FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Manifestacje gejów i lesbijek - za czy przeciw?

Manifestacje gejów i lesbijek - za czy przeciw?
Za
45%
 45%  [ 16 ]
Przeciw
54%
 54%  [ 19 ]
Total Votes : 35

Postman
Ostatnimi czasy głosno o manifestacjach homoseksualistow, tym wieksze zamieszanie bo co nielegalne to bardziej interesujace. Osobiscie nie mam nic do osob ktore nie sa hetero, ich sprawa a nie moja. Jednak przez manifestacje ludzie tworza sobie zly obraz geja badz tez lesbijki. Jest to obraz homoseksualisty ktory wszystkim chce pokazac jakie ma upodobania seksualne, do tego dochodza chcec prawa do adopcji dzieci przez pary tej samej plci (mowie stanowcze nie!nie!nie!) i tak wszyscy homoseksualisci sa wrzucani do jednego worka co jest oczywiscie niesprawiedliwe. Jednak wcale sie nie dziwie ze tak sie dzieje.
W ogole to nie rozumiem tych parad rownosci, manifestacji - nie rozumiem bo nie widze aby przeprowadzanie ich dalo pozytywny skutek, jest wrecz odwrotnie.
Sam bym poszedl na taka paradę gdyby geje i lesbijki byli w Polsce przesladowani, ale przeciez tak nie jest, nikt ich na stosach nie pali!
Wiec czemu wiekszosc gejow i lesbijek (bo oczywiscie nie wszyscy) nie moga zyc spokojnie? Bez tych manifestacji, które przysparzaja im chyba tylko problemow i niemiłych (chamskich) sytuacji.

Oczywiscie nie byloby takiego szumu gdyby nie zakaz przeprowadzania tych manifestacji. Wiele jest glosow ze to wbrew konstytucji, ze jest wolnosc pogladow itd. itp i oczywiscie ta wolnosc jest bo jak wczesniej pisalem nikt homoseksualistow nie przesladuje, a jezeli w zyciu codziennym spotykaja ich nieprzyjemnosci ze strony innych ludzi to jest juz to wina kultury w jakiej zyjemy, a z tym nie warto walczyc.

Tak wiec wiekszosc Polakow jest przeciwna paradom rownosci wiec decyzje o zakazie manifestowania homoseksualistow nie sa wcale takie bezzasadne.

No to teraz Wy
gecko
Oni po prostu są głupi. Chodzi mi o to, że takimi manifestacjami uzyskują efekt odwrotny od zamierzonego. Bo zamiast pokazywać ludziom że są normalni ale inni (hmmm wiecie o co chodzi Razz ) to pokazują tylko to, że chcą pokazać swój rodzaj seksu i są poza prawem. Dopóki to tak wygląda to jestem przeciw

A co do adopcji... No bez jaj! Wyobraźcie sobie że jesteście takimi dziećmi: co powiedzielibyście w podstawówce jakby sie ktoś was spytał jak sie nazywa wasza matka? Albo na pierwszych lekcjach biologii gdy dowiadujecie sie że coś nie tak z waszysmi rodzicami? To jest po prost uzamolubstwo! Tylko by pokrzywdzili te dzieci! Stanowczo jestem przeciw adopcji przez homoseksualistów!
Arin
Postman wrote:
(...)Jednak przez manifestacje ludzie tworza sobie zly obraz geja badz tez lesbijki. Jest to obraz homoseksualisty ktory wszystkim chce pokazac jakie ma upodobania seksualne, do tego dochodza chcec prawa do adopcji dzieci przez pary tej samej plci (mowie stanowcze nie!nie!nie!)

oni manifestują dlatego, że mają powód. i bynajmniej nie jest to chęć pokazania swojej inności.

Postman wrote:
Jednak wcale sie nie dziwie ze tak sie dzieje.
W ogole to nie rozumiem tych parad rownosci, manifestacji - nie rozumiem bo nie widze aby przeprowadzanie ich dalo pozytywny skutek, jest wrecz odwrotnie.

podziękujmy radiu maryja, naszemu dziennikowi, elpeeriadzie, pisownikom, i wygolonym z młodzieży.

Postman wrote:
Sam bym poszedl na taka paradę gdyby geje i lesbijki byli w Polsce przesladowani, ale przeciez tak nie jest, nikt ich na stosach nie pali!

to największa bzdura jaką słyszałem! była kiedyś taka akcja walki z homofobią, której głównym hasłem było "niech nas zobaczą". najmocniej akcetowali się poprzez bilbordy z trzymającymi się za ręce - parą dziewczyn i parą chłopaków. weź sobie na sieci poczytaj co dotknęło tych czworo dzięki zgodzie i odwadze na pokazanie się. nie drażnij mnie, że polacy nie prześladują homoseksualistów. polacy to jeden z najciemniejszych narodów w europie.

Postman wrote:
Wiec czemu wiekszosc gejow i lesbijek (bo oczywiscie nie wszyscy) nie moga zyc spokojnie? Bez tych manifestacji, które przysparzaja im chyba tylko problemow i niemiłych (chamskich) sytuacji.

dlatego, że jak tylko wychodzi że są homoseksualistami wali się ich świat!! wylatują z pracy, tracą przyjaciół, a niejednokrotnie jeszcze stają się ofiarami pobicia. ciękiego pobicia.

Postman wrote:
(...) a jezeli w zyciu codziennym spotykaja ich nieprzyjemnosci ze strony innych ludzi to jest juz to wina kultury w jakiej zyjemy, a z tym nie warto walczyc.

chyba upadłeś na głowę. nie będę się biernie przyglądał jak dwóch łysoli kopie kogoś tylko za to że śmie kochać drugą osobę tej samej płci!! kochać to jest taka cholernie wielka zbrodnia?!

Postman wrote:
Tak wiec wiekszosc Polakow jest przeciwna paradom rownosci wiec decyzje o zakazie manifestowania homoseksualistow nie sa wcale takie bezzasadne.

łał - iście wyraz polskości dałeś teraz.

i jeszcze jedno - nie wplątuj w tą dyskusję aspektu homoseksualnych par wychowujących dzieci. to tak jakby się z kimś kłócić o działkę na marsie. najpierw trzeba tam dolecieć, ergo najpierw ludzie muszą się nauczyć tolerancji.
Jakub
A wedlug mnie dobrze ?e wyszli na ulice, nie przesadzajcie, jak by ka?da manifestacja mia?a przynosi? skutek odwrotny to watpie ?eby kto kolwiek jaka kolwiek organizowal. gurnicy robia o wiele wi?ksze szkody ni? zamieszki przy manifestach homosexualistów ale ich to jakos nikt nie chce zniech?ca? czy mówi? ?e nie pozwoli na manifest dlatego ze trzba zaga?owac policje w to.

No kto powie zwi?zka zawdowym ?e nie pozwala z powodu mo?liwych zamieszek i co najleprzez przez samych demonstruj?cych.

Czy ten juz mój przyk?adowy górnik rozni sie od homosexualisty?

Obaj chca pokaa? publicznie ich sytacje spo?eczn?. obaj nie maj? jej najleprzej.
I obaj wywo?uja kotrowersje.

A dlaczego zabrania? tylko dlatego ?e ktos przyjdzie i zacznie obra?ac? Czyli w polsce nie ma rzadu,sadów policja jest nie potrzebna, no bo rz?dza ci którzy wyjd? na ulice i zaczn? robi? demolke, bo potrafi? zablokowa? konstytucje, w takim raiz epo co trybunal konstytucyjny?

powinni wychodzi? na ulice powinni domaga? sie takiego samego prawa konstutucynego do wolno?ci pogladów oraz orietacji.

A tak w?a?ciwie to jakie to niebezpiecze?stwo? paru huliganów którzy id? sobie powrzeszcze? i pobi? ka?dego kto im sie nawinie, no to gratuluje wszyscy ie przyznali w ten sposób ?e oni moga tak robi?. Kamery na ulicach, patrole policji i firmy ochroniarskie po co to je?eli my dajemy huligan? furtke aby mogli sie wyszale?.
chorazy
Z calym szacunkiem dla gejow i lesbijek - nie jestem ich przeciwnikiem - ale to nie jest naturalne (pod wzgledem biologicznym). Nalezy sie im szacunek jak kazdemu czlowiekowi, ale manifestacje to po prostu zalosna chec zwrocenia na siebie uwagi i sa po prostu smieszne. (tymbardziej ze z gory wiadomo jak sie skoncza)
Jakub
Skoro szanujesz ich jak kazdego innego czlowieka to gdzie jest twój szacunek do ich godnego ?ycia, ?ycia bez ci?glego ucisku psyhicznego ze strony spoecze?stwa?

efekt nie jest odwrotny i mo?na byl sie o tym przyekona? wczoraj gdzie do tych manifestacji do?aczy?o mnustwo osób hetero w tym poltycy.

Ciekawe co teraz zrobicie znów zmienicie zdanie ?e no tak teraz to jednak ma sens.

Powtarzanie argumetu ?e manifestacja przynosi odwroty efekt to pwtarzanie be?kotu kogo? kto sie wypowiedzia? w mediach a o socjologi nie ma zielonego poj?cia Wink
grumman
manifestacja swoja droga dobrze ze im zezwolili bo to jest podstawowe prawo demokracji a ze manifestuja swoja odmiennosc to jest ich sprawa. takie samo prawo ma ta "normalna" mlodziez wszechpolska. jedyna roznica ze ci z mlodziezy nie ptrafia demonstrowac pokojowo i bez ekscesow. ja do super tolerancyjnych nienaleze ale kamieniami nie bede rzucal. jezeli ta cala parada przebiegla by tak jak w holandii to bym surowo ukaral organizatorow ale bylo spokojnie to niema sie czego czepiac. homoseksualisci byli, sa i beda. i do puki sa kulturalni i nie zachowuja sie obscenicznie w mjejscach publicznych ja niebede przeciw.
Arin
grumman wrote:
jezeli ta cala parada przebiegla by tak jak w holandii to bym surowo ukaral organizatorow ale bylo spokojnie to niema sie czego czepiac. homoseksualisci byli, sa i beda. i do puki sa kulturalni i nie zachowuja sie obscenicznie w mjejscach publicznych ja niebede przeciw.

obojętnie jaka demonstrancja - nie ma prawa nikt zakazywać. nawet jeśliby demonstrujący sobie zechcieli demonstrować nago!
Quote:
Art. 57.Konstytucji RP mówi - "KAŻDEMU ZAPEWNIA SIĘ WOLNOŚĆ ORGANIZOWANIA POKOJOWYCH ZGROMADZEŃ I UCZESTNICTWA W NICH"

albo prawo jest równe dla wszystkich albo prawa nie ma w ogóle.

