FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Tibia

SkorpioN
Witam!

Czy gra tutaj ktoś w Tibie i mu sie gra znudziła?

Jeśli tak przyjme każdą propozycje oddania konta mi Razz

Z góry dziękuje.
Arin
SkorpioN wrote:

A potem sprzedasz na allegro? Poza tym przekazywanie kont komukolwiek, nawet za darmo, jest nielegalne wg zasad tej gry. Jeśli chcesz mieć trochę życia - rzuć tą grę w cholerę.

cheers,
Arin.
ozyrys
Gram w Tibię od czasu d czasu.
W obecnej chwili próbuje dobić 16 lvl na rookgardzie. Very Happy
A tak poza tym posiadam jeszce 28 knighta na main w thais na serwerze Thoria, 21 knighta w Thais na serwerze Thoria, 15 druida w Thais na serwerze Thoria i 21 paladyna na Pandori - niestety jest zbanowany, ponieważ gdy kupowałem PACC na ta postać skorzystałem z karty płatniczej mojej mamy a za 3 dni niestety została skradziona , i wszystkie operacje z wykorzystaniem karty z ostatniego tygodnia zostały zablokowane do wyjaśnienia .
kr3tu
Grałem 2 lata, pół roku temu dałem temu spokój... konta mieć mam - dać nie dam Smile
ozyrys
kr3tu na jakim serwerze grałeś i pod jakim nickiem ?
Może się kiedyś spotkaliśmy i się znamy z Tibii. Chociaż w to wątpię w obecnym czasie w Tibii zarejestrowanych jest około 60000 graczy w tym około 20000 z polski ergp najwięcej graczy pochodzi z poslki tylko że nie są to elity graczy na serwerach, przeważnie królują brazyliczcy lub szwedzi, jednak powoli polacy się wyrabiają.

Pozdrawiam
^^ozi
Cult
Kiedyś próbowałem grać w Tibie ale wogóle mnie nie wkręciło. Już bardziej podobają mi się gry w przeglądarkach Wink
UnReAl
WITAM
WMP
UnReAl: ? coś sie walneło? Pisać samo Witam, to nic nie mówi

CO do tibii to ja grałem 3 miesiece i mi sie nie chciało dalej grać. Powtarzam już nie wiem który raz, gry nie są dla mnie :0
SkorpioN
Arin wrote:
SkorpioN wrote:

A potem sprzedasz na allegro? Poza tym przekazywanie kont komukolwiek, nawet za darmo, jest nielegalne wg zasad tej gry. Jeśli chcesz mieć trochę życia - rzuć tą grę w cholerę.

cheers,
Arin.

Rzuciłem tą gre, gdyż wkużyłem się, nie warto tam ufać nawet komuś w kogo wierzysz.
Maxis
Ta gra jest szurnieta ale gram jakoś mi się spodobała tylko ta gra i coniektórzy gracze to lamy boże ja ide raz i mnie jakaś lama biła dostał pare razy z SD i koniec potem ja go dreczyłem hehe asz do rooka ;P hyhy a tak to już mi się nudzi granie ale gram a jak mi się znudzi to i tak nikomu nie dam konta wole se zachować albo niech się straci nawet mam to i tak gdzieś ;p
kr3tu
@ozyrys

Grałem na na początku na Danubii, później na Celeście, pod koniec - z miech na Thorii.

Pozatym, gdzieś w Games napisałem, krótką notę o Tibii, jakby ktoś chciał się czegoś dowiedzieć niech poszuka Wink
GKH
Ja grałem troche na Astara, ale zostawiłem tą gre, poprostu nie dla mnie Razz

A gracie na jakim kolwiek otsie Question
Xaros
Ja kiedys gralem w Tibie. Pogralem 20 min i doszlem do wnoisku ze jets to najbardziej badziewiaska gra na swiecie. Kamera 2D, zero animacji, muzyki, dzwieku no i najwiekszy minus gier internetowych, otorz trzeba ja instalowac na dysku, mumo ze zajmuje te 2MB ale rownziez pobiera 80% lacza. Wiec jesli ktos ma neo to jak bedzie gral przez 1-2 tygodnie bez przerwy to szybko przkroczy limit.
SkorpioN
Nom, niestety.

Najlepiej by było gdyby popracowali nad Tibią i dopiero Ją wrzucili tzn. poprawili grafike, dodali muzyke dla klimatu gry itp.

Powinni jeszcze poprawić dziury w grze, dużo ludzi używa Hack'ów (czyt. haków) i sobie tym pomagają np. zdobywają exp, levele, mają wieczne światło.

Takich dziur jest dużoooooooo więcej.
Czyjeś konto jest BARDZO ŁATWO shack'ować (czyt. shakować).

Metody nie podam, gdyż złamał bym regulamin tej gry ujawniając wszystkim co i jak aby mieć czyjeś konto.

