FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Fifa 06!

NEO-GRYOK
Jest juz nowa fifa 06 Very Happy
Czy jest lepsza od poprzedniczek Question
Co o tym sadzicie. Idea
Albo czy PRO EVOLUTION SOCCER ja przebija? Exclamation
Zamieszczam recenzje. Arrow
Prosze o komentarze Wink

Quote:
FIFA – seria - legenda, mająca już niemal 10 lat, seria, która na początku była rewolucją, potem przeżyła okres zatrzymania w momencie, gdy zyskała godnego konkurenta w postaci PRO EVOLUTION SOCCER. Obsesją wszystkich symulatorów piłki nożnej jest jak najwierniejsze odwzorowanie modeli naszych boiskowych ulubieńców. Moim zdaniem FIFA 06 przejęła pałeczkę. Tempo gry wzrosło, nareszcie przypomina to mecz. Także animacja zawodników, oraz ich ruchy uległy znacznej poprawie. Piłka bardziej klei się do nogi, całość jest dużo bardziej naturalna. Nie ma tego denerwującego „przenikania” przeciwnika, przez moich piłkarzy, po którym odbierali mi piłkę. Ale chyba największa zmiana zaszła w interwencjach bramkarzy. Podania i strzały są wykonywane bardziej z głową, niż w poprzednich częściach. Nie zdarzyły mi się sytuacje, z podaniami na główkę. Nawet, jeśli nacisnąłem zły przycisk, to piłkarz nie wybijał piłki na orbitę, ale do najbliższego kolegi. FIFA 06 została wreszcie zaopatrzona w polskich komentatorów, którzy czasem przynudzają, czasem palną coś od rzeczy, ale zdarza im się błysnąć dowcipem. Ważne jednak, że są zrozumiali. Dźwięki stadionowe też w porządku. Przyśpiewki kibiców, odgłosy zawodników. Miło posłuchać. No i muzyka w menu. Podsumowując stwierdzam, że zrobiono kawał dobrej roboty. Ta część FIFY jest o wiele lepsza od poprzedniczek.

Last edited by NEO-GRYOK on Mon Nov 28, 2005 7:25 pm; edited 1 time in total
ramlez
NEO-GRYOK wrote:
Jest juz nowa fifa 06 Very Happy
Czy jest lepsza od poprzedniczek Question
Co o tym sadzicie. Idea
Albo czy PRO EVOLUTION SOCCER ja przebija? Exclamation
Zamieszczam recenzje. Arrow
Prosze o komentarze Wink

ad1
niczym nowym mnie nie zaskoczyla, czyli nie jest lepsza od poprzedniczek wogole teraz w fifa to co wydanie to gorsze Neutral
ad2
shit Wink
ad3
PES 5 bije fife06 we wszystkim a zwlaszcza w realiznimie i grafice ( PES to nie to co fifa ze bramke z 30m latwiej strzelis niz sam na sam, kazdy strzal z wolnego to slupek lub poprzeczka Shocked jak dla mnie 0 realizmu)
ad4
dzieki ale lepiej sie ocenia gre na podstawie wlasnych przezyc z ta gra a nie na podstawie recenzji Wink
ad5
mowisz i masz Wink
SkorpioN
Nowa fifa06 jest lepsza od poprzedniczek jak i od PES5 ale Polska liga jest zrobiona z przymróżeniem oka, np. Frankowski jest w Wiśle a jak wiadomo gra w zaganicznym klubie. Komentatorzy są super ale często sie powtarzają.

heh, grafika w demo 06 była lepsza.
m_serafin
Ja osobiscie zakochalem sie (lol ) w pro evolution soccer 6 .... Swietna gra i fifa jej do piet niesiega!
chodus
fifa jest spoko czasem mozna sobie popykac w sieci Smile polecam dla relaksu Smile
WMP
Jak sie zgodzi moderator to oge napisać jak skopiowaćfife 2006, skad zassac itp...
matir
Witam wszystkich !!

Fifa 06 byla dla mnie calkowitym zaskoczeniem. Nie bylo to niestety zakonczenie pozytywne. Zero grywalnosci. Polski komentarz jest schematyczny pelen bledow. Nudzi sie po 10 meczach. Jak dla mnie 2005 byla o wiele lepsza. ACHA !! Sposob wykonywania wolnych !? Co to ma byc ?? Totalna porazka.

Pozdrawiam
sylviakowalski
pilka nozna... yeeaaah Smile
prezes87
FIFA 2006 jest na pewno lepsza od 05 , to nie ulega żadnej wątpliwości. Jednak w niczym nie równa się ona do Pro Evolution Soccer 5. Oto dlaczego:

1. FIFA 06 jest schematyczna (mniej niż 05 ale nadal jest).
2. Drobiazg ale ważny: zachowanie siatki po uderzenie przez piłkę (w PES5 aż się oko cieszy jak widać tą falującą siatkę).
3. Znakomity sędzia w PES5.
4. Animacje zawodników (w FIFIE przypominają takich jaskiniowców).
5. Możliwość dryblingu (w FIFIE kończy się zwykle na 3 przeciwniku).
6. Podczas rajdu gdy dobiega do nas przeciwnik zaczyna się przepychanka. Jeśli w FIFIE gwałtownie nie zmienimy kierunku biegu to tracimy piłkę. W PES5 tak nie ma.
7. Fakt że PES5 nie ma takiej licencji jak FIFA ale od czego są patche, które łatwo odnaleźć.

Mógłbym jeszcze wymianiać i wymieniać ale po co. Zaraz na pewnie naskoczą zwolennicy FIFY jak to zwykle bywa i powiedzią że to co napisałem wyżej jest całkowita nieprawdą Very Happy Grałem w obie te gry i wiem co piszę. Pozdrawiam.
atomek
FIFA 2006 - to obecnie najlepszy symulator gry piłkarskiej (oczywiscie to jest moje zdanie)
Timczak
Fifa jest do kitu jak każda kolejna
Arin
jeśli macie robić jednozdaniowe wpisy.. cóż, pozostaje mi tylko jedno.

-close-