FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

UWAGA (ctrl+C ctrl+V)

chorazy
Ostrzegam wszelkich lubiacych cytowac obce slowa i nabijac w ten sposob punkty:

Nie bede tolerowal wklejania do postow obcych tekstow i cytatow. Ostrzegam teraz oficjalnie wszystkich zeby nikt sie nie dziwil ze w pewnym momencie straci wszystkie punkty na Frihost.

Kolejnym etapem jest juz tylko ban (a co za tym idzie likwidacja konta www)

Specjalne ostrzezenie dla cirrusa.
mtx
swoją drogą... po czym będziesz poznawał wklejanie?? Smile
chorazy
Widac to na pierwszy rzut oka - dlatego umiescilem ten temat bo po kilku takich wklejanych postach az mnie wnerwilo. Poza tym cytowanie fragmentow prasy w oczy bardzo razi.
mtx
a co jeśli odnosi się to do tematu? dajmy przykład- temat o naszych kochanych politykach i wycinek prasowy do topicu?

spam czy konieczność? a może trzeba strzeszczaś w soich słowach?? Twisted Evil
chorazy
wystarczy link do artykulu - nabijanie punktow przez wklejany cytat na pol ekranu bedzie uwazany za spam!
mtx
a jeśli od siebie napiszę na 2.5 i dodam txt? przecież i tak nie dostanę więcej niż 2.5? a w link.. komu się chce klikać???

sama klikam w co trzeci.. może trochę częściej..
Arin
myślę że chorążemu chodzi o wklejenie cytatu na pół strony i dopisek "i co wy na to?" - i ma rację, to jest spam :). natomiast cytowanie jakiegoś fragmentu, i potem dość rzeczowe, dłuższe, własne wprowadzenie do polemiki to nic złego.

cheers,
Arin.
mtx
ja tam wolę to usłyszeć od bossa Smile

przypuszczam, że o to chodzi, bo mnie to też wkurza, kiedy ja się produkuję ileś linijek tekstu, a ktoś sobie rąbnie coś z netu..

a czy dopuszczalne jest, żebym np wkleiła swój art i potem komentowała go szerzej po jakiś wypowiedziach? bo ciężko kleić art i jeszcze zrobić samemu polemikę.. Smile
chorazy
co masz na mysli mowiac art? (bo ja nie mowie slangiem Wink a co do bossa no coz - tutaj ja jestem lokalnym bossem Wink (nie tylko ja ale miedzy innymi) wiec ....
mtx
boss to wszyscy ci, co mi 'rozkazywać' mogą... czyli też Ty...

art - >artykuł... skrót mojej 'profesji' Wink

to jak z tym wklejaniem i analizą w kolejnych postach, po innych wypowiedziach??
WMP
Dawno mnei tu nie było...

Wydaje mi sie ze przez cytowanie nie dostaje sie punktów, pamietasz tamtą zabawe w cytownaie? szedł 1.00 za sam systa wiec sie chyba nei dostaje punktów za cytaty
Arin
chorazy wrote:
co masz na mysli mowiac art? (bo ja nie mowie slangiem ;-) a co do bossa no coz - tutaj ja jestem lokalnym bossem ;-) (nie tylko ja ale miedzy innymi) wiec ....

nie bossem tylko szeryfem :P. prawo już jest - egzekwujesz prawo, a nie tworzysz nowe :P. fajnie by było gdyby to egzekwowanie było bardziej widoczne :P.
Kudlaty
ja myślę ze można by cytować ale tylko w znaczniku code lub quote... wtedy punkty sie chyba nie naliczają... a nie trzeba sie przenosić na jakąś stronę...
hmmm... tak ogólnie to tez jestem za tym by wypowiadać się troche wiecej niż kulku słownie... chyba ze jest to konieczne... ale przeciez... jak moze być konieczne wypowiadanie sie na 2 słowa...
Kudlaty
ja myślę ze można by cytować ale tylko w znaczniku code lub quote... wtedy punkty sie chyba nie naliczają... a nie trzeba sie przenosić na jakąś stronę...
hmmm... tak ogólnie to tez jestem za tym by wypowiadać się troche wiecej niż kulku słownie... chyba ze jest to konieczne... ale przeciez... jak moze być konieczne wypowiadanie sie na 2 słowa...
cirrus
Dokładnie, skoro cytaty nie są dozwolone to prosze zrobić do tego odpowiedni mechanizm. Zacytowałem coś kilka razy, ale prosze zobaczyć jak pod tymi postami rozwijały się dyskusje. Zresztą sam Choracy zabierałes w nich glos wiec widzisz, ze to czasem jest potrzebne.
Na tym forum jest malo merytorycznych wypowiedzi bo wiekszosc kieruje sie jakismis punktami. Czasem w dyskusji potrzebny jest cytat i nie chodzi o punkty, tylko o wartosc merytoryczna.
mtx
to od teraz umawiamy się oficjalnie, że wszelkie cytaty itd umieszczamy w zacznikach cytatów i będzie po problemie..

