FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Czyzby padł serwer?

WMP
Co wiecie o tej pauzie w działaniu serwra?

edit: Jest o rtym wzmianka, ko przetłumaczy? http://frihost.com/forums/viewtopic.php?t=15860
Xaros
No w zasadzie to nic, procz tego ze od wczoraj nie moglem wiejsc na forum frehosta, ani na strone glowna hostingu. Sprawdalem czy jakis serwis ktory na nim stoi dziala. Okazalo sie ze nie... moze to jakis maly problem, moze serwer sie zawiesil(zdarza sie) Wink Tym bardziej jak stoja na sofcie Microshitu Very Happy

Bondings wrote:
The server crashed this night and was down for about 12 hours.

I might get some monitoring service which might restart the server while I'm not there and thus avoid such downtimes. It won't be for the next month though.

My apologies for the downtime and let's hope it doesn't happen again.

Also, please note that only the first server was down, the second server had no downtime. (if you have a frih.net subdomain, then your site wasn't down)

Serwer padl dzisiejszej nocy i zostal wylaczony na 12 godzin.
Otrzymywałem jakies informacje o kontroli serwisu i musialem zrestartowac serwer. ja tam nie jestem i czwartki unikaja tego typu wyłaczeń. Miało to nastapic w nastepnym miesicu.
Moje przeprosiny za te wyłaczenie i to sie juz wiecej nei powtórzy.
Jednak ze prosze zanotowac ze tylko pierwszy serwer padl, drugi byl sprawny. Wiec jesli masz sub domene frih.net to twoja strona powinna dzialać.

Note: Mogą być blędy w trumaczeniu ale chyba wiecie o co chodzi. Wink
WMP
tak troszhe wiemy, ale ja mam w domenei .net i nei chodziło
Xaros
No nie wiem, tak on napisal. Moze tylko niektore chodzily
mtx
ja od czasu do czasu widuję, że nie może się połączyć z bazą kiedy chodzę na forum. Ale tak to nic mi się nie działo, bo też mam na 2
brqsl
nie wiem jak wy, ale ja mialem dzisiaj problem z dostaniem sie w ogole na moje konto... troche do dupy ze sie takie rzeczy dzieja, tym bardziej ze czasem naprawde potrzebuje zrobic cos waznego szybko. no nic... mam nadzieje ze bedzie chodzic dalej stabilnie
Xaros
Co ty bys chcial? Ni jak cos ale to jets darmowe konto oni nic na tym nie maja ze daja ci konto. Zyja tylko z reklam
ChesterB
dlatego nie mogłem dostać sie na forum Smile strona (frih.net) chodziła Smile
Kudlaty
wiesz jak chcesz serwer z szybkim działaniem to załóż na swoim kompie... jak Ci sie tu nie podoba...
to co daje nam frihost za darmo nigdzie nie dostaniesz...
grumman
ja niestety tez mam konto na 1 serwerze. taki downtime zdaza sie zadko pozatym za taki hosting w dodatku darmowy niepowinno sie nazekac
Xaros
Zgadzam sie sam bede sie staral by miec tu kata, bo jets to najlepszy darmowy hosting jaki znam.
kochanek
wiecie mnie tam zbytnio nie przeraziło ze server padł bo moja stronka dalej działa o to najwazniejsze.
Predzej czy pozniej musiał pasc
gecko
jak już każdy chyba napisał: czego sie spodziewali¶cie za darmo?

poza tym winda kiedy¶ musiała pa¶ć Razz tej reguły nie da sie złamać
ChesterB
gecko wrote:
jak już każdy chyba napisał: czego sie spodziewali¶cie za darmo?

poza tym winda kiedy¶ musiała pa¶ć Razz tej reguły nie da sie złamać

serwery chodz± na Debian'ie Wink
oxwood
narzekacie ;P Nieraz i płatne serwery maj± downtime'a. Komputer, choć maszyna, też musi odpoczywać Very Happy
WMP
downtime co to?
kochanek
downtime ... hehehe czyli upadek servera Smile
tu za wiele nie trzeba tłumaczyc .....

fuj... kto zaklada servery na winzgrozie Sad Evil or Very Mad
WMP
racja Smile
Timczak
kochanek wrote:
downtime ... hehehe czyli upadek servera Smile
tu za wiele nie trzeba tłumaczyc .....

fuj... kto zaklada servery na winzgrozie Sad Evil or Very Mad

Macie pecha moje konto jest na serwie z linuksem ot taka dygresja
kochanek
czytaj posty bo ktos juz napisał ze servery sa na debianie dokładnie mowiac . Smile)))

ale czy to potwierdzone to ja nie wiem ..... tu by musiał sie modernator wypowiedziec bo on wie lepiej

chyba zmienie swój podpis na:

Uczymy sie czytać !
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.