FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Co sadzicie o naszym obecnym rzadzie?

mtx
zastanawiam się czy mi ktoś tu coś napisze. Ale wydaje mi się, że taki temat jest bardzo dobry dla dłuższych wypowiedzi, dla argumentowania itd..

oczywiście liczę na słodkie kłócenie się a argumenty, fakty i domysły Razz a nie na obrzucanie siebie i innych obelgami. Jestem też ciekawa jak inni w różnych mistach się na to zapatraują...

co sądzicie o naszym obecnym rządzie, który dostał wotum zaufania?
Postman
Na polityce to się ja nie znam Wink Co mi się nie spodobało to zamykanie stron, które miały charakter satyryczny o naszym obecnym prezydencie. Nie pamiętam już adresu wszystkich stron. Robienie czystki w necie to mi się nie podoba. Kraj niby demokratyczny a cenzura jak za komuny Laughing
np.
http://spieprzajdziadu.com/
mtx
nie trzeba się znać na polityce. Zwykły zjadacz chleba też może wyrazić swoje zdanie, bo przecież na tym demokracja polega.

Cenzura te jeden z elementów nowej polityki rządu- owszem. Też jestem przeciw. Bo przecież to się przenosi potem dalej: Komorowski nie mógł zostać marszałkiem, bo nie lubi PiSu...

ale dzięki za wypowiedź
Xaros
Co tu duzo mowic, bedzie zle... Prezydentem zostala kaczka ktora ledwo sienga klamek w sejmie. Teraz ruski podniesli nam cene gazu, panstwo chce podniesc zasilki, rolnicy maja wiecej dostawac za swoje "surowce" i to wszytko z panstwowego skarbca... Nie wiem czy politycy zapomnieli ze mamy wyje***a w kosmos dziure budzetowa Exclamation
cos
Federowicz napisał coś bardzo, ale to bardzo prawdziwego:
">>Kto z kim przestaje, takim się staje<< - mówi stare przysłowie. Partia Zwycięska wydaje się świadczyć o potrzebie zmodyfikowania przysłowia. Tak jak praktycznie zmodyfikowała hasło bolszewików >>Cała władza w ręce Rad<<, zmieniając je na >>Cała władza - ja i brat<<, tak wymienione przysłowie przekuła na >>Kto od kogo cięgi dostaje, takim się staje<<. Bracia Kaczyńscy mają za sobą piękną kartę solidarnościowych bojów z Peerelem. Potężnym orężem w walce z >>Solidarnością<< była propaganda. Ze zdumieniem zauważam, że PiS przejęło jej metody z godnąpodziwu dokładnością. Dla propagandy Peerelu ważne było, co sę mówi, a nie, o się robi. PiS mówi o praworządności, o rozliczeniu przestępców, o standardach moralnych w poliyce i jednocześnie robi Leppera wicemarszałkiem. Nie dostrzegając w tym żadnych sprzeczności. We wzorcowej propagandzie ukuwało się propagandowe porzekadło, wszyscy je powtarzali do znudzenia. Przeciwko strajokm w latach 80 ukuto >>Aby dzielić, trzeba najpierw wyprodukować<< (gdy po trzydziestu paru latach produkowania nie było już czego dzielić. Ale brzmiało świetnie!). W ostatnich dniach nie było PiS-owca, który - mówiąc o przerwanych rozmowach - nie powtórzyłby przed kamerami, że >>do tanga trzeba dwojga<<. Też niby oczywiste i jakże chwytliwe. No i na każdym kroku: >>Chcemy rozmów!<<. A jednocześnie nie zgadzamy się, żeby Stefan Niesiołkowki - człowiek prawy, uczciwy, inteligentny i z piękną kartą bojową zaczętą najwcześniej ze wszystkich - został wicemarszałkiem Sentau. Tak samo żarliwie o chęci rozmów zapewniali w latach 80. komuniści i każdemu zapewnieniu nieodmiennie towarzyszyła jakaśprowokacja, jakieś konkretne psunięcie przeczące tej chęci i przekreślające sens rozmów"
prawda? prawda!
oxwood
troche można się wkurzyć, jak się jest zainteresowanym polityką. Umawiająsię tygodniami, a jak przychodzi co do czego to ... dupa Smile PiS z LPR i Samoobroną to będzie istny cyrk, a do tego expose (chyba tak to siępisze Wink ) premiera Marcinkiewicza w dużej części było identyczne z expose Millera Very Happy Czyżby nowy premier nie miał weny Twisted Evil Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest trzymanie się z daleka od polityki. Im dalej człowiek się trzyma, tym jest zdrowszy, bo normalnie można się nerwicy nabawić jak się na nich patrzy Very Happy
Postman
Polecam przejżeć stronę:
http://www.uciekaj.glt.pl/
Jeszcze jej nie zamkneli ! Very Happy
A co powiecie na tą fotkę z serwisu:

