FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Odnosnie moderowania forum

Ramelof
Mam pytanie czy można się starać o posade moderatora na forum.

...................................................................................................
Moje doświadczenie do administrowanie i moderowanie forów typu phpBB 2 by przemo 1.9.

Ucze się angielskiego i idzie mi całkiem nieźle.
WMP
lool. Ale ześ wymyslił, nawet nei jesteś znany na tym forum
mtx
zareklamowanie się, że masz doświadczenie jeszcze o niczym nie świadczy.
też mam doświadczenie.

dlaczego chcesz to stanowisko
jak często będziesz wchodził na forum
itd..
opisz.. dokładnie.. moderator to dużo przywilejów, ale i obowiązków..
kochanek
hehehe ja tez tak chce

przedmowca uprzedził ze to sporo obowiazków ....
pozatym watpie by admin wogole rozpatrzył twa prosbe bo ilosci postów na tym forum ... . statystyki sie klaniaja

pozatym ja cie nie znam wogoe to pierszy raz cie tu widze .Głosuje na nie
Arcio
to jedyne forum jezykowe w ktorym sa 2 moderatorzy ..chorazy i ja.. mimo Twoich wysokich ( Smile ) kompetencji to chyba niemozliwe
oxwood
1) kto ty jesteś Wink
2) małe podforum a jeszcze jeden mod?? Po co Wink
3) jakby była potrzeba nowego moda, to chyba by admin prędzej sam napisał na forum, ew. PM do kandydata Wink
Arin
a tam, wbiję Modkom szpilę - dwóch Was a ile żeście męczyli się ze skoczkiem ;) hihihi.

a poważniej - bycie modkiem wydaje się takie fajniusie i milusie, i tak najsowo sobie patrzeć jak się nick wyświetla na zielono w liście userów.. ale modek ma być dla ludzi cały, calutki czas. to bardzo duża odpowiedzialność i poświęcenie. nie kwestionuję niczyich kompetencji, ani dobrych chęci - po prostu naprawdę trzeba się przyłożyć.

cheers,
Arin.
fallco
Zycze powodzenia wszystkim ubiegajacym ise o funkcje moderatora Smile z tego co obserwuje na tym forum moderatorzy niewiele robia Sad co do chorazego to ostatnimi nie ma zbyt czesto Sad
Arcio
wiec powiedz mi co powinnismy twoim zdaniem tu zrobic?
Xaros
zamknać temat Wink
Arcio
tak? po co? zeby znowu koleny "newbie" za tydzien napisał nowy taki sam? pozatym zauwaz ze zmienilem temat na ODNOSNIE MODEROWANIA FORUM... to znaczy ze mozemy tu porozmawiac o wszystkim odnosnie moderatorstwa na tym dziale czy forum.. wasze opinie ,uwagi, skargi
jestes drugi skoczek2002? wszystko zamykac? to do cholery jaki temat jest Twoim zdaniem słuszny i godny niezablokowania..
WMP
Arcio wrote:
tak? po co? zeby znowu koleny "newbie" za tydzien napisał nowy taki sam? pozatym zauwaz ze zmienilem temat na ODNOSNIE MODEROWANIA FORUM... to znaczy ze mozemy tu porozmawiac o wszystkim odnosnie moderatorstwa na tym dziale czy forum.. wasze opinie ,uwagi, skargi

racja, ja gdybym startował na modda to uwarzam ze mam jakieś szanse, ale po co jak jest ich dwóch, a i mod gówno może. Tylko zedytowac to gówno na g**** Laughing
mtx
tak swoją drogą, czemu nas tu tak mało? tak mało polaków wie o tym hoście? może warto byłoby troszkę rozreklamować? W końcu zawsze łatwiej postować kiedy jest na jaki temat...
kochanek
ja znajomym powiedziełałem o tym hoscie ... a ci wybuchli smiechem bo to holgazán (tzn lenie mowa o hiszpanach) bo z natury tacy sa ..... pare postów im napisac sie nie chce...

