FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Algorytmy i Logo Komeniusz

NEO-GRYOK
W województwie małopolskim odbywać się będzie miedzy szkolny gimnazjalny konkurs z informatyki i pan od informatyki zapisał mnie na niego . Lecz będzie tam coś o Algorytmach i Logo Komeniusz czy ktoś wie, co to jest . I czy zna ktoś jakieś poradniki związane z tymi tematami Smile
gecko
Algorytmy: http://it.hk.pl/
Logo Komeniusz to mały i bardzo porosty język programowania. Nie znam stron o Logo.

BTW - zapisujesz sie na konkurs i nie wiesz podstaw (algorytmy)? Troche to dziwne... Tak czy siak powodzenia
Arin
gecko wrote:
Logo Komeniusz to mały i bardzo porosty język programowania. Nie znam stron o Logo.

żółwik żółwik Very Happy. strony o żółwiku znajdziesz tutaj.

cheers,
Arin.
Cult
Jak dla mnie nauka Logo Komeniusza w szkole na informatyce to totalny dezsens! No oczywiście uczymy się w ten sposób jakiś algorytnów, ale sam język do niczego się nie przyda. Logo Komeniusz nie sprawia jakiś większych problemów i wybrano go chyba tylko dlatego że komendy są po polsku.
Co do konkursu to u nas nic nie mówili, a szkoda bo bym się przeszedł Razz
NEO-GRYOK
O tym konkursie można dowiedzieć się ze strony kuratorium oświaty [www.kuratorium.krakow.pl] W zakładce Edukacja informatyczna i następnie I Małopolski Konkurs Informatyczny dla gimnazjalistów "INSTAL'06". PS: ten konkurs jest dla gimnazjalistów. "gecko" dziękuję za linka do algorytmów. Widzę, że nie jest to zbytnio trudne kilka godzin i powinienem to opanować, Smile Ale nadal nie mogę znaleźć programu LOGO już o nim więcej wiem, ale nie mogę ćwiczyć. Znalazłem wersje angielska a poradnik mam po polsku, więc nic nie działa. A na konkursie raczej będzie właśnie wersja Polska Neutral
Cult
Rozwiązanie jest prostsze niż ci się wydaje.
Opcje Arrow Polskie nazwy
i już Very Happy