strona główna wcale do tego nie zachęca. Nie mówi o co tu chodzi. Swoją drogą chyba o nic nie chodzi - tu reklamy, tu jakiś emot, tu fotki nie wiadomo skąd o bardzo tajemniczych nazwach... Są strony, na które nawet jeśli wejdziesz przypadkiem to zostaniesz, tę bym chyba wyłączył... Dużo by poprawiła zmiana notatki na dżem dobry Very Happy na informację o stronie, poza tym paski nawigacyjne są strasznie nieprzejrzyste i długie. Ja mam rodzielczość ekranu 1280/1024 i muszę 6 razy pokręcićscrollem, żeby zobaczyć dół strony Razz.

Co to za domena 69? Bo tematyka strony www.69.pl jest dość wątpliwa... Zresztą, tam się nie widziałem tam Razz ofert darmowych aliasów.

Pzdr
Cįno
Kudlaty
hmmm... dzis sie temu blizej przjzałem...
myśle ze jednak pasowało by to wszystko jakos uporządkowac...
hmmm... sam nie wiem co to dokładnie ma być... forum czy stornka...
ale w większosci przypomina forum... wiec myśle ze jednak phpbb byłoby lepsze... Razz jest dużo modów które można zainstalować... i są bardzo dobre... Razz
reklamy.... po co Ci one na stronce?? zaśmiecają ją tylko...
hmmm... w sumie fakt... troche za długa ta stronka... choć w sumie widziałem dłuższe.... ale z doświadczenia wiem ze ludzią sie nie chce za dłuo przewijać...
no i to tyle chyba jak na razie... Razz

sorki za krytyke ale no...
i sorki ale nie wiem jak to będzie bo coraz mniej czasu mam... wiec nie wiem... chyba sie nie zgłosze na moda...
ale pierwsze co chciałbym zauważyć to modem powinien byc ktos kogo znasz... kto sie pojawił juz na Twojej stronie... komu wiesz ze zależy na tej stronce... i który chce coś zrobić dla tej stronki... ale to tylko moje zdanie... Razz
Cano
Kudlaty wrote:
reklamy.... po co Ci one na stronce?? zaśmiecają ją tylko...
hmmm... w sumie fakt... troche za długa ta stronka... choć w sumie widziałem dłuższe.... ale z doświadczenia wiem ze ludzią sie nie chce za dłuo przewijać...
no i to tyle chyba jak na razie... Razz

Nie wiem czy wiesz, ale reklamy są po to, aby zwiększyć popularność swojej strony, bądź zarabiać pieniądze. Słyszałeś może o wymianach bannerów, czy programach partnerskich? A w ogóle to nie przyszło Ci do głowy, że w TV, radiu, Internecie nie byłoby reklam gdyby nie przynosiłyby one zysków? Nawet cały Frihost żyje z reklamy.

Quote:
sorki za krytyke ale no...

Konstruktywna krytyka nie jest zła Very Happy.

Widzę, że strona z każdym dniem jest lepsza. Tak trzymać! Ale nadal jest chaotycznie. Jest pięć pól w których tekst idzie do góry (z których jeden to shoutbox - ten typ shoutboxu jest trochę niewygodny, dobre są z paskiem przewijania np. na phpBB) co utrudnia jakoś odbiór treści bo trudno czytać wszystko naraz Very Happy.

Pzdr
Cįno
cirrus
Troche mnie ta strona przytłoczyła... jest na niej duz rzeczy i pewnie sie sporo napracowalas, ale o czym to wlasciwie jest i jaka ma misje? Strona jak dla mnie nie ma wyrazistego charakteru i nic jej nie wyroznia. Jeden wielki bigosik. Niemniej szablon calkiem fajny i duuuzo roznosci. Moze zrob jakis bardziej przyjazny uklad tego wszystkiego? Cos tu w kazdym razie nie gra... za duzy balagan Sad
mtx
3o to symbol
3 LO
czo - czyli na nasze co - pytanie o to co się dzieje, co to jest, co nasz gryzie.. i wszystkie inne pytania ze słowem co

zmieniłam stronę główną- mam nadzieję, że teraz się wam będzie bardziej podobała Razz

cieszę się, że się wypowiadacie- dzięki temu będę mogła poprawiać błędy i zrobić naprawdę fajny serwis

a to jest gazeta.
jak otworzycie taki typowy magazyn, a nawet i dziennik, to macie tam różne sekcje artykułów.

