FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Sound Blaster Live! 24-bit - czy warto kupic?

cirrus
Mam kiepski dziwiek z komputera i zastanawiam sie nad zakupem Sound Blaster Live! 24-bit. Kosztuje niewiele bo jedynie 95 zł. Czy ktos zna ta karte i moze mi napisac jakie ma wrazenie z jej uzytkowania?

Opis karty jaki znalalem:
Sound Blaster® Live!™ 24-bit to doskonała karta, która wzbogaci możliwości komputera stacjonarnego o obsługę 7.1-kanałowego dźwięku dookólnego. Doskonałe parametry toru dźwiękowego tej karty - rozdzielczość 24-bitów/96kHz przy nagrywaniu i odtwarzaniu, stosunek sygnału do szumu równy 100dB oraz bogaty zestaw wyjść cyfrowych czynią tę kartę idealnym narzędziem do przestrzennego odtwarzania muzyki oraz filmów. Realistyczne wrażenia podczas gier zapewnia obsługa technologii EAX® ADVANCED HD™ 3.0, odpowiedzialnej za efekty akustyczne i precyzyjny trójwymiarowy dźwięk w formacie 7.1. Dostarczane wraz z kartą oprogramowanie Creative Media Source™ to kompleksowy zestaw narzędzi do kopiowania i nagrywania własnych płyt z muzyką, zarządzania utworami i poprawiania brzmienia utworów.

Wyjścia dla dźwięku dookólnego w formacie 7.1.
Rozdzielczość 24-bitów/96kHz.
Stosunek sygnału do szumu 100dB.
Dołączone kompleksowe oprogramowanie Creative Media Source.
Obsługa technologii EAX ADVANCED HD 3.0 w grach.
Funkcja CMSS przekształcająca sygnały stereo w dźwięk dookólny w formacie 7.1.
PaLa
mam tą karte, bardzo dobra karta, wysokiej jakości dzwiek oraz niska cena Very Happy
cirrus
Wszystko fajnie, tylko w sklepie chyba mnie troche wykiwali, bo sprzedali mi zwyklego live za 95 zł. Nie chce mi sie juz do nich isc... ta tez gra niezle, ale jakis niesmak mam teraz do tego sklepu Sad
ChesterB
to idź i walcz o swoje! to co oni zrobili to oszustwo...
cirrus
Jest jedna zaleta tej karty - ma złącze midi a te nowe nie maja. Chyba ja sobie zostawie.
Executor
a po co jest to złącze midi Question Smile
ChesterB
do podłączenia jakiegoś instrumentu (np. organy) lub do podłączenia joystick'a

http://pl.wikipedia.org/wiki/MIDI
cirrus
Dokładnie tak, przy czym chodzi tutaj bardziej o instrument. Nowy model karty nie ma juz takiego zlacza, a czasem fajnie jest miec mozliwosc podpiecia keyboardu do kompa. Generlanie ciesze sie, ze dali mi karte z tym zlaczem.
Asdef
cirrus wrote:
Generlanie ciesze sie, ze dali mi karte z tym zlaczem.

jasne się ciesz ale fakt jest faktem, z którym należy iść do prokuratury, albo zgłosić innym organom Crying or Very sad
cirrus
Troche sam jestem sobie winny, powienienem dokładniej sie przyjgladac co kupuje, bo przeciez mialem karte w rekach zanim za nia zaplacilem. Ale fakt, ze w cenniku wyraznie bylo napisane 24 bit.
serwismix
Moim zdaniem również jest ok. Ale żeby znaleźć najniszą cenę wejdź na www.skapiec.pl wybierz ktegorię i wpisz nazwę danego produktu. Wyszukiwarka wyświetli Ci kilka propozycji, zawsze wybieraj te jak najwyżej, gdyż tam są najniższe ceny. Później wchodzi na stronę konkrentnego sklepu zamawiasz i masz Laughing Czyż to nie proste Question

Ja o niej znalazłem coś takiego:

1. Wyjścia dla dźwięku dookólnego w formacie 7.1.
2. Rozdzielczość 24-bitów/96kHz.
3. Stosunek sygnału do szumu 100dB.
4. Dołączone kompleksowe oprogramowanie Creative Media Source.
5. Obsługa technologii EAX ADVANCED HD 3.0 w grach.
6. Funkcja CMSS przekształcająca sygnały stereo w dźwięk dookólny w formacie 7.1.

Może się przyda;D[/list]
atomek
moim zdaniem jak najbardziej warto, sam mam i uzywam, audiofilem nie jestem wiec nie widze roznicy pomiedzy super karta jak ma kumpel a moja - wiec jezeli audiofilem nie jestes a chcesz miec dobra jakosc w przystepnej cenie to polecam