jedyne co mnie zastanawia, to czy moje inne 'dzieła' txty przeze mnie 'cytowane' powinny też być w cyt. czy mogę normalnie??
Kudlaty
myślę że nasze dzieła można umieszczać normalnie nie cytatach... bo tego wszędzie nie da sie znaleźć tak jak jakichś artykułów wszechdostępnych... a pozatym to nasze dzieła wiec... skoro nasze to my mamy do nich prawa i mozemy na tym zarobic a nie tak jak na czyims zarabiać... chyba sie ze mną zgodzisz chorazy
v3nd0r
Jak nigdy odgorne postanowienia nic nei zmienia, mzoe troche bardziej znienawidzimy modow. Ale przyznam racje im i dobrze ze jest kto to kontroluje, bo tez nie wkurzaja takie posty.

Lepiej zamiast ukladac zwiezla definicje postu spamerskiego, zastanowmy sie czy piszac post, albo wklejajac cos brutalnie ctrl +c , ctrl +v nie spamujemy.

Cirrus jesli dobrze zrozumiaelm masz na mysli posty gdzie dajesz jakis cytac, wklejaac go brutalnie, a pozniej mowisz ze dyskusja sie rozwinela? Nie czytalem twoich wszytskich postow, ale widzialem duzo postow w stylu a co sadzicie o tym i duzy cytat, jesli twoje posty sa takie to szkoda mi ciebie. Mowisz ze dyskusja sie rozwinela, wszytsko aldnie piknie, ale myslisz ze ty sam nie mogl bys napisac cos pod tym cytatem, nie wylacznie i co wy na to? To rozumiem, oby takie byly twoje posty.

Sam z doswiadczenia moderuje pare for, i wiem ze ludzie sami musza sie nauczyc, czasem tylko trzeba im droge pokazac. Jesli kiedys powstanie forum z cytatmi to spamerzy beda w niebowzieci, tylko czy bedzie chcialo im sie wtedy spamowac Razz

Przed napisaniem, albo zacytowaniem postu, zapytajcie sami sienie czy jakby to bylo zwykle forum bez hostingu czy wtedy wklejalisbyscie tut ten cytat.
mtx
powiedzmy sobe szczerze, że wątpię, czy pisalibyśmy tu, gdyby nie hosting.

dlatego trzeba mieć wyrozumiałość dla spamowania, bo tak to było, jest i będzie- po to to forum jest.

chodzi tylko o to, że możemy iść na łatwiznę, wklejać co popadnie i pisać byleby odrobić swoje.

pytanie czy tak długo można pociągnąć...

ja proponuję zrobić temat, w którym ci co chcą mogą sobie pospamować- po prostu wklejać co bądź, pisać bzdury itd. ale wtedy restrykcyjniej traktować spm w reszcie forum.

czasem nie chce mi się nic pisać, ale wiem, że muszę, żeby nie stracić za dużo $ i co wtedy? kapa...
Cano
Nikt nie spamuje tak dobrze jak Polacy. Zobaczcie temat "To wlasnie my - Polacy" (http://frihost.com/forums/vt-2497.html). To jest właśnie taki temat do spamowania. Zresztą ten wbrew założeniu - żeby ograniczać spam - też stał się polem do bez sensownej dyskusji. Wcześniej wspomniany przeze mnie temat nie różni się za bardzo od "powitania na wstępie" za to jest w nim więcej offtopiców. Np. taki Kudlaty nabił sobie sporo postów pisząc, że kogoś wita czy coś w tym stylu (tutaj zresztą ma podwójnego posta, którego nie chciało mu się usunąć, ale cóż, skądś musi mieć te prawi 400 napisanych postów...). Albo zaobaczcie na takiego Skorpiona. Zrobił 7 TEMATÓW w ciągu około 1 godziny! Zresztą może nawet więcej tylko chyba coś już usunięto. Zobaczcie jeszcze na zielaczka http://frihost.com/forums/search.php?search_author=zielaczek
Spamer jakich mało - ja bym prosił jakiegoś moderatora, aby on z kolei zwrócił się o usunięcie konta do administratora. Zresztą i tak sam to zrobię Razz. Mam jeszcze drugą prośbę do mederatora - zrobić coś z tematem "To właśnie my - Polacy". Nie dość, że wychodzimy na idiotów Razz to ten temat wydaje mi się zupełnie zbędny. Rejestr jest w Memberlist u góry strony Razz.