Poczytajcie sobie te raporty - świetnie pokazują tak zwaną "równość" i "tolerancję". Nie tylko w naszym kraju.
grumman
ale jak bys poczytal dalej ten artykul to dowiesz sie z sa wyjatki, w ktorych zakazuje sie demonstracji.
na przyklad
jezeli sposob demonstrowania uwlacza ludzkiej godnsci. do tego kwalifikuje sie nagosc. i gdybys chcial przejsc spod palacuy kultury pod sejm nago bez komplenie zadnych ciuchow to by zabronili takiej demonstracji. a gdybys sie uparl i zrobil nielegalnie to by cie zamkneli. dlatego u nas na paradzie techno dziewczyny tancza ubrane w porownaniu do tego co sie dzieje w belonie czy holandii Razz
Arin
grumman wrote:
ale jak bys poczytal dalej ten artykul to dowiesz sie z sa wyjatki, w ktorych zakazuje sie demonstracji.
na przyklad
jezeli sposob demonstrowania uwlacza ludzkiej godnsci.

lol, to weź rozkręć kampanię na rzecz zamykania plaż naturystów, bo oni tam strasznie ludzkiej godności uwłaczają, i nielegalnie się gromadzą.

boże, ciemnogród!
grumman
dlaczego ciemnogrod co ja tam takiego napisalem ??? nie jestem za zamykaniem plaz nudystow ani za zamykaniem kobiet w klasztorach ja tylko przytoczylem przyklad kiedy zabrania sie demonstracji.
jestem facetem i lubie kiedy dziewczyny paraduja skompo ubrane. ale gdybys widzial co sie dzialo w holandii na takiej paradzie to bys sie zdrowo usmial. mam nadzieje ze taki sposob pokazywania swojej odmiennosci nie przyjdzie do polski bo wtedy wyjde z palka na ulice. a bojowki a czerwono bialych "mundurkach" z trzema paskami pujda wtedy za mna. do homoseksualistow narazie nic niemam ale do czasu jak zaczna sie dziac takie cyrki jak u nich a jezeli beda chcieli adoptowac dzieci to tym bardziej. uwazam sie za osobe raczej nowoczesna (to jest moje zdanie i niemusicie tego przyjmowac do wiadomosci ani sie z tym zgadazc). jednak moje pojecie na temat "rodzina" jest stare jak swiat. rodzina jest tam gdzie jest maz, zona i dziecko (dzieci) a nie dwoch tatusiow albo dwie mamusie to moim zdaniem jest niezdrowe.
Black & White
Nie czytałem wszystkiego co napisaliści.
Moje zdanie jest takie, że wszyscy jesteśmy tak samo ludźmi, tak samo Polakami i mamy takie same prawa.
Ja jako hetero jestem w stu procentach po stronie mniejszości zarówno seksualnych jak i religijnych.
To jest podstawowe prawo wszystkich.
Dzisiaj nie pozwolą mniejszościom na to co im wolno, jutro nie pozwolą organizować imprez na powietrzu, a pojutrze będziemy znowu komunistami.

Każde łamanie przez Kaczyńskiego i jego pachołków wolności jednego człowieka to łamanie wolności wszystkich.

Najbardziej mnie śmiech ograrnia kiedy widzę tych brudasów z samoobrony, pisu i młodzież wszechpolską.
Oni nam jeszcze wyjdą bokiem, a Ci którzy oddali głosy na Kaczora i PiS będą tego żałować
Arin
grumman wrote:
jestem facetem i lubie kiedy dziewczyny paraduja skompo ubrane. ale gdybys widzial co sie dzialo w holandii na takiej paradzie to bys sie zdrowo usmial. mam nadzieje ze taki sposob pokazywania swojej odmiennosci nie przyjdzie do polski bo wtedy wyjde z palka na ulice. a bojowki a czerwono bialych "mundurkach" z trzema paskami pujda wtedy za mna. do homoseksualistow narazie nic niemam ale do czasu jak zaczna sie dziac takie cyrki jak u nich a jezeli beda chcieli adoptowac dzieci to tym bardziej.

to jest właśnie ciemnogród. prezentujesz poglądy przyprawiające mnie o mdłości.

po pierwsze:
* laseczki mają być ładne zgrabne i półnagie, bo prawdziwy mężczyzna sobie lubi na nie popatrzeć
* laseczki zwane żonami mają "dbać o dom" (hahahah) prać, sprzątać i gotować

po drugie:
* nie mam nic przeciwko homoseksualistom. przynajmniej dopóki jakiegoś nie widzę. potem już może być różnie.
* kategorycznie się nie zgadzam na okazywanie przez nich ich inności! zwłaszcza przez dwóch całujących się facetów! ale na półnagie laseczki bardzo lubię patrzeć.
* pójdę na ulicę z pałką! bo taka odmienność mi się nie podoba! nie obchodzi mnie, że mnie to zupełnie nie dotyka, że oni po prostu żyją dla siebie i do mnie się nie będą doczepiać - po prostu ja jestem prawdziwym zdrowym mężczyzną i nie pozwalam!

ciemnogród. zastanów się człowieku nad sobą. i jeszcze raz mówię - nie mieszajcie w to adopcji dzieci, bo jest ona zupełnie inną sprawą.
grumman
Quote:

* laseczki mają być ładne zgrabne i półnagie, bo prawdziwy mężczyzna sobie lubi na nie popatrzeć

widziales wczesniej zebym cos takiego napisal. owszem lubie jak na ulicy jest mnostwo sponiczek, lubie jak moja dziewczyna ubiera sie seksownie chodz nie nalezy to tych super duper. jest poprostu kobieca i to mnie wystarczy. jestesmy ze soba juz dosc dlugo. nie zaprzeczysz ze faceci sa wzrokowcami

Quote:

moze ty tak lubisz ale mnie chodzilo o model rodziny a nie o czynnosci jakim poddaja sie domownicy. w takich sprawach nalezy dojsc do kompromisu ale ty takiego slowa nieznasz.
Quote:

* nie mam nic przeciwko homoseksualistom. przynajmniej dopóki jakiegoś nie widzę. potem już może być różnie.

bo niemam. dopuki nie wyskoczy na ulice w zemykach ponabijanych cwiekami i bedzie ocieral sie o slupy oswietleniowe

Quote:

* kategorycznie się nie zgadzam na okazywanie przez nich ich inności! zwłaszcza przez dwóch całujących się facetów! ale na półnagie laseczki bardzo lubię patrzeć.

alez skad!! na samym poczatku napisalem ze jestem pozytywnie nastawiony do demonstracji i zgadzam sie na ich organizowanie pod warunkiem ze beda sie odbywac w sposob spokojny i kulturalny a nie obsceniczny
a co do calowania sie dwoch facetow czy kobiet to juz szczegoly w ktore nie wnikam. to akurat mnie nie gorszy ale gdy w parku na laweczce kolo bawiacych sie dzieci nawazjem sobie wkladaja dlonie w majtki to inna sprawa.

Quote:

* pójdę na ulicę z pałką! bo taka odmienność mi się nie podoba! nie obchodzi mnie, że mnie to zupełnie nie dotyka, że oni po prostu żyją dla siebie i do mnie się nie będą doczepiać - po prostu ja jestem prawdziwym zdrowym mężczyzną i nie pozwalam!

mowilem w kontekscie wlasnie dzieci. bo ten aspekt w homoseksualizmie mnie drazni. nie obchodzi mnie jak sobie taka para (meska badz zenska) zyje na codzien. jezeli beda dazyc do adopocji dzieci (jej zalegalizowania) to wtedy wyjde na ulice (moze nie z palka bo to miala byc metafora) ale napewno nie pozwole na to. bo to jest z lekka nie naturalne (widziales kiedys zeby facet urodzil dziecko ?? albo kobieta bez ingerencji w to faceta badz jego jednej jedynej komorki zaszla w ciaze ??)

mowisz ze sprawa adopcji dzieci przez zwiazki homoseksualne nie dotyczy tego ?? no to w takim razie czego dotyczy ?? wypraw na ksiezyc ??
mtx
Jestem za zarówno możliwością demonstracji...

dlaczego? bo w takich momentach ludzie z Młodzieży Wszech Nazistowskiej (przepraszam Polskiej) rozdają ulotki pt. Homoseksualiści próbują rozbić społeczną komórkę jaką jest rodzina, bo inni obrzucają ich jajkami i w tym widać jak bardzo traktujemy wszystkich normalnie. Dlaczego nikt nie zabroni istatnienia Nazistom z Młodzieży? Dlaczego nikt nie zamknie Rydzyka za robienie wody z mózgu, wyzyskiwania pieniędzy (mało to zaginęło datków w np samochodzie ojca R?), dlaczego nikt nie doprowadzi do porzadku Marcinkiewicza, któy przez długi czas chciał podnieść akcyzę, żeby spadły ceny? Dlaczego nikt nie obrzuca jajami Leppera za to co robi, tylko 25% jest za o 27% nie wie czy powinien wejść do koalicji z PiS?
Dlaczego do #%$@#$% czepiacie się ludzi w 100% normalnych? Homoseksualizm był od starożytności. I nikt nigdy nie powiedział, że to co jest w mniejszości jest niezgodne z naturą czy coś. Facetów na świecie też jest mniej i co? to powód żeby ich wybić? Bo są zwyrodnieniem? Bo mają kurduplowaty chromosom Y, który z czasem zaniknie i facetów nie będzie? Jakoś nikt tak nie uważa, bo faceci zdobyli 'rynek' siłą. I heteroseksualiści też.

Jestem też za ślubami i adopcją. Dlaczego gdy ktoś się kocha nie może uwieńczyć tego jak chrześcijanin (czy inny wyznawca religii)? Dlaczego, gdy ta druga osoba wyląduje w szpitalu nie może się dowiedzieć partner/partnerka co się dzieje? Dlaczego nie może dostać spadku, nie mogą wypełniać razem zeznania podatkowego? Nosić jednego nazwiska? Przecież to nie od razu oznacza lizanie się na środku ulicy! A poza tym zdecydowanie wolę dziecko w ramionach homoseksualistów niż w sierocińcach i domach dziecka! Ktoś, kto będzie musiał znacznie bardziej zapracować na dziecko, bardziej je doceni. A nie ma żadnych badań, że wychowanie w takiej rodzinie uwłaczy psychice. Z tym się nawet nie rodzi. To po prostu przychodzi. Akurat na ten temat wiem dużo..
Xaros
Ja jestem przeciw.
Jakub
I wielu b?dzie takich jak ty.

Zmiany sa powolne. Kto by jeszcze 3 lat emu pom?la? ?e w polsce w telewizji mzna reklamowa? ?rodek który zwieksza libido.

Zanim ludzie przyzwyczaj? sie tolerowac homosexualistów to minie wiele czasu. Ale to jest mo?lwe. To sie dzieje nie tylko w polsce ale na ca?m ?wiecie. Cz??? ludzi dochodzi d wniosk ?e oprucz ori?tacji to ci ludzie s? takimi samymi ludzmi i maj? takie same prawa (wolno?ci sfobody) To nie tak ?e b?da traktowani tak samo w sprawie ma??enstw czy dzieci. Bo to inna kwestia osobna.

