FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Jaka gra.

Bigrazer
Jaka Gra obudziła w was wielkie emocje.... czyli przezywaliście kiedy w nią graliście??. Mnie poruszyła tylko jedna Max Payne :]. Kiedy w coś innego grałem nie czułem juz czegos takiego fajnego w żołądku Very Happy
GKH
hmmm, prawdę mówiąc ja w gry nie gram i ni będę grał Very Happy
ale wyjątkiem jest OGAME Razz
ChesterB
Baldurs Gate Smile
równiez nie gram w gry, po prostu nie bawi mnie to (ale czasem sobie szpilne w Diablo, BG )
rohis
kiedys bardzo dawno temu po necie mykalem sobie w Diablo 2 ;] gra tak mnie wkrecila ze gdy wracalem z budy pierwsze co odpalalem to wlasnie d2 pozneij pojawil sie dodatek d2lod i tak samo. jakies 2 lata przegralem w te gre;D postacie zrobilem z takim sprzetem ze nie bylo na mnie mocnych i gra sie znudzila. osiagnalem w tej grze wszystko co mozna bylo Smile milo wspominam te czasy. teraz probuje wrocic do tej gry, instaluje, odpalam, ale to juz nie to samo. nie wiem czy to wina tego ze nagralem sie w nia czy moze wyroslem z niej juz. w kazdym badz razie bylo super. teraz mykam w CS 1.6 ale juz nie tak samo jak to bylo z d2/d2lod gram sobie rekreacyjnie, i jest to jedyna gra ktora znajduje sie na dysku mojego komputera.
hawranek31
Tak Max Payne to bylo cos,byl to gra ktora wniosla zmiany i byla jakas nowascia,byla inna. Ona napewno mnie poruszyla.

Co jeszcze Mafia,ta gra tez miala klimat.
I jeszcze Twierdza(Stronghold) - pierwsza czesc tylko.

A ze starych dziejow to na pewno Sensible World Of Socer oraz Setlersy 1 Smile

Tyle.
cos
warcraft, ogame i manager Laughing może jescze populos Wink
ppp2
Myth war !
wg mnie najlepsza gra onnline !!!
Ramelof
warcraft III (+dodatek)
Inferno
Twierdza i ogame.
mtx
Ja chętnie wracam do GTA.
Poza tym od czasu do czasu odświeżam starocie jak Heros III, Doom itp. ale to raczej jako lokalny koloryt niż jako wciąganie.
Poza tym lubię Spell Cast (to jest jak diablo, tylko troszkę mądrzejsze).

Diablo było fajne, tylko wkurzało mnie, że głównie chodzi o to, że idziesz i zażynasz wszystko co się rusza. Misje są dodatkiem do zażynania.
W Spell Cast jednak jest najpierw misja, i zabijanie dużej liczby wroga nie ma takiego znaczenia. Poza tym trzeba się nieźle nagłówkować.

poza tym Midtown Madness 2 tylko dlatego, że się jeździ po Londynie, a ja strasznie lubię to miasto..

A z rąbanek uwielbiam Unreal Turnament. Obrócz ciachania i ratowania świata są fajne mecze i gry.

PS jakby ktoś miał team hospital (taka stara gierka o tworzeniu szpitala) to ja bardzo chętnie Razz
Kudlaty
hmmm... dla mnie gierki które mnie zainteresowały... były według mnie dobrze zrobione... to:
-Max Payne
-IceWind Dale II
-Gorasul
-Świątynia pierwotnego zła
-GTA:Vice City
-Enter the matrix
-Hitman
-StarCraft
-WarCraft III
-Age of empires (wszystkie części)
-Settlers (wszystkie części)
-Opowieści Barda
-Project IGI (wszystkie części)
-Tomb Rider 5

wiecej jak sobie coś przypomne... ale to chyba wszystkie... Razz
Chemik
Half-Life Very Happy
pierwsza pożądna gra która mi odpaliła po zmianie sprzętu Smile
( z 486DX4 100Mhz, S3 512kb, 16mb ram) na
(amd K6-2 350, s3 trio agp 4mb, 32mb ram) a po 1.5 roku
To było coś Very HappyVery HappyVery Happy odpaliłem w OpenGL !!!!!!!!!!!!!!
(---II--- 500, voodo 3 2000 16mb, 128mb ram) Very Happy

Last edited by Chemik on Thu Nov 17, 2005 8:07 pm; edited 1 time in total
gecko
Mnie osobiście bardzo poruszyła Call of Duty. Genialna gra. Czułem sie jak prawdziwy żołnież na wojnie. Czułem strach, przygnębienie, smutek... Gra jakości niezłego filmu.

