FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Harry Potter i Czara Ognia

ozyrys
Niestety recenzja ma wiele wspólnego z rzeczywistością .
Gry z tytułem Harry Potter od początku były mało grywalne i wieszały się nawet na lepszych maszynach nie mówiąc już o graniu na windowsie to był i jest koszmar . Jedynie granie na emulatorze wina na Linuxie "Asia" [ czytaj Azia ] jest rozwiązaniem .

Gry nie polecam chyba że masz dużo zapału i cierpliwości .
Gry z tej seri nie mają duzo wspólnego z książką czy nawet filmem.

Pozdrawiam
^^ozi
mtx
niestety zwykle gry i filmy czy książki mają mało wspólnego.

Wystarczy popatrzeć na gry typu Batman, Spiderman czy Król lew Smile

filmy o tyle o ile były wyznacznikiem sukcesu, to gry to totalna porażka

jedyna gra na podstawie filmu, która mi przychodzi na myśl to Enter the Matrix- ta jeszcze miała klasę... (choć nie powiem, że rewelacja).

Dlatego zapomnij o Harrym. Chyba, że jesteś zapalonym fanem czarodzieja Smile

widziałeś już film??
ozyrys
mtx wrote:
widziałeś już film??

To było pytanie do mnie ?
Jeżeli tak to film widzaiłęm w trzech wersjach orgibalnej angileskiej, rosyjskiej i japońskiej/chińskiej/koreańskiej* i film bardzo dobiega od książki, reżyser pozwolił sobie na duże odstępstwa i dorzucił troche od siebie, ale ogląda się go dobrze - nie nudzi jest troche akcji , lecz bez przesadzy. Pojawiają się wątki miłosne w końcu Harry ma już 15 lt :> .
Polecam najpierw przeczytać ksiązkę a potem obejrzeć film , wtedy można zobaczyć różnicę między filmem a książką, moim zdaniem jest ogromna, ale to tylko moje zdanie.

*[nie potrzebne skteślić]

Pozdrawiam
^^ozi
Cano
Grałem w poprzednie części gier HP i o ile pierwsza mi się podobała (tak jak wtedy książka) to następne nie dość, że są coraz gorsze (tak jak książka w moich oczach) to jeszcze chyba wyrastam z fascynowania się Razz takim typem gier ksiązek i filmów. Sprawdzenie jaką gra ma grafikę nie jest, wcale takie trudne jakby się mogło wydawać:
DEMO:
http://www.3dgamers.com/games/harrypotter4/downloads/
SCREENSHOTS:
http://www.3dgamers.com/games/harrypotter4/screenshots/
Sami oceńcie Wink. Ja w tych czasach bym się z taką grafą nie pokazywał! Razz Ehh... ta pogoń za pieniędzmi. Takie kosztowne gnioty wydawane zaraz po premierach hitów kinowych przynoszą strasznie duże zyski... Sad

SkorpioN wrote:
Witam, znalazłem przypadkowo na stronie internetowej taką recenzję napisaną przez gracza

Więc jeśli nie Ty to napisałeś, stosuj się do regulaminu, już w innym temacie Ci to mówiłem:

Quote:
2.k. Using anything else other than Code:
Code:
[quote][/quote] or [quote="user"][/quote]

for quoting is not allowed.

I jeszcze jedno, jest już temat o filmie, to jest temat o grze więc piszcie tu o grze, nie filmie.

Pzdr
Cáno
Arin
mtx wrote:
jedyna gra na podstawie filmu, która mi przychodzi na myśl to Enter the Matrix- ta jeszcze miała klasę... (choć nie powiem, że rewelacja).

alien vs predator 2 - późno w nocy, ze słuchawkami, w ciemnym pokoju, misje marinem ;).

star wars republic commando - absolutny top wszechczasów w strzelankach fpp.

pewnie jeszcze kilka bym znalazł :).

cheers,
Arin.
ozyrys
Arin wrote:

alien vs predator 2 - późno w nocy, ze słuchawkami, w ciemnym pokoju, misje marinem Wink.

To się nie zgodze pierwsza część miała lepszy klimat ....
Grasz człowiekiem, zielone punkciki i tik tik tik tik w słuchawce ....
A za chwilę obcy przed Tobą to była naprawdę dobra, druga część nie miała juz takiego klimaty jak jedenka
Lucek
Ja pojadę na film w tym miesiącu mam nadzieje, że będzie fajny z tego co słyszałem.... A co do gry to nie widziałem, ale może ją kupie kiedyś pozdro dla wszystkich Smile
b4rt0
Ksiazka fajna(imo najlepsza z serii aczykolwiek 6 czytałem po tylko amatorskie tłumaczenie). Film odbiega troche od ksiazki nie ma w nim kilku istotynych dlamnie rzeczy a sa zeczy nieistotne:)ogóleni moze byc:) Gra-totalna porazka
Joker
Właśnie kończę tą książke i tak jak inne części ta również mile mnie zakskoczyła - Harry Potter potrafi na prawdę wciągnąć - nawet faceta w moim wieku Very Happy
pawelsz
Ja ksiazke przeczytalem juz jakis czas temu. Stwierdzam, ze niezla, aczkolwiek (jak dla mnie) moglaby byc troche dluzsza. A wracajac do tematu gry - gralem we wszystkie z serii, we wszystkie na winzgrozie i jedyna, ktora sie wieszala bardzo czesto to bylo HP2 (ale wtedy mialem cos z kompmem nie tak bo po wymianie chodzilo jak trzeba). Z grywalnoscia to roznie bywa - pierwsza czesc byla taka sobie, druga odrobine lepsza, za to trzecia i czwarta byly calkiem niezlymi grami. Tylko tak sie zastanawiam, ktora lepsza HP3 czy HP4. Czworka ma lepsza grafike i w ogole calkowicie sie zmienila w stosunku do poprzedniczek. Za to w HP3 podobala mi sie mozliwosc w miare swobodnej gry (niby misje wykonywalo sie zgodnie z narzucona kolejnoscia, ale i tak mozliwosci biegania po zamku gdy nie chcialo sie robic tego co wymyslili autorzy byly calkiem przyzwoite).
Joker
Hehe dłuższa Very Happy Nie no jak coś jest fajne to chciałobysie tego jak najwiecej dla siebie Very Happy A no mogła by ta "cegła" być troche dłuższa ;] A co do gier HP - grałem we wszystkie części - żadna mnie do siebie nie zraziła ale to nie to samo co książka czy nawet film. Ale nude można zabić Very Happy
member
ZABIC HAREGO PORTIERA.... dajcie spokoj Razz wg harry poter jest dobry dla dzieci Smile wystarczy mi juz tej manii w dodatku ze kolejna w drodze z chuckiem norrisem SICK !!!! Jesli chodzi o fantastyke to Wladca Pierscieni mi sie podobal ale Harrego Portiera nie tykalem i nie mam zamiaru Razz jestem krotko mowiac ANTY HARRY POTER poprostu go nie znosze, nie nawidze i wogole jak slysze o nim to mi sie nie dobrze robi Razz Sorry jesli w tym momencie draznie czyjas love do harrego ale poprostu dla mnie to shit wogole innego kalibru Very Happy Very Happy Pozdro wszystkim ANTY harry poterowcom Razz
CHEERS Smile
Camel
Wiesz co member, tak naprawde to w moim odczuciu Harry Potter )ptzynajmniej od cześci 4) raczej przestaje być pozycja dla dzieci.
Pierwsze 2 tomy były cukierkowe i maksymalnie nastawione na dzieciarnie...
Joker ma racje, książka wciąga Cool
Joker
Mi osobiście jednak nie podoba się ta Potteromania... Książka jest spoko bardzo przyjemnie się ją czyta (moge powiedzieć, że jak mało którą). A ten cały wielki szum wielkie przebierania i maskarady moim zdaniem nie są potrzebne. Ale jeżeli dzieciom to się podoba to niech się przebierają - niech mają coś z życia... Very Happy

Camel zgadzam się z tobą, że książka przestaje być bajeczką dla dzieci. W koncu Harry dorasta, to i średnia wieku musi się podnieść Razz Bo mogło by się zrobić strasznie nudno... ;]
-Dkt-
1 czsc gry mi sie tylko podobala Smile
(moze dlatego ze bylem monco podjarany HP Razz )
potem 2 czesc to taka gra na trojke z minusem Confused
pozniej juz nie chcialem nawet innych czesci ...

Co do ksiazek, czytalem i czytalem (5 czesc w jeden dzien przeczytalem Twisted Evil Laughing ) ale juz chyba wyroslem z tej ksiazki i 6 czesci nie przyczytalem Embarassed
a filmy ... coz ja jak czytam ksiazki to wyobrazam sobie pewny sceny troche inaczej Rolling Eyes (no i na filmie nie ma wszystkich scen z ksiazek) ale jakotako mozna obejrzec Wink

nie ma to jak przeczytac ksiazke Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.