Wa?ne aby nie byli ludzmi drugiej kategorii, oczywiste ?e sprawa ma?ze?stw (a raczej zwiazkow) musi by? rózna bo przeciez kazdy to widzi ?e to sie rózni, ale dlaczego zabrania? czegos tylko dlatego ze sie ró?ni.

I to wcale nie tak ?e hetero maj? sie tylko przystsowac, to proces dwóstrony to homo tez musza wzi??? pod uwage hetero.

Wypracowanie wspólnej p?aszczyzny jest strasznie trudne i wymaga lat.
Arin
grumman wrote:
Quote:

widziales wczesniej zebym cos takiego napisal. owszem lubie jak na ulicy jest mnostwo sponiczek, lubie jak moja dziewczyna ubiera sie seksownie chodz nie nalezy to tych super duper. jest poprostu kobieca i to mnie wystarczy. jestesmy ze soba juz dosc dlugo. nie zaprzeczysz ze faceci sa wzrokowcami

nie mam zamiaru wchodzić w Twoją intymność. przejaskrawienie było celowe, żeby pokazać uprzedmiotowienie kobiet w "poprawnych" relacjach heteroseksualnych.

grumman wrote:
Quote:

moze ty tak lubisz ale mnie chodzilo o model rodziny a nie o czynnosci jakim poddaja sie domownicy. w takich sprawach nalezy dojsc do kompromisu ale ty takiego slowa nieznasz.

najczęstszy model rodziny jest właśnie taki jak napisałem. i mi nie wmawiaj że jest inaczej.

masz rację - nie będzie żadnego kompromisu pomiędzy mną a ludźmi którzy mają zamiar ograniczać wolność przekonań innych.

grumman wrote:
Quote:

bo niemam. dopuki nie wyskoczy na ulice w zemykach ponabijanych cwiekami i bedzie ocieral sie o slupy oswietleniowe

aha, ale jak szalikowcy się leją to już jest okej? albo jak szesnasto- siedemnastolatki są umyślnie upijane na imprezach przez starszych kolegów w tylko jednym celu? to jest okej, tak? to jest normalne? takie hetero, więc może być.

grumman wrote:
Quote:

alez skad!! na samym poczatku napisalem ze jestem pozytywnie nastawiony do demonstracji i zgadzam sie na ich organizowanie pod warunkiem ze beda sie odbywac w sposob spokojny i kulturalny a nie obsceniczny

a co to jest obsceniczność? skąd wiesz że coś jest już obsceniczne, a coś jeszcze nie?

grumman wrote:
a co do calowania sie dwoch facetow czy kobiet to juz szczegoly w ktore nie wnikam. to akurat mnie nie gorszy ale gdy w parku na laweczce kolo bawiacych sie dzieci nawazjem sobie wkladaja dlonie w majtki to inna sprawa.

geje i lesbijki tak robią? akurat.

grumman wrote:
mowilem w kontekscie wlasnie dzieci. bo ten aspekt w homoseksualizmie mnie drazni. nie obchodzi mnie jak sobie taka para (meska badz zenska) zyje na codzien. jezeli beda dazyc do adopocji dzieci (jej zalegalizowania) to wtedy wyjde na ulice (moze nie z palka bo to miala byc metafora) ale napewno nie pozwole na to. bo to jest z lekka nie naturalne (widziales kiedys zeby facet urodzil dziecko ?? albo kobieta bez ingerencji w to faceta badz jego jednej jedynej komorki zaszla w ciaze ??)

mowisz ze sprawa adopcji dzieci przez zwiazki homoseksualne nie dotyczy tego ?? no to w takim razie czego dotyczy ?? wypraw na ksiezyc ??

jesli tak się upierasz proszę bardzo - choć mtx już napisała, ja dołożę swoje trzy grosze. zdecydowanie jestem za możliwością wychowywania dzieci przez homoseksualistów.
zdecydowanie wolę to niź:
* aborcję
* dzieci w patologicznych rodzinach alkoholików
* noworodki wywalane do śmietnika i skazywane przez to na zamarznięcie
* dzieciaki wegetujące w domach dziecka, gdzie nie mają szans poznać czegoś takiego jak ciepło rodziny
* dzieci (niejednokrotnie kilkumiesięczne) katowane przez tzw rodziców

nie wmawiaj mi że to wbrew naturze i takie inne blebleble, bo to żaden argument. homoseksualiści są normalnymi ludźmi, i mają prawa jak wszyscy inni. jeśli chcą dać ciepło, miłość, i opiekę dziecku - proszę bardzo.

tylko jest mały problem. ludzie ich zaszczują! bo ludzie jeszcze nie potrafią zrozumieć że homoseksualne związki są równoprawne jak heteroseksualne. i nie potrafią wychowywać swoich dzieci. wyobraź sobie co by było gdyby dziecko z rodziny homoseksualnej trafiło do przeciętnej polskiej szkoły. szczeniak by się po tygodniu powiesił. dlaczego? dlatego, że polacy to takie ciemne tępaki.
grumman
coz zosalo mi tylko zyczyc tobie Arin powodzenia w zbawianiu swiata. ide napic sie soku pozeczkowego i zajme sie mniej szczytnymi celami bo widze ze juz masz swoj poglad na te sprawy i podejzewam ze nawet woja atomowa tego nie zmieni. nie taki byl moj zamiar piszac tego posta. pozdrawiam
Arin
grumman wrote:
coz zosalo mi tylko zyczyc tobie Arin powodzenia w zbawianiu swiata. ide napic sie soku pozeczkowego i zajme sie mniej szczytnymi celami bo widze ze juz masz swoj poglad na te sprawy i podejzewam ze nawet woja atomowa tego nie zmieni. nie taki byl moj zamiar piszac tego posta. pozdrawiam

tjaaaa, najlepiej umyć ręce i niech się inni martwią, najlepiej się nabijać. skończyły się argumenty? durne, niedurne - skończyły się. świat się zbawi sam - jak tylko ludzie nauczą się żyć ze sobą i doceniać wszystko. pozdro misiu, bądź szczęśliwy w swoim ciemnym gródku.
mtx
co do zbawiania świata...
każdy może zbawić siebie - to wystarczy... innych też można, ale lepiej, zacząć od siebie...

znam kilkanaście osób, które są homo- Polacy, Holendrzy, Japończycy.. nigdy nie słyszałam, żeby mieli coś przeciw tym 'normalnym'. Kwestia jest tylko taka, że każdy chce kochać. i mieć do teg prawo. A to prawo się zabiera.
Dlaczego kiedy liże się namiętnie para na środku parku jest wsio ok? przecież to też może bulwersować. Albo jak pieski się pokrywają? Czemu ludzie akceptują nawet gwałty w krzakach, a dwie dziewczyny trzymające się za ręce to już prawie sex i obraza religijności?

Nie mówię, że chodzenie na demonstracje ma wielki sens, ale ciężko wymyślić coś lepszego...

Dialog między ludźmi jest bardzo trudny..
grumman
nie wdaje sie w dalsza dyskusje bo i tak przekrecisz to co napisze i zmieszasz mnie z blotem a ja sie puzniej tlumacze. to poprostu nie ma sensu. pozdrawiam
Arin
grumman wrote:
nie wdaje sie w dalsza dyskusje bo i tak przekrecisz to co napisze i zmieszasz mnie z blotem a ja sie puzniej tlumacze. to poprostu nie ma sensu. pozdrawiam

nie oczekuj zrozumienia z mojej strony w momencie kiedy sam się jeszcze go nie nauczyłeś. i nie mów że mieszam Cię z błotem, tylko wyciągnij jakieś argumenty na swoje "nie". bo na razie mówisz "nie bo nie". zmuś mnie do myślenia, napisz coś co mnie zamknie. udowodnij mi że masz rację. na tym polega dyskusja. udowodnij swoją rację argumentami, a nie siłą.
Postman
Zgadzam sie z tym ze nie jest warto zakazywac parad rownosci bo skutki tego widzimy... Uwazam ze takie manifestacje sa niepotrzebne ale jezeli juz jakas organizacja bardzo chce przejsc ulicami miasta to powinna dostac pozwolenie - z czystej kalkulacji...
Nie wiem tylko po co robic taka manifestacje... jak pisalem na poczatku nikt przeciez homoseksualistow nie przesladuje... wiec czego oni sie domagają? Równosci? Tylko pytanie gdzie nie maja tej rownosci, bo jezeli ludzie ich nie akceptuja to manifestacje tylko pogarszaja sytuacje...
Arin
Postman wrote:
Nie wiem tylko po co robic taka manifestacje... jak pisalem na poczatku nikt przeciez homoseksualistow nie przesladuje...

ależ weź przestań głupoty gadać! masz w jednym z moich poprzednich postów link to raportów na temat homoseksualistów - weź sobie przeczytaj i przestań gadać że ich nikt nie prześladuje! są bici, wywalani z pracy, odrzucani przez rodziny i znajomych, wytykani palcami na ulicy - co tylko chcesz. przestań gadać takie bzdury jakby polska była bardziej liberalna niż holandia.
Olivia Wood
Quote:
a jezeli w zyciu codziennym spotykaja ich nieprzyjemnosci ze strony innych ludzi to jest juz to wina kultury w jakiej zyjemy, a z tym nie warto walczyc.

This is the part of your spiel I really don't understand. So you're saying social change isn't worth even attempting? Rolling Eyes We should all just give up and admit the inherent inferiority of women, even though technically, meerely through the gracousness of the law, they have equal standing? Yeah, that's going to work out well.[/code]
Maxis
Arin skądś to znam u mnie do szkoły chodzi kolega który jest pedłem i czasami widze jak go wyzywajom itp itd mi tam to nie przeszkadza po co się do nich czepiać zrobili ci coś nie wiec po co ich prześladować to bez sensu ;/ Każdy ma prawo żyć jak chce
ozyrys
Jestem człowiekiem tolerancyjnym, nie przeszkadza mi ich egzystencja, ich "odmiennośc" chodz w rozumieniu "normalnych" ludzi oni nie powinni istnieć.
Niestety natura czasm płata figle i rodzą się ludzie z umysłem kobiety i ciałem mężczyzny lub na odwrót, bądz pod naciskiem społeczeństwa, grupy w której się wychowują,dorastają, zmieniają swoją oriętację seksualną.
Mogą żyć i robic co chcą byleby tylko nie wchodzili mi w drogę i nie próbowali nakłonic do przystania do nich. Zabrzmiało to tak troche jak bym był nie wiadomo kim Very Happy ..

Pozdrawiam
^^ozi
Chemik
Ja jestem przeciw Smile
Quote:
Arin skądś to znam u mnie do szkoły chodzi kolega który jest pedłem i czasami widze jak go wyzywajom itp itd mi tam to nie przeszkadza po co się do nich czepiać zrobili ci coś nie wiec po co ich prześladować to bez sensu ;/ Każdy ma prawo żyć jak chce

szkoła to troche inna bajka Smile tam każda odmienność jest raktowana z pogardą, równierz wygląd , wzrost , sposób zachowywania sie itp. Smile
Ja zawsze byłem tolerancyjny Smile

I jestem przeciwko paradzie - "normalni" ludzie nie są jeszcze na to gotowi
i większosć reakcji jest pewna ...
Dopiero zaczna sie problemy ...