PORADA JAK NIE DAĆ SIE SHACK'OWAĆ:

1. Konto email załóż JEDNO specjalnie na Tibie.
2. Podpowiedź do hasła ustaw: "Twoje hasło w grze"
3. Nawet jak komuś na Tibii ufasz, NIGDY NIE DAWAJ MU:
a) emaila
b) jak mu dasz email to NIE DAWAJ MU swojej daty urodzenia jeśli już nie masz podpowiedzi o Tibii.
c) Jeśli będzie zadawał CI na gg dziwne pytania (załóżmy, że mu podałeś gg) to mu NIGDY nie odpowiadaj, bo na następny dzień możesz nie mieć konta.
4. Nigdy ANI TO NIGDY nie dawaj swojego hasła ani ACC number NAWET Najlepszemu kumplowi
Kontownik
W Tibii mocną stroną nie jest grafika, dzwięk lub kolorowe animacje...
Najlepsze w Tibii jest PvP. System walk jest niepowtarzalny i góruje nad innymi grami !!!

Jeśli chodzi o grafikę i "dziury" to w każdym nowym updacie jest to poprawiane.
Lochium
Gralem w Tibie juz z 2 latka. Swa przygode rozpoczelem na ziemiach Danubi, potem byla Xantera, Arcania a ostatnio Refugia.
GKH
a wiecie może czy te programiki np. AUTOSKILOWANIE są wykrywane w tibii, dostaje się bana za nie Question

Z góry thx za odpowiedź Smile
SkorpioN
co do tego progu (autoskillowanie) mógłby mi ktoś go wyslac na firediablo19@gmail.com ?
darczeku
grałem kiedys w tibie miałem kilka postaci (max lv : 16:P) ale stwierdziłem że za bardzo RYYYJE BAAANIE;/
Taka prawda - uzależnia i przynosi bół głowy [przynajmniej dla mnie]
pozdrawiam
SkorpioN
SkorpioN wrote:
co do tego progu (autoskillowanie) mógłby mi ktoś go wyslac na firediablo19@gmail.com ?

ma ktoś ten program?
odp. na moje wczesniejsze pytanie
darczeku
wpisz w googlach:
tibia tbi
lub po proostu tibia..znajdzie tyle stron że głowa mała...napewno sam znajdziesz..Poza tym czu to nie dziwne że na polskich stronach jest najwięcej "hacków" do tej gry???
SkorpioN
keyloggery
darczeku
myslisz ze porogram, który może ktoś Ci przysłac nie moze miec opcji zapisywania wpisanych danych ??[keylog]Zawsze jest ryzyko:)
SkorpioN
no wiem Smile ale zeby np. na allegro bana nie dostał
Lochium
Jeżeli chcesz 99% bezpieczeństwa użyj (...) Jednak zawsze jest ryzyko hacku(programista nie zyje tylko chlebem i wodą) A na Tibi można bardzo dobrze zarobić, jeśli znajdziesz odpowiednia osobe do zakupu itemsow, kaski.

Edycja Arin: jakkolwiek mam swoje zdanie o tej grze - nie mogę Wam pozwolić na wrzucanie tutaj takich linków - w myśl oficjalnych zasad gry jest to zakazane, a na Frihoście nie ma miejsca na nielegalne rzeczy. Przykro mi.
SkorpioN
Bezpieczeństwo było, ale teraz:

- stara wersja

- ktoś wgrał keyloggera
Arin
Proszę o zaprzestanie postowania tutaj linków do wszelkiego rodzaju hacków czy cheatów do Tibii. Następna osoba zostanie ukarana ingerencją w liczbę Frih$.

Cheers,
Arin.
ozyrys
Arin wrote:
Proszę o zaprzestanie postowania tutaj linków do wszelkiego rodzaju hacków czy cheatów do Tibii. Następna osoba zostanie ukarana ingerencją w liczbę Frih$.

Cheers,
Arin.

To co podałem to nie były kacki tylko link do wolnego serweru tibii, niezależnego serweru opartego na podobnym oprogramowaniu co orginalna tibia. Jeszcze raz powtarzam to nie były hacki do Tibii.
ozyrys
Arin wrote:

Cheers,
Arin.

Masz rację. To nie jest zgodne z regulaminem Tibii.

Pozdrawiam
^^ozi
Arin
ozyrys wrote:
To co podałem to nie były kacki tylko link do wolnego serweru tibii, niezależnego serweru opartego na podobnym oprogramowaniu co orginalna tibia. Jeszcze raz powtarzam to nie były hacki do Tibii.

OTSy są tak samo nielegalne jak hacki i cheaty. Zwał jak zwał, przepraszam ale podtrzymuję swoje zdanie. Od siebie dodam - pozbądź się nałogu jaki m jest Tibia. Najlepiej od zaraz.