Była jeszcze gra GrandPrix 4. To dzięki niej nauczyłem sie jak jeździć samochodem po optymalnym torze Twisted Evil (na serio Razz )

Natomiast jeszcze inną grą która bardzo na mnie wpłyneła była seria Need For Speed: Underground (części 1 i 2).
Slimagh
Było wiele dobrych gier, które pozostaną niezapomniane, ale naprawdę niewiele wywołało jakieś emocje, poza wrażeniem. Napewno zaliczę tu Fallout i Fallout 2 - te gry naprawdę poruszały. W sumie Fallout Tactics też...
ChesterB
Tactics to już nie to samo, nie ten świetny klimat co w Fallout 1&2 Sad
m_serafin
LINEAGE II jest najlepsza gra MMORPG w jaka gralem i to ja wlasnie polecam. (www.lineage2.com)
Cano
Medal of Honor!
Nie wiem dlaczego zawsze jak włączę tę grę i zacznie grać muzyka to od razu przypominają mi się wszystkie klany, mecze (miałem nawet kolegę z zagranicy) i żal mi się robi, że nie ma już tamtych serwerów, tamtych ludzi... Chociaż mówię o multiplayerze, który tworzą gracze, to ta gra nawet w nim miała jakiś własny klimat. Grafika nadal wydaje mi się bardzo ładna - te specyficzne, mało żywe kolory (nadające realizm grze) i bardzo szczegółowe modele żołnierzy sprawiają, że nawet CoD mniej mi się podoba. Niestety, można powiedzieć, że MoH jest grą martwą i Call of Duty teraz rządzi. Niestety nie ma tu już tej muzyki, tych map, tych samotnych (w pojedynkę zabijało się w ciągu całej gry kilkuset ludzi Razz) misji. Ale gra i tak jest świetna i moim zdaniem lepsza od CoD2, który ma okrutne wymagania, a na niskich ustawieniach chociaż wygląda okropnie chodzi gorzej niż CoD1.
Jest również wiele starszych gier, w które grałem jak byłem mały, a które pamiętam do dziś. A jedną z nich uważam za arcydzieło i jest to Rayman 2: The Great Escape Very Happy. Pewnie wam się nie spodoba, ale gdybyści zagrali w Raymana mając 8 lat to muzykę z menu głównego pamiętalibyści do dziś Very Happy.

Pzdr
Cáno
Camel
Jak dla mnie niesamowite scenariusze miały serie Baldurs Gate i Legancy of Cain...
Nie mogłem się od nich po porstu oderwać Smile
Dla mnie wykonanie samej gry to tak z 30-40% sukcesu. Liczy się dobry scenariusz i klimat.
Do tego jeszcze dodać musze Warcrafta (wszytskie części w sumie - III jednak najbardziej mnie scenariuszem urzekła Smile ) i nieśmiertelnego Fallout'a Cool
PaLa
Ja lubie sobie pograć w tibie Smile czasem z kolegami poszpilam w CS'a, jak byłam młodsza grałam z zapałem w heroes 2 później 3, 4 mi się nie podoba Wink
Grey
warcraft, ogame, populos, jeszcze Rome: total war i finał THE ELDER SCROLLS 3:MORROWNID Exclamation Exclamation Exclamation jeszcze czekam na TES 4: Oblivion, najlepsze gra, podsumowując najbardziej wkręcił mnie TES, Warcraft i Ogame Wink

P.S kto gra w ogame, na uni 28? Smile
Timczak
Ja lubie Enemy territory Niezła jest Twierdza ale pamietam że jak dostałem qmpa to pierwszom grom był Zeus pan olimpu
ozyrys
Jedyną grał, która wzbudzała we mnie jakieś emocję to było 7 nocy i dni czy jakoś tak , prosta graficzna przygodówka wymagania procek 133 MHz Grafika 4 mb , Muzyczna chyba jej nie potrzebowała bo wykorzystywała wbudowany głośnik kompa, myszka, klawiatura i monitor.
Gra, która uczyła myślenia, takie pierwowzór seri :Lary x [ w miejsce x wstaw liczbę od 1 do chyba 8], wciągałą swoja banalnością wykonania, lecz dbałość o szczegóły była ogromna.

Teraz bardzo często gram w Redorana ==> www.redoran.net
i pracuje nad swoją wersją gry pod adresem www.ttgame.be

