Jaka piosenka Hip-Hopowa podoba wam się najbardziej?
Hip-Hop
Łeee, ja nie cierpię hip-hopu... 
Wiatruczas...
Normalnie nie słucham hiphopu ale jak już chcę posłuchać to najczęsciej słucham Gubię się -Chłopaki z Szarego Tłumu lub Szansa - Fenomen.
Moim zdaniem dwa najlepsze utwory w HH, bo muzyki HH nie da się nazwac piosenkami - to słowo nei pasuje o klimatu .
Moim zdaniem dwa najlepsze utwory w HH, bo muzyki HH nie da się nazwac piosenkami - to słowo nei pasuje o klimatu .
hehe ja jestem tym dmie?ce ziomali który slucha tego co mu w padnie w ucho:P
nie mam jakiego? jednego sk?adu czy czego? takigo, nie ochodzi mnie tez czy kt? na tym zarabia czy nie, jezeli udzi? sie podoba to niech zarabia na tym, w ko?cu nale?y mu sie, a jaknie che zarabia? to niech pusza tylko sobie te swoje nagrania.
a ostano s?ycham OSTR;)
nie mam jakiego? jednego sk?adu czy czego? takigo, nie ochodzi mnie tez czy kt? na tym zarabia czy nie, jezeli udzi? sie podoba to niech zarabia na tym, w ko?cu nale?y mu sie, a jaknie che zarabia? to niech pusza tylko sobie te swoje nagrania.
a ostano s?ycham OSTR;)
No O.S.T.R jest dobry, lubię go czasem posłuchać, niebanalne teksty i sens
"Kochana Polsko" to klasyk tego artysty bo ten kawałek można nazwać czymś więcej niż piosenką.
Oprócz tego Eldo z Gramatika, za poglądy, za poezję w tekstach hip-hopowych.
Takie kawałki do posłuchania aby przypomnieć dawne czasy to kawałki K44: baku-baku ( mimo banalności ), litery, wena ( za niesamowity spokój i klimat ).
Wartym posłuchania jest Łona, bardzo pozytywne podejście do życia, zmetaforyzmowane scenki z których da się wyciągnąć jakiś głębszy sens, baaa, autor chciał aby taki sens zauważyć.
Przykładowe utwory: "Nie słuchać przed 2050 rokiem" - doskonały utwór aby opisać to co się dzieje w tej polsce i co będzie u nas kiedyś, smutna metafora ale bliska prawdzie.
Pezet za spokojny rytm piosenek i za to, że nagrywał z OSTR-ym
Natomiast niesamowicie NIE lubię takich hip-hopolowców jak:
tede - najgorsze łajno polskiej sceny, brudzi sobą wszystkich, którzy hip-hop uważają za coś więcej niż zlepek słów i zapętlonych bitów.
Mezo, Lajner, Pan duże P, od niedawna Ascetoholiksów, Doniu, 18L itp.
To nie jest hip-hop !!!
"Kochana Polsko" to klasyk tego artysty bo ten kawałek można nazwać czymś więcej niż piosenką.
Oprócz tego Eldo z Gramatika, za poglądy, za poezję w tekstach hip-hopowych.
Takie kawałki do posłuchania aby przypomnieć dawne czasy to kawałki K44: baku-baku ( mimo banalności ), litery, wena ( za niesamowity spokój i klimat ).
Wartym posłuchania jest Łona, bardzo pozytywne podejście do życia, zmetaforyzmowane scenki z których da się wyciągnąć jakiś głębszy sens, baaa, autor chciał aby taki sens zauważyć.
Przykładowe utwory: "Nie słuchać przed 2050 rokiem" - doskonały utwór aby opisać to co się dzieje w tej polsce i co będzie u nas kiedyś, smutna metafora ale bliska prawdzie.
Pezet za spokojny rytm piosenek i za to, że nagrywał z OSTR-ym
Natomiast niesamowicie NIE lubię takich hip-hopolowców jak:
tede - najgorsze łajno polskiej sceny, brudzi sobą wszystkich, którzy hip-hop uważają za coś więcej niż zlepek słów i zapętlonych bitów.
Mezo, Lajner, Pan duże P, od niedawna Ascetoholiksów, Doniu, 18L itp.
To nie jest hip-hop !!!
Wiesz co ja by? bym daleki od pisania co jest dobe a co nie. No bo tak w?a?ciwie jak zdefinjujesz gatunek muzyczny jakim jest hip-hop? a je?eli kto? zrobi co? co b?dzie wychodzi? poza twoje ramy to czym o nazwiesz?
