Jak się czyta te newsy to ...ech, szkoda gadac
"Doradca ekonomiczny premiera Marek Zuber mówi, że rządowy program kredytowy powstanie, ale będzie znacznie odbiegał od tego prezentowanego przez PiS w trakcie wyborów.
Politycy PiS zapowiadali, że rodziny o niskich i średnich dochodach będą mogły kupić skromne lokum za nie więcej niż 100 tys. zł., podstawą miał być wieloletni kredyt poręczany przez państwo. PiS zapewniało, że państwo pomogłoby w spłacie kredytu, a oprocentowanie nie przekroczy 3 proc."
Wzystko OK, tylko skad na to wziazc pieniadze? Jak na razie nasz premier ma plany jak rozdawac pieniadze na lewo i prawo (becikowe, dluzsze urlopy wychowawcze), a nic nie mowi skad na to pozyskac srodki (sam mam 2-miesieczna coreczke i cos bym na tym mogl skorzystac). Dobrze sie obiecuje, ale pozniej gorzej z realizacja tych obietnic.
Jak kolderka jest zbyt kusa, to albo nozki, albo glowke da sie przykryc niestety 
To by?o do przewidzenia, za pi?knie to wygl?da?o w tych sloganach przed wyborczych aby by?o realne :/
Ale zawsze lepiej wybra? tego kto wi?cej i ?adniej opowiada, bo od tego mo?na potem naciska? aby zrealzowa? swoje zamierzenia, przynajmniej jest na co naciska? 
No dobrze, ale czemu nie zastanowili sie wczesniej czy beda na to pieniadze. PiS zarzucal Platformie, ze nie maja programu o ile dobrze pamietam. Teraz sie okazuje ile warte sa te ich programy. Wciskanie kitu i tyle. Nie moge sie nadziwic, ze ludzie tak zaglosowali...
Oj Misie moje..
obiecywać może każdy. Obiecuję, że każdy dostanie ode mnie darmowy serwer bez limitu.
I co mi zrobicie? NIC. A tym bardziej Kaczyńkim i reszcie. Więc nie ma co na nich naciskać, bo mają was głęboko w dupie. Albo i jeszcze głębiej.
Podniosą sobie podatki, akcyzy, wystrychną wszystkich na dudka i będą zadowoleni z 4rp.
Np. KRRiT ma mieć 3 członków. 1 mianuje prezydent, 2 partia rządząca, a 3 premier. Zastanówmy się jakie ugrupowanie będzie popierać wtedy...
art by mtx
kolejny art
ostatni art
jak najsowo że wreszcie podałaś adres swojej strony z tekstami!! super! :D
ja tak oftopikowo:
"- Ostroznie! - pokrzykiwal Prawdziwy przez window - To jest fragile! Hi-tech equipment!" - Prawdziwi nie pokrzykują przez window XDDD
"Odkrecil bolts i podwyzszyl memory o kilka centymetrow." ten tekst mnie roooooozwalił xDDD hahahahahahh XDDD
aktywuj sobie moduł do logowania/komentarzy. bo nie będę przecież pisał za każdym razem tu na forum :).
cheers,
Arin.
niestety logowanie nie jest aktywne, bo się zepsuło
ale pracuję nad zupełnie nowym lookiem str. To dopiero ok 6 grudnia najwcześniej...
ale dzięki 
I właśnie dlatego ja nie poszedłem do wyborów parlamentarnych. Bo i po co? Prawda jest taka, że niezależnie od tego, jaka partia wygra wybory to i tak w tej Polsce nic się nie zmieni. Kradli jedni to i po wyborach będą kraść inni...
A Polskę i Polaków będą tak samo mieli w d... 
Cala kampania PISu i Kaczynskich to byla jedna wielka farsa - a wszyskiego co sie teraz dzieje mozna bylo sie spodziewac juz wtedy. Zycze im jak najlepiej bo jestem patriota i mam nadzieje ze jednak zrobia cos dobrego - jednak jestem bardzo sceptyczny w stosunku do PIS.
| Jakub wrote: |
To by?o do przewidzenia, za pi?knie to wygl?da?o w tych sloganach przed wyborczych aby by?o realne :/
Ale zawsze lepiej wybra? tego kto wi?cej i ?adniej opowiada, bo od tego mo?na potem naciska? aby zrealzowa? swoje zamierzenia, przynajmniej jest na co naciska?  |
To sobie ponaciskamy, że hoho
Teraz nie ma ani grosza równowagi w sejmie, senacie i w innych urzędach.
Wszędzie króluje PiS, a słowa, że telewizja jest czwartą władzą tracą na znaczeniu kiedy telewizja komercyjna jest po stronie tego który ma władzę, tylko czasem obiektywnie coś dopowie, a telewizja państwowa jest rządzona przez braci kuta(...) .
Dobrze, że chociaż my wiemy, że to był zły wybór.