Pozdrawiam
^^ozi
serwismix
Mnie poruszyla Most Wanted i Fifa 06. Po pierwszym zagraniu nie mogłem dojść do siebie> Gierki na prawdę rewelka. Tak wciągają że nie moża sie od nich oderwać. Polecam wsztskim. Szczegóły już niedłuo na mojej stronce o ile dostanę aktywację;D
SkorpioN
Diablo 2 w-y-m-i-a-t-a !-!-!
Omoel
Grac malo gram... Ale Morrowind+dodatki uzalezniaja.... Nie wiem czy to dobrze czy zle... Zalezy jak sie spojrzec Wink .
prezes87
Na moim przykładzie to najwięcej grozy i innnych dziwnych rzeczy Very Happy przeżyłem grając w Diablo. Naprawdę po tej gierce dziwnie się czułem Very Happy Cały klimat i atmosfery tej gry tak świetnie dawały się we znaki Very Happy Szczególnie grając o 3 w nocy Very Happy
spider89
Ostatnimi czasami nie gram w gry prawie wogole mam tylko Fife Na dysku zainstalowana niewiem jakoś chyba z tego wyrosłem. Ale kiedyś wymiatało sie w fife 99 w nfs'a i colina Smile teraz to od czasu doczasu sie zainstaluje Smile i przypomni jak sie gra. poprostu to nie te czasy komp też nie jest nadzwyczajny i to też ma swoje znaczenie bo komp dobry potrzebny własciwie jest najbadziej do gier potem do programów Smile. Teraz duzo robie w necie, grzebie stronki jakies robie itp. cos z grafiką też nie zaszkodzi czasem Smile
Calemb
Ja tam dużo czasu poświęcam mmorpg-om. Sam nawet tworze jedną Smile w counter- strike tez dużo pykam.... Był okres, że chodziliśmy z kumplami na kafeje 2 razy w tygodniu, a ćwiczyiśmy w domu z botami. Po wyjściu z kafei wszyscy byli zawsze podekscytowani. Jednak zamkneli naszą ulubioną kafeje i się skończyło.... Teraz mam internet i w Counter- Strika pykam przez sieć.
WMP
Bigrazer: Max Payne 1 i 2 wywołał u mnei super wrażenie, dobre również było NFS Underground 2
Camel
Jak dla mnie jeszcze saper i tetris... Wink
Adi666
Fallout i Fallout 2...niesamoity klimat i mozlwiosci przejscia...poezja
Calemb
Widziałem troche Falouta, ale nie spodobał mi się... wole Diablo II z dodatkiem:P moge w to i w CS'a pykać w nieskończoność Smile
Balcard
Adi666 wrote:
Fallout i Fallout 2...niesamoity klimat i mozlwiosci przejscia...poezja

Taaaa To jest gra. Godziny spędzone na bieganiu i szukaniu krypty Smile. A potem już z PawerArmorem mk2 i bozor w łapie i latanie po pustyni w celu eksterminacji Patroli Enklawy.

No i max peyn 1 Smile to też było coś. Ale najlepszy był sam początek i scena z dzieckiem i żoną. Normalnie aż się troche przeraziłem.

a teraz FAER rządzi. Polecam Wszytkim.
Jaack
A ja całe moje dotychczasowe życie spędziłem przy Tony Hawk'u Laughing .Ta gra ma w sobie to coś...A moje ulubione części to:
- Tony Hawk's Pro Skater 3
- Tony Hawk's Underground (teoretycznie nie mam jej na PC ale ja w nia pocinam na PC Laughing )
- Tony Hawk's Underground 2.
votd
Final Fantasy VII...

dlaczego?

- to moja pierwsza gra jRPG
- chwytająca za serce, wzruszająca fabuła
- wciąga w nieskończoność
- jak na ówczesne czasy zawalista grafika
- świetne animacje FMV
- powalająca muzyka (w wersji na Playstation szczególnie)

ehh, łezka się w oku kręci...
Deathplanter
Deus Ex. Przeszedłem 21 razy ( po 7 dla każdego z zakończeń: 6 na easy, 6 na medium, 6 na hard i 3 na realistic ) i ciągle nie mam dość. Gra jest rewelacyjna, ze względu na genialną fabułę, mieszanie gatunku FPP i RPG oraz liczne mody. Ach,co tu mówić! Pobierzcie demo i zagrajcie, podejrzewam że chociaż część z Was będzie się zachwycać Wink
Antek88
ja duzo gralem w need for speed oraz fife Smile

nfs - to klasyka, chociaz ostatnia czesc carbon juz tak nie zachwyca Sad
a fifa - tez ostatnio slabnie ale mimo to jest najlepsza pilka kopana na pc
oxwood
Jak dla mnie to Fallout 1 i 2, herosi do 3 oraz civ 3 Very Happy
Kiedy nie mam w co grać to sięgam po nie, choć już przeszedłem każdą z tych gier po kilka razy Very Happy Lepszych od nich jeszcze nie widziałem
Razz Cud, miód i orzeszki normalnie Very Happy
evolucja
Witam!

Kiedy dawno temu grałem w OGame i poświęcałem na tą grę dużo czasu, wkońcu nadszedł dzień że mnie "pojechali" (gracze będą wiedzieć oco chodzi) i niestety z pozycji 800 spadłem na 1100. Kilka miesięcy intensywnej pracy poszło gdzieś. A w tym momencie kiedy widziałem "Jedna obca flota z planety ... Misja: Atakuj..." poczułem się jak na wojnie Very Happy, że zaraz w jednej sekundzie strace wszystko.

