FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

The Witcher

NEO-GRYOK
Z niecierpliwością czekam na grę The Witcher, która będzie oparta o dalsze losy wiedźmina Geralta w książkach Andrzeja Sapkowskiego. Gra zapowiada się na prawdę świetnie wszystkie efekty (specjalne, pogodowe itp.) wyglądają naprawdę imponójąco. Zapowiadało się, że będziemy grać jakimś nowym wiedźminem, ale zdecydowano, że główną postacią zostanie Geralt. Nad dalszym przebiegiem historii prawdopodobnie czuwa Andrzej Sapkowski, więc nie ma obaw, że fabuła będzie słaba jak to w niektórych grach. Co wy myślicie o tym nadchodzącym tytule? Więcej informacji można uzyskać na oficjalnej stronie gry: www.thewitcher.com .
chorazy
Dalsze losy czyli ktore losy - od ktorego momentu?

Jak dla mnie pomysl przedni - jestem za - juz czekam z utesknieniem na gre Wink
HunterMac
Z obejrzanych trailerow i obrazkow z galeri moge wnioskowac ze zapowiada sie dobra gra. Mam nadzieje, ze nie spieprza takiego potencjalu. Z tego co pamietam maja w niej byc zawarte przygody Geralta nieopowiedziane w ksiazce czy cos w tym guscie. W sumie to nie ma obawy - nie moga puscic wiekszego gniota jak serial/film Wiedzmin - z prostej przyczyny - nie da sie! Wink
Arin
HunterMac wrote:
W sumie to nie ma obawy - nie moga puscic wiekszego gniota jak serial/film Wiedzmin - z prostej przyczyny - nie da sie! ;)

Film/serial to nie była ekranizacja książki. AS nie miał wpływu na kształt filmu. Dla mnie ta produkcja nie jest "sztywno" powiązana z książką. Potraktujcie ją przez moment jako film sam w sobie, spróbujcie zapomnieć o książce. Czy jest jakiś lepszy polski film fantasy?

Jeśli chodzi o grę to bardzo się boję, że może być z dużej chmury mały deszcz...

Cheers,
Arin.
NEO-GRYOK
Film w pewnym sensie przedstawiał wydarzenia z 1 tomu (strzyga, Ciri, itp.), ale by zawrzeć w nim wszystko to, co było w książce trzeba by wieeelu odcinków. A nie chciano z tego zrobić telenoweli. Co do gry to ciekawią mnie dalsze losy Wiedźmina, co się będzie dziać? zawsze w książce ciekawiło mnie, co się zaraz stanie Wink . Ale muszę poczekać na wydanie gry to wtedy się dowiem Very Happy Przeglądałem wypowiedzi fanów na oficjalnym forum jak i na wp i nigdzie nie można dowiedzieć się, kiedy przewidywana jest premiera Neutral .
Camel
Arin wrote:
Czy jest jakiś lepszy polski film fantasy?

Hmm, no wiesz jak w takich kategoriach operujemy to jasne - Wiedźmin to najlepszy polski film fantasy jaki widziałem Smile

Dla mnie ten film był od samego początku spalony - negatywnie wpłyneła na to renoma Sapkowskiego, a także reklama jaką media robiły i szum jaki panował wokóf samego filmu.

Pamiętam że twórcy chwalili się że poświecili dużo kasy na komputerowe stworzenie smoka (Borch Trzy Kawki). Jak obejrzałem ich "dzieło' to pomysłałem sobie: Ale chłopaki musieli ostro balować za tą kase Smile .
Film chaotyczny, niezrozumiały, zmieniający wątki szybciej niż premier Marcinkiewicz obitnice rzadowe Smile .

A wiecie dlaczego w filmie Żebrowski nie chodził z "kocimi' oczami cały czas i tylko miał je po wypiciu specyfików?
Przypomne że w książce Wiedźmim miał zawsze (24 na dobe, 7 dni w tygodniu) kocie oczy.
Powodem był argument że inni aktorzy nie mogą się skupić na grze tylko się gapią na Żebrowskiego i jego oczy...
To była autentyczna informacja i powód nieścisłości związanych w tym przypadku z książka.
Dla mnie po porostu to jest żenada... Jeszcze żeby ta gra aktorska była w filmie jakaś wybitna...

No tak żeby nie byłe że w 100% film zły - muzyka była całkiem niezła Cool
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.