FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


MAMBO / JOOMLA CMS

ajvemmen
Post hier je ervaringen met Mambo of Joomla.

Ik ben zelf vervent gebruiker geworden van Mambo en het is een fijn cms om mee te werken. Alleen is het maken van je eigen template nog best moeilijk............maar aan de andere kant......er zijn genoeg te krijgen als je ff goed zoekt. Laughing
James007
Ik heb een beetje dom gedaan in mijn cpanel.
Er stond dat ik moest upgraden van mambo v... naar Joomla v... maar dat ik geen extra mods mocht geïnstalleerd hebben... even geprobeerd met mods en ik ben m'n site kwijt, om eerlijk te zijn Very Happy
Hij is wel automatisch gebackupped, maar het is een halve dag werk om die terug te zetten... Crying or Very sad

James Very Happy
L-Amrani
Ik werk voornamelijk met xoop cms, vind het makelijker werken dan met bijvoorbeeld phpnuke etc..lekker eenvoudig!

Cool
ajvemmen
Das idd niet zo slim...........maar je moet niet persee over naar Jomblaa hoor! Ik werk ook nog steeds met mambo en dat werkt voor mij prima.

Maar vroeg of laat zal ik ook wel eens een keer over moeten.........Maar ik denk dat er nog wel een patch komt waarbij je je site om kan zetten, het is tenslotte hetzelfde zowat.

Verder heb ik in mijn backend een database backup component, die is ook echt aan te raden........je kunt dan namelijk met een schone lei beginnen en dan restoren en klaar is kees........wel even de modules e.d. installeren die je er ook in had zitten.

Wie heeft er trouwens ervaring met het ontwerpen van een template?
lucifertje
ik heb heel lang met mambo gewerkt en ik moet zeggen dat ik er heel tevreden over ben.

Het is gemakkelijk te skinnen
je hebt veel add-ons
ook in het nederlands
als cms zou ik dat aanraden
Hoogeveense RAT
Ik heb Mambo zelf ook geprobeerd te gebruiken, maar ik snapte niets van de installatie. Maar ik ken een site die Mabo gebruikt, en die ziet er goed uit. Dus misschien moet ik maar weer eens gaan proberen of het nu wel lukt.
Christo
welke site is dat dan? misschien is dat nog wel eens een keer wat voor mij...
rvec
spamslet 20 punten in een dag:P
kijk hier eens voor mambo sites http://forum.mamboserver.com/forumdisplay.php?f=22
deedee
jOOmla,

Handig snel makkelijk Razz
Alles wat je nodig hebt, howel sommige MODs echt niet te vinden zijn...

Maar voor de rest: Top! Smile
Rubstah
Ik heb een beetje met Mambo zitten kutten en dat vond ik wel vet.
En zodra ik hier een hosting account heb wil ik weer beginnen met een mambosite op te zetten(personal use though) maar nu vroeg ik me 1 dingetje af:

Wat is het verschil/overeenkomst tussen Mambo en Joomla?

Want een tijdje geleden dat ik met Mambo werkte bestond Joomla volgens mij nog niet en nu zie je o heel veel Mambo portals ineens ook Joomla-sites en dergelijke.
Rubstah
Kheb net Joomla geinstalleerd nadat ik ff heb gekeken wat het verschil is......en dat is er niet.

Werkt lekker, nu ga ik weer aan de gang om alles erop te zetten wat ik daar graag wil hebben.

Maar kunnen we hier niet het "Grote Joomla/Mambo topic" van maken ofzo?
Met tips, links, goede sites, mods, templates en oplossingen voor problemen.
Naja, in ieder geval, als iemand tips heeft laat het ff weten, ik kan wel wat goede sites enzo gebruiken waar je veel mods, templates, tutorials etc hebt.
ajvemmen
Er is inderdaad geen verschil tussen Joomla en Mambo.
Kort geleden is de naam van mambo namelijk veranderd in Joomla, dit zal voor de toekomstige versies misschien wel problemen geven met updates misschien dus als je besluit om dit cms te installeren dan zou ik maar joomla installeren.