Obecie gram w tibię nie jestem od niej uzależniony jak to większość poprostu gram bo nie mam co robić, i kiedy nadchodzi PK i zaczyna mnie bić również i wtedy dziwnie się czuję, a dokładniej cały się częse itp..

Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale cuż..
mtx:ort
Shaula
Ja najbardziej przeżywałem gre w Half Lifa 1 to było coś, ostatnio grałem w 2 część ale jakoś mnie nie wciągnęła, wszyscy mówią, że jest bardzo liniowa no i mają racje...
WMP
znalazł się archeolog
Camel
Ostatnio skończyłem grać w Prince of Persia The Two Thrones, zamykającą trylogie serii Prince of Persia.
Po przejściu ostatniej części ta gra plasuje się u mnie w rankingu jako najlepsza gra zręcznościowa na PC. Podobna choć trochę bardziej złożona jest seria Legancy of Cain, która mimo bardziej skomplikowanej fabuły stosunkowo mniej mnie zauroczyła (co nie znaczy że w ogóle - gra jest świetna, ale chyba właśnie fabuła odbierała trochę z przyjemności gry).
ogurek
mm... jak dla mnie najlepsze gry w które grałem to:
jk: jedi academy/ outcast
evil islands (to byla piekna gra.. piekna fabula.. piekna grywalnosc.. jak dla mnie ocena 11/10 Smile )
nfs:u2
World of warcraft
seria medal of honor
call of duty

z gier na PC to sa moje ulubione "niezapominajki" obecnie posiadam telefon nokia n-gage iu przechodze serie gier które na nią wyszly gra sie niezle (szczegulnie na lekcach Very Happy ) mimo slabej grafiki Smile
Feodaron
Moimi numerami 1 są niewątpliwie gry typu Strzelanki, najlepiej w czasie wojny, itp.
Możnaby wymieniać je kolejno, no i to uczynię :
Counter Strike:Source
Day of Defeat:Source (super alternatywa Call of Duty)
Half-Life 2:Deathmatch (jak ktoś lubi walke na latajace stoły krzesła i kible to polecam tą pozycje Very Happy)
Call of Duty 2
no i oczywiście nie może się obyć bez klasyk takich jak:
Enemy Territory (moja ulubiona)
Soldier of Fortune 2
Alien vs. Predator 2
hyhy
Gry rpg, czyli Fallout, Planescape: Torment!, Morrowind, Dagerfall!, Baldur's Gate'y, Ice Wind Dale'y i podobne.

A tak pozatym to pykam często w Red Alerta po necie! Gra wymiata.
olek_k94
Starcraft - gierka strategiczna. Choć powstała w 1994 roku, cały czas w nią gram. (Wymagania: 16 mb ram , procesor 90 mhz, karta graficzna z 256 kolorami Smile )
Commandos - Logiczna strzelanka. Co prawda więcej się myśli, niż strzela Wink Jak w to grałem, czułem się jakbym naprawdę był na wojnie.Smile
Xaros
Jak juz wczesniej wspomniano Ogame to cosc nieprzewidywalna gra, ale jak i inne Massivy, ale tak do singla to Pray, jak wpadlem w taka koste to normalnie 3 dni siedzialem na d tym i nie potrafilem tego przejsc, pozniej szukalem na forach odpowiedzi jak to zrobic, wielu mi pisalo co i jak ale takim jezykiem, ze zrozumialem tyle z tego co chinczyk z rosyjskiego Razz
Feodaron
hahaha mówisz o tej kostce co trzeba bylo taki klocek przesuwać zeby ułożyć ścieżkę ?? HAHA Ja to przeszedlem po 5 minutach Very Happy, zato nie wiem co zrobic w takim jednym miejscu, jest taki wieki otwór z ktorego leci laser nonstop i jest znak ze mam zamienić się w ducha ale taka scieżka która pojawia się czasami podczas bycia duchem jest zerwana. Nie wiem co dalej robić, byłeś może tam juz ?
KacperOo
Counter Strike 1.6
Counter Strike : Condition zero (deleted scenes) - bardzo fajna kampania

To jedna z moich ulubionych gier Wink Dużo się w niej dzieje, można pograć z kumplami

Najlepsza gra akcji online Wink
Grom
Ja lubie:
z RPGow: BG, Diablo, ID, Fallouta, NWN, Sacred, Dungeon Siege
z RTSow: Red Alert i cala seria C&C, B&W
i praktycznie wszystkie mmorpgi Smile
Adi666
No osiatnio wpadly mi pod klawiature dwa tytuly "Battle for Wesnoth" - multiplatwormowa turowa gra strategiczna oraz "wormux" - klon wormow pod linuxa....ma moze ochote ktos pogac online w BfW?
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.