Mam takie pytanie czy podcza skladania podania o przyznanie mi np konta na frihost.com admini zatwierdzaja posty pisane w jezyku Polskim
Czy jednak nie. Bo jesli nie to zleksza lipa bo bedzie ciezko uklecic cos wiekszego po angielku w anglojezycznych kategorach.
Konto
zalicza....
Ochhh to dobrze, wiec nie mam sie o co martwic jesli chodzi o posty
| Xaros wrote: |
| Ochhh to dobrze, wiec nie mam sie o co martwic jesli chodzi o posty |
ale przy zakładaniu konta opis stronki musisz juz napisac po angiesku
Tak wogóle to ile Wy tam pisali¶cie i o czym? moze wrzucić kto¶ jaki¶ przyklad? aha i czy można w tym po¶ciemniać troche?
Mi sie wydaje ze chyba tak bo przy tak duzej ilosci kont adminowi chyba sie nei chce sprawdzac poprawnosci opisu ze strona. A jak pisac opis, podobnie jak na dhost.info, poprawnym angilskim bez skrotow jak "i've" tylko "i have". Zawsze to pare znaków wiecej...
zlicza polskie posty, ale sprawdza ich długość (czyli min 5 postów na 2.5 pkt), czasem pyta o ich treść modów.
Nic nie słyszałam o opisie na 150 słów. Ja napisałam kilka słów (15?). Chodzi o to, żeby opis był w miarę dający pojęcie co na stronie będzie.
Jak będziesz miał problem z napisaniem, to mogę Ci skrobnąć, bo jestem w klasie z poszerzonym angielskim, więc dla mnie to nie problem. Poza tym oni nie patrzą na błędy. Wystarczy się troszkę postarać. Jak porobisz literówki, czy nie ten czas dasz, to nie odrzucą Twojej aplikacji!
Wyluzuj i postaraj się o kilka długich postów, bo ja miałam na koncie 50 ale za krótkie, to nie chcieli mi dać konta (3 razy!).
Nic nie słyszałam o opisie na 150 słów. Ja napisałam kilka słów (15?). Chodzi o to, żeby opis był w miarę dający pojęcie co na stronie będzie.
Jak będziesz miał problem z napisaniem, to mogę Ci skrobnąć, bo jestem w klasie z poszerzonym angielskim, więc dla mnie to nie problem. Poza tym oni nie patrzą na błędy. Wystarczy się troszkę postarać. Jak porobisz literówki, czy nie ten czas dasz, to nie odrzucą Twojej aplikacji!
Wyluzuj i postaraj się o kilka długich postów, bo ja miałam na koncie 50 ale za krótkie, to nie chcieli mi dać konta (3 razy!).
ja jak składałem "podanie" o konto miałem te pięć postów, ale nie każde po 2,5 pkt ;P Jeden to był prawie jak małe wypracowanko, a reszta standardowe, czyli co¶koło 1,5 - 1,7 pkt 
Aha czy by mi dali konto to musze napisac przynajmien 5 postow za 2,5pkt 
| Aha czy by mi dali konto to musze napisac przynajmien 5 postow za 2,5pkt |
nie musi być aż 2,5 pkt. ale chyba coś koło 1,5 pkt.
nie musi być po 2,5 pkt. Musi być w sumie z 5 postów ponad 10 pkt. I żeby te posty nie były zbyt krótkie 
ja juz mam podan 5 duzych postow i dalej odrzucaja moje podanie

a co Ci napisali?
No jak weszlem do account to pisalo ze juz spelniam warunki, gdy wszystko wypelnilem to po 1-2h dostalem pw ze nie przyjeli bo mam za malo jakosciowe posty
To mi napisaleli:
Hi Xaros,
We regret to inform you that your request has been rejected.
Reason: Your posts are too short. Write some bigger and more usefull
Ja chyba tego konta nigdy nie otrzymam
To mi napisaleli:
Hi Xaros,
We regret to inform you that your request has been rejected.