poza tym są, krzyżówki, komixy, konkursy, listy do redakcji, różne grafiki, ogłoszenia itp

to znajdziecie w mojej gazecie również.

artykuły są w większości moje, choć często to też wytwory moich znajomych ze szkoły, bo to jednak gazetka szkolna.
czasem są jakieś fajne notki albo arty informacyjne, więc wklejam je całe, żeby można było je porzytać- tak jak ten konger- przecież nie będę przepisywać go własnymi słowami.

a jeśli chodzi o moda.. niestety raczej na nikogo ze szkoły liczyć nie mogę Sad
serwismix
Nie obraź się ale strona nie jest zbyt interesująca. Jakoś mało konkretnych informacji, kolory tak sobie dobrane. O czym ona właściwie ona jest?? Nie lepiej zmniejszyć liczbę informacji na stronie głównej? Pomyśl o tym, albo się przyłącz do jakiejś strony.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

!!!UWAGA!!! poszukujemy współpracownika.
Szczegóły dendi14.24@interia.pl.
Wkrótce nastąpi otwarcie Serwis MIX!
Quote:
Najważniejsza w życiu to cierpliwośc...
mtx
to wcale nie była subtelna sugestia z tym przyłączeniem się wraz z dodatkiem podpisu Smile

o czym? To GAZETA..

newsów mniej się nie da mniej niż 5.. ew mogę je zlikwidować, co będzie owocowało tym, że strona główna zakończy sie na bloku notatki na dżem dobry, galeri, myśli dnia i forum. Trochę chyba kiepsko jak na gazetę..

Ale dzięki za (nie) konstruktywny. To może od początku- jakie kolory były by lepsze? Jak powinna wyglądać gazeta wg Ciebie? Czego brakuje, a może co Ci nie pasuje (poza newsami). Akceptuję krytykę, ale twórczą- kolorystyka do bani- zaproponuj inną..
serwismix
Jeśli chcesz zrobić stronę w stylu gazety to najpierw popatrz sobie na różne gazety. Te, które wychodzą codziennie. Np. daj z 10 nowości wraz z obrazkami i krótkim wstępem. Jeden lub dwa artykuły, które są szczególnie warte uwagi. Menu jest troche chaotyczne. Uporządkuj go i wyrzuć te napisy new. Galeria może zostać, ale możesz dać np. tylko jedno losowe zdjęcie.Rss też może zostać. Starocie wywal. Reklamy daj np. u góry ale w poziomie. Reszta może być. Logo troche zmień i te reklamy na samej górze, szpecą.
To wszystko. To są moje rady, to co z nimi zrobisz to już od Ciebie zależy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quote:
Omoel
Popieram serwisx-a i mam zapytanie - czy masz pozwolenie na zamieszczanie LOsux-a [ten komiks jakby kto nie wiedzial Smile ]?
{info dla serwisa [tu bo nie bede nowego posta pisal Razz . Jest to komix który za czasów poprzedniego wlasciciela [no i zanim zaczelo sie Tales] byl jednym z najlepszych [mowie o poczuciu humoru, bo o porzadnej grafice ni ma co godoc.]. Adres bym zapodal, ale nie mam nowego... Hmmm.... trza se znalezc Smile . W kazdym badz razie na tej stronce jest jeden z pierwszych odcinkow co gwałci ["ał! Ty brutalu!"] prawa autorskie, jesli nie ma na to pozwolenia. To siem pytam tak, nie Mr. Green }

Last edited by Omoel on Mon Dec 12, 2005 8:33 pm; edited 1 time in total
serwismix
Co to jest LOsux?? Bo nie za bardzo czaję;D

Thx za poparcie Smile

Quote:
mtx
pisałam do wszyskich możliwych autorów maile (mogę załączyć kopię Razz) i kilka razy odpowiedzi nie było, a raz odpowiedź była coś w stylu "No w sumie to ja nie wiem, ale no chyba" i ogólnie w razie czego miało to być sprawdzone w czasie wkomponowania w stronę. Jak na razie nikt się nie odzywa, więc..

Otwieram Gazetę http://www.gazeta.pl/0,0.html i widzę podobną budowę. Wiadomo, że nie mam takich możliwości jak oni, ale włanie na gazecie.pl się wzorowałam.
http://www.zw.com.pl/apps/index.jsp Życie Warszawy też ma budowę tego typu. Róznica jest może, że obie wcześniejsze mają biały theme. Jeśli ktoś ma propozycję konktretnego, to ja bardzo chętnie, bo szukam takiego jak w jportalu.. ale nie za bardzo mam czas go zaadoptować do phpnuka.

