FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Cpanel (with Fantastico) czy DirectAdmin

Postman
Mam pytanie, czy w zarządzaniu kontem macie Cpanel czy DirectAdmin. Ja mam DirectAdmin ale wolałbym Cpanel. Czy jest możliwość przełączenia na Cpanel? A jeśli tak to jak?
ChesterB
narazie nie ma kont z CPanelem, niestety Sad też mam Direct Admina, Cpanel o wiele lepszy jest (bardziej profesionalny i więcej funkcji ma)
Timczak
ChesterB wrote:
narazie nie ma kont z CPanelem, niestety Sad też mam Direct Admina, Cpanel o wiele lepszy jest (bardziej profesionalny i więcej funkcji ma)

Kto nie ma ten nie ma ja mam c panel od poczatku
Postman
Timczak wrote:
ChesterB wrote:

Kto nie ma ten nie ma ja mam c panel od poczatku

To mozesz mi wytłumaczyć jak to jest, iż jedni mają Cpanel a inni DirectAdmin ?
chorazy
Gdy zaczynalismy przygode z Frihost (i nie bylo na nim takiego ruchu) byl tylko jeden serwer z domenka frihost.com (i frihost.net) a na nim stal CPanel do bslugi kont.

Zupelnie niedawno (miesiac czy 2) powstal drugi serwer z domenka frih.net o ile sie nie myle - i kazdy kto zaklada teraz konto ma wlasnie konto na tym serwerze a na nim jest direct admin.

... i tak powstal CHOCAPIC Wink
serwismix
Ja też osobiście wolę cPanel, ale dla mnie może być i DA. Ważne żeby dostać hosting i prowadzić porządną stronę. Może i DA nie jest taki zły? Nie wiem, ale jak zobaczę to wam powiem co o nim sądze.

Quote:
Ważne żeby strona była rzetelnie prowadzona, a nie żeby mieć super panel admina;D
NEO-GRYOK
Na cPanelu jeszcze nie pracowałem, więc nie bardzo wiem, jakie ma opcje. Widziałem jego demo i nie było jakieś o wiele lepsze od Direct Admina. Na Direct Adminie pracowałem już jak miałem serwera na hosteria.pl i tam była jakaś chyba nowa wersja, bo wyglądała całkowicie inaczej od tej tutaj. A ponadto była bardziej kolorowa. Ale i tak praca w cPanelu czy w DA to dla mnie tylko zrobienie bazy i domeny. Co jest równo ważne z rzadkim zaglądaniem.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.