Moje zadnie na ten temat jest takie:
mtx
dziękuję za bardzo fajne wypowiedzi. Adres stronki po prostu zabójczy. Cieszę się, że podzielacie moje zdanie, ale dziwi mnie.. w takim razie, jeśli tyle osób narzeka, to czemu wygrali wybory?

No ale tak czy inaczej.. cieszę się z waszych wypowiedzi.. powstanie na ich bazie fajny artykuł Very Happy
Postman

Jak spojrzysz na tą mapkę to odpowiedź znajdziesz. Przeglądałem jeszcze inne statystyki ale nie pamiętam adresu. O demokracji decyduje
ilość oddanych głosów. Na kaczkę głosowali głównie ludzie z wiosek i ludzie starsi. Wielkie aglomeracje skłaniały się ku Tuskowi.
Po prostu kaczka trafił ze swoją kampanią do największej rzeszy wyborców.
oxwood
na wsi mają kaczki, to i na kaczkęgłosowali Wink Bo donald to nie jest polska kaczka Very Happy
mtx
Celny strzał...

ale skoro tak.. to powinniśmy się załamać.. z resztą.. czyż nie prawdziwe jest:

(zadziała??)

ale co można zrobić z tym, że 40% procent wybrało za 60%? (parlamentarne)

Swoją drogą strona uciekaj ma konkurencję antyplatformową.. www.epidemia.republika.pl
zajrzyjcie jak opozycja się bawi kosztem PO i jak inteligencja przejawia się w ich stronie, jak starają się o poparcie i takie tam.. walec.. McDonald i inne.. ech.. przynajmniej uciekaj ma jakąś grację w tym co robi.. nie chodzi już o same przekonania polityczne..
ale ujmę to tak. Zarówno rządy, jak i dowcipy ludzii PiSopodobnych są na tym samym poziomie. DNO DNO DNO!
dziękuję za uwagę...
FantiZ
To temat samobójstwo, bo z tego co wiem, to kazdy Polak ma ją we krwi i kazdy z tych 38 mln Polaków ma własną wizje państwa. Oczywiście mozna ich segregować na lewice i pawice, na konserwatystów i liberałów, czy w kazdy inny dostępny sposób, ale szczerze powiem, że słuchając wypowiedzi każdego osobnika oddzielnie, to mozna uzyskać za kazdym razem inna opinie na ten sam temat, nawet jeśli oni zostali wrzucenie do tego smego worka. Niemniej chce stwierdzić, że polityke nalezy zostawić dla głupszych od normalnych ludzi, czyli dla posłów, bo oni lubia ten swój cyrk, szkoda tylko, że te klauny na tej arenie sa tak mało śmieszne Razz Jesli kogos uraziłem, nie miałem tego na celu, bo moja wypoeidź jest ogólna, a nie czysto osobista i adresowana do jednostki.
mtx
tylko, że niestety polityka ma to do siebie, że uprawiają ją zwykle idioci, ale płacą za nią przeciętni ludzie.

dlatego przeciętni ludzi powinni, wg mnie rozmawiać o niej, żeby, kiedy przyjdzie co do czego świadomie wybrać. A nie, że 40% decyduje za 60% tak jak widać...

horror...
Arin
mtx wrote:
tylko, że niestety polityka ma to do siebie, że uprawiają ją zwykle idioci, ale płacą za nią przeciętni ludzie.

nie wszędzie tak jest.

mtx wrote:
dlatego przeciętni ludzi powinni, wg mnie rozmawiać o niej, żeby, kiedy przyjdzie co do czego świadomie wybrać. A nie, że 40% decyduje za 60% tak jak widać...

o jednej ważnej rzeczy zapominasz - żeby iść wybrać trzeba mieć z czego wybierać. jeśli mam wyrazić moje osobiste zdanie to w parlamentarnych wyborach nie było z czego wybierać.