Ik weet trouwens ook niet of er een patch is die je site van mambo naar joomla omzet. Als er iemand is die daar van op de hoogte is dan zou ik dat graag wel willen weten, want ik draai namelijk nog op mambo 4.5.3
ajvemmen
Oh ja om nog even terug te komen om je vraag voor een website waar veel over joomla/mamboo op staat, www.mamboportal.com daar haal ik een heleboel vette templates, modules components enzo weg.

Lijkt mij ook een prima idee om hier een de mambo shit allemaal te plaatsen voor als er een keer problemen zijn en dergelijke
Lady Elensar
Zou je de volgende keer je bericht willen wijzigen als je iets vergeten bent te zeggen? Er staat een wijzig / edit knop boven je post. Wink
keempe
L-Amrani wrote:
Ik werk voornamelijk met xoop cms, vind het makelijker werken dan met bijvoorbeeld phpnuke etc..lekker eenvoudig!

Cool

ik krijg xoops niet op fryhost ga het nu met mambo proberen.
joe_nl
Een vriend van mij gebruikt al tijden Mambo, en ik sinds kort Joomla.
Ik moet zeggen dat ik er best tevreden over ben, al snap ik soms de admin-panel niet helemaal...

Verder vind ik dat je redelijk wat moeite moet doen om het overzichtelijk te houden. Soms kom ik er is een tegen waar echt alles door elkaar loopt, en dan begrijp ik het echt niet.
Waarschijnlijk een kwestie van wennen...
Rubstah
joomla.org is zelf een goede site met op het forum een NL-talig support gedeelte.
joomlaos.de heeft echt veel gratis templates, iets van 1000+.
verder ben ik nu gewoon nog wat dingen aan het proberen met joomla!.
-TomJ-
Lady Elensar wrote:
Zou je de volgende keer je bericht willen wijzigen als je iets vergeten bent te zeggen? Er staat een wijzig / edit knop boven je post. Wink


Zou het niet beter zijn om dit soort opmerkingen via een PM aan alleen de afzender te berichten?
Dan houden we dit draadje lekker bij het onderwerp Smile
James007
-TomJ- wrote:
Lady Elensar wrote:
Zou je de volgende keer je bericht willen wijzigen als je iets vergeten bent te zeggen? Er staat een wijzig / edit knop boven je post. Wink


Zou het niet beter zijn om dit soort opmerkingen via een PM aan alleen de afzender te berichten?
Dan houden we dit draadje lekker bij het onderwerp Smile

Een moderator heeft het recht iemand er in de thread op te wijzen.
Jij bent dus de enige die off-topic gaat. Men was trouwens al gewoon terug verder gegaan met de vraag. Dus hierbij: Niet offtopic gaan alsjeblieft.

James Smile
RoomRooz
Wat is Mambo of Joomla, wat kun je ermee?
James007
Het is een zogenaamd CMS, een content management system. Het is een dynamische manier van webpagina's maken. Dat je dus niet in de html moet liggen knoeien om iets toe te voegen, maar dat je via een admin panel met een mooi typvakje en opties kan werken, berichten kan toevoegen, beheren, mensen rechten geven om iets te posten, een forum integeren, je noemt het maar op... je zet gewoon alles op via het adminpanel. En geef toe, invoerveldjes werken handiger dan een html-editor Very Happy

James Smile
ajvemmen
Ik ben nog steeds gebruiker van mambo en dat bevalt me nog prima, ook omdat ze nog steeds doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe versies en zo. Het zou eerst het geval zijn dat mambo geld wou vragen voor haar diensten, (miro) maar dit is niet doorgegaan. Hierdoor kwam ook de splitsing tussen joomla en mambo.

Jammer eigenlijk dat er nu twee zijn, omdat het nu moelijker wordt om te kiezen welk cms het meest populair gaat worden.

Of heeft iemand hier een antwoord op.
Rubstah
Ik denk zelf dat Joomla populairder/beter wordt.