O adopcji to oczywiście przeciw .. powody wyżejjj wymienione
Arin
Chemik wrote:
szkoła to troche inna bajka Smile tam każda odmienność jest raktowana z pogardą, równierz wygląd , wzrost , sposób zachowywania sie itp. Smile

paradoksalnie dostrzegasz problem, ale nie interesuje Cię żeby go usunąć. wg Ciebie szykany w szkole - nie tylko za orientację seksualną - to norma, do której trzeba przywyknąć. a według mnie to wyraz zacofania i skrajnej tępoty, oraz zupełnego nieprzygotowania ludzi na macierzyństwo - nie potrafią wpoić dziecku podstawowych zasad życia w społeczeństwie.

homoseksualiści właśnie dlatego protestują - stanowcze "nie" szykanom i poniżaniu.

Chemik wrote:
Ja zawsze byłem tolerancyjny Smile

tolerancja tolerancją, ale pozwalanie na szykanowanie innych to bierny współudział - spójrz prawdzie w oczy.

Chemik wrote:
I jestem przeciwko paradzie - "normalni" ludzie nie są jeszcze na to gotowi
i większosć reakcji jest pewna ...
Dopiero zaczna sie problemy ...

a co to ma do rzeczy na co "normalni" ludzie są gotowi? wg karty praw człowieka i naszej konstytucji homoseksualiści mają prawo być homoseksualistami i mają prawo demonstrować. i powiem Ci jeszcze, że nawet w momencie kiedy zniknęłyby wszelkie szykany i wszystko byłoby tak jak powinno, to oni nadal mieliby prawo do demonstracji pokojowych - choćby po to żeby pokazać swoją inność, co niektórzy z Was starają się uzurpować że robią teraz.

Chemik wrote:
O adopcji to oczywiście przeciw .. powody wyżejjj wymienione

jeśli już wywołaliście ten temat - choć starałem się go usilnie uniknąć - to niech ktoś z Was ma odwagę wysunąć kontrargumenty dla argumentacji mojej i mtx. jeśli macie mówić "nie bo nie" to lepiej nie zabierajcie głosu wcale.

Cheers,
Arin.
hawranek31
Hmm ciekawy temat,
Ja napisze krótko.

Nie mam nic przeciwko nim,byle by nie przesadzali ze swoim pokazywaniem tego(całowanie na ulicy itp)

Przeciw paradom nic nie mam,kazdy w Polsce ma prawo manifestowac swoje poglady itp.

Byl tez poruszany temat adopcji, tu jestem stanowczo przeciw tak samo jak slubom.
Co do adopcji,mam nadzieje ze nigdy to nie nastapi bo nikt mi nie powie ze 2 facetow i dziecko to normalna rodzina,pomyslcie jak by sie to dziecko czulo. Zreszta to jest chore.
Co do slubow tez jestem przeciw bo to tak samo chore,jak sie kochaj spoko,niech sie kochaja.
Oczywiscie zgadzam sie na zatwierdzanie takich zwiazkow zeby takie osoby mogly sie wspolnie rozliczac itp,ale nie sluby i nie adopcji.

Mialo byc krotko.
Tyle ode mnie.
Arin
hawranek31 wrote:
Byl tez poruszany temat adopcji, tu jestem stanowczo przeciw tak samo jak slubom.
Co do adopcji,mam nadzieje ze nigdy to nie nastapi bo nikt mi nie powie ze 2 facetow i dziecko to normalna rodzina,pomyslcie jak by sie to dziecko czulo. Zreszta to jest chore.

śluby to kwestia religii i wierzeń, więc nic nikomu do tego :). natomiast mówisz że dwóch facetów i dziecko to chore - kiedyś palono na stosie za mówienie że ziemia jest okrągła. tak naprawdę to nie masz podstaw ani Ty mówić że to takie chore, ani ja że to takie okej. ale jeśli mam wybierać pomiędzy skazaniem dziecka na śmierć na przykład poprzez aborcję, a zaryzykowanie wychowywania go w rodzinie homoseksualnej to jestem skłonny zdecydowanie zaryzykować to drugie.

cheers,
Arin.
mtx
Boże...

uzdrów ten ciemny naród...

nie jestem przeciwko, ale po co mam być za...

a po co nie?? Smile
Chemik
Arin
-
kim ty jesteś z zawodu ?? prawnikiem / adwokatem ??
jeżeli nie to ... nadajesz sie Smile
mtx
popieram przedmówcę- idzie Ci naprawdę nieźle..

chociaż zawód prawnika ostatnimi czasy jest dość niewdzięczny, ale chyba nieźle opłacalny...

w każdym razie cieszę się, że mam Ciebie po swojej stronie Smile
Chemik
...........
.....
Arin na prezydenta !!! Laughing
hehe będzemy mieli jak w holandii Razz

---

co do tematu :

Świat sie zmienia, zobaczymy jak to będzie wyglądało za pare-nście/dziesiąt lat Smile
Może faceci będą mogli rodzić dzieci Smile
wtedy wsumie byłoby ok Smile jego dziecko Razz
Bigrazer
Ja mam troszke mieszane uczucia co do tego... Niestey homoseksualizm był od zawsze czasami był tolerowany czasami nie. Czasami ludzie sie tym chwalili a czasami ukrywali swoje zdolności.... Niby teraz jest demokracja i wolnośc wypowiadania własnego zdania i uczuć ale.... to jest obrzydliwe i moim zdaniem niemoralne <żygi>. Jeżeli ktoś kocha własna płeć OK. moge to tolerować, ale niebede tolerował tego jak ktoś bedzie chodził po ulicy i krzyczał że kocha inaczej, nie wiem dlaczego tak myśle ale tak uważam ;].
Chemik
Quote:
(...) ukrywali swoje zdolności.

Jakie zdolności Wink
hawranek31
Arin dlaczego mamy wybierac adopcja przez pary homoseksualne a aborcja,co ma jedno do drugiego.
Bo nie rozumie.
I tak watpie kto by chcial swoje dziecko oddac parze homoseksualnej,ale mniejsza z tym.

Prosze odpowiedz co ma aborcja do homosekzualizmu.
Napisze tylko ze jestem przeciwko aborcji,nie w takim stopniu jak LPR,bo oni przesadzaja,ale jestem przeciw.
mtx
chodzi o to, że zazwyczaj kobiety, które decydują się na aborcję mogłyby te dzieci oddać parom homosekusalnym. A uwierzcie, że jest ich więcej niż wam się wydaje...

swoją drogą to jest tak, że nie oddałbyś.. a dlaczego?

wiele matek wolałoby, żeby nawet 2gejów dziecko wychowywało niż dom dziecka.

za paredziesiąt lat... wszystko się może zdarzyć..

ja jestem za aborcją - i tak się je robi, a legalne przynajmniej wspomogą budżet; poza tym... są też te dziewczyny z pogotowia.. wolę żeby wyłyżeczkowano 40 komórek niż żeby zostawiła dziecko na śmietniku, żeby zamarzło, umarło z głodu, czy żeby szczury je zjadły..

pomyślcie o tym.. moja mama pracuje w pogotowu opiekuńczym.. ja wiem jak to tam wygląda... przerażające
Xaros
Niedługo wszystko będzie legalne. nawet śluby gejów. Kiedyś mówili ze kościół ma zezwolisz na związki osób tej samej połci - Chore Rolling Eyes
Jakub
chory to chyba ty jeste? Wink

Zatanów sie na tym wychodzac poza to 100 lecie i porównuj?c do innych ruchów to przekonasz sie ?e w histori ?wiata nie jest to ?adn? nowo?ci? ?e geje i lezbijki chc? by? traktowani na rowni Wink
mtx
krótko mówiąc ten temat jest jasny...

wszyscy Ci, którzy mają znajomych homoseksualistów popierają ich związki itd, a Ci, którzy nie mieli z nimi styczności i nie wiedzą o co chodzi są przeciw

zawsze tak było. ludzie boją się tego co nowe, co nieznane, co inne.

zazwyczaj kiedy ktoś już wejdzie w to środowisko, to twierdzi, że ci ludzie są super itp.

i do póki homoseksualiści nie zaczną wychodzić ukryć i nie zaczną tłumaczyć, że są w 100% normalni i głupoty, że jest inaczej to po prostu strach, to nadal będzie tak jak jest..

czyli ojciec Rydzyk i Lepper będą mieli nawspół z Kaczkimi władzę Smile
m_serafin
Nie wiem poco te manifestacje jesli jestes gejem czy lezbijka to prosze bardzo mi to nie przeszkadza ale poco odrazu manifestacje???!!! Gdyby zwykli ludzie o byle gow** manifestowali to by bylo nieciekawie...
Postman
Hmm Sattyski mówią jasno:
Za 38%
Przeciw 61%
Widać po ankiecie iż przekonania userów są zróżnicowane. Mogę zwrócić tylko uwagę na niektóre aspekty, jakie były poruszone w tym wątku. Nie będę cytował wypowiedzi żadnego usera( Podobno było poruszone na tym forum, iż cytaty są spamem i grożą banem Wink ). Muszę zwrócić uwagę
na pewien aspekt istnienia gatunku ludzkiego jak i całej natury na Ziemi
Natura nas "zaprogramowała" abyśmy się rozmnażali i przedłużali instnienie gatunku. Jak się domyslacie jest to jeden z najbardziej zorganizowanych systemów jakie istnieją na Ziemi. Muszę dorzucić również, iż w tak zorganizowanym i skomplikowanym systemie powstają błędy natury. W świecie zwierząt jest to bardzo prosto zorganizowane
-natura się broni przed błędami! Mysłę, iż człowiek staje się ogniwem w
ewolucji, który wymyka się spod kontroli matki natury. Nie są w zgodzie z naturą związki homoseksualne, gdyż nie prowadzą do zachowania gatunku.
Wspaniałomyślne głosy proponują nawet adopcję dzieci przez takie związki (makabra). Ktoś jak jest chory powinien się leczyć!!!
mtx
ale to nie choroba...

swoją drogą jak już mówimy o ogniwach, ewolucji itd..

natura ma coś takiego jak eliminację najsłabszego osobnika, prawda?

1. homoseksualistów jest coraz więcej... czyżby jednak mieli lepsze geny?

2. facetów jest coraz mniej

3. zanika gen Y

4. w świecie zwierząt homoseksualizm jest całkiem normalnym zjawiskiem (np. chociażby dla słynnych pingwinów czy delfinów -> uwaga ssaki)

5. natura dąży do prokreacji, ale i również do zatrzymania pewnych genów. Gdyby 100% materiału genetycznego przechodziło dalej-> do dziś mieszkalibyśmy na drzewach i byli orangutanami itp.

6. adopcja to nic innego jak uchronienie dzieci przed przebywaniem w domach dziecka, życiem na ulicy itd..