No tak pozostaje jeszcze kwestia tego ?e muzyka jest subiektwyna, ka?dy odbiera j? inaczej, dlatego mozemy pisa? co sie nam podoba, a co jest ?ajnem sceny? hmm dla ka?dego to b?dzie co? innego
No tak pozostaje jeszcze kwestia tego ?e muzyka jest subiektwyna, ka?dy odbiera j? inaczej, dlatego mozemy pisa? co sie nam podoba, a co jest ?ajnem sceny? hmm dla ka?dego to b?dzie co? innego
Nie lubie Hip-Hopu
nawet tu nic juz nie bedę komentował
(czy to spam
) :/
nawet tu nic juz nie bedę komentował
(czy to spam
Też nie lubie hip-hopu , a już napewno polskiego <lol>
choć te "teksty" sie troche poprawiły bacząc na ko co było przed laty
Kiedyś słuchałem Eminema, jakoś mi sie podobały
chyba jedyny melodyjny raper ( w tamtym czasie)
teraz to już siajz
choć te "teksty" sie troche poprawiły bacząc na ko co było przed laty
Kiedyś słuchałem Eminema, jakoś mi sie podobały
chyba jedyny melodyjny raper ( w tamtym czasie)
teraz to już siajz
Ja tam słucham Hip-Hopu lubie go Słucham różne piosenki O.S.T.R, Peja;p, 52 Debiec , Eminem, dużo ich jest nie bede wymieniał już ;p
na najbardziej lubie kawalki peji
hmmm.. z hh fajna jest Paktofonika..
lubię też FISZa...
ale ogólnie za dużo #$%@# (przekelństw) jak na mnie.. wolę pop a chyba jeszcze bardziej rnb
lubię też FISZa...
ale ogólnie za dużo #$%@# (przekelństw) jak na mnie.. wolę pop a chyba jeszcze bardziej rnb
Niecierpie hip-hopu. Wstretna muzyka bleeech
Fisza te? lubie pos?ucha? ale jak mam odpowiedni nastrój. Nie zawsze mam na niego ochote
(bez skoja?en prosze ;P)
Ja lubię słuchać "Moja Panienka" i kilka innych polskich jeszcze 
Dzięki wszystkim za rady, pościągam se tą muze 
| SkorpioN wrote: |
| Jaka piosenka Hip-Hopowa podoba wam się najbardziej? |
Zaczne od tego ze HH to nie są piosenki czy jakieś tam przyspiewki, ktore sie nuci ot tak pod nosem.
Rozumiem to, ze wielu ludzi ma wstret do hip hopu. Ale dla mnie (jak i dla wielu tych ktorzy cenią prawdziwy hip hop) ważne jest slowo.
Natomiast w pełni zgadzam się z Black & White. Istnieje Hip hop i istnieje ścierwo zwane hiphopolo.
Teksty Eldo, O.S.T.R, WWO, Pezet i jeszcze kilku innych polskich MC poruszaja naprawde wazne kwestie. Przedstawiaja prawdziwe wartosci, m. in to ze pieniadze daja tylko zludne szczescie.
| Quote: |
| (...)Odnaleźć Boga, bezpieczeństwo,
Przywrócić szlachetność. To techopolizm mnie męczy, Wysysa z krwią rozsądek. Zwiększa się świata majątek, Lecz coraz bardziej znika człowiek... |
Ktos moze teraz powiedziec, ze przeciez nic odkrywczego nic nowego nie wnosza ci artysci, ze wiele napisano juz na ten temat wiele ksiazek.
Ok zgoda ale ilu ludzi dzis siega po ksiazki....
| ...Jak my, zmienią się w piasek,
Który zmyje ulewa. W książkach nikt nie wspomnij. Ludzie już nie chcą czytać, To świat groteski, Głosu rozsądku już nie słychać |
Nie mam zamiaru nikogo przekonywac do tego by słuchał HH, ale chce podkreslic to, ze 'ci prawdziwi' to nie sa jakieś tam przypadkowe tepe łyse paly ktore sobie rymuja o czymkolwiek do bitu.
generalnie wole rock i mozykę J. Kaczmarskiego...
ale skoro musze wybrać, to Gwiazdę Paresłów&TEDE
ale skoro musze wybrać, to Gwiazdę Paresłów&TEDE
Ogólnie Polski Hip-Hop mnie nie interesuje, ale nie pogardzę zespołem Verba;D Z zagranicznych to słucham 50Cent, FlerNDW:D i takie tam inne:P
Hh słucham dorywczo (nie jestem jaimś maniakiem) ale jak się coś fajnego pojawi to nie pogardzę
Ja jak słusze tą sieczke to mi uszy więdną. Same przekleństwa i nic więcej.