Het hele team van core-developers is weggegaan bij Mambo en in de open source wereld is men niet zo vergevingsgezind als je van iets gratis en open source ineens geld gaat vragen voor dingen.

En omdat heel veel mensen(hobby developers) en grote sites toch meer neigen naar de Joomla kant denk ik dat uiteindelijk Joomla beter dan Mambo zal worden en heel veel mensen dan toch gaan switchen van Mambo naar Joomla.
Hee veel mensen die al een tijdje Mambo draaien zullen pas overgaan op Joomla als dat grotere voordelen biedt dan al het gedoe om alles over te gaan zetten, maar dat gaat wel gebeuren denk ik.
Slowhand
Inderdaad, de populairiteit van Joomla neemt steeds meer toe, je ziet de software op steeds meer sites. Ik denk dat Mambo een grote fout heeft gemaakt!
ajvemmen
Ik moet het inderdaad nog zien of joomla inderdaad de populairste wordt.

het is wel jammer dat er nu twee kampen zijn. Mambo had inderdaad niet commercieel moeten gaan en in werkelijkheid doen ze dat ook niet.
johanfh
Ik ken zowel joomla als xoops en er zit veel verschil tussen.
Ik gebruik xoops voor mijn eigen website, omdat het voor een (relatief) kleine site een stuk eenvoudiger en sneller werkt in het onderhoud als joomla. Maar voor een grotere site die ik help beheren heb ik joomla gebruikt en dat werkt prima. Ook het zelf maken van templates is erg eenvoudig. Je ontwerpt gewoon een mooie HTML-site, met wat standaardtekst waar je je eigen tekst wilt hebben en standaardmenu'tjes waar je je menu's wilt hebben en je vervangt die door de juiste verwijzingen naar een joomla-blokje. Klaar!

Het is zelfs erg eenvoudig om een bestaande site om te zetten voor beheer met joomla. Je download de site (pagina opslaan, maar incl. de plaatjes, css's enz.) en je past her en der de HTML met de juiste verwijzingen aan tot een joomla template php. Vervolgens joomla installeren, de content overnemen van je oude site, en je template toevoegen. Klaar!

Overigens: zowel joomla als xoops werkt prima op frihost, ook naast elkaar. Let alleen bij xoops even op als je bijv. een .tk domeinnaam gebruikt, dat je jezelf naar de top van de browser gooit, anders kun je soms rare layout problemen krijgen.

Groet,
JohanFH
Rauf
Heb je Mambo ook in het Nederlands, zoja waar kan ik dat dan downloaden?
Rauf
Heey, nog een vraagje over Mambo, weet iemand hoe je een eigen template maakt, en waar ik een tutorial kan vinden.
En ik zou het ook erg op prijs stellen als mijn vorige vraag ook beantwoordt werd.


Rauf
Lady Elensar
Ik heb is even voor je gekeken, en op het forum van Mambo las ik dat de Nederlandse Mambo vertaling niet meer online was, of in iedergeval de website niet meer. Zie deze link maar: http://forum.mamboserver.com/showthread.php?t=12653. De website http://www.mamboportal.nl/ linkt naar een andere website.

Wel is er een Nederlandse Joomla website/vertaling. Zie: http://www.dutchjoomla.com/.

Maar vraag me niet wat het verschil tussen die twee is, want dat weet ik niet Razz. Hoewel dat volgensmij hierboven wel uitgelegd is.
Rauf
En weet jij hoe je een eigen template maakt?

En ik heb een probleem, op mijn site rauf.frih.net heb ik een irritant balke aan de rechterkant, hij is helemaal grijs en er zit niks in, da balkje zorgt er alleen maar voor dat je onnodig naar links en rechts moet scrollen. Weet iemand hoe ik dit oplos?
keempe
Rauf wrote:
En weet jij hoe je een eigen template maakt?

euhm met photoshop fzo zeker? Smile
Rauf
Volgens mij niet met Mambo
Rauf
Niemand....
Lady Elensar
Een eigen template maken voor Joomla! :http://joomlawiki.nl/index.php/Template_tutorial (ik weet niet zeker of het hetzelfde als Mambo is, volgensmij wel. Plus het is Nederlands).