Teraz jedynym wyjściem jest pokazać swoje niezadowolenie z panuącej sytuacji.
No i może jakieś małe powstanie, to nam nieźle wychodzi.
Ktoś kiedyś powiedział "Jesteśmy wspaniałym narodem ale społeczeństwem żadnym".
I miał w 100% rację
społeczeństwem od wieków jesteśmy beznadziejnym. Ale jak się trzeba bić to natychmiast. Tylko co nam wyjdzie z tej wojny domowej?
Wyobrażasz sobie, ze te zakute pały coś zakapują? Z resztą to nie ci w rządzie powinni tylko Ci co ich wybierają. Demokracja jest to ustrój tylko dla tych, którzy świadomie potrafią dokonywać wyborów i ponoszą za nie konsekwencje.
A u nas panuje zasada: czy się stoi czy się leży zasiłku 300zł sie należy, a na lewo, jak się da, to ze 400 jeszcze się doda.
I jak żyć w takim społeczeństwie homofobów, kretynów, leniów, palatów, antymoralistw, słuchaczy Radia M, popierających Andrzeja L. Krótko mówiąc społeczeństwie, które wybrało braci K.?
Ludzie! Wzywam was! Odnadźcie swój rozum! To nie jest takie trudne jak się wam wydaje! Wystarczy się trochę postarać! Myślenie nie boli! NAPRAWDĘ!
Ludzie... opanujcie się i za 4 lata.. uratujcie ten naród..
kwintesencją kampanii wyborczej pisu był tekst kurskiego w kuluarach tvn wypowiedziany do lisa w obecnosci 3 swiadkow:
" z tym wehrmahtem to lipa, ale jedziemy z tym, lud ciemny uwierzy"
bo ciemny lud uwierzy we wszystko. Teraz biją o przed terminowe wybory i co? Wszyscy są zadowoleni
obwiną LPR i Samoobronę, zyskają większość w sejmie i mamy nową tyranie
monopartyjność... ale co tam
ciemna masa uwierzy we wszystko
No to dzisiaj kolejny news o mieszkaniach się pojawił. Nie zacytuje bo podobno nie wolno tu cytować, ale chodzi o kredyty w obcych walutach.
Ponoć 34 % wszystkich kredytow mieszkaniowych to franki szwajcarskie. Troche sie chyba bankowcy zaczeli obawiac, ze jak cos z tymi frankami się wydarzy to ludzie nie dadza rady tego splacac. No bo jak ktos ma rate 500 zł / m-c a frank pojdzie w gore i rata wyniesie 800 zł / m-c to moze przestac byc go stac na splaty. No wiec nasi wspaniali bankowcy w trosce o swoich klientow postanowili sie dogadac i zaoferowac kredyty w jedynej slusznej walucie, czyli w PLN
Przyznam, że troche zaczyna sie tego obawiac, bo potrzebuje kupic mieszkanie i teraz pojawila sie taka watpliwosc. Czy ta dzisiejsza informacja to taka promocja kredytow, zeby ludzie sie na nie bardziej rzucili na koniec roku? czy może to faktycznie wejdzie w życie? 
who knows??
swoją drogą dziś też ktoś BARDZO inteligentny wpadł na BARDZO inteligentny pomysł
Teraz wszyscy bezdzietni będą płacić wyższy podatek.
Co Wy na to? 
Co do obietnicy pisu w jednej z ich reklamóweko było coś takiego
"Mieszkania dla biednych rodzin- Pis da
Obniżenie podatków- Pis da"
Nie ma to być niecenzuralne ani nikogo obrażać ale przeczytajxcie to sobie na głos
heheh, bardzo dobre
Bedzie jedna wielka Pis da z tego wszystkiego.
A co dotych kredytow to troche sie w poprzeniej wypowiedzi pomylilem, bo kredytow w obcych walutach (glownie we frankach szwajcarskich) jest podnad 70% a nie jak pisałem 30%. No i w dodatku ten wyzszy VAT i to, ze mieszkanie w Krakowie zdrozaly juz od poczatku roku o 30%. Piekny kraj... naprawde piekny
...tylko coraz bardziej nie stac mnie zeby w nim zyc.
Nie bardzo interesuje mnie polityka, ale dzieje sie cos dziwnego i mam wrazenie, ze sprawy nie ida w dobrym kierunku 
Przykro patrzec na caly plan rzadow premiera Marcinkiewicza.... nie wnosi on nic zeby naprawic system, albo przynajmniej redukowac wydatki... a jeszcze wieksza szkoda ze az tak duza czesc spoleczenstwa dala sie nabrac na sztuczki dwoch kaczorkow, chociaz 3-ciemu tez nie ufam 
Analizując- jeśli nie dwaj Kaczyńscy i nie Donald to kto? Lepper? Giertych? Bo na kogoś głosować trzeba
Belka zostawił 7 mld zł w spadku mniejszej dziury obecnemy rządowi, a Marcinkiewicz w ciągu jednego dnia wydał ok 1 mld.