Reason: Your posts are too short. Write some bigger and more usefull
Ja chyba tego konta nigdy nie otrzymam
ja akurat miałem fuksa
i mam konto
postów po angielsku jeszcze żadnych nie mam
Nawet nie próboj dopóki nie napisesz postu po angielsku bo jest paru adminów, jeden odrzuci podanie to dopiero następni je przęladaj±, tak mial mój kolega
Pozdro all
postów po angielsku jeszcze żadnych nie mam
Nawet nie próboj dopóki nie napisesz postu po angielsku bo jest paru adminów, jeden odrzuci podanie to dopiero następni je przęladaj±, tak mial mój kolega
Pozdro all
Jakies 4-5 dni temu zlozylem podanie o konto i do tej pory nie otrzymalem odpowiedzi, czy to dobrze zwiastuje czy jednak nie powinienm sie podniecac... Bo pare tematow wstecz przczytalem ze jak ktos dlugo czeka to dostaje to konto...
Bo jak poprzednio zakladalem to w 2h byla odpowiedz negatywna, oby nie tym razem, bo sie zalamie kurde
Bo jak poprzednio zakladalem to w 2h byla odpowiedz negatywna, oby nie tym razem, bo sie zalamie kurde
nie pamietam jak to bylo w mojej kwestii ale mozesz wejsc do topicu w ktorym pystawia sie podania i tam oni odpisuja w poscie jak ktos dostanie konto. wiec moze byc tak ze juz masz to konto ale jeszcze o tym niewiesz 
A no juz je dostalem i jestem bardzo szczesliwy. Ktos wie czy sa jakies ograniczenia, ze np. jak sie nie bede logowal przez 6miechow to mi konto wywala?
co dzień odejmują ci się punkty, jak spadnąponizej zera (i przez dłuższy czas tak będzie) to twoje konto zostanie skasowane
(wiem bo tak miałęm już
)
O jezy ale glupio zrobione, ja ciebie 
cos za cos
ale przeciez mozna np przez tydzien napisac postow, ze starczy na miesiac
i miesiac zpokoju, a potem znow do pisania 
nie jest głupio. Uwierz. Jeśli mam pisać codziennie posta lu dwa za takie konto, to jest naprawdę extra.
Uwierz, że przejrzałam chyba 50 różnych hostów. i wszystkie labo są max benzadziejne, albo mają jeszcze gorsze warunki przyjęcia, albo płatne...
to nie jest tak źle, a zawsze można sobie pogadać. Radzę porobić sobie troszkę pkt, a potem tylko uważać, żeby nie spać poniżej tak- 10...
głupio tylko, bo jak nie będę mieć dostępu do netu, bo np będę w szpitalu to konto przepada...
można zawiadomić np admina, że się miało taką syt i że chciałoby się odzyskać konto?
Uwierz, że przejrzałam chyba 50 różnych hostów. i wszystkie labo są max benzadziejne, albo mają jeszcze gorsze warunki przyjęcia, albo płatne...
to nie jest tak źle, a zawsze można sobie pogadać. Radzę porobić sobie troszkę pkt, a potem tylko uważać, żeby nie spać poniżej tak- 10...
głupio tylko, bo jak nie będę mieć dostępu do netu, bo np będę w szpitalu to konto przepada...
można zawiadomić np admina, że się miało taką syt i że chciałoby się odzyskać konto?
A ile pkt mi odejmuja w czasie 24h 
Wymaganie rzeczywiscie dziwne i moze sie wydawac nieco uciazliwe, ale mozna usiasc raz i napisac duzo postow. Pozniej mamy luz na jakis czas
. Poza tym sa tu interesujace tematy, chociaz niektore sa tak wymuszone, ze widac to nabijanie postow zeby utrzymac strone
. Coz nie da sie tego uniknac.
Ale zeby mowic ze glupio zrobione? Lol masz konto za darmo, nie wiem czy szybkie i stabilne ale parametry lux. Poza tym za darmo! Nie podoba Ci sie to nikt Cie tu nie trzyma. Nierozumiem takich narzekan...
Pzdr Cáno
Ale zeby mowic ze glupio zrobione? Lol masz konto za darmo, nie wiem czy szybkie i stabilne ale parametry lux. Poza tym za darmo! Nie podoba Ci sie to nikt Cie tu nie trzyma. Nierozumiem takich narzekan...
Pzdr Cáno
Ja nie narzekam tylko sie pytam ile pkt odejmuja co 24h 
| O jezy ale glupio zrobione, ja ciebie |
Miałem na myśli ten post.
A co do Twojego pytania, to ja też chciałbym się dowiedzieć, jest punkt z FAQ na ten temat, ale nie jest powiedziane dokładnie jak są obliczne te punkty:
| Quote: |
| Q: What does "being active on our forums" exactly mean?