Cheers,
Arin.
Kangur
Ja tez grałem w tibie. Tylko na Danubii. Miałem parę postaci najlesze dwie to 22 knight i 13 druid z 32 magic levelem
Timczak
WMP wrote:

CO do tibii to ja grałem 3 miesiece i mi sie nie chciało dalej grać. Powtarzam już nie wiem który raz, gry nie są dla mnie :0

Zgadzam się z tobą tibia to 0 ja grałem 3 miesiące i zrobiłem 46 level potem jacyś kumple gm zjechali mnie w 30 minut do 10 levelu, troche rąbnięte zasady
SkorpioN
Zaczołem wczoraj grać od nowa, mam 8 level Razz
GKH
Arin wrote:
ozyrys wrote:

OTSy są tak samo nielegalne jak hacki i cheaty. Zwał jak zwał, przepraszam ale podtrzymuję swoje zdanie. Od siebie dodam - pozbądź się nałogu jaki m jest Tibia. Najlepiej od zaraz.

Cheers,
Arin.

Heh , ja już dawno nie gram Razz
nudziarskie, i dłuuugie granie polega na tym Razz
ozyrys
Timczak wrote:
WMP wrote:

Zgadzam się z tobą tibia to 0 ja grałem 3 miesiące i zrobiłem 46 level potem jacyś kumple gm zjechali mnie w 30 minut do 10 levelu, troche rąbnięte zasady

Narazie jest tylko jeden polski GM a wtedy kiedy ty grałes to raczej nie było polskiego gm, a poza tym gm nie moga zabijac innych playerów, bo to sie kłóci z ich rolą - maja pomagać tak samo jak tutorzy i consoullerzy.

Pozdrawiam
^^ozio
Timczak
ozyrys wrote:
Timczak wrote:
WMP wrote:

Narazie jest tylko jeden polski GM a wtedy kiedy ty grałes to raczej nie było polskiego gm, a poza tym gm nie moga zabijac innych playerów, bo to sie kłóci z ich rolą - maja pomagać tak samo jak tutorzy i consoullerzy.

Pozdrawiam
^^ozio

Po pierwsze nie mówie o polskim gm' ie (a jest ich 2). Po 2 napisałem że kumple gm mnie zjechali. a po 3 to w tibie gralem jakieś 3 lata temu.

Pozdro Timczak
Kwaki
Gralem kiedys w tibie na Lunarze, znudzila mi sie i chwile nie gralem. Nie dawno zaczalem grac od nowa na Thorii. Na unarze nabilem 24 lvl w miedzy czasie gralem tez na innych serwach a teraz na thorii mam 10 lvl Razz
Mark00
Grałem kiedyś w to to, ale po baaardzo krótkim czasie mi się znudziło, tylko nabijanie leveli i tyle. Już troszkę lepiej się prezentuje RuneScape, gdzie są fajne umiejętności (np. smithing), a w ogóle 100x lepszy jest World of Warcraft w którego miałem przyjemność zagrać sobie przez dwa dni. I uwierzcie mi, WoW dużo bardziej uzależnia Smile
CACHE
Moja historia z Tbia zaczela sie juz dawno Smile
Gralem w to jak najety..... dniami i nocami.... przez Tibie przestalem sie uczyc w szkole Laughing To nie bylo smieszne.... prawie zagrozenie mialem. Postanowilem rzucic granie. Posiadam kilka kąt. O ile bede jeszcze aktywne.... moglbym odstąpic jedno Shocked Prosze o kontakt na PMa Cool
SkorpioN
Dzięki CACHE. Dzięki Tobie gram sobie spokojnie w Tibie i mam prawie 33 level, brauje mi 3%.

Kupiłem najlepszą rózge Razz w grze. Smile.

Jeszcze raz dzięki.
_darcnet_
ostatnio spróbowałem zagrać w tę grę, ale bardzo szybko mi sie znudziło. nie podoba mi się ta gra i nie polecam jej nikomu, ale gustibus non est disputandum (jeżeli coś pomyliłem, to mnie poprawcie). wolę już legendę zielonego smoka, ogame czy pioneersów Smile
Camel
Ja w Tibia grałem z miesiąc może, ale tak samo jak ogame, niesamowicie zżera czas i potrafi ostro uzależnić Smile
Jak się nie studiuje, nie pracuje i do tego jest się na czymś utrzymaniu to można grać spokojnie i nie stresowac się niczym Cool
-Dkt-
gralem na titani
potrafi niezle uzaleznic Rolling Eyes przez to zarywalem noce i pozniej w szkole bylo zle ... srednia mi mocno zleciala
jedyne co mnie troche denerwuje to te PK
jestes juz w tych gorszych ze srednich ( Razz ) i ci nagle wyskakuje taki ktos i bez powodu cie zabija Evil or Very Mad nagle uswiadamiasz ze jestes najgorsza ciota Rolling Eyes mnie jak zabija albo zgine to strasznie klne i wyzywam caly swiat Razz
ta gra niszczy ludzi ... Smile

no i szkoda ze jak zwykle gra ustawiona pod komerche.. ten pacc i inne pierdoly Confused
Arin
http://antitibia.warp10.frih.net/

nie dajcie się tej tępej tak zwanej grze rpg. . .