nie mam ulubionyc utworów. bardzo lubię takich wykonawców jak Łona czy sam zespół PFK. co elda (ktoś mówił, ze jest dobry) to ja go nie lubię. on nie umie rywmować
w polsce mało kto to potrafi. eldo ma jeden dobry kawałek - "Plaża". oprócz tego i kilku innych polaków - nic innego nie słucham 
Nie potrafia rymowa?? hmm my?la?em ?e rym jest prosty
tego uczy sie dzieci w przeczkolu
a reszta to rzecz gustu
Kto? by móg? powiedzie? ?e to ty sie nie znasz
nie oceniaj tego co jest tylko i wy??cznie subiektywne 
popatrz na pierwszy post w temacie. sam tytuł sugeruje, że wszelkie oceny bdą subiektywne

Hmm co ja lubie wiele kawałków
nawiecej slucham Tupaca a potem polskie WWO ZIP HG Endefis Fenomen itd sami wiecie
oczywisce ze nie slcuham
mezia pezia
doniu koniu
liber diber itd.
nawiecej slucham Tupaca a potem polskie WWO ZIP HG Endefis Fenomen itd sami wiecie
oczywisce ze nie slcuham
mezia pezia
doniu koniu
liber diber itd.
Nie trawie hip-hopu... Niestety jestem zmuszany do słuchania go jak głośno słuchają sąsiedzi 
| Xaros wrote: |
| Łeee, ja nie cierpię hip-hopu... |
Dokładnie, jakoś mi leży ta muzyka. Wolę Metallicę (tylko starsze płyty, głównie pierwsze trzy oraz GENIALNE S&M).
Ja ostatnio znalazłem na kompie piosenke Gangstera i przyznam, że odrazu wpadła mi w ucho.
piosenka hiphopowa... piosenka? ekhm?
no i widze ze wszyscy wymienili polskie gowno... to wam powiem ze w takim razie wogole RAPU nie slyszeliscie, jezeli tylko polski szit u was leci. a w zagranicznym nie chodzi mi o gwiazdki z mainstreamu... chcesz byc elo? to sluchaj hiphopu - o teraz taka moda... żal...
i texty typu:
"oczywiscie nie slucham: mezo, doniu, edzio pedzio" to juz jest 100% pozerstwa i oddawanie sie modzie.
dzisiaj modny jest hiphop? jestes hiphopowcem
jutro co innego? jestes innym czlowiekiem
no i widze ze wszyscy wymienili polskie gowno... to wam powiem ze w takim razie wogole RAPU nie slyszeliscie, jezeli tylko polski szit u was leci. a w zagranicznym nie chodzi mi o gwiazdki z mainstreamu... chcesz byc elo? to sluchaj hiphopu - o teraz taka moda... żal...
i texty typu:
"oczywiscie nie slucham: mezo, doniu, edzio pedzio" to juz jest 100% pozerstwa i oddawanie sie modzie.
dzisiaj modny jest hiphop? jestes hiphopowcem
jutro co innego? jestes innym czlowiekiem
Raczej nie slucham HH, na co dzien przewaznie techno, trance, hard style itd. poprostu to lubie i tyle.
A jezeli juz mam wymienic jakis utwor to : Pc Park - Klatka / Peja - Kolejny stracony dzien / Peja - I moje miasto zla slawa owiane (czy jakos tak
)
A jezeli juz mam wymienic jakis utwor to : Pc Park - Klatka / Peja - Kolejny stracony dzien / Peja - I moje miasto zla slawa owiane (czy jakos tak
Nienawidzę hip-hopu, jest po**** i do tego polacy nie umieją śpiewać (wszyscy, nie ma takiego co by umiał). Polskiego nienawidzę w szczególności, a amerykańskiego też nie, wolę muzę mieszaną.
Hip-Hop SUCKS!
Hip-Hop SUCKS!
Hmm... Nie mogę powiedzieć, że nie lubię tej muzyki bo Hip-hop trudno nazwaćmuzyką. Jacyś nierozgarnięci blokersi w kapturach krzyczą przekleństwa do mokrofonu... Super! Tzn. jest jeszcze normalniejszy hip-hop, ale poza tekstem nic w nim się nie zmienia, a przesłanie i tak pozostaje to samo (Policja jest... be
, a ja jestem fajny tylko pokrzywdzony przez los). Posłuchajcie sobie Pink Floyd - to jest muzyka. Albo Stinga - może pop, ale i tak dobre
.
