FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Hip-Hop

SkorpioN
Jaka piosenka Hip-Hopowa podoba wam się najbardziej?
Xaros
Łeee, ja nie cierpię hip-hopu... Confused
Coyote~
Wiatruczas...
ozyrys
Normalnie nie słucham hiphopu ale jak już chcę posłuchać to najczęsciej słucham Gubię się -Chłopaki z Szarego Tłumu lub Szansa - Fenomen.
Moim zdaniem dwa najlepsze utwory w HH, bo muzyki HH nie da się nazwac piosenkami - to słowo nei pasuje o klimatu . Razz
Jakub
hehe ja jestem tym dmie?ce ziomali który slucha tego co mu w padnie w ucho:P

nie mam jakiego? jednego sk?adu czy czego? takigo, nie ochodzi mnie tez czy kt? na tym zarabia czy nie, jezeli udzi? sie podoba to niech zarabia na tym, w ko?cu nale?y mu sie, a jaknie che zarabia? to niech pusza tylko sobie te swoje nagrania.

a ostano s?ycham OSTR;)
Black & White
No O.S.T.R jest dobry, lubię go czasem posłuchać, niebanalne teksty i sens
"Kochana Polsko" to klasyk tego artysty bo ten kawałek można nazwać czymś więcej niż piosenką.

Oprócz tego Eldo z Gramatika, za poglądy, za poezję w tekstach hip-hopowych.

Takie kawałki do posłuchania aby przypomnieć dawne czasy to kawałki K44: baku-baku ( mimo banalności ), litery, wena ( za niesamowity spokój i klimat ).

Wartym posłuchania jest Łona, bardzo pozytywne podejście do życia, zmetaforyzmowane scenki z których da się wyciągnąć jakiś głębszy sens, baaa, autor chciał aby taki sens zauważyć.
Przykładowe utwory: "Nie słuchać przed 2050 rokiem" - doskonały utwór aby opisać to co się dzieje w tej polsce i co będzie u nas kiedyś, smutna metafora ale bliska prawdzie.

Pezet za spokojny rytm piosenek i za to, że nagrywał z OSTR-ym

Natomiast niesamowicie NIE lubię takich hip-hopolowców jak:
tede - najgorsze łajno polskiej sceny, brudzi sobą wszystkich, którzy hip-hop uważają za coś więcej niż zlepek słów i zapętlonych bitów.
Mezo, Lajner, Pan duże P, od niedawna Ascetoholiksów, Doniu, 18L itp.
To nie jest hip-hop !!!
Jakub
Wiesz co ja by? bym daleki od pisania co jest dobe a co nie. No bo tak w?a?ciwie jak zdefinjujesz gatunek muzyczny jakim jest hip-hop? a je?eli kto? zrobi co? co b?dzie wychodzi? poza twoje ramy to czym o nazwiesz?

No tak pozostaje jeszcze kwestia tego ?e muzyka jest subiektwyna, ka?dy odbiera j? inaczej, dlatego mozemy pisa? co sie nam podoba, a co jest ?ajnem sceny? hmm dla ka?dego to b?dzie co? innego Wink
GKH
Nie lubie Hip-Hopu Shocked

nawet tu nic juz nie bedę komentował Razz
(czy to spam Question ) :/
Chemik
Też nie lubie hip-hopu , a już napewno polskiego <lol>
choć te "teksty" sie troche poprawiły bacząc na ko co było przed laty Smile

Kiedyś słuchałem Eminema, jakoś mi sie podobały Smile
chyba jedyny melodyjny raper ( w tamtym czasie) Razz
teraz to już siajz Razz
Maxis
Ja tam słucham Hip-Hopu lubie go Słucham różne piosenki O.S.T.R, Peja;p, 52 Debiec , Eminem, dużo ich jest nie bede wymieniał już ;p
luxtu
na najbardziej lubie kawalki peji
mtx
hmmm.. z hh fajna jest Paktofonika..

lubię też FISZa...

ale ogólnie za dużo #$%@# (przekelństw) jak na mnie.. wolę pop a chyba jeszcze bardziej rnb
atomek
Niecierpie hip-hopu. Wstretna muzyka bleeech
Jakub
Fisza te? lubie pos?ucha? ale jak mam odpowiedni nastrój. Nie zawsze mam na niego ochote Razz (bez skoja?en prosze ;P)
Lucek
Ja lubię słuchać "Moja Panienka" i kilka innych polskich jeszcze Razz
SkorpioN
Dzięki wszystkim za rady, pościągam se tą muze Smile
ibix
SkorpioN wrote:
Jaka piosenka Hip-Hopowa podoba wam się najbardziej?

Zaczne od tego ze HH to nie są piosenki czy jakieś tam przyspiewki, ktore sie nuci ot tak pod nosem.
Rozumiem to, ze wielu ludzi ma wstret do hip hopu. Ale dla mnie (jak i dla wielu tych ktorzy cenią prawdziwy hip hop) ważne jest slowo.