7. manifestacje służą wyrażeniu, że niezgadzamy się na pewne rzeczy. nie mówię, że popieram, do końca, że należy je organizować, ale jeśli w sumie nic lepszego nie zostało jako środek do walki o prawa, to dlaczego nie?

8. jak inaczej można się domagać swoich praw jako człowieka?

9. w konstytucji zagwarantowane jest prawo do manifestacji pokojowych - homoseksualistom jest ono odbierane

10. ile osób na naszym forum zna conajmniej 1 homoseksualistę? 38% ?? Wink
Jakub
je?eli punk 10 mia? by by? prawd? to wida? ?e jest jaki? post?p.

Kto? napisa? ?e ludzie zawsze sie bali nowego, nie znanego. Ca?kowita racja.

Wi?c dlaczego zabrania? pokaza? ta nowo??. To tak samo jak z linimi kolejowymi, nowe nie znane, wi?c farmerzy nie pzwalali aby lini kolejowe przechodzi?y przez ich ziemie 9wcze?niej wykupione).

To jest anahronizm, ludzie nie chca sie zgodzi? aby homosexuali?ci byli oficjalnie miedzy nimi bo nie wiedza co to mo?e skutkowa?. wyj?cie na ulice i pokazanie ?e potrafi? spokojnie przej?? przez ulice, ?e pracuj?, s? wyksztalceni, m?drzy, zacznie budzi? chodzby w cz??ci ch?? poznania. Gdy cz??? pozna opowie sie po której jest stronie. Gdy spo?eczenstwo zobaczy ?ecz??? przechodzi na "ich strone" zaczyna ich akceptowa? to sami bed? chcieli pozna?.

Ten proces wymaga lat. Ale mi sie zdaje ?e teraz widzimy tylko cz??? tego wszystkiego. Bo kto 10 lat temu mówi? o równo?ci do pracy, ?ycia spo?ecznego, politycznego, kulturowego homosexualistów. Nikt sie nawet nie odwa?y? tak pom?le?. A teraz co widzimy? W tym temacie wszyscy sie zastanawiamy, przedstawiamy swoje racje.
Postman
Jakub wrote:

Kto? napisał że ludzie zawsze sie bali nowego, nie znanego. Całkowita racja.

Więc dlaczego zabrania? pokaza? ta nowo??. To tak samo jak z linimi kolejowymi, nowe nie znane, więc farmerzy nie pzwalali aby lini kolejowe przechodziły przez ich ziemie wcześniej wykupione).

Kolej prowadziła do postępu.
Jakub wrote:

To jest anahronizm, ludzie nie chca sie zgodzić aby homosexualiści byli oficjalnie miedzy nimi bo nie wiedza co to może skutkować. wyjście na ulice i pokazanie że potrafi spokojnie przejść przez ulice, że pracują, są wyksztalceni, mądrzy, zacznie budzi chodzby w części chęć poznania. Gdy część pozna opowie sie po której jest stronie. Gdy społeczenstwo zobaczy ?ecz??? przechodzi na "ich strone" zaczyna ich akceptować to sami bedą chcieli poznać.

A homoseksualizm doprowadzi do zagłady gatunku ludzkiego. Zaczną przechodzić na "ich stronę"- czyżby apokalipsa ? Natura już się broni. Występowanie AIDS wśród tej grupy jest bardzo duża.
Jakub wrote:

Ten proces wymaga lat. Ale mi sie zdaje ?e teraz widzimy tylko cz??? tego wszystkiego. Bo kto 10 lat temu mówi? o równo?ci do pracy, ?ycia spo?ecznego, politycznego, kulturowego homosexualistów. Nikt sie nawet nie odwa?y? tak pom?le?. A teraz co widzimy? W tym temacie wszyscy sie zastanawiamy, przedstawiamy swoje racje.

I bardzo dobrze, że ludzie zaczynają się zastanawiać. Gdyż problem zaczyna być coraz większy.
mtx
Kolej do postępu, a dlaczego homoseksualizm nie może? będą badania nad rozwojem ludzi, nad rozmnażaniem nad biologią ludzi. Będziemy się zastanawiali skąd homoseksualizm się bierze, gdzie jest zapisany w ludzkim organizmie.

Quote:
A homoseksualizm doprowadzi do zagłady gatunku ludzkiego. Zaczną przechodzić na "ich stronę"- czyżby apokalipsa ? Natura już się broni. Występowanie AIDS wśród tej grupy jest bardzo duża.

Postman nie wiedziałam, że przepraszam, że Cię urażę, ale że jesteś taki GŁUPI.

AIDS sami sobie ludzie załatwili. Kolonialiści, powiedzmy to otwarcie, pieprzyli się z gorylami, którym virus HIV nie wyżądza szkody. Co było dalej łatwo się domyślić. Przyroda niczego takiego nie wprowadziła. A to, że rozprzestrzenia się, to wynik tego, że można zmieniać partnera ile się chce, bo nie ma ślubów. Poza tym AIDS przechodzi wraz z mlekiem matki lub stosunkiem. Więc albo hetero matka taka była, albo był kontakt z kimś (w ostatecznym elemencie łańcucha), kto robił to z płcią przeciwną, która była zarażona. Tak czy inaczej homoseksualiści dostali to od hetero.
Większość nieudanych związków wynika z presji społecznych. Ciągłe ukrywanie się, problemy itd... To nie natura zabija homoseksualistów- to inni ludzie.

poza tym nie da sie przejść na ich stronę. To są w dużej mierze geny. Jeśli nie odkryjesz, że Cię pociąga ta sama płeć, to nie zmusisz się do tego. Więc opowiadasz jawne bzdury.

Problemem jest to, że ludzie są ciemni.

To jak z emancypacją. Przez ileś tysięcy lat faceci niedopuszczali kobiet do pracy, do awansów itd.. A teraz? okazuje się, że w wielu dziedzinach, dzięki naszym predyspozycjom jesteśmy lepsze. Kto jeszcze w XVIII wieku uwierzyłby w to, co dzieje się dziś?
Chyba, że uważacie, że kobieta do garów... to wtedy się nie przyznawajcie, bo nie zostawię na was suchej nitki.

Postęp ludzi zawsze hamowała religia. Oprócz rozwoju edukacji w średniowieczu, to była czynnikiem uniemożliwiającym rozwój.
Teoria geocentryczna, wiele wynalazków i odkryć uznanych za herezję, wielu ludzi (do tego wybitnych) stłamszonych w zalążku, a teraz kościół miesza się do polityki.. i efekt widać w rządzie i pałacu prezydenckim...

Dlaczego np Stany Zjednoczone, gdzie religię traktuje się znacznie bardziej 'na luzie' ma takie osiągnięcia? Ponieważ nie hamuje ich w wielu momentach właśnie religia. Owszem- ma to swój minus np ciągłych morderstw itd, ale to też wynik prawa, wychowania i legalizacji broni.
Tak czy inaczej jestem wierzącą i uważam, że kościół jest ważny, ale w wielu momentach powinien iść z duchem czasu, albo nie mieszać się tam, gdzie nie powinein.

ludzie sami do niego się odwrócą, gdy będą potrzebować...

Amen
Jakub
Nie wiem czy mnie wszycy dobrze zrozumieli "przej?? na ich strone" w mojej wypowiedzi mia?o oznacza?, zakceptowanie ich oraz uznanie ich za pe?noprawnych cz?onów spoeczenstwa. (jak juz to pare razy zauwa?y?em pe?noprawno?? nie musi oznacza? takich samych rozwi?za? ale musi zapewnia? t? sama swobode)
mtx
tłumaczenie moje głownie dotyczyło Postmana
Postman
mtx wrote:

Postman nie wiedziałam, że przepraszam, że Cię urażę, ale że jesteś taki GŁUPI.
...... To nie natura zabija homoseksualistów- to inni ludzie.

To że jestem głupi to nie wiedziałem. To ci nowoś. Dzięki za słwa uznania.
Ludzie zabijali się od kiedy był Abel i Kain.
mtx wrote:

poza tym nie da sie przejść na ich stronę. To są w dużej mierze geny. Jeśli nie odkryjesz, że Cię pociąga ta sama płeć, to nie zmusisz się do tego. Więc opowiadasz jawne bzdury.

Nie tylko geny. Badania wykazują, iż wczesny kontakt homoseksualny
pozwala przejść na "drugą stronę" hehe jak z Star Wars.
mtx wrote:

Problemem jest to, że ludzie są ciemni.

Może dlatego, że mało wiedzą jak chcą o tym mówić niech mówią
wszystko.
Cytat z http://www.homoseksualizm.friko.pl/psychologia.php
Quote:
Homoseksualizm powiązany był z gorszym stanem zdrowia
- homoseksualiści około dwóch razy częściej przyznawali, że przeszli choroby przenoszone drogą płciową; ponad dwa razy więcej homoseksualistów przeszło przynajmniej dwie choroby przenoszone drogą płciową;

- homoseksualiści około 5 razy częściej próbowali umyślnie zarazić inną osobę chorobą przenoszoną drogą płciową;

- homoseksualiści około trzech razy częściej przyznawali się do otrzymania mandatu lub spowodowania wypadku drogowego w ciągu ostatnich 5 lat;

- homoseksualiści trzy razy częściej próbowali popełnić samobójstwo, 4 razy częściej próbowali kogoś zabić i około dwóch razy częściej uczestniczyli w bójce w ostatnim roku;

- homoseksualiści około 5 razy częściej podejmowali praktyki seksualne związane z dręczeniem (sadomasochizm, związywanie);

- homoseksualiści około 4 razy częściej przyznawali się, że zostali zgwałceni.

Asta la vista baby!
Jakub
Postman to herezje.

Daj mi inna grupe spo?eczna jak? chesz, zrobie Ci takie samo zestawienie.

Pozatym stron nie jest wiarygodna Wink Nie ma podane nigdzie kto odpowiada za to. Przytoczona bibliografie trzeba sprawdzic co to jest a nie wierzy? ?e jest jej du?o to ju? jest wiarygodna.

Ja jestem hetero i jestem masochist? i obracam sie w tym ?wiecie i naprawde ma?o w nim jest homosexualistów - przynajmniej w polsce.

Samobujstwa - najpierw trzeba wiedzie? skad sie bior? a potem opisywac je w poszczególnych gupach spo?ecznych. Pozatym ten argum?t jest lipny bo ludzia którzy nie chca ?yc trzeba pomuc a nie poni?ac ich.

To co przytoczy?e? to demagogia, nie ma nic powiedziane o konkretnej grupie spo?ecznej o konkretnych awrunkach. To tak jak by mówi? ?e jedna nacja rozproszona po ró?nych krajach (chodzby nacja bialego czlowieka) by?a taka sama w tak szczegó?owyh czynikach.

Gratuluje wiedzy oraz rozumu podpieraj?c sie taka ilteratura.