Jak tak dalej pójdzie, to dziura zwiększy się 1,5 krotnie..
Wnioskując- im więcej wiemy o polityce tym gorzej dla nas. W końcu niewiedza jest słodka.. A tak orientując się w tym wszystkim znajdujemy błędy i niedociągnięcia
życzę nam wszystkim więcej pogody ducha w tych ciężkich czasach...
odnosnie postu mtx, PO -> czli donald tusk i reszta nie doszi jeszcze do wladzy jakos takiej, jest to partia o dosc nowoczesnych pogladach. Nasz kraj, budrzet i ogolna sytuacja mogla by nie wytrzymac wprowadzenia co niektorych pomyslow pana donalda, poprostu jak na poziom naszego rozwoju gospodarczego jak i poziom wiedzy politycznej spoleczenstwa i ogolnych postaw spolecznych - to niektore zamierzenia wybiegaly o 10lat w przod. Jezeli natomiast udalo by sie co nieco zrealizowac(na poczatku bylo by pewnie ciezko) to za te pare lat z pewnoscia mogloby byc lepiej w naszym panstwie.
Samoobraona,LPR - tych parti zaden zdrowy polak chyba nie bierze pod uwage, kazda swiadoma politycznie jednostka wiec, ze gdyby ktoras z tych partii rzadzila by panstwem to bylo by naprawde kiepsko. Rozporzadzenia i ustawy byly by uchwalane ze wzgledu na nastroje spoleczne, co oznaczalo by ze byly to buble prawne.
Tak jak np. slynne juz "becikowe", kazdy ma swoje zdanie na ten temat, a zwlaszcza LPR, tylko skurwiele nie pomysla skad na to kase brac :/ Jak sobie zmniejsza diety poselskie to wtedy niech wprowadza te swoje durne becikowe.
Mimo iz wybory byly nie dawno i do nastepnych jeszcze daleko(mam nadzieje) to sadze juz w tej chwili ze duza role odegra radio maryja. Nie ze wzgledu ze jest ono tam jakies wypasione itd. tylko dlatego ze dociera do ludzi ktorzy nie oceniaja partii obiektywnie tylko sa podatni na sugstie, no a tu wkroczy radio M. i tysiace staruszek/staruszkow bedize glosowac wedle woli radia maryja :/ Zreszta juz i w tych wyborach radio przyprowadzilo do PiS'u spora czesc elektoratu.
| sl4sh wrote: |
| jest to partia o dosc nowoczesnych pogladach |
nie wiem co rozumiesz pod pojęciem 'nowoczesnych poglądów'
ale zgodzę się z tym ze na liberalne hasła PO w naszym kraju jest jeszcze trochę za wcześnie.
Wybory pokazały, ze najskuteczniejszy jest populizm... Dlatego Kaczorek mówiąc o sprawiedliwości i pomocy biednym wygrał. Nic nie pomogły (równie żałosne) komentarze mediów, ze inteligentni ludzie zagłosują za opcją liberalną.
Co do obiecanek PISu....hmm dobrze byłoby gdyby się choć z połowy obietnic wywiązali...
Sam jednak jestem zdania ze mamy do czynienia z 'mniejszym złem' niż 4 lata temu. SLD obiecało nam setki km autostrad niskie bezrobocie, jedynie co im się udało to podnieść podatki i pozbawić tysiące ludzi pracy by załatać (wcześniej już wspominaną w tym wątku) dziurę w budżecie...
Całej tej Kadencji towarzyszyły liczne afery, a pan Miller zerwał rozmowy z Norwegią w sprawie dostawy gazu do Polski (nie wspominając już o budowie gazociągu bałtyckiego).
Trudno żeby ktoś z obecnego był zadowolony.... ale chyba juz gorzej nie będzie, to znaczy bardziej niż SLD juz chyba nie da się juz tej Polski spi....ć 
Nie zapominaj, ze polak potrafi
Koalicja PIS, SAMOOBRONA i LPR... to jest mieszanka wybuchowa. Z drugiej strony Polsce jest potrzebna rewolucja. Moze w koncu dobija Ci Kaczynscy gospodarke do samego dna, a pozniej kogos olsni i bedziemy miec normalny kraj. Jak narazie pracuje w duzej firmie i zarabiam tyle, ze jeszcze mi na waciki zostaje
Ale do dentysty to nawet sie nie wybieram, bo musialbym chyba kredyt zaciagnac. Skonczylem studia jak tysiace innych ludzi i wychodzi na to, ze majac porzadna prace nie stac mnie na mieszkanie, a to co zarabiam wystarcze zaledwie na utrzymanie samego siebie. Zastanawiam sie czy zamiast cieplego biura i internetu nie przesiasc sie na traktor u jakiegos angielskiego rolnika. Tam przynajmniej dostane minimum socjalne - czyli jakies 5 tys. zł pozwalajace normalnie zyc.