ja np. mogł bym pisac w dziale dla hiszpanów ale tego nie robie bo czesto gesto to jedyny srodek komunikacji z polakami ....a o tym moznqa by duzo mowic jak polsacy zachowuja sie zagranica.

ale przechodzac do tematu ...
1. modernator ma zawsze racje
2. jesli nie patrz punkt 1!

i natym zakoncze
Jakub
kochanek wrote:

1. modernator ma zawsze racje
2. jesli nie patrz punkt 1!

i natym zakoncze

Zgadzam sie z tym w całej rozciągłości.
WMP
1. WMP ma zawze racje
2. Jeśli nie ma racji, idź sie upić i czytaj jeszcze raz
Arcio
a moze WMP chce dostac upomnienie za glupote postów?
WMP
nie, pan WMP poproztu sie smieje, bo w wiekszości regulaminów jest taki punkt, co jest ogłupiajacy
Arcio
tak..ale ten punkt brzmi ADMIN ma zawsze racje ..a nie mod
WMP
Na jedno wychodzi. Była gra online w której za to ze ktoś uwarzał ze admin nei ma racji i nie chiał patrzyć na punkt 1 banowano
Arin
WMP wrote:
Na jedno wychodzi. Była gra online w której za to ze ktoś uwarzał ze admin nei ma racji i nie chiał patrzyć na punkt 1 banowano

Sory Misiu, ale jesteś TROLL.

Gdyby kolesie pokroju skoczka tu modowali to byś mógł wyskakiwać z takimi hasłami jak właśnie prezentujesz. Trzymaj kulturę wypowiedzi i przestań insynuować pierdoły to nikt się Ciebie nie będzie czepiał. To że gdzieś coś ktoś komuś to nie znaczy że tu jest tak samo. Przystopuj.

I tak w bardziej ogólnie, do wszystkich: modkowie Wam nie wymodują wyższego poziomu wypowiedzi/tematu dyskusji :). Nawet jeśli będą adminami :).

Cheers,
Arin.
Inferno
Stwierdze jedno patrząc na piętrzącą się ilość spamu, to Moderatorzy się nie wywiązują z obowiązków.
Co do tego tematu trochę zredagować i przyklejić. Żaden newbie nie będzie wtedy miał żadnych wątpliwości...
Arcio
to jest forum do nabijania punktow na konto.. a ja mimo ze jestem MOD jestem tez userem tego forum i zarabiam sobie na wlasne konto ..ty masz problem ze ja sie ograniczma zeby nie robisz tutaj sporow i byc nie milym ciaglym karaniem kogos i odejmowaniem punktow>?
Inferno
Mi nie chodzi o odejmowanie pkt, tylko o zwyczajne zamykanie głupich tematów. I tak hosting to tak trochę bez sensu...
Arcio
nie ma takiej mozliwosci.. tematy uwazane przez Ciebie za glupie dla innych sa dobrym tematem do rozmowy.. az tak Cie to boli? dlaczego to forum ma sie podporzadkowac Tobie?
Inferno
Nie chce, żeby mi się podporządkowało, ale stwierdzam jasno jego wady. Jeśli, to ma znaczyć mili moderatorzy, to wcale skoczkowi się nie dziwie, że trolował.
cos
to forum jest od nabijania postów i tyle. nie można zamykać wszystkich głupich tematów, bo to nie o to chodzi. jasne, że pewna granica spamowania istnieje i to jej nie przekroczenia powinni pilnować modkowie. skoczek tę granicę przekroczył dostał bana. i jest dobrze Exclamation ja was, tych którzy chcą obcięcia głupich topiców, nie rozumiem... ;/
Bigrazer
Jeżeli chodzi o moderowanie to wcale nie jest to takie fajne :]. I jak masz doświadczenie w tym to powinienies to wiedzieć :].
Jakub
Internet to swoista odrębna część kultury w której panują zupełnie odrębne zasady niż gdzie indziej.

Bo przecież w normlanym życiu nie ma moderatorów czy adminów Wink Ale za to są umiejętności, wiek, status społeczny.