Z tego co piszesz wydajesz sie by? homofobem oraz nacjonalist?. Wed?ug mnie to Ciebie powinno sie pi?tnowa?, a nie ludzi którzy chc? godnie ?y?!!!
Postman
A kto mówi o zamykaniu, chyba tylko Ty. A Ty dlaczego zostałeś gejofilem ? Co Ciebie przyciąga do tego ruchu?
Jakub
?wiadomo?? spo?eczna o równo?ci, oraz przekonanie ?e kazdy cz?owiek jest równy.

Wiedza na temat tego "ruchu" jak go nazwale?.

Kilku znajomych homoseualistów.

umiej?tnos? my?lenia perspekywistycznego oraz przyczynowo skutkowego Wink

Co? czego nie wida? w twoich wypowiedziach Wink
mtx
ale przecież ja nie mam pretensji, że ludzie zabijają ludzi... zaznaczę tylko, że może tego nie pochwalam, ale skoro uważasz, że fajnie, że ludzie się zabijają

a co do Twojej inteligencji.. poparz naprawde na swoje posty.. przerażają mnie

a czyje badania?? bo wiesz.. ja przeprowadziłam swoje badania i wiesz co? wcale tak nie jest.. i co teraz?

http://www.homoseksualizm.pl

http://homoseksualizm.chn.pl

możemy się bić na linki sympatyków i przeciwników i co z tego??

Jestem lesbijką i nie będę się z tym ukrywać. Mam jedną partnerkę. Żadnych chorób. Nikogo nie mam czym zarażać (poza katarem), żadnych mandatów, wykroczeń. Raczej nigdy nie łamałam prawa. (nie w tym poważnym rozumieniu). Nigdy nie chciałam popełnić samobójstwa. Żadnego maso i innych. Gwałtó też brak. I w dużej grupie moich znajomych też homo tego typu przypadków brak. To jest po prostu populizm. To oczernianie innych.

Znasz jakiegoś? Tzn.. już znasz mnie..
więc..
czy jestem taka straszna??

gryzę? morduję? zachęcam do złego?

Samobóstw może być więcej- bo ludzie zadręczają nas.. Tak właśnie jak Ty teraz to robisz

czytam o sobie, że jestem potworem, że nie zasługuję na nic. Włącznie z życiem, ponieważ sam stwierdziłeś, że ludzie się zabijają od Bibli..

ale wiesz.. różnica jest taka, że ja nie uważam, że jesteś gorszy, bo jesteś inny. Ja nie chcę Ci odebrać żadnych praw. Szanuję Cię i staram się podjąć z Tobą dialog. Wytłumaczyć Ci na czym to polega..

A Ty plujesz mi w twarz. Jak każdy z resztą z wielu, wielu Polaków.

nie różnie się niczym od moich rówieśników. Mam bardzo dobre oceny (poza niemieckim Razz) chodzę do elitarnego liceum, mam kochającą rodzinę, pieniędzy tyle, że starczy mi na gone życie..

i mam kobietę, która mnie kocha, a ja ją.. mimo, że 7 lat różnicy zamierzamy mieszkać razem i mieć 2 dzieci i nikt nam w tym nie przeszkodzi
mtx
dzięki Jakub z ato wyznanie... pchnąłeś mnie do mojego..

dziękuję wszystkim, którzy uważają mnie za człowieka i chcą, żebym tak mogła żyć..
cambridge
jak to mówią rodacy znajomym niemcom, którym ktoś właśnie w polandzie ukradł samochód: "nie wszyscy polacy są tacy";-)

tez mam znajome lesby (nawet 2 za ścianą mieszkają, fajne babki), jednego pedała też spoko, sam jestem hetero i luz:-)

świat się zmienia..
mtx
cieszę się Smile
Arin
mtx wrote:
a co do Twojej inteligencji.. poparz naprawde na swoje posty.. przerażają mnie

nokaut :]

mtx wrote:
a czyje badania?? bo wiesz.. ja przeprowadziłam swoje badania i wiesz co? wcale tak nie jest.. i co teraz?

http://www.homoseksualizm.pl

http://homoseksualizm.chn.pl

możemy się bić na linki sympatyków i przeciwników i co z tego??

generalnie to z tego, że sympatycy są o wiele bardziej obiektywni :). homoseksualiści potrafią wyróżnić pomiędzy sobą pewne zjawiska. tak jak na przykład bardzo częste zmienianie partnerów. gdzieś o tym czytałem, już nie pamiętam gdzie - przesłanie było takie, że chodzi przede wszystkim o stres. w niepohamowanym seksie próbują znaleźć ukojenie. ale to się niczym nie różni od alkoholizmu, czy nawet seksoholizmu w relacjach heteroseksualnych. (tak tak, jest coś takiego jak seksoholizm)

mtx wrote:
Jestem lesbijką i nie będę się z tym ukrywać.
(...)
Znasz jakiegoś? Tzn.. już znasz mnie..
więc..
czy jestem taka straszna??

gryzę? morduję? zachęcam do złego?

Nie tłumacz się mu. Napisałaś dobrze, a on tylko potwierdził swoją ciemnotę używając w jednym ze swoich postów jakiegoś nowego słowa - "gejofil". Co za paranoja... I wyniki ankiety tak samo pokazują ilu tu jest ciemniaków. Czytam ten wątek wnikliwie, z przerwą, ale wnikliwie, i oprócz obelg, mówienia "nie bo nie", oraz nieudolnej argumentacji że "będzie więcej wypadków drogowych" nie wyczytałem nic na obronę zakazu takowych demonstracji. Nie ma to jak być owieczką. A raczej baranem >.<

i jeszcze jedno odnośnie tego gejofila. ilu "porządnych, wierzących, katolickich, męskich, blablablamaczo" facetów przejawia takie skłonności? ilu z was, panowie z młodzieży buraczanej, czy z lpru, cichaczem, kiedy nie ma żony albo domowników w domku odpala komputer, tudzież odtwarzacz DVD, żeby się "pomasować" przy dwóch zabawiających się na ekranie dziewczynach? oczywiście "lesbian teen". ciemniactwo podszyte hipokryzją.

mtx wrote:
Samobóstw może być więcej- bo ludzie zadręczają nas.. Tak właśnie jak Ty teraz to robisz

podpisuję się pod tym wszystkimi moimi flamastrami.

ktoś tam mnie wywołał dlaczego aborcję przywołałem. nie mam zamiaru ciągnąć polemiki. jestem podobnego zdania jak mtx - aborcja była od zarania dziejów. póki co jest to drażliwy temat, bo każdy ma swoją wizję bytu człowieka. tylko że u nas nikogo z decydentów nie obchodzi ani los matek ani los dzieci. walą jakieś popieprzone zakazy, a zdesperowane kobiety poddają się zabiegom u jakichś szarlatanów, niejednokrotnie kończąc z komplikacjami prowadzącymi do niemożności ponownego macierzyństwa. i co? kara boża? osz nie bądźcie chrzanionymi hipokrytami!! niech dziecko się wychowuje, niech zaznaje rodzicielskiej miłości i opieki. i niech mi nikt nie chrzani, że będzie wychowywany homoseksualista. ilu ludzi wychowuje się w wierzących, mocno praktykujących rodzinach, a potem zmienia katolicyzm na coś zupełnie innego, albo przestaje wierzyć w ogóle. bo dorastają i decydują sami.

(dzięki za kilka miłych słów pod moim adresem w tym wątku, w postach sprzed kilku dni. śpieszę wyjaśnić że nie jestem adwokatem ani prawnikiem :D jestem zwykłym, 21-latkiem :])

cheers,
Arin.
Arcio
uczcie sie ludzie tolerancji dla tzw przez Was "innych" .. przykro mi przez Was.. wstydze sie byc hetero gdy widze co niektorzy heteroseksualisci tu wypisuja .. wstydze sie byc Polakiem gdy widze jak polacy sa glupi i nietolernacyjni
Jakub
Arcio zaskoczy?e? mnie ta wypowiedzi? i to bardzo i to bardzo pozytywnie Smile
gecko
powiem to tak - mi jest obojętne jakie kto ma zwyczaje etc dopóki nie przeszkadza to innym. tak więc nie chodzi (przynajmniej) mi o to że homoseksualizm powinnien być zabroniony - mamy wolny kraj i niech tak zostanie.

ale niektórym przeszkadzają te demonstracje - niech idą "normalnie" ze sztandarami a nie demonstrują swoje inne nawyki seksualne przez pokazywanie jak to wygląda (tak jak to miało niedawno miejsce). ja np bym nie chciał by moje małe dziecko ogląło coś takiego.

ostatnio były takie normalne demonstracje. i gdybym tylko miał czas to bym nawet wyszedł i sie przyłączył. po to prawda że np najłatwiej kogoś zniszczyć roznosząc plotke że jest pedałem/lesbijką... trzeba to zmienić
matir
Zmienilem zdanie

Last edited by matir on Wed Dec 07, 2005 10:52 pm; edited 1 time in total
Arin
matir wrote:
Jestem zdecydowanie przeciw... ludzie chcecie żeby za 20 lat w Polsce na ulicach chodzili Pedały" i Lesbijki :?: Chyba nie. Przeciw adopcji rowniez zdeczdowane NIE :!: :!: :!: Pozdro

możesz coś na uzasadnienie swojego "nie" napisać? oprócz obrzucaniem kogoś wyzwiskiem "pedał"? i fajnie byłoby gdybyś cały wątek przeczytał.

cheers,
Arin.
matir
"możesz coś na uzasadnienie swojego "
Owszem napisze:
Zyje sobie dwoch homoseksualistow. Adoptuja malutkie dziecko. I co ktory to mama Piotrek czy Tomek ??

Zbieznosc imion przypadkowa Wink

Przepraszam, jeśli kogos urazilem

Pozdrawiam

Last edited by matir on Wed Dec 07, 2005 10:53 pm; edited 1 time in total
Arin
matir wrote:
Wątek czytalem, lecz pytanie bylo co o tym sadze. Kazdy ma prawo glosu. Czy słowo pedał jest wyzwiskiem. Tak sie ich okresla dzisiaj. Nic na to nie poradze.

Nie, mój drogi. Nazywanie homoseksualisty takim wyrazem jest tym samym, czym jest nazywanie prostytutki k***ą. Nie wierzysz? Proszę bardzo: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42744

matir wrote:
"możesz coś na uzasadnienie swojego "
Owszem napisze:
Zyje sobie dwoch homoseksualistow. Adoptuja malutkie dziecko. I co ktory to mama Piotrek czy Tomek ??

Hmm, to Ty masz coś odnośnie adopcjom tylko, czy w ogóle przeciwko homoseksualistom? Bo na razie napisałeś, że żadnego z dwóch facetów ewentualnie wychowujących dziecko nie można nazwać mamusią - z czym zgadzam się w 100% :).

Co takiego zrobili Ci homoseksualiści, że odmawiasz im prawa do spokojnej egzystencji?

cheers,
Arin.
matir
Chociaz w jednym mamy racje.

Jesli kogos urazilem to bardzo jeszcze raz przepraszam.
Jakub
Popierdolec jestes matir.