Pzdr
Cáno
mtx
Polacy talent do spamowania mają straszny

ja też nie czuję się bez winy, bo piszę w wielu tematach, ale ja akurat tak mam. Jak mam czas uwielbiam wyrażać swoje zdanie.

ale przynajmniej staram się mieć raczej paru zdaniowe posty...
Kudlaty
Ludzie... to troche bez sensu... rozmawiamy o tym spamowaniu... mówimy jak można temu zapobiec i wogóle... ale czy to ma jakiś sens skoro nie robimy nic w tym kierónku tylko mówimy o tym siedząc z założonymi rękami... moim zdaniem to bez sensu... zróbmy s końcu coś... bo myślę że tak nie może być...
Arin
@mtx
Jeśli masz swój art - tak jak masz na swojej stronie, i chcesz wywołać polemikę na jego temat, bądź poprosić o komentarz itp - moim zdaniem masz prawo wkleić cały swój art. CAŁY SWÓJ. i nikt nie powinien się czepiać, chyba że piszesz bez sensu, flejmujesz, albo kogoś obrażasz. Ja robię zawsze tak, że jeśli jakiś art się mi spodoba, i chcę się na forum z nim podzielić - cytuję, owszem, ale najwyżej kilka pierwszych linijek, i daję link na końcu. Nie ma co się oszukiwać - ludzie byli leniwi, są, i będą, i jeśli się nie zainteresuje czytelnika od razu, a tylko napisze "fajny art o transcendencji, co o tym sądzicie? [i tu link]" to większość z lenistwa nie kliknie. Więc trzeba się starać znaleźć samemu złoty środek. I nie łam się że dużo postów piszesz, bo ja czytam tu wszystko (z wyjątkiem tych badziewnych tematów o grach, opisach na gg itd) i naprawdę daleki jestem od nazwania Ciebie spamerką. Spokojnie. Pisanie z sensem i często znacznie różni się od spamowania. Znacznie.

@[pisanie na tym forum dla hostingu]
Nie, tu się nie pisze dla hostingu. Tu się faktycznie pisze, żeby wyrażać swoje poglądy, swoje przekonania, i swoje zdanie. Żeby prowadzić poszerzające horyzonty dyskusje. Nie wmawiajcie sobie że pisze się tylko dla punktów. I nie próbujcie się tym usprawiedliwać. Darmowych hostingów jest na pęczki. Warunkiem korzystania z akurat tego jest przyzwoite wypowiadanie się na forum - jeśli tego się komuś nie chce to już jego problem.
Jeszcze raz napiszę - EKIPA MONITORUJE POSTY! - potem się dziwicie dlaczego czekacie po 5 dni i dłużej na hosting. Ano dlatego że piszecie jednozdaniowe wstawki, tylko dla punktów. Żeby coś dostać trzeba tutaj najpierw coś dać od siebie.

Wielkie szczęście mają spamerzy że chorąży jest jak widać zabiegany i nie zagląda na forum zbyt często, a Arcio raczej kładzie lagę na wszystko. Żeby położyć kres spamerstwu nie wystarczy pisać kwiecistych ostrzeżeń tylko trzeba zacząć działać. Ciąć punkty, frihsy i zamykać durne wątki. Wtedy są szanse na zmiany. W innym przypadku możemy sobie wołać na puszczy. Mam więc nadzieję że modki się poprawią.

cheers,
Arin.
mtx
od razu się zrobiło ciepło od Twoich słów Razz

ustaliliśmy zadasy - starajmy się ich przestrzegać, poza tym myślę, że warto moderować w pewien posób zwracając uwagę na to kto co pisze...

proponuję wyjść z propozycją do admina, żeby zamontował komponent zgłaszania postów do modów.. dzięki temu bez problemu moglibyśmy robić sami porządek - co z tego wyjdzie nie wiem, ale cel szczytny Razz
Arin
mtx wrote:
proponuję wyjść z propozycją do admina, żeby zamontował komponent zgłaszania postów do modów.. dzięki temu bez problemu moglibyśmy robić sami porządek - co z tego wyjdzie nie wiem, ale cel szczytny Razz