Quote:
"Np. daj z 10 nowości wraz z obrazkami i krótkim wstępem"
nowości czego?

reszta potem- idę do szkoły
serwismix
Nowości ze świata lub inne. Tak jak pisałem wcześniej.
Omoel
Maili nie musisz zalanczac Razz . Ja tam autor nie jestem, to i nic nie widzialem, nic nie slyszalem Mr. Green .
Jakich nowosci? Po prostu wybierz temat dla swojej gazetki i pisz newsy Smile .
mtx
ale to nie jest gatunek dziennika. To raczej gazeta typu magazyn.

np
http://samozdrowie.interia.pl/ nie żebym się wzorowała, ale podaję przykład, który wpadł mi w rękę.

newsy ze świata są w bloku dziennik intrernauty. Bo sama nie mogę redagować-nie mam na to czasu, dlatego dodaję artykuły o tematyce raczej jasnej

'tematem' gazety jest młodzież. Jej postrzeganie świata, potrzeby, problemy itd.
Ale to nie znaczy, że ktoś starszy nie może czytać tych artów i nie będzie go to interesowało.
Jest to gazetka szkolna, a jednak dużo osób z poza może spokojnie czytać...

szkoda, że nie trafiłam w wasze gusta
draqo
No, teraz już lepiej, ale popracuj jeszcze nad logo głównym i zmień to:
Quote:
_NE_SELECT _NE_OF 55 _NE_PAGES.
na stronie głównej, ponieważ nie wygląda to za dobrze. Oto lista rzeczy, które polecałbym zmienić:
1. Menu główne przydałoby się uporządkować. Jedne linki są pisane dużymi literami inne małymi. Te które chcesz wyróżnić zrób innym kolorem lub migające.
2.Tak jak już wcześniej pisano, usuń blok starocie.
3.Kolejna rzecz. Zmień
Quote:
_PASSFOR
na hasło, ponieważ tak jak to wyżej wymienione źle wygląda.
4.Blok nawigacja zlikwiduj, a te linki daj na samą gorę obok "zarejestruj się"
5.Wyszukiwarkę daj wyżej.
No to wszystko. Reszta jest ok. Jak coś to możesz się do mnie zwrócić. Ja też na początku webmasteringu robiłem takie błędy, ale jest coraz lepiej. Życzę powodzenia Very Happy

PS: Osobiście odradzam php-nuka. Jest bardzo niebezpieczny. Można się łatwo do niego włamać, ale to już Twoja decyzja Very Happy
Arcio
na przyszlosc prosze nie zakladac osobnego topicu .. do takich celów jest juz jeden Temat - "Wasze Strony"
Arin
Arcio wrote:
na przyszlosc prosze nie zakladac osobnego topicu .. do takich celów jest juz jeden Temat - "Wasze Strony"

Żeby była jasność - mam odmienne zdanie. Wątek wywołał dyskusję i relatywnie dużo z Was się wypowiedziało. Nie ograniczacie się do napisania "cool, podoba mi się" czy "ble, fuj, ble", tylko piszecie konkretnie. Nie wyobrażam sobie takich dyskusji zlepionych w jednym temacie. Byłby to jeden wielki bałagan.

cheers,
Arin.
Arcio
dlatego go nie zamknalem..tylko poprosilem o koryge na przyszlosc
A sprawa by byla zupelnie inna gdyby pani mtx napisala normlany temat
przynajmniej "www.3o.69.pl - proszę o wyrażenie opinii" jezeli juz tak pani zalezy zeby adres byl w tym tytule.
Mnie szczerze bardziej denerwuje balagan w rozproszeniu tematów niz balagam w watkach.. Uzytkownik otwiera latwo znaleziony temat a tam moze sie doszukiwac informacji.
Inaczej by bylo gdyby w tym Polskim Forum byly poddziały.. no ale nia ma takiej mozliwosci wiec trzeba znalezc zloty srodek
(na przyszlosc piszmy na pm bo teraz to tez smietnik zrobilismy Very Happy )
mtx
no właśnie, panowie modkowie! Co to ma być za pisanie nie na temat?!

nie lubię długich tematów, dlatego moje intencje wyraziłam w poście początkowym..
Quote:

1. Menu główne przydałoby się uporządkować. Jedne linki są pisane dużymi literami inne małymi. Te które chcesz wyróżnić zrób innym kolorem lub migające.
2.Tak jak już wcześniej pisano, usuń blok starocie.
3.Kolejna rzecz. Zmień
_PASSFOR
na hasło, ponieważ tak jak to wyżej wymienione źle wygląda.
4.Blok nawigacja zlikwiduj, a te linki daj na samą gorę obok "zarejestruj się"
5.Wyszukiwarkę daj wyżej.
6.._NE_SELECT _NE_OF 55 _NE_PAGES.