cheers,
Arin.
Camel
Racja Arin, ja zawsze byłem fanem bardziej interaktywnych gier RPG (Warhammer, D&D).
Pamiętam jak się siedziało po 5-6 godzin ze znajomymi przy przygodzie Smile
Potem człowiek wychodził zmęczony ale też niesamowicie szczęśliwy.
Teraz przerzuciłem się na komputerowe RPG'i typu Neverwinte Nights i World of Warcfarf...
Nie mam już tyle czasu żeby się spotykać na sesje (chyba że na zaliczeniowej Wink ) a gry dają mi jakiś taki substytut tego co było...
WMP
ja grałem w Tibie no dobry miesiąc, lecz nei uzależniłą meni jak koledzy mówią. Szybciej mi się znudziła bo tak sie chodizło i lało, siedizało przed tym monitorem i nic ciekawego nei wynikało z tego. Srednie siedizłęm gdiześ tak z godzinę, chodź nei wiem po co
Calemb
Ja tam w tibie nie grałem ale u kolegi widziałem. według mnie ta gra jest do niczego! A jak sie jeszcze dowiedziałem, że niektórzy za to [płacą to mnie juz totalnie rozwaliło!
OKo-dhh
Grać grałem ale jakoś przestałem gdy skradziono mi zbroje i tarcze(mój błąd bo wystawiłem) ostatnio grałem na jakiś OTS'ie ale już nie gram a szkoda bo wciągła mnie ta gierka. ozyrys pozdro dla ciebie Very Happy
malpa240
Arin wrote:

OTSy są tak samo nielegalne jak hacki i cheaty. (...)
Arin.

OTS sam w sobie z tego co mi wiadomo jest legalny, co innego sposób w jaki się z nim łączymy (Tibia+IPChanger=Nielegalnie).
Dobra, teraz odnosząc się bardziej do tematu.
Grałem w tibię bodajże od wersji 7.4, jednak z biegiem czasu, 7.6+ zamieniłem grę z RL na OTS. Ponieważ CipSoft właśnie rujnował jej urok. Obecnie przestałem grać. I nie wiem czy zacznę kiedyś znów.
gandalfini
Quote:
Typowy tibijczyk to analfabeta, ktury hodzi na potforki. Do tego jeszcze jest knajtem i wali z aksa, a jego kumpel jest drutem i wali z ruszczki. Zdarzają się osobnicy, którzy poszedli, a potem wrucili. Wielu z nich lubi expić na ratach i bugach, czasem chodzą na kafeje, nierzadko wolfują.Najczęściej jednak spotykamy tych co chcą nas zhuntować albo dednonć.
Tibijczyk potrafi przez 20 godzin siedzieć przy komputerze, łażąc po kwadratowej jaskini i zabijając tysiące identycznych, kwadratowych (czasem prostokatnych) potworów. W tym czasie nic nie je (jedynie "meaty") i nie pije (tylko "manafluidy"), nie załatwia się, nie mówiąc już o spaniu. Boi się na 5 sekund odwrócić wzrok od monitora, bo padnie. Gdy po 20 godzinach kończy mu się "stamina", przez 56 godzin (gracze bez płatnego konta 2 razy dłużej) siedzi i płacze, że nie może grać, ewentualnie wchodzi na inną postać.

Żródło ->nonsensopedia http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tibia Twisted Evil

Co do Tibi - w swoich czasach roxowała, teraz to juztylko ciekawostka nie gra Very Happy
pawelabrams
O tak. Radzę przeczytać też "Jesteś uzależniony gdy" (ósma sekcja w tamtym haśle na nonsensopedii Razz )
bpit22
Problemy macie naprawdę straszne. Jeżeli chcecie tracić czas na jakieś głupie gierki to traćcie, ale po co poruszać na poważnym forum sprawę cheatów do tibii?? Poza tym tak na prawdę nie ma cheatów do tibii, bo musiałyby one działać po stronie serwera, możecie co najwyżej użyć bindów do ułatwienia sobie gry, albo zamieniać grafikę na przezroczystą, ale na prawdę mało jest programów do tibii bez keylogerów. Także dajecie sie zhackować na własne życzenie.
Maserman
A powiedzcie mi proszę... jak rozróżnić swoją postać od innej postaci? Po kolorze hełmu?
Bo ja się na Tibii nie znam.. poza tym te kwadraciki Razz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.