We understand by "being active", that you visit our forums regularly and post something from time to time. A common mistake made by some users is that we appreciate quantity over quality. Quality posts tend to give a healthy orientation to the discussion and make our forums a place where people like posting. Posts without a clear use are thus not allowed. Your 'activeness' is measured by Points. Negative Points mean that you are not active enough. You will get 2 warnings before your account may be cancelled. After a cancellation due to inactivity you may always request a new account when you're back. The calculation of the Points is made that way that every user who posts regularly will never reach negative Points. Once you reach the maximum number of posts, it may take several months before an account cancellation is even considered; so there is no need to worry about your account unless you plan to never come back. |
Pzdr
Cáno
Kurde widze, ze troche z tym roboty jest (zalatwienie sobie konta). Mam nadzieje, ze zostanie mi przyzne konto puki co musze pisac.
| Thoro wrote: |
| Kurde widze, ze troche z tym roboty jest (zalatwienie sobie konta). Mam nadzieje, ze zostanie mi przyzne konto puki co musze pisac. |
Nie, roboty nie ma tak dużo, jak może się wydawać na początku. Po zarejestrowaniu (a to już zrobiłeś) klikasz na ACCOUNT (u góry tej strony strony
Ja dostałem konto już na drugi dzień od zarejestrowania się. Radziłbym jednak na początek napisać kilka postów po angielsku (najlepiej trochę dłuższych, nie "Yeah!", "Super" czy coś takiego i mających sens), no mogę nie zaliczyś postów po polsku jako "quality posts". Później jest już z górki, należy tylko pisać posty dla utrzymania kotna, nie muszą być długie, punkty i tak wpadają (po raz drugi mówię, że nie zachęcam do spamu, wręcz przeciwnie)
Pzdr
Cáno
Last edited by Cano on Fri Nov 25, 2005 10:09 pm; edited 1 time in total
| Cano wrote: | ||
Nie, roboty nie ma tak dużo. Ja dostałem konto już na drugi dzień od zarejestrowania się. Radziłbym jednak na początek napisać kilka postów po angielsku (najlepiej troche dłuższych, nie "Yeah!", "Super" czy coś takiego i mających sens), no mogę nie zaliczyś postów po polsku jako "quality posts". Później jest już z górki, należy tylko pisać posty dla utrzymania kotna, nie muszą być długie, punkty i tak wpadają (po raz drugi mówię, że nie zachęcam do spamu, wręcz przeciwnie) Pzdr Cáno |
Najwyrazniej miales szczescie. Sadzac po wypowiedziach innych polskich frihostowiczow stwierdzilem, iz nie kazdy dostaje konto od razu i niektorzy maja z tym male problemy.
| . Radziłbym jednak na początek napisać kilka postów po angielsku |
Englisza niestety nie znam, lecz jak bedzie trzeba cos tam pokombinuje ze slownikiem, gdyz bardzo mi zalezy na tym koncie.
| Thoro wrote: |
| Najwyrazniej miales szczescie. Sadzac po wypowiedziach innych polskich frihostowiczow stwierdzilem, iz nie kazdy dostaje konto od razu i niektorzy maja z tym male problemy. |
No właśnie, mało komu chce się pisać posty po angielsku, ponieważ:
1. Najpierw trzeba troszkę się wgłębić w temat, co nie jest takie proste przy słabej znajomości angielskiego, bądź wybierać tematy w których tego robić nie trzeba (np. o opinii na jakiś temat), ja tek robię, bo nie mam jeszcze nawet FCE
2. Trzeba wymyślić jakiś sensowny temat na post, w końcu liczy się jakość, nie ilość. Trzeba też przestrzegać regulaminu, np. cytaty ]muszą być między znacznikami quote.
3. Nawet jeśli uda nam się spełnić 2 pierwsze wymaganie
| Englisza niestety nie znam, lecz jak bedzie trzeba cos tam pokombinuje ze slownikiem, gdyz bardzo mi zalezy na tym koncie. |
Hmm... No jest to pewien problem. Możesz na przykład poprosić kogoś z Polskiego forum, żeby przetłumaczył Twoją opinię na jakiś temat (są np. fora jakiej przeglądarki używasz, jakiej muzyki słuchasz, w jakie gry grasz, czy Windows XP jest najlepszy), nie wiem czy to dobry pomysł,, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Pzdr
Cáno