1. zrobione
2. nie wiem dlaczego? no, ale... to są artykuły sprzed kilku dni, ale przecież nadal aktualne..
3. poprawione
4. zlikwidowane, link jest mały pod logiem
5. poprawione

to nie ja robiłam te błędy tylko instalowane skrypty (głównie), themes też jest skądś, więc.. wyglądał tak, a nie inaczej.

a logo..
nie mam pomysłu i dlatego.. ktoś ma jakieś pomyślunki??
draqo
Logo moge przygotować, nie ma problemu. Tylko powiedz mi, o czym tak właściwie jest ta strona, co miałoby się znaleźć na logo głównym?? Zapraszam na pm, gdyż nie będziemy zaśmiecać forum Wink
mtx
dzięki- jeszcze jakieś propozycje??
Cano
HA! ZNALAZŁEM! http://www.google.com/search?hl=pl&rls=GGGL%2CGGGL%3A2005-09%2CGGGL%3Aen&q=3o.69.pl&btnG=Szukaj&lr=
3o - gazeta pisana przez młodzież. Chyba jedyny raz gdzie jest powiedziane, że to gazeta Razz.

Strona nie ma loga! Logo zazwyczaj służy do wejścia na stronę główną, a tu takiej możliwości nie ma.
O co chodzi z tą emotą z prawej strony, jak się tam kliknie to jest jakieś wyszukiwanie, nie wiadomo czeg, nie wiadomo gdzie... Razz
Menu z prawej strony jest zupełnie nieczytelne. Nic tu się nie da znaleźć.
Te newsy nie mówią mi dużo o świecie Razz.

W ogóle większość postów mówi sama za siebie, raczej nikt, kto wszedłby na Twoją stronę przypadkowo, by tam nie został...

Ja mam jeszcze pytanie to co przedtem: co to za domena 69.pl, tu się nie da założyć domeny -www.69.pl Razz.

Pzdr
Cįno
mtx
www.69.pl nie ma, ale jest www.up.pl

trudno, żeby mnie znaleść w google, ale jestem w kilku innych. Poza tym reklamę zacznę dopiero robić- wszystko w swoim czasie- najpierw pozbędę się błędów, a potem pogadamy o poważnym zapraszaniu ludzi.

bo to też nie do końca jest gazeta w czystej formie. Nazwijmy to wortalem gazetowym Smile

To u góry po lewej stronie to logo. Może nie każdemu się podoba, ale raczej mówi co to jest. Tak czy inaczej klikając trafiasz na stronę główną..

Nie wiem o jaką emotę ci chodzi, ale może chodzi o losowe nagłówki. Tam jest funkcja szukacza artukułu albo słów w danym dziale.

Newsy nie są INFORMACYJNE. ile razy mam to powtórzyć?? To gazetka OPINIOTWÓRCZA.

Menu.. mogłabym to wywalić wszystko żeby było widoczne, ale długa lista by się zrobiła..

co do postów.. to forum raczej szkolne i powiedzmy sobie, że rozmawiają 3-4 osoby.. to ciężko o ambitną wymianę zdań..

ale dzięki za uwagi
draqo
UWAGA! Nie wchodźcie na stronę www.69.pl! Gdy tam wejdziesz, Twój komputer zostanie zarażnoy wirusem. Mój prpgram na szczęście go wykrył (kaspersy 2005;).
Jakub
haha, zale?y który komputer. Win napewno ;P ale mnie to nie przera?a mdk jest odporny na takie stronki Very Happy
mtx
znikam na kilka tyg- mam renowację kompa Sad nie pisze ani nic..

udało mi się na chwile wpaść, ale nie wiem co z tego wyniknie.. może będę się pojawiać, może nie- ale postaram się utrzymywać pkt...

swoją drogą są jeszcze jakieś błędy u me na str? (poza komentarzami?Smile )
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.