Gevonden via het forum: http://www.dutchjoomlers.com/t2772-zelf-een-template-maken-verwezen.html (waar ook een link naar een tutorial voor Mambo in het Engels staat).

Maar naar mijn idee had je hier zelf ook wel achter kunnen komen, als je met een zoekmachine gezocht had. Wink
ajvemmen
Ik heb de turorial doorgelezen, maar het is nog niet zo heel simpel vind ik hoor! Maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk om van een paintshop of een ander plaatje een soortement van template te maken? Zulke geluiden hoorde ik ergens hiervoor in dit forum.

Maarja... ik ga toch maar eens proberen om zelf wat in elkaar te brouwen wat template betreft dan.....of heeft iemand nog een site met een paar vette templates in de aanbieding.

grtz
baslenters
Handig programma hoor
keempe
Kheb nog een vraagje in verband met Joomla maar ik post hem hier maar dan hoef ik er geen topic voor te open,

Vraag: Weet er iemand waar je addons voor joomla kan downloaden (zoals forum, fotoalbum enzo) en weet er iemand waar je een nederlands language bestand voor joomla kan krijgen?

dank bij voorbaat

Keempe
deedee
keempe, kijk op http://www.dutchjoomla.nl/.

Daar vindt je vele MOD's voor Joomla en ook Nederlandse taalpakketten.

Wel even registreren, maar dat is gratis.

De site is geheel Nederlands.
Snicket
Quote:
En weet jij hoe je een eigen template maakt?

En ik heb een probleem, op mijn site rauf.frih.net heb ik een irritant balke aan de rechterkant, hij is helemaal grijs en er zit niks in, da balkje zorgt er alleen maar voor dat je onnodig naar links en rechts moet scrollen. Weet iemand hoe ik dit oplos?


Zoek de Jpeg/Gif van die grijze balk op in het index.php bestand die behoort bij je Thema en zet die op 100% of verwijder hem.

<img src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/hely-artworks/images/HelyArtworks_01.jpg" width="100%" height="237" alt="" />


Volgens mij zoeits als in het voorbeeld.

grtzz Snicket.
Drodr
Eeeuuh.. geen mambo volgens mij..
Snicket
En hoezo niet.

Dit gaat wel degelijk over Mambo.

Quote:
="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/


grtzz Snicket
Gerardus™
Rauf wrote:
Volgens mij niet met Mambo

Kan je de template files niet naar je computer ftp-en en dan die files bewerken met photoshop of paintshop? Dan laat je de filenames gewoon hetzelde maar je past alles aan naar je eigen smaak, of heb je daar niets aan..
Tot nu toe heb ik diverse templates aangepast, sommigen met paintshop pro en de rest met dreamweaver mx dus er zijn zat mogelijkheden om templates aan te passen of te veranderen.
Ik hoop dat je hier iets mee kan, in ieder geval kost het je wel een beetje werk om dat allemaal aan te passen.
Maar al doende leert men, ja toch? Succes ermee!
ajvemmen
Je kan zeker templates wijzigen zo doe ik het ook, je hoeft dan alleen maar een template te fixen waar jij de indeling goed van vindt. Het grafische kun je dan zo aanpassen zoals je zelf wilt.

Je kunt er zoveel aan slopen als je zelf wilt, maar het is wel handig om altijd even een backupje te maken voordat je gaat slopen. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat er iets mis gaat. En dat is het wel handig dat je in je backend kan komen.

Als je site zoekt waar een heleboel maar dan een heleboel templates op staan dan moet je deze maar eens bekijken.

http://templates.joomlaya.com/

Hier staan meer dan 500 templates die je gratis kan downloaden. Het enigste wat je hoeft te doen is je even registreren.....checken welke template bij jou past en sleutelen maar......

Succes.....grtz Affe
Related topics
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Algemeen

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.