W internecie nie da sie przełożyć tych odniesień z świata realnego, dlatego została wymyślona nowa, spełniająca wszystkie wymagania tej płaszczyzny hierarchia.

Do poszczególnych zasobów oraz możliwości mają dostęp określone osoby. To ich wyróżnia i stawia w pewnej hierarchi. każdy jest przyporzadkowany.

Wasze niezadowolenie na moderatorów jest całkiem zrozumiałe i dzieje sie od tysiąc leci. Zawsze warstwy niższe krytykowały wyższe, wyższe zaś nie mogły sie zbytnio wychylać i afiszować możliwościami aby nie dopuścić do konfliktu. Z tym że w małych buntach (na jednym forum z pośród całego internetu) słabsi zawsze przegrywali.

Jeżeli ktoś nie hce moderatorow i ich władzy którą mogą wykonywać despotycznie do momętu zniżenia ich przez jeszcze wyższe władze (admina) do użytkownika, to zamiast męczyć paznokcie na klawiszach tutaj powinien sie zastanowić nad stworzeniem czegoś co będzie spełniało jeg kryteria i rozprobagować to w siec. W tedy faktycznie odniesie sukces.

A jak narazie jak adminowi czy modowi sie nie spodoba to was zbanuje za nic bo ma faktycznie do tego prawo i to że wam sie to nie podoba guzik kogo obchodzi
Arin
Jakub wrote:
Wasze niezadowolenie na moderatorów jest całkiem zrozumiałe i dzieje sie od tysiąc leci. Zawsze warstwy niższe krytykowały wyższe, wyższe zaś nie mogły sie zbytnio wychylać i afiszować możliwościami aby nie dopuścić do konfliktu. Z tym że w małych buntach (na jednym forum z pośród całego internetu) słabsi zawsze przegrywali.

Bzdura!

Tutaj wszyscy są równi.

Jedyne co może powodować problemy to albo czyjaś głupota albo czyjaś chora ambicja.

"Warstwy niższe" "warstwy wyższe" - to jest właśnie głupota.

Cheers,
Arin.
Jakub
Wporządku według Ciebie bzdura tylko w jaki sposób wyjaśniż że użytkownik nie może tego co moderatro i admin, że moderator nie możę tego co admin? admin ma kontrole i większe możliwości nad moderatorem, a moderator nad użytkownikeim?
Inferno
Według mnie Admini i Moderatorzy traktują się jak internetowa Burżuazja.
Popieram Jakuba, gdyż taka niestety jest prawda. Moderatorzy są odważni w wypowiedziach dopóki nie przyczepi się od nich Admin i wleje.
Arin
Inferno wrote:
Według mnie Admini i Moderatorzy traktują się jak internetowa Burżuazja.
Popieram Jakuba, gdyż taka niestety jest prawda. Moderatorzy są odważni w wypowiedziach dopóki nie przyczepi się od nich Admin i wleje.

Jeśli masz na myśli inne fora to ja nie widzę sensu żeby o nich rozmawiać tutaj. Każde forum ma swoją specyfikę i pisanie o jednym na drugim deliaktnie mówiąc mija się z celem. Natomiast jeśli twierdzisz że modkowie i admini na FriHoście tacy są to bądź łaskaw Ty, albo Jakub, uzasadnić swoje twierdzenia. Przykłady, linki do przykładów, opisy incydentów. Śmiało. Bo szczerze powiedziawszy to póki co, to wygląda jak tupanie nóżką z płaczem "a czemu on jest modkiem i się świeci w liście userów na zielono a ja nie?"