No co przecie? tak sie nazywa ludzi którzy pisza a nie wiedza do ko?ca o czym.

Popierdolec, pojebus.

oh przepraszam Cie bardzo ?e Cie urzaiz?em, nie mialem zamiaru, tak tylko znaaz?em sobie okreslenie na Ciebie.

Ty mo?esz homo to ja Ciebie, takie samo mam prawo, mi sie nie podoba ?e za 20 lat b?dzie chodzi? taki jak ty!!

Pewni to co napisa?em wzbudzilo obu?enie i taki mia?em zamiar, chce pokaza? kazdemu czytaj?cemu to jak to dzia?a. ?e "ped?a" to przewa?nie uchodzi no bo tak sie mówi, utar?o sie, no jeny wkoncu to nie takie obra?liwe, no przeciez nie chcia?em nic z?ego, a no dobra niech sobie tam chodzi ale sie niech nie afiszuje.

Ale gdy sie napisze "popierdolec" do osoby hetero no to jak to tak, no przeciez to brak kutury, no jak to mo?na tak nazywa?, no przecie? to jest niewspó?mierne bo ja tylko "peda?"a on mnie odrazu od "pojebusów". Szaleniec jaki?, odbi?o mu czepia sie (i ta idzie ci?gn?? obydwie argumetacje w niesko?czono??"

Napisa?em t w ten sposób aby pokaza? ?e to jednak jest wspó?mierne i to jak najbardziej.

Je?eli moderatorzy uznaja ?e post trzeba oncenzurowa? b?dz usuna? zakceptuje ich decyzje, oraz jestem ?wiadom konsekw?cji które moge ponie?? za napisanie tego postu (wl?cznie z usuni?ciem konta).

Jak by kto? mnie prubowa? wyzwa? od chodzby "zboczency" tylko dlatego ?e jestem masochista badz prubowa? mnie szykanowa? musi sie liczy? z tym samym tylko dlatego ?e jest jaki jest. Obojetnie kto by to nie by?. Nikt nie ma prawa ustala? kto mo?e chodzi? na ziemi (badz pisa? na forum).

Je?eli kto? oficjalnie przyznaje sie ?e ch?tnie by unicestwi? tych którzy s? wed?ug niego inni to daje upust swoim sympatia Hitlerowi.
My?licie ze napisze ze tacy ludzie nie maj? prawa bytu, nie, maj?, to tylko zale?y od nas jak mocno b?da mogli sobie pozwoli?, na stawianie si? w roli boga (badz innej istoty b?d?cej nad cz?owiekiem) maj?c? prawo ocenia? kto jest taki jak powinien a kto jest inny i nie ma prawa bytu.
mtx
widzę, że całkiem spokojny temacik przerodził się w prawdziwą wojną..

różnica jest tylko taka, że widzę, że jest 12 do 14.. to mnie zaskoczyło...

Zuzia i Mateusz, bo tak chcemy dać naszym dzieciom na imię z moją dziewczyną (jeśli się uda itd..) nie będą musiały się katować, kto jest tatuś, a kto mamusia..
będą po prostu dwie osoby, które je będą kochały. Nie ważne jak je nazwiemy..

"to co zwiemy różą pod inną nazwą nie mniej by pachniało" jak mawia Szekspir

Ludzie, którzy obrażają innych, robią to po prostu ze swojej głupoty..
Lesba, pedał, kurwa, puszczalska, dziwka, pierdoła... to tylko niektóre okreśelnia na homoseksualistów..

mnie to jest obojętne.. dajcie mi tylko spokojnie żyć.. nic więcej..

żebym mogła budzić się rano przy kimś kogo kocham.. żebym mogła spełnić się jako matka..

to tak dużo?

moja wina, że nigdy żaden facet mi się nie podobał? że mnie nie pociągają? że swój pierwszy raz przeżyłam z kobietą? mnie należy winić, że Ją kocham? to hormony.. uczucia.. myśli.. ja nie wpłynę na nie..

przepraszam, że jestem inna.. ale inna niż ta, którą jestem być nie potrafię..
gecko
To nie twoja wina więc nie przepraszaj - każdy rodzi sie inny i na to nie ma wpływu.

Natomiast nie zmienie zdania o adopcji - to tylko wyrządzanie dzieciom krzywdy. Bo taki maluch nie zrozumie czemu ma dwie mamusie a nie ma taty i dlaczego np Zuzia ma inaczej? A jak sie to dziecko poczuje gdy nagle odkryje na lekcji biologii że coś jest niewporządku?

A poza tym czy to naturalne? No raczej nie za bardzo.

I niezapominajmy że w rodzinie potrzebni są oboje rodzice. Patrząc na rodziny niektórych, brak ojca lub matki to ogromna dziura której nijak nie można uzupełnić - nawet ogromem miłości.

Ja doskonale rozumiem że będziecie kochać dziecko tak samo (a nawet bardziej) niż "standardowi" rodzice. Ale...

I dodam jeszcze że dla mnie to wszystko jedno czy para jest hetero czy homo. Ważne dla mnie żeby nikt nie był pokrzywdzony. I nie to że będziecie bić czy sie znęcać. Po prostu dziecko może nie wytrzymać psychicznie bo dzieci mają to do siebie że mają słabe nerwy. Przykład? "Mamo, a Tomek powiedział że jestem gruba!" "Zuzka mnie nie lubi. Powiedz jej coś tato!"

Tak więc "róbta co chceta" ale nie krzywdzcie dzieci!
prezes87
Ja do parady gejów i lesbijek nic nie mam. Nie zgodzę się jednak nigdy za zalegalizowaniem takich związków a ty bardziej z możliwością zaadoptowania dziecka. Jak to ma później wyglądać? Przecież jak się takich 2 mężczyzn dobierze i zaadoptoują dziecko to ono będzie miało całe życia zawalone. Przecież dziecko to może nie być gejem a hetero. I jak później będzie żyło w szkole itd. ? Stanowczo nie. Niech sobie łażą po ulicach ale nie mogą okazywać na naszych oczach swoich uczuć ani tego co napisałem wyżej. W 100% rozumiem p. Kaczyńskiego. Z innej beczki : to jak to jest, naprawdę nie rozumiem jak ktoś może po pewnym czasie dojść do wniosku, że kręci go ta sama płeć. Jak ten człowiek może się z tym pogodzić i przyjąć to do wiadomości?? Pozdrawiam!
mtx
dziękuję, że wolno mi się przytulać z moją dziewczyną tylko w zaciuszu naszych ścian, że wolno mi stwierdzić, że jestem nienormalna, bo godze się z tym kim i jaka jestem i dziękuję, że wiem co za debiol popeira Kaczyńskiego

nie mam nic do dodania

PS do ogółu- wiadomo, że zależy mi na tym, żeby móc adoptować, ale to naprawdę nie problem.. nietrudno znaleść parę gejów mających podobny problem... reszta to tylko część prawna
Jakub
Jak mozna sie ztym pogdzi??

To jest akceptacja wasnego "ja" jednym przychodzi go?ej innym lepiej. Poczytaj sobie o akceptacji siebie wzale?no?ci od problemu oraz warunków w kórych dana jednostka ?yje.

W tedy dowiesz sie jak takie ossoby cos takiego przechodza.
Grey
Podsumowująć, homoseksualiści, wyprowadzcie się z kraju bo tu was większość społeczeństwa potępia, heteroseksualiści, wyprowadzcie się z kraju bo do władzy doszła kaczka... Razz a tak na poważnie, mi to tam zwisa, ja do nich nic nie mam.Bez urazy, ale jak widze jak dwaj męszczyźni obściskują się i całują to, aż mi się wymiotowac chce, ale bez przesady, przecież oni nikomu nic złego nie zrobili...zobaczymy co nasz kochany nowy prezydencik z tym zrobi.Ja takiej parady nigdy nie widziałem w realu i się z tego cieszę.Przeczytałem niektóre "za" i "przeciw" i w sumie każda wypowiedź ma w sobie argumenty godne przeczytania.Ogólnie jest mi to obojętne.
Pozdro
Arin
prezes87 wrote:
Ja do parady gejów i lesbijek nic nie mam.

punkt pierwszy - piszesz od razu że nic nie masz, żeby czasem ktoś nie potraktował Cię jako ich przeciwnika.

prezes87 wrote:
Nie zgodzę się jednak nigdy za zalegalizowaniem takich związków a ty bardziej z możliwością zaadoptowania dziecka. Jak to ma później wyglądać? Przecież jak się takich 2 mężczyzn dobierze i zaadoptoują dziecko to ono będzie miało całe życia zawalone.

to ma wyglądać normalnie. gdybyś sobie zadał trud przeczytania całego wątku to byś doczytał się jakie argumenty przytoczyła mtx, i jakie przytoczyłem ja. wyczytałbyś również, że wg mnie wszelka dyskusja nie będzie możliwa póki homoseksualiści nie będą większą sensacją niż zeszłoroczny śnieg! to są normalni ludzie.

prezes87 wrote:
Przecież dziecko to może nie być gejem a hetero. I jak później będzie żyło w szkole itd. ? Stanowczo nie.

to jest właśnie problem Twój, i Tobie podobnych - nie potraficie zaakceptować odmienności innych.

prezes87 wrote:
Niech sobie łażą po ulicach ale nie mogą okazywać na naszych oczach swoich uczuć ani tego co napisałem wyżej.

chciałeś powiedzieć na Twoich oczach. nie wypowiadaj się w imieniu "nas". jeśli masz coś do powiedzenia to, proszę, mów za siebie.

prezes87 wrote:
W 100% rozumiem p. Kaczyńskiego. Z innej beczki : to jak to jest, naprawdę nie rozumiem jak ktoś może po pewnym czasie dojść do wniosku, że kręci go ta sama płeć. Jak ten człowiek może się z tym pogodzić i przyjąć to do wiadomości??

a jak Ty się możesz godzic z tym że Cię pociągają kobiety? no jak to do Ciebie dotarło? no jeski.. jak?
.
.
.
NORMALNIE. tak samo naturalne jest to dla homoseksualistów.

Usilnie apeluję do Wszystkich o czytanie całości wątku zniam się wypowiecie - nie mam ochoty się powtarzać. Najpierw proszę obalić już wysunięte argumenty, a nie tupać nóżką i machać szabelką z krzykiem "nie bo nie".