jeśli idzie o rząd - moim zdaniem przejadą się. w samoobronie są tępaki, a w LPR nawiedzeni narodowcy, którzy wycierają sobie pyszczki religią, i mocno pachną ideologią rasistowską. posłuchajcie sobie "polowych" działaczy LPR albo Młodzieży Wszechłysej.
PO przełknie pigułkę porażki, a urażona duma plus wizja możliwości totalnego wygrania następnych wyborów nie pozwolą im pobrudzić się PiSowym rządzeniem. będą sobie siedzieć spokojnie i patrzeć rządzącym na ręce. w 3/4 kadencji przejdą do ofensywy i zaczną kampanię wyborczą. i wygrają. jakaś partia zniknie wtedy, i powstanie nowa, i tak w kółko...

wydaje mi się, że żeby coś się zmieniło tak zwana klasa polityczna musi wreszcie się zmienić. nie wiem, może poseł powinien mieć odpowiednie kwalifikacje, podobnie jak wyższa kadra zarządzająca? może posłowie powinni mieć to cholerne wykształcenie.. może na czas pełnienia mandatu cały ich majątek powinien przechodzić w stan zamrożenia... nie wiem. cokolwiek co pozwoli chociaż z grubsza odsiać tych wszystkich idiotów i karierowiczów.

EDIT:
zapomniałem dodać - mtx, obrazek z systemem 4.0 to mistrzostwo świata :).

cheers,
Arin.
Arcio
zmienilem nazwe tematu..prosilbym o nie pisanie np "iscie polityczny temat" tylko bardziej konkretna nazwe okreslajaca temat rozmow.. to robi balagan na forum

co do rządu.. posmiewisko..nie spodziewalem sie kokosow ale jesli partie nie beda pracowac przez rok bo nie potrafia znalezc "wspolnego srodka" no to nie mamy an co liczyc.. zawiodlem sie juz na starcie...
mtx
ale ja się nie bawię! temacik miał być iście polityczny, bo ja zamierzam tu nie tylko o rząd pytać. To tak na rozgrzewkę..

oczywiście są kraje, gdzie ludzie rządzą względnie mądrze i społeczeństwo za to nie płaci, ale zwykle jak polityk popełnia błędy, to niestety, ale zwykli zjadacze chleba są narażeni...

Wybierać trzeba mieć z czego. Miałeś. Mniejsze, albo większe zło...
to też wybór.. niestety..
WMP
Jest do dupy...
Arin
mtx wrote:
Wybierać trzeba mieć z czego. Miałeś. Mniejsze, albo większe zło...
to też wybór.. niestety..

jak to? przecież to nielogiczne. jak mogę decydować się na coś, co z góry wiem że będzie złe? wybierać między niedouczonym burakiem ze wsi (jak mi ktoś napisze że mam jakieś ale do wsi do ugryzę), religijnym fanatykiem, ogolonym na zero neonazistą, homofobem, karierowiczem z chętką na napchanie kiesy? dziękuję, postoję. nie przyłożę do tego ręki.
Inferno
Rząd jest zły, ale nie długo się rozpadnie, bo to NeoKomuniści... Więc żadnych chyba wątpliwości co do losu rządu nie ma.
Dlatego popieram PO.
cos
PiS rządzi na zasadzie TKM! - Teraz Kurwa My! - niestety. mtx, masz rację, ale nie w 100%, bo nie było aż tak źle z tymi kandydatami. moim zdniame rząd powinien wyglądać tak: prezydent - Kaczyński (i proszę bez prostestów) a rząd PO, ale ten pomysł upadł z jednego powodu - Rokita! przecież gdyby ten człowiek był premierem to ja bym wyemigrował! dlatego rząd powinien wyglądać tak: PiS oraz Tusk. PiS nie odważyłoby się takich jaj robić z Tuskiem jako prezydnetem! ale niestety, lud wybrał inaczej i nieodstanie się to. ja się boje jednego, że Polska stanie się krajem policyjnym, w którym trzeba będzie siedzieć w domu od 24:00 a wszystkie sklepy itp. będą zamykane o 22. niestety, ale pis jest gotów to wprowadzić. bo, jak mówi moja matka, najgroźniejsi są faceci z misją Exclamation Evil or Very Mad[/img]
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.