Cheers,
Arin.
Inferno
First Arin proszę nie obrażaj innych.
Second o to jeden z oczywistych przykładów :
Quote:

Quote:
to jest forum do nabijania punktow na konto.. a ja mimo ze jestem MOD jestem tez userem tego forum i zarabiam sobie na wlasne konto
Takie słowa nigdy nie powinny paść z ust moderatora.
Quote:
rowniez bardzo ciesze się z tej nowiny.. OpenOffice zasługiwał na to <jupi>
najzwyklejszy spam nie wiele gorzej skoczek spamował.
Quote:
nie piszcie juz o tym frajerku bo wejsdzie jako guest i sie zaszczyci ze ktos go wspomina haha ..teraz jego kariera rozpocznie sie w "dzieciaki z klasa" pokaze swoja madrosc..
Jedna z podstawowych zasada moderowania NIE PRZEZYWAĆ innych.
Quote:
nie ..to mam byc 5 ale sensowynych wyczerpujacych postów na konkretny temat Wink

np. nie dostaneisz konta za cos takiego: skoczek_2002 napisał: Heh... Fajno...
Posądza mnie, że ktoś inny za mnie pisze.
Wystarczy chyba tyle ? Czy chcesz więcej ?
cos
powiedz mi proszę skąd wiesz jak spamował skoczek Question przecież ciebie tutaj nie było. skoczek, demaskujesz się powoli... Laughing
Inferno
Podaliście przykłady w temacie skoczek_2002 - koniec stulecia wielkiego śmiecia. Chodzi o twój post nawet.
Arin
Inferno wrote:
First Arin proszę nie obrażaj innych.

Ja? Link proszę. Zaczynasz mnie drażnić.

Inferno wrote:
Second o to jeden z oczywistych przykładów :
Quote:

Głupoty gadasz. Chcesz dosadnie? Jak ktoś robi coś za swoją kasę, potem udostępnia to ludziom, którzy korzystają z tego dobrowolnie to na stronie głównej serwisu ten ktoś może sobie postawić swoje nagie zdjęcie, a Ty nie masz nic do powiedzenia. A mniej dosadnie - Bondings nie bierze od nikogo z nas kasy za to co robi. Ani on, ani amidni którzy z nim pracują. Ponadto jest z niego miły gość, który słucha uważnie wszystkich głosów, jeśli tylko rozmówca mówi na temat. I nie ma tu żadnych czystek ani szykan. Każdy może sobie do Bondingsa napisać, jeśli tylko ma o czym napisać. I on wyobraź sobie odpisuje, tak samo jak pozostali modkowie. Jest konkretny i jeszcze raz powtórze - miły.

Inferno wrote:
Quote:
to jest forum do nabijania punktow na konto.. a ja mimo ze jestem MOD jestem tez userem tego forum i zarabiam sobie na wlasne konto
Takie słowa nigdy nie powinny paść z ust moderatora.

A czego w tym zdaniu nie rozumiesz? Ja też piszę na forum żeby sobie nabijać punkty, bo taki jest warunek utrzymywania hostingu. Masz to napisane na samym początku, zanim jeszcze założysz konto. O co Ci chodzi?

Inferno wrote:
Quote:
rowniez bardzo ciesze się z tej nowiny.. OpenOffice zasługiwał na to <jupi>
najzwyklejszy spam nie wiele gorzej skoczek spamował.

Nawet jeśli bym był uparty jak osioł i uznał to za spam (czego nie robię, bo wg mnie to nie jest spam tylko wyrażenie aprobaty) to i tak wolę takie posty raz za czas niż w KAŻDYM temacie skoczka piszącego kilka razy "heh fajno". Myśl człowieku, to nie boli.

Inferno wrote:
Quote:
nie piszcie juz o tym frajerku bo wejsdzie jako guest i sie zaszczyci ze ktos go wspomina haha ..teraz jego kariera rozpocznie sie w "dzieciaki z klasa" pokaze swoja madrosc..
Jedna z podstawowych zasada moderowania NIE PRZEZYWAĆ innych.

On nie przezywał skoczka. On po prostu stwierdził fakt.

Inferno wrote:
Quote:
nie ..to mam byc 5 ale sensowynych wyczerpujacych postów na konkretny temat Wink

np. nie dostaneisz konta za cos takiego: skoczek_2002 napisał: Heh... Fajno...
Posądza mnie, że ktoś inny za mnie pisze.
Wystarczy chyba tyle ? Czy chcesz więcej ?