Grey wrote:
Przeczytałem niektóre "za" i "przeciw" i w sumie każda wypowiedź ma w sobie argumenty godne przeczytania.Ogólnie jest mi to obojętne.

jest Ci obojętne że homoseksualiści są szykanowani, wytykani, i bici? wybacz, ale przez taką obojętność jesteś współwinny, czy Ci się to podoba czy nie.

cheers,
Arin.
Grey
Słuchaj jestem uczciwym obywatelem, jasne, że jak zobacze gości bijących czy to geja czy nie, to zainterwenjuje.Ale są mi obojętne te parady, nie przeszkadzają mi, a i nie chwale ich.Powiedzmy tak, że nie jestem za paradami, ale i nie jestem za NIE tolerancją.Geje i lesbijki nie powinni móc adoptować dzieci, ani żenić się to wszystko, kochać się mogą.Ja nie wnikam do uczuć inny ludzi.Tak to wygląda z mojego punkty widzenia, ktoś może się ze mną nie zgodzić, ale ja właśnie tak uważam. Pozdro

~edit~

Homosesualiścy powinni być traktowani jak każdy, ale nie powinni zawierać małżeństwa etc. z przyczyn wiadomych.
Arin
Grey wrote:
Homosesualiścy powinni być traktowani jak każdy, ale nie powinni zawierać małżeństwa etc. z przyczyn wiadomych.

Proszę, rozwiń co to są przyczyny wiadome. Dla mnie to nie jest takie oczywiste. Co się stanie Tobie, albo Twojemu dziecku/otoczeniu, jak para dwóch facetów albo dwóch kobiet pójdzie do USC żeby zarejestrować związek, na przyklad po to, żeby mieć takie same prawa w rozliczaniu podatków jak Ty i Twoja żona.

cheers,
Arin.
Grey
Sorki, zapomniałem dodać, chodziło mi o ślub kościelny Wink
mtx
o to już zupełnie co innego..

swoją drogą.. mam was, przeciwników, gdzieś, bo jak będzie chciała Zuzi i Mateuszka, to najzwyczajniej w świecie, albo skorzystam z usług typu in vitro, albo zgadam się z jakimś facetem, który mi pomoże. I możecie mi nakichać..

Swoją drogą ciężko jest być obojętnym. Jeśli uważasz, że parady Ci nie przeszkadzają, to z kolei je popierasz i odwrotnie.

Doszłam też do wniosku, że przecież samotnie wychowujące matki też krzywdzą dzieci (i ojcowie też). należy zabrać im te prawa. Przecież dziecko pójdzie do przedszkola i na dzień ojca (/matki) kto przyjdzie? A potem wciska się pierdoły- tatuś wyjechał na delegację i przywiezie Ci dużo prezentów...

wzystkie związki (w tym konkubianty itp) są złe.. popierajmy tylko związki heteroseksualne kościelne i urzędowe z conajmniej 1 zdrowym dzieckiem. Bezdzietność teraz też jest potępiana.

Czy "wy" aby za bardzo nie zbliżacie się do nazizmu? Do rasy aryjskiej? Do populistycznych haseł 'naszego' prezydenta...

błagam.. pomyślcie.. a potem argumentujcie
Jakub
jak narazie religia przynajmniej katolicka nie zezwala na takowe ma???stwa.

Chodz ja widac po przyk?adzie innych pa?stw jest mo?liwa legaizacja zwiazków homosexualnych.

A propo dodaj?c ma??e?stwo budzicie wiele kontrowersji bo slow koja?y sie jednoznacznie. Legalizacja nieco mnie szumnie i tajmnieczo ale za to oddaje sens.

Nie chodzi o to aby to mialo wygladac tak jak hetero. tutaj bardziej chodzi o to aby módz by? razem w uznawanym zwi?zku.

hetero i homo poprzez legalizacje da?? do zaspokojenia swoich naturalnych potrzeb.
T? potrzeb? jest bezpiecze?stwo akt legalizacji to potwierdzenie tego ?e obie osoby chca by? razem (w za?ozeniu do ko?ca zycia) jest to potrzebne ka?demu cz?owiekowi do spokoju wewn?trznego.

A wiekszos? osób piszac (czy mówi?c) ?lub, który koja?y sie w polsce z religia katoick? z za?o?eniem rodziny, posiadaniem potomstwa (w?asnego) sama w sobie ju? zbudza kontrowersje.

Sprawa druga to posiadanie dzieci. No wiadoo adomo adopcja bo inaczej nie da sie rozwi?? (chodz w przypadku kobiet invitro z nasienia obcego m??czyzny - chodz w?tpie aby cieszylo sie to popularno?ci?).

Kto? dobrze napisa? ?e trzeba patrze? dobra dziecka. Zgadzam sie z nim.

Nie wiem nie dotar?em jeszcze do ?adnych publikacji psychologów ani scjologów czy realnym jest sposób wychowania przez rodziców homosexualnych dziecka, przekazuj?c mu wszystkie warto?ci. Dlatego prosze jezeli kto? by znalaz? takowe materia? - chodzi mi tylko te które sa wiarygodne i sprawdzalne - aby je zamie?ci? na forum. Je?eli obawia sie spamu, lub nie chce z takich czy innych przyczyn umieszcza? takich materia?ów pod swoim nick'iem) to prosze przes?a? je na PW do mnie ja je umieszcze.

druga spraw? jest akceptacja takiego dziecka przez spo?ecze?stwo. Jak narazie takie dziecko zosta?o by skrzywdzone po?rednio przez rodziców a bezpo?rednio przez rówie?ników i spo?ecze?stwo.
Grey
Rozumiem, że dziecko będzie załamane, gdy na dzień matki nie przyjdzie nikt, ale pomyśl, co zrobi jak jest dzieckiem homoseksualnej pary, na dzień matki, przyjdzie matko-męszczyzna Confused .Albo co powie w szkole, gdy zapytają się, jak ma na imię twoja matka i ojciec.To jest tylko moje zdanie, ale nie sądze, żeby dziecko było szczęśliwe w takiej rodzinie.Jestem za tym, żeby geje i lesbijki mogli zawrzeć ślub, ale jedynie cywilny.
PaLa
Nie mam nic przeciwko homoseksualistą jednak adopcja dziecka przez 2 gejów to jest chore, wyobraźcie sobie że dziecko idzie do szkoły, jest dzień matki, mamusie są zapraszane do klas itp, a te dziecko co zrobi? będzie same albo z 2 tatusiami? wybaczcie ale to bez sensu...
Jakub
Sens jest taki sam jak w przypadku braku jednego z rodziców w rodzinie hetero.

Jest jeden ma?y (a w?a?ciwie ogromny) problem, sposób wychowania musi by? inny.
To co opisujecie to patologie które moga wystapi?. Winikajace z nieodpowiedniego modelu wychowania.

Wychowanie to dwie strony medalu:

- to co dziecko ma ju? od urodzenia - czyli ozstalo uwarunkowane genetycznie:
charakter, temperment, sk?onno?ci wrodzone itd.
- to co dziecko uczy sie poprzez:
obserwacje, kary i nagrody (nie koniecznie ustanowione przez opiekunów, jest szereg zachowan poznawczych u dziecka które s? po to aby zapamieta? najprostrzym przyk?adem jest auka chodzenia, mianowicie dziecko ktore uczy sie chodzic trzeba postawic przy poziomej poreczy najpierw trzyma? za r?ce i prowadzic wzd?ó? por?czy, potem powtórzy? t? czynno?? z rekami dziecka zaczepinymi o porecz, nastepnie pozwoli? dziecku porusza? sie sameu poprzez podtrzymywanie sie ziecka o porecz, w pewnym momecie trzeba zrobic przerwe i do?ozy? druga porecz, dziecko yciagnie r?ke chcac sie chwyci? drugiej poreczy, nie zaleznie od tego czy my widzimy ze dosiegnie czy nie ono i tak bedzie prubowac, gdy samo sie przekona ze nie dosiegnie - przewroci sie, oczywi?ce troskliwi rodzice nad wszystkim panuja i lapi? dziceko gdy traci rownowage - nalezy zmienia? odstep poreczy tak aby dosieglo i tak aby nie dosieglo, po 5, 6 razah dziecko sam zacznie ocenia? czy dosiegnie czy nie, gdy uzna ?e nie dosiegnie zaprzestanie próby dostanie sie do drugiej poreczy) ten prosty przyk?ad ilustruje zachowania poznawcze dziecka ktore przebiegaj? od tak banlnych spraw jak ocenienie odleg?o?i mi?dzy poreczami jak dla bardzo zlo?onych procesów my?lenia.
Datego tak wa?ne jest aby rodzce homosexulani wiedzieli jak wychowa? dziecko tak aby akceptowalo siebie w rodzinie homo, aby umia?o zakceptowa? rodzine jako ca?? grupe, umia?o zakceptowac rodziców oraz odró?ni? ich od ineg modelu rodziny.

kiedy? uwa?ano ?e kobieta nie moze by? g?ow? rodziny, wynajdowano szereg argum?tów na to ?e ten rodzjrodziny sie nie sprawdzi. Nie wzi?to jednego czynnika pod uwage a mianowicie wspó?zycia ze soba w spo?ecze?swie dwuch modeli rodziny. Teraz obserwujemy pratycznie 3 modele rodzin.

nie ilo?? jest tutaj problemem, tylko my?lenie ludzi (które sie zmiania ale w czasie, nic sie nie stanie zdnia na dzie?).

Oczywi?cie kazdy mdel tak?e ten homoseualny musi ewoluwac, samo udoskonala? sie. Nie ma rady na to, zawsze b?dzie to ragumet przeciwników takiego modelu i? jest on na tyle nie skuteczny ?e nie ma prawa bytu.

Nie zarzucam tym którzy nie sa wstanie sobie wyobrazi? takiego modelu (nie atakuj? go nie prubuj?c zrozumie?) prubuja ale nie sa w stanie. To jest kolejny czynnik, sama my?l (dla niektorych przera?ajaca) musi ewoluowa?, musi przej?? przez kika pokole? aby wi?kszo?? mog?a o tym pomy?le w spokoju i dopu?ci? do siebie taka ewentualno??. To nie ich wina ?e im sie to nie mie?ci w g?owach mowi?c potocznie.

Dlatego wa?ne jest aby mówic o homosexualistach, nie ples? g?upot nie popartych racjonalnymi argum?tami i ob?uca? sie blotem, tylko dyskutowac. Poprzez dyskusje dokonuje sie ewolucja. Nie tylko homosexualistów ale ca?ego spo?ecze?stwa, zarówno hetero, jaki homo sexualnego.
prezes87
Odpowiadając na posta Arina muszę stwierdzić, iż Bóg stworzył człowieka hetero a nie homo :> Człowiek po prostu rodzi się z tym, że pociąga go płeć przeciwna. To nie musi do nikogo z nas docierać, to jest w naszym stereotypie.
Druga sprawa to taka, że ja potrafię zaakceptować odmienność tylko wyobraź siebie na miejscu dziecka homoseksualne małżeństwa. Powtórze się, jeśli dziecko będzie hetero to jego życie będzie koszmarem. Wcale tutaj nie wyolbrzymiam. To dziecko nigdy nie będzie potrafilo zaakceptować swoich rodziców. Zawsze będzie się wstydzić tego i najgorsze jest to, że z takim ciężarem będzie musiało iść przez całe życie. A co będzie jeśli to dziecko założy swoją rodzinę. I co zamiast jechać do babci i dziadka to wnuczek pojedzie do dwóch dziadków którzy przeżyli razem całe życie? Nie mam nic przeciwk