Tego nie wytrzymam nawet przez minutę, ale gusta są różne...
Pzdr
Cáno
| techno, trance, hard style itd. poprostu to lubie i tyle. |
Tego nie wytrzymam nawet przez minutę, ale gusta są różne...
Pzdr
Cáno
czyli hop hip
jednym słowem dno
a techno itp są dobre ale na dyskoteke masowa
ew po pijaku
a techno itp są dobre ale na dyskoteke masowa
ew po pijaku
Ja tam słucham czegoś z rasy Metalu, Rocka.... Fajna muzyka... Dlaczego żaden Polak nie potrafi śpiewać? Artur Gadowski(IRA) Fjnie śpiewa. We wrześniu mial koncert w moim mieście i było fajnie. HIP -HOP?? Nie przepadam, ale też nie potępiam. Większoć z tych polskich HIP-HOP'owców śpiewa(czy można to nazwać śpiewem?) dla kasy. Jest pewnie jakiś jeden czy dwóch, którzy wykonują tą muzyke w myśl jej ideologi. Tzn. tak że mówi ona o ich życiu. Ale teraz w tym świecie jest to traczej nikłe....
EJ ! ! ! ! wrrr, zjechaliście z tematu, było jaka piosenka hiphopowa a nie jaki typ muzy.
Ja ostatnio przestałem słuchać muze ;(
Ja ostatnio przestałem słuchać muze ;(
HH jest fajny - podobają mi się tylko z polskich wykonawców m.in Abradab (Kaliber 44), Mezo itp. oraz z zagranicznych : Eminem, Jay-Z (jakoś tak).
Ale jednak najlepszym (jak dla mnie) garunkiem muzycznym jest rock :
Linkin Park, Fort Minor i te sprawy
.
Ale jednak najlepszym (jak dla mnie) garunkiem muzycznym jest rock :
Linkin Park, Fort Minor i te sprawy
| rohis wrote: |
| piosenka hiphopowa... piosenka? ekhm? |
zgadzam się. hip-hopu nie można nazwać muzyką niestety. jest to zbiór dźwięków, lecz w niewielu przypadkach jest to muzyka
| no i widze ze wszyscy wymienili polskie gowno... |
nie wszystko co polskie (jeśli o rap chodzi) jest złe. polski hh dorasta wraz z twórcami. pfk czy abradab to są dobrzy wykonawcy. co do innych, to się zgadzam
| to wam powiem ze w takim razie wogole RAPU nie slyszeliscie, jezeli tylko polski szit u was leci. a w zagranicznym nie chodzi mi o gwiazdki z mainstreamu... |
racja, że ameryka jest lepsza pod tym względem, lecz tamtejszy rap jest starszy i dojrzalszy
| chcesz byc elo? to sluchaj hiphopu - o teraz taka moda... żal... |
zgadzam się, teraz taka moda
| i texty typu:
"oczywiscie nie slucham: mezo, doniu, edzio pedzio" to juz jest 100% pozerstwa i oddawanie sie modzie. |
racja, w 99% przypadków ci, którzy to mówią właśnie ich słuchają. inni nie muszą zaprzeczać, bo opinia innych jest zbędna
| dzisiaj modny jest hiphop? jestes hiphopowcem
jutro co innego? jestes innym czlowiekiem |
dokłądnie - dobre podsumowanie
pizdro
nie wiem czy to hh ale "gangsta pardise" Coolio
potem niektóre wałki Peji
Liber "skarby"
jeden osiem l "ile dałbym" (czy jakos tak)
wszelakie traktujace o samotnosci
potem niektóre wałki Peji
Liber "skarby"
jeden osiem l "ile dałbym" (czy jakos tak)
wszelakie traktujace o samotnosci
Nie nawidze takich o samotności, takich smutków. Trzeba cieszyć się życiem. LUDZIE!!! Nie można się wiecznie zamartwiać. Słuchajcie muzyki pełnej emocji, tempa
Ostatnio słucham albumu Matafix na okrągło. Polecam
czasem za łatwo mowi sie "cieszcie sie zyciem"...
czasem sytuacja jeste tak szalenie niefajna ze ni cholery to cieszenie sie nie chce wyjść
czasem sytuacja jeste tak szalenie niefajna ze ni cholery to cieszenie sie nie chce wyjść