Myśl... jesteś tylko jego kolegą.. aha.. i zapisałeś się akurat zaraz po tym jak skoczka wykopali.. aha.. jakoś tak dziwnie pododnie do niego piszesz, ale może masz po prostu podobne zainteresowania... aha.. teraz będziesz nas nawracał i pokazywał jacy żeśmy to źli są.. aha... Jeeezu...

Nie przekonałeś mnie w ogóle. Tylko tupiesz nóżką.

Cheers,
Arin.
Jakub
czy komuś sie to podoba czy nie moderatorzy są i zostali wybrani przez admina i zostali upoważnieni do subietywnego pilnowania porzadku (ich subiektywna ocena została uznana za słuszną). Moderator może wiecej od urzytkownika i to jest fakt (z faktami sie nie dyskutuje).

Jeżeli komuś sie nie podoba to może opuścić forum. Każdy tutaj jest dobrowolnie.

Pisanie tematów o "bezsensie" moderatorów jest podważeniem władz forum co przez to idzie działaniem na szkode forum.

Widocznie komuś nie pasuje że jest kontrolowany. Ale prosze bardzo nikt tutaj nikogo nie będzie zmuszał aby był pod jaką kolwiek kontrolą, może w każdej chwili przestać odwiedzać forum.

Jeżeli będzie próbował destabilizować forum, powinien zostać usunięty z przyczyn oczywistych.
Arcio
Więc Panie Inferno

-5 frih$ za
Quote:
Tak nie spamujesz. Naprawdę.

-5 frih$ za
Quote:
No... Fajoskie...

Jesli nie jestes skoczkiem to masz pecha nie potrzebne bylo Ci go bronic..
napisalem wniosek o zbanowanie Twojego uzytkownika i natychmiastowe usunięcie Twoich hostingów..
powód? zlamales 1 punkt regulaminu..dorosnij jesli chcesz uzytkowac to forum.. jak zmądrzejesz i zmienisz nick to Cie nikt nie pozna i bedziesz mial konto.
Twoje wypowiedzi co do mnie sa spowodowane tym ze to ja zaapelowalem o usuniecie Ci funkcji Moda po czym zajalem twoje miejsce..masz kompleksy to sie lecz ..
Radzilbym Ci wyjsc czasem oddychnac powietrza na podworko czy zagrac w pilke a nie grzac dupe caly dzien przed komputerem

Zobacz sobie topic o Tobie...nikt Cie tu nie chce wyrzutku
Inferno
Kto tu jest wyrzutkiem.... Hmm... Dzisiaj czekaj gdzie by tu napisać... Hmm... Zaraz popatrze na ten twój sklep, mam do niego kilka prawnych zastrzeżeń... I tyle... Po za Bondings jak widzę wcale nie jest taki inteligentny jak się wydaje. Po pierwsze dziura w Cron Jobsie. (sprawdzałem temat, który ktoś podniusł jak widzę)...
WMP
Wy sie tu kłucicie, a ja po cichu sie wam przygladam...

Pewnie zaraz bede maił jakaś karę za ten fragment nizej:

Tu macie gifa który ukazuje przeage Admina nad Modem, a Moda nad userem

http://img371.imageshack.us/img371/6908/boom9dp.gif

DO moderatora: jak dostane jakaś kare to napisz w tym temacie.

P.S.: Co wiesz o Cron Jobsie? JAk cos takeigo mniej oficjalnego do dawaj na pm
Arcio
InfernoSkoczek : Prawne zastrzeznie..haha 12 latku Prawnie to nie powinienes sie znalezc na tym forum
Powiedz mi dlaczego jestes taki upierdliwy? bawi Cie to synek.. wyrosles z autek i zaczales dokuczac innym ..przez internet..bo bezpiecznie
Widze ze nie spodobały Ci się ogolne zasady na forum..to dlaczego tu wracasz?
I nie udawaj wielkiego hakera czy jakiegos arcy-naukowca

WMP : uwazasz ze Cie nieslusznie ukaralem? ja szukam kolejnego haka odnosnie Stopka w kazdym z Twoich postow.. co to miales zamiar scigac sie ze skoczkiem o liczbe postow tak? czyli spam?
mtx
moment- panowie!

spokojnie. załatwcie to jak dżentelmeni! jeśli komś się coś nie podoba, to niech napisze to jasno.
Władza jest jaka jest- trzeba ją respektować. Jeśli chcecie się buntować to proponuję przeciwko Kaczyńskim i socliberalnym Lepperem, a nie modem na tym forum.