Uuu, z tego co zdążyłem się połapać czytając inne subfora i pisząc z Bondingsem apropo kodowania plznaczków, to on ma charatker taki że o wiele szybciej wymieni polskich modków niż dołoży cokolwiek do silnika forum. Zauważ, że tylko my tu mamy taki problem. Angielskojęzyczni modkowie i admini trzymają wszystko w ryzach.

cheers,
Arin.
mtx
tia??

eee tam...

pogadam z nimi.. lubią mnie tam Smile

bo u nas jest tylko 2 modów, a to na naszych polaków za mało... Very Happy
Arin
mtx wrote:
pogadam z nimi.. lubią mnie tam :)

http://frihost.com/forums/vt-3725.html
punkt 14.

zauważyłem przypadkiem, dopiero teraz ;).

u nas tylko dwóch? tylko czy aż? ;) na innych językowych jest ponoć tylko po jednym...

cheers,
Arin.
Kudlaty
co jak co... ale myślę że mod do zgłaszania postów zainstalują... bo nic na tym nie stracą... mogą tylko zyskać... Smile

pozatym to nie jest duzo roboty przy tym... jesli chca to nawet ja im moge to zaimplementować... Smile
WMP
Racja, muszą zainstalować. Szkoda tylko ze nei ma szybkiej odpowiedzi, ale na tym zarabiają Smile

Cano: Zieleniaczek jest po prostu zielony z zasad pisania na forum. Ja popieram jego kandydature na range banned Smile
mtx
powinni bo byłoby to z sensem.. ale tego nie zrobią z niewiadomych przyczyn. tylko, że tu trzeba by taki, że zgłoszenia nie idą do admina tylko do modów...

ale przecież to też da się napisać..

ale skoro stwierdzili, że nie chcą.. z resztą praktycznie żadnych komponentów jakie znam do phpbb.

cóż... nic nam do tego..

a szkoda
v3nd0r
Podobalo mi sie jedno stwierdzenie w tym watku... ze piszemy na tym forum poto aby wyrqazic wlasne zdanie. I to jest chyba moral tych wszystkich naszych wypowiedzi.

Drugim innym problemem jest chyba wiek co poniektorych userow ,jak wiadomo oni np. nie widza nic w tym zlego ze np. witaja sie z kazdym nowym na forum (nie bede rzucal nazwiskami) ja osobiscie tego nie robie, nie dla tego ze jestem nie mily, tylko dla tego ze to jest po prostu spam nic wiecej... Bo watpie ze w taki sposob wyrazasz swoja jakas opinie. Ale to jest wylacznie moje zdanie. Jak dla mnie mozecie sobie pisac w tych tematach mi to zbytnio nie przeszkadza, ale ja tam pisac napewno ne bede Smile bo to spam jakich malo.

POzdrawiam jeszcze wszystkich hipokrytow na tym forum, wiem jest was tu troche.
Kudlaty
co do witania to ja sie przyznaje do tego... bo to chyba jedyny temat gdzie można pisać coś niby bez sensu a może i z sensem... napewno niektórzy cieszą się z tego ze ktoś ich zauważył i sie przywitał... a przynajmniej tak mi się zdaje...
no ale cóż...
może i źle robie... w sumie to ostatnio tak jakos z przerwami tu zaglądam bo coraz mniej czasu... Sad
ale staram sie jakoś...

wielka szkoda ze nie chcą zainstalować co poniektórych komponentów... a przcież myślę że i im by sie czasem przydało...
Arin
Kudlaty wrote:
wielka szkoda ze nie chcą zainstalować co poniektórych komponentów... a przcież myślę że i im by sie czasem przydało...

Istnieje forum, na którym można wyrażać swoje nawet najbardziej szalone propozycje i pomysły. Jeśli masz problem z angielskim napisz do mnie pmkę - pomogę Ci napisać.

cheers,
Arin.
Kangur
Bardzo dorby temat miejmy nadzieje ze chociaż do minimum zmiejszy plagiaty
GKH
Ain edytuj ten temat na temat przyklejony, bo nowi użytkownicy chuba nie czytaja starych postów Wink
Arin
za takie wygrzebywanie martwych tematów i dopisywanie zlepku bezsensownych wyrazów - będę Wam ciął frih$. żeby potem nie było płaczu.

-close-
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.