Natomiast w pełni zgadzam się z Black & White. Istnieje Hip hop i istnieje ścierwo zwane hiphopolo.
Teksty Eldo, O.S.T.R, WWO, Pezet i jeszcze kilku innych polskich MC poruszaja naprawde wazne kwestie. Przedstawiaja prawdziwe wartosci, m. in to ze pieniadze daja tylko zludne szczescie.

Quote:
(...)Odnaleźć Boga, bezpieczeństwo,
Przywrócić szlachetność.
To techopolizm mnie męczy,
Wysysa z krwią rozsądek.
Zwiększa się świata majątek,
Lecz coraz bardziej znika człowiek...

Ktos moze teraz powiedziec, ze przeciez nic odkrywczego nic nowego nie wnosza ci artysci, ze wiele napisano juz na ten temat wiele ksiazek.
Ok zgoda ale ilu ludzi dzis siega po ksiazki.... Sad

Quote:
...Jak my, zmienią się w piasek,
Który zmyje ulewa.
W książkach nikt nie wspomnij.
Ludzie już nie chcą czytać,
To świat groteski,
Głosu rozsądku już nie słychać

Nie mam zamiaru nikogo przekonywac do tego by słuchał HH, ale chce podkreslic to, ze 'ci prawdziwi' to nie sa jakieś tam przypadkowe tepe łyse paly ktore sobie rymuja o czymkolwiek do bitu.
vrooth
generalnie wole rock i mozykę J. Kaczmarskiego...
ale skoro musze wybrać, to Gwiazdę Paresłów&TEDE
draqo
Ogólnie Polski Hip-Hop mnie nie interesuje, ale nie pogardzę zespołem Verba;D Z zagranicznych to słucham 50Cent, FlerNDW:D i takie tam inne:P
Timczak
Hh słucham dorywczo (nie jestem jaimś maniakiem) ale jak się coś fajnego pojawi to nie pogardzę
WMP
Ja jak słusze tą sieczke to mi uszy więdną. Same przekleństwa i nic więcej.
_darcnet_
nie mam ulubionyc utworów. bardzo lubię takich wykonawców jak Łona czy sam zespół PFK. co elda (ktoś mówił, ze jest dobry) to ja go nie lubię. on nie umie rywmować Exclamation w polsce mało kto to potrafi. eldo ma jeden dobry kawałek - "Plaża". oprócz tego i kilku innych polaków - nic innego nie słucham Very Happy
Jakub
Nie potrafia rymowa?? hmm my?la?em ?e rym jest prosty Wink tego uczy sie dzieci w przeczkolu Wink a reszta to rzecz gustu Wink Kto? by móg? powiedzie? ?e to ty sie nie znasz Wink nie oceniaj tego co jest tylko i wy??cznie subiektywne Wink
_darcnet_
popatrz na pierwszy post w temacie. sam tytuł sugeruje, że wszelkie oceny bdą subiektywne Laughing Very Happy
Gonero
Hmm co ja lubie wiele kawałków
nawiecej slucham Tupaca a potem polskie WWO ZIP HG Endefis Fenomen itd sami wiecie

oczywisce ze nie slcuham
mezia pezia
doniu koniu
liber diber itd.
pawelsz
Nie trawie hip-hopu... Niestety jestem zmuszany do słuchania go jak głośno słuchają sąsiedzi Smile
Mark00
Xaros wrote:
Łeee, ja nie cierpię hip-hopu... Confused

Dokładnie, jakoś mi leży ta muzyka. Wolę Metallicę (tylko starsze płyty, głównie pierwsze trzy oraz GENIALNE S&M).
SkorpioN
Ja ostatnio znalazłem na kompie piosenke Gangstera i przyznam, że odrazu wpadła mi w ucho.
rohis
piosenka hiphopowa... piosenka? ekhm?

no i widze ze wszyscy wymienili polskie gowno... to wam powiem ze w takim razie wogole RAPU nie slyszeliscie, jezeli tylko polski szit u was leci. a w zagranicznym nie chodzi mi o gwiazdki z mainstreamu... chcesz byc elo? to sluchaj hiphopu - o teraz taka moda... żal...

i texty typu:
"oczywiscie nie slucham: mezo, doniu, edzio pedzio" to juz jest 100% pozerstwa i oddawanie sie modzie.

dzisiaj modny jest hiphop? jestes hiphopowcem
jutro co innego? jestes innym czlowiekiem
sl4sh
Raczej nie slucham HH, na co dzien przewaznie techno, trance, hard style itd. poprostu to lubie i tyle.

A jezeli juz mam wymienic jakis utwor to : Pc Park - Klatka / Peja - Kolejny stracony dzien / Peja - I moje miasto zla slawa owiane (czy jakos tak Very Happy )
votd
Nienawidzę hip-hopu, jest po**** i do tego polacy nie umieją śpiewać (wszyscy, nie ma takiego co by umiał). Polskiego nienawidzę w szczególności, a amerykańskiego też nie, wolę muzę mieszaną.

Hip-Hop SUCKS!
Cano
Hmm... Nie mogę powiedzieć, że nie lubię tej muzyki bo Hip-hop trudno nazwaćmuzyką. Jacyś nierozgarnięci blokersi w kapturach krzyczą przekleństwa do mokrofonu... Super! Tzn. jest jeszcze normalniejszy hip-hop, ale poza tekstem nic w nim się nie zmienia, a przesłanie i tak pozostaje to samo (Policja jest... be Very Happy, a ja jestem fajny tylko pokrzywdzony przez los). Posłuchajcie sobie Pink Floyd - to jest muzyka. Albo Stinga - może pop, ale i tak dobre Very Happy.

Quote:
techno, trance, hard style itd. poprostu to lubie i tyle.

Tego nie wytrzymam nawet przez minutę, ale gusta są różne...

Pzdr
Cáno
Chemik
czyli hop hip Razz jednym słowem dno Smile
a techno itp są dobre ale na dyskoteke masowa Razz
ew po pijaku Razz
Calemb
Ja tam słucham czegoś z rasy Metalu, Rocka.... Fajna muzyka... Dlaczego żaden Polak nie potrafi śpiewać? Artur Gadowski(IRA) Fjnie śpiewa. We wrześniu mial koncert w moim mieście i było fajnie. HIP -HOP?? Nie przepadam, ale też nie potępiam. Większoć z tych polskich HIP-HOP'owców śpiewa(czy można to nazwać śpiewem?) dla kasy. Jest pewnie jakiś jeden czy dwóch, którzy wykonują tą muzyke w myśl jej ideologi. Tzn. tak że mówi ona o ich życiu. Ale teraz w tym świecie jest to traczej nikłe....
SkorpioN
EJ ! ! ! ! wrrr, zjechaliście z tematu, było jaka piosenka hiphopowa a nie jaki typ muzy.

Ja ostatnio przestałem słuchać muze ;(
Sneven
HH jest fajny - podobają mi się tylko z polskich wykonawców m.in Abradab (Kaliber 44), Mezo itp. oraz z zagranicznych : Eminem, Jay-Z (jakoś tak).

Ale jednak najlepszym (jak dla mnie) garunkiem muzycznym jest rock :
Linkin Park, Fort Minor i te sprawy Wink.
_darcnet_
rohis wrote:
piosenka hiphopowa... piosenka? ekhm?

zgadzam się. hip-hopu nie można nazwać muzyką niestety. jest to zbiór dźwięków, lecz w niewielu przypadkach jest to muzyka

rohis wrote:
no i widze ze wszyscy wymienili polskie gowno...

nie wszystko co polskie (jeśli o rap chodzi) jest złe. polski hh dorasta wraz z twórcami. pfk czy abradab to są dobrzy wykonawcy. co do innych, to się zgadzam
rohis wrote:
to wam powiem ze w takim razie wogole RAPU nie slyszeliscie, jezeli tylko polski szit u was leci. a w zagranicznym nie chodzi mi o gwiazdki z mainstreamu...

racja, że ameryka jest lepsza pod tym względem, lecz tamtejszy rap jest starszy i dojrzalszy
rohis wrote:
chcesz byc elo? to sluchaj hiphopu - o teraz taka moda... żal...

zgadzam się, teraz taka moda Very Happy

rohis wrote:
i texty typu:
"oczywiscie nie slucham: mezo, doniu, edzio pedzio" to juz jest 100% pozerstwa i oddawanie sie modzie.

racja, w 99% przypadków ci, którzy to mówią właśnie ich słuchają. inni nie muszą zaprzeczać, bo opinia innych jest zbędna
rohis wrote:
dzisiaj modny jest hiphop? jestes hiphopowcem
jutro co innego? jestes innym czlowiekiem

dokłądnie - dobre podsumowanie Very Happy
pizdro
Kosti
nie wiem czy to hh ale "gangsta pardise" Coolio
potem niektóre wałki Peji
Liber "skarby"
jeden osiem l "ile dałbym" (czy jakos tak)
wszelakie traktujace o samotnosci
draqo
Nie nawidze takich o samotności, takich smutków. Trzeba cieszyć się życiem. LUDZIE!!! Nie można się wiecznie zamartwiać. Słuchajcie muzyki pełnej emocji, tempa Wink Ostatnio słucham albumu Matafix na okrągło. Polecam
Kosti
czasem za łatwo mowi sie "cieszcie sie zyciem"...
czasem sytuacja jeste tak szalenie niefajna ze ni cholery to cieszenie sie nie chce wyjść
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.