Spamować się tu nie powinno, ale siłą rzeczy naprawdę się to tu robi i trudno tego uniknąć. Bo musimy tu pisać jeśli chcemy mieć konto.

Z drugiej strony nie możecie powiedzieć, że modzi się bardzo czepiają.

ogolnie- jest jak jest- nie my zmienimy, ani wybieramy modów- trzeba się z nimi ułożyć- a modzi powinni również szanować i podchodzić z humanitarnością do userów

HOŁG Smile
Arcio
mtx nie wiem czemu mnie masz za takiego srogiego chama ktoremu tylko w głowie upominanie i karanie userów.. przez tyle czasu jakos tylko ukaralem skoczka i upomnialem WMP ale wszyscy mnie postrzegaja jako jakiegos chama
Arin
Arcio wrote:
mtx nie wiem czemu mnie masz za takiego srogiego chama ktoremu tylko w głowie upominanie i karanie userów.. przez tyle czasu jakos tylko ukaralem skoczka i upomnialem WMP ale wszyscy mnie postrzegaja jako jakiegos chama

Nie generalizuj - nie pisz 'wszyscy'. Poza tym ja nie zauwazyłem żeby mtx nazwała Cię gdzieś chamem. Trochę strzelasz sobie gola do własnej bramki pisząc że "przez tyle czasu tylko ukarałeś skoczka i upomniałeś WMP"... Ale to tylko moje zdanie.

@ mtx i pozostali
Nam wszystkim powinno zależeć żeby to polskie subforum było miejscem, do którego się zagląda ponieważ można tu uczestniczyć w ciekawych wymianach poglądów. A nie pisać z musu żeby utrzymać hosting, i czytać 'porywające' recenzje gier komputerowych, przeklejone z innych stron. Wtedy tu będzie spamland i nic więcej.

Cheers,
Arin.
kochanek
Quote:
Wtedy tu będzie spamland i nic więcej.

moim zdaniem jest tu juz spamland ... hehe tematy po 7-9 stron ....nigdzie indziej nie widziałem po tyle

pozatym mowiłem ze on tu wróci mowa o skoczku i sadze ze nie ma co robic i bedzie tu właził tak czy siak
mtx
Quote:
Z drugiej strony nie możecie powiedzieć, że modzi się bardzo czepiają.

czy to oznacza, że uważam, że strasznie się wyżywasz i jesteś chamem?
Nie przesadzaj. Po prostu nie trzymam z żadną ze stron, wyrażam pewne za i przeciw.

Arin- żeby nie był tu spam land, albo i inny powinno być ograniczenie, że można napisać dziennie 2 posty po 2.5 każdy. Jeśli ktoś nie pisałby- sumowałoby mu się to. Wtedy moglibyśmy liczyć na sensowniejsze tematy.
Każdemu zależałoby, żeby mieć jaknajwięcek $ w każdym poście, nikt nie starałby się za szybko o następną rangę i nie zasypywał forum niepotrzebnymi postami.

A przecież 2 to nie taka mała ilość...

co wy na to?? Smile
Arin
Szczerze? Durne wątki powinny być zamykane, a punkty/frih$y spamerom zerowane. Nie ma sensu wprowadzać ograniczeń. Na angielskojęzycznych subforach jest spokój, porządek i sensowne posty. A najfajniesze jest to, że o wiele więcej ludzi się wypowiada.

Cheers,
Arin.
Jakub
Arin nie ty jeste? modem wi?c daru sobie te teksty z? co? ma by? zamkni?te, jak b?dziesz to b?dziesz dzieli?, a jak zauwa?y?em to jak nie masz argum?tu w rozmowie to piszesz aby albo zamyka